Jump to content

Bertjeblabla

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat is helder, maar ben ik geen klant van Amazon? China > verkoopt aan Amazon > IK koop van Amazon > Klant koopt van Ik? Thanks!
 2. Highio, Dit gaat over een ander product.... Maar dit is geen antwoord op mijn vraag. Que BTW maakt mij dit niet uit daar is mijn boekhouder voor. Het gaat mij erom dat ik een factuur ontvang van Amazon. Ik koop iets BIJ Amazon in Duitsland. Misschien duidelijker: Ik koop kerstverlichting bij de Aldi in Duitsland en verkoop dit via een webshop in NL. Aldi haalt dit uit China maar dat zal mij een zorg wezen. (= zij zijn verantwoordelijk). Importeert Amazon dit dan naar de EU?
 3. Beste HL'ers! Ik ben op zoek naar een product wat eigenlijk niet in Nederland te koop is maar wel bij onze vrienden in het oosten. Ook op Amazon (.de & .co.uk) is dit product te vinden. Als ik dit bijvoorbeeld in Duitsland koop ontvang ik dan een factuur van Amazon (incl. evt BTW of niet) en hoe zit het met mijn verantwoordelijkheid betreft de invoer vanuit China naar de EU? Of is Amazon aansprakelijk als verkopende partij? Dank! Bert!
 4. Ik ben er inmiddels achter dat het vrij moeilijk is om een enkel product met een logo op de markt te kunnen zetten. Volgens mij moet ik het over een andere boei gooien; Stel: ik ontwerp een tshirt in de kleuren rood, wit en zet daar Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam op. Is dit beschermt of mag dit gewoon? Alvast bedankt
 5. Beste Norbert, bedankt voor je reactie. CE Markering is verplicht voor specifieke productsoorten zoals elektrische apparaten, machines, gastoestellen, speelgoed, liften, meetinstrumenten (water-, gas- en elektriciteitsmeters, weegschalen enz.) en persoonlijke beschermingsmiddelen (veiligheidshelmen, signalisatiekleding en dergelijke). Goederen zonder CE markering kunnen niet vrij verhandeld worden in de EU: de CE markering geeft aan dat het product voldoet aan de europese normen (let op: een CE markering op een product betekent niet dat dat ook echt het geval is, alleen dat de productent of importeur dat "beweert"!) Dat is voor dit product niet nodig, of wordt het als speelgoed gezien? Jij moet niet de handleiding maken, dat is specialistenwerk. Vraag de fabrikant om een handleiding en laat deze vertalen door een deskundige. Niets is zo knullig als een deugdelijk product maar desalniettemin aansprakelijkheid en schade als gevolg van een ondeugdelijke handleiding! Totaal mee eens, maar de fabrikant heeft reeds een gebruiksaanwijzing inclusief afbeeldingen etc standaard in het Engels, deze dient vertaald te worden in het Nederlands en aangezien het om bijvoorbeeld bovenstaand product gaat zie ik niet echt de moeilijkheid Mod edit: quotes gescheiden van reactie
 6. Higherleveler's ! Ik wil wat producten gaan importeren uit China. Het gaat bijvoorbeeld om http://www.united-states-flag.com/texascarflag.html Waaraan moet een product voldoen als deze in de EU binnenkomt en ik deze in bijvoorbeeld Nederland wil gaan verkopen? Ik denk dan bijv aan de milieu aspecten? (is de vlag niet gemaakt met een kankerverwekkend stofje etc) Moet de fabrikant mij een vergunning of document kunnnen overhandigen waarin staat dat zij geen chemische troep etc gebruiken? Moet het een keurmerk hebben? Waar moet ik opletten als ik de handleiding ga maken en deze bij het product voeg (bijvoorbeeld: Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar etc) Alvast supppper bedankt Bert
 7. Leden! Ik heb een goed idee voor een leuk merchandise product. Dit product is heel breed in te zetten, maar een goede start lijkt mij bij het voetbal (veel supporters) te liggen. Hoe kan ik alle betaald voetbal clubs snel benaderen om mijn product met hun logo te gaan verkopen? Of moet ik ze stuk voor stuk gaan benaderen? Wie heeft hier ervaring mee?
 8. Higherlevelers! Afgelopen tijd in Zuid Afrika geweest. Nu heb ik daar een product gezien wat ik in Nederland nog nooit gezien heb. Ik denk dat het in Nederland, Benelux en wellicht in geheel Europa zeker gaat lopen! Na wat onderzoek is het mogelijk dat dit product in China gemaakt kan worden (verschillende bedrijven). Is het mogelijk om: - product nationaal/benelux of wellicht Europees te registreren (patent) ook al is het niet mijn idee....? - controleren of het product ergens geregistreerd staat? Alvast bedankt! Bert
 9. HiHi, Ik heb reeds een bestaand bedrijf en wil ook iets op gaan zetten op een ander vlak. Nu ben ik bezig met de bedenken van een naam, domein etc De zoektocht heeft wel een mooie naam opgeleverd die nog vrij is bij de KVK, alleen is de domeinnaam geregistreed door een ander bedrijf wat daar (nog) niets mee doet. Wat kan ik doen? Mijn naam registreren bij de KVK en een mailtje sturen naar het bedrijf dat de eigenaar is van de domeinnaam? Kunnen zij weigeren en zo ja, hoe kan ik sterker komen te staan? Of Zij kunnen het domein houden omdat zij deze eerder hebben geregistreerd dan ik mijn naam heb gedeponeerd bij de KVK? Alvast bedankt!
 10. Hey, Ik rij in mijn prive auto, zakelijke km'ers. Nu wil ik deze gaan factureren naar mn VOF. Wat voor overzicht moet ik hiervoor bijhouden? Moet ik dan zowel mn zakelijke als prive km'ers registreren? Alvast bedankt!
 11. Duidelijk...dat het zo makelijk kan zijn haha. Tenzij anders is vastgelegd. Bijvoorbeeld in een overeenkomst. Moet de belastingdienst beschikken over z'n overeenkomst?
 12. Hey, Vraagje: Stel ik zet met iemand een vof-je op: Ik verhuur mijzelf per jaar voor bijv 30k en mijn partner voor 50K. Hiervan neem ik bijvoorbeeld 20k op en hij 40k, hoe zit het dan met te betalen belastingen, op te nemen winsten etc. Wordt je 50/50 aangeslagen? [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept