Jump to content

Arend Smit

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Man
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk.nl, google.com
 1. Ik zie dat anders. Werknemers werken niet altijd evenveel uren, en worden soms deels op basis van prestatie beloond. Waarom een DGA anders behandelen? Ik ben tenslotte in loondienst...
 2. Het valt me wat tegen dat er hier verschillende moraliserende vingertjes omhoog gaan, terwijl ik toch echt een zeer keurige ondernemer ben die zijn belasting op tijd en volledig betaalt. Dat ik kennelijk nog wat meer zou kunnen weten over DGA-regelgeving neem ik ter harte. Jammer dat de toon deze kant op gaat.
 3. Waarom zou ik eigenlijk niet elke maand een ander salaris kunnen hebben?
 4. OK dus ik kan mijn laatste salaris eigenlijk aanpassen om tot een totaal jaarsalaris te komen, zodat ik zoveel mogelijk richting de DGA-normkom en VPB kan vermijden? Is het van belang om dat laatste salaris ook voor 31-12 uit te betalen? Dit ivm de last-minute beslissing straks vanwege laatste betalingen door klanetn.
 5. Mijn accountant zegt dat de Belastingdienst dat niet zo leuk vindt. Eerst maar eens het DGA-loon verdienen...
 6. Ik leer (hopelijk) veel hier: Betaal je dan minder Loonheffing/SV als je al VPB over dat geld betaald hebt?
 7. Ik heb nauwelijks anderekosten dan salaris... Wat schiet ik er mee op om geld op te potten en er VPB over te betalen?
 8. Domme vragen bestaan niet toch? Mijn antwoord is dommer: Ik weet het niet :D
 9. Er is een salaris vastgesteld, maar dat is dus gebaseerd op een (behoudende) inschatting vooraf. Als ik het slaris verhoog en niet kan betalen moet ik dan wel per direct de hogere loonheffing en SV betalen? Het niet-flexibele van zo'n systeem is wat mij zo verbaast.
 10. Beetje een onhandige vraag, zind ik zelf. Maar mijn accountant draait er een beetje omheen, heb ik het gevoel. Noot: Ik verdien minder dan de DGA-norm van 45k. Rood staan kan niet op onze zakenrekening. Aan het einde van het jaar is het lastig inschatten welke klanten er nog binnen dit jaar de facturen betalen en wie niet, zodat ik niet precies weet hoeveel er over is om mijn salaris op te hogen tot die DGA-norm. Ik wil voorkomen dat ik winstbelasting betaal aangezien ik dat geld gewoon als salaris wil uitkeren. Kan ik in januari nog mijn salaris van december corrigeren of extra investeringen in het voorgaande jaar plaatsen of zijn de data op de bankafschriften leidend?
 11. Als fiscale niet-weter loop ik er tegenaan dat we aan het eind van het jaar winstbelasting moeten betalen over wat we overhouden. Logisch. Echter wij zouden graag een "potje" aanhouden voor o.a. opleidingskosten die nog komen, onverwachte juridische kosten, en debiteurenrisico. Structureel zouden we dus graag 3 tot 5% van de omzet in een pot stoppen, zonder daar winstbelasting over te betalen. Is dat uberhaupt mogelijk?
 12. Interessante vragen, echter waar sommigen al een hint op geven: Je passie ophangen aan een globale toekomstverwachting van de komende 10 jaar is misschien niet de beste formule. De "toekomstvraag" is ook te beantwoorden, maar dat gaat ook wat dieper en persoonlijker dan je hier op een forum kunt bespreken. Het gaat namelijk over JOUW wereld (je verwachting en beleving) over 10 jaar.
 13. Hoe sympathiek ook, ik zoek echt alleen antwoord op mijn vraag, ik heb meer dan voldoende achtergrond om zelf te bedenken wat jullie nu allemaal suggereren. Google is mij bekend en met traditionele marketing en sales heb ik enkele tientallen jaren ervaring. Dus, heeft er iemand antwoord op mijn vraag?
 14. Beste mensen, Ik begrijp dat de verleiding groot is om mijn complete marketing-strategie te beoordelen, maar daar ben ik zelf redelijk goed toe in staat, ik heb er in ieder geval op dit moment geen vragen over. Toch bedankt voor de antwoorden! :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept