racingweirdo

Senior
  • Aantal berichten

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door racingweirdo

  1. Ik zou kiezen voor aanhangers boven de 750 kilo, ivm kenteken gezeik. Verder gewoon verzekeren en een goed contract LATEN opstellen.
  2. Op elke lijn staat minimaal een computer, wij werken nu al met barcodes die sap kan lezen(onder meer voor het gereedmelden en het zoeken van de juiste tekening) Al onze orders worden in sap gemaakt en afgedrukt, het overboeken van de spullen gebeurt nu nog met de hand maar zal dadelijk ook moeten gebeuren met een simpele scan. De versie van sap weet ik zo even niet, als ik maandag op de zaak ben check ik dat.
  3. Hallo, Mijn bedrijf beschikt over een grote productiehal en een magazijn, in de huidige situatie moeten mijn mensen naar het magazijn gaan en vervolgens bestellen ze daar de producten die ze nodig hebben of moeten aangevuld worden op de lijn. Nu wil ik dit gaan veranderen door middel van een reserveringssysteem, de lijn bevoorrader kan dan heel simpel op de computer op de lijn zijn bestelling doen( eventueel door het scannen van de order), zodra de bestelling verzonden is komt deze in het magazijn binnen en kan meteen verwerkt worden, waarna de lijnbevoorrader een berichtje krijgt of de spullen bezorgt worden. Nu is het grootste probleem dat het voorraadbeheer in sap word gedaan, ik ben dus opzoek naar een systeem wat kan samenwerken met sap en ingescande sap orders kan lezen. Wie kan ons helpen aan zo programma? Wie heeft het ei van columbus? Geschatte budget is ongeveer 2500 tot max 4000 euro.
  4. uiteraard, hoofddoel is en blijft de vereniging voorzien van ruimte. Nu betaal je ook al commercielen prijzen dus daar maak ik me geen zorgen over.
  5. Vorig jaar heb ik de unieke kans gekregen om het cafe bij het plaatselijk voetbalveld te kopen De voordelen hiervan waren: Het cafe is een volwaardig cafe met alles erop en eraan juridisch gezien en geen sportkantine. Het cafe is zowel vanaf de openbare weg als vanaf de sportvelden rechtstreeks bereikbaar. De vereniging heeft langdurige overeenkomst gesloten met betrekking tot het gebruik van het cafe als clubhuis annex kleedkamer en vergaderruimte. Het ligt langs een druk bereden fietspad, vooral in de zomer fietsen hier zeer veel toeristen. De huidige beheerder wilde graag fulltime zelfstandige worden in de horeca. Dit alles heeft mij doen te besluiten te investeren, nu wil ik de huurprijs afhankelijk make van de omzet, waarbij een keer per jaar de bruto omzet word betaald en bijvoorbeeld 30% daarvan word dan de huurprijs. Is dat toegestaan? Is dat normaal in de horeca wereld? [titel verduidelijkt - mod]
  6. Ik snap er geen jota meer van. Het laatste wat ik heb gelezen is het beeindigen van je toko, daar heeft ruben toch bij geholpen? Maar daarna ben he toch verder gegaan met qudo? Dat bestaat toch nog steeds?
  7. Je vergeet een ding europa eist langlopende jaarlijkse bezuinigingen, dijsselbloem heeft al vaak genoeg gezegd dat europa niet akkoord gaat met een eenmalige bezuiniging of eenmalig voordeel er dient structureel bezuinigd te worden. De jsf afschaffen is leuk voor 2014 maar is geen structurele bezuiniging.
  8. Bedoel je dat die 4 taken nu willekeurig verdeeld zijn over de planner en de verkoper? Dus jouw planner verkoopt ook regelmatig en maakt ook offertes en jouw verkoper koopt ook in en plant ook? Of is er wel een scheiding van taken, maar die werkt niet? Dat zijn twee soorten problemen die om verschillende oplossingen vragen. Ja dat klopt mijn planner kan best verkopen maar is zeker niet zo goed als mijn echte verkoper en mijn verkoper is vooral een haantje die niet zoveel heeft met het gevolg na het maken van de tekeningen en het defentieve contract houd het voor hem op, wat nu nogal tot problemen leid omdat hij tegen ze zin in ook moet plannen en inkopen.
  9. Het probleem is dat alles door elkaar loopt, niemand weet wie waar mee bezig is, en klanten vaak van persoon naar persoon worden gestuurd omdat de verkoper iets afspreekt maar de papieren op kantoor liggen. Ik wil duidelijke taken met duidelijke doelen en duidelijkheid voor de klant, verkoopproces door de verkoper en als de order definitief getekend is neemt de projectbegeleider(planner) het over, zo heeft de klant altijd een aanspreek punt.
  10. Hallo Ik heb een probleem wat betreft de verdeling van de taken. Ik heb een planner en een verkoper in dienst die 4 taken hebben: Verkoop producten/offertes maken plannen inkoop Klantbegeleiding. Ik wil ze nu opsplitsen en de taken verdelen namelijk in dit: Verkoper houd zich alleen nog maar bezig met de offertes maken, tekeningen maken, cad tekeningen en al het papier werk afronden. Als dat is gedaan gaat het naar de planner die de inkoop doet, het project plant en zich bezig houd met de klantbegeleiding, ik denk dat deze 3 taken bij hem horen omdat hij constant op kantoor is. Hoe zouden jullie het aanpakken? [titel aangepast - mod]
  11. Even blijven opletten, er is slechts 21.7 miljard in abn geinvesteerd, de 8.3 is aan andere dingen besteed.
  12. Dat is er toch ? Nee want als je een systeem hebt met een duidelijke regel, dan worden zzp`ers niet voorgetrokken op andere ondernemers, en krijgen ze evenveel en even weinig als elke andere hardwerkende ondernemer.
  13. Wat zijn jouw activiteiten om een boterham te verdienen? Meerdere bv`s vooral in de entertainment industrie en een investeringstak. Wij houden ons vooral bezig met het organiseren van evenementen en daarnaast hebben we een bv die gespecialiseerd is in bijzondere activiteiten vooral circus acts maar ook complete circussen, kermissen, oostblok bands en andere bijzondere dingen voor openbare en besloten evenementen. Voorheen ook in de groothandel en gadget industrie gezeten maar dat is inmiddels afgestoten.
  14. Ik pleit voor een systeem waarbij alle eenmanszaken en misschien ook wel vofs werken met een systeem en een systeem voor aftrekposten en belastingen, niet bepaalde groepen voortrekken iedereen gelijk.
  15. Kan helemaal niet, krijg je sowiezo geen zelfstandigen aftrek. Misschien red je het een aantal jaar maar op een gegeven moment loop je tegen de lamp. En als dat niet zo is dan is er iets mis met de handhaving. In het verkeer lukt het heel goed om snelheid te handhaven dan moeten 800.000 zzpérs toch ook te handhaven zijn. Ik ken genoeg mensen die dit al jaren doen, waaronder mijn eigen broer al moet ik eerlijk zeggen dat hij jaarlijks voor zijn en haar ouders de belastingzaken regelt tegen een tariefje en volgens hem is dat reden waarom hij nooit gepakt is, ik geloof dat niet, ikhou het gewoon op zwak toezicht en handhaving.
  16. Ik vind het een hele vreemde veronderstelling dat zzp-ers ondernemers zijn zonder ondernemerskwaliteiten. Er zijn genoeg goede ondernemers die bewust geen werknemers in dienst willen hebben vanwege de rompslomp. Het was racingweirdo die wilde afschaffen wat niet bestaat omdat hij denkt dat dit gaat over mensen zonder kwaliteiten die een belastingvoordeel hebben. Ik heb al geprobeerd uit te leggen dat racingweirdo ziijn mening baseert op een virtuele werkelijkheid. Ik ben echt niet van mening dat zzp-ers ondernemers zouden zijn zonder ondernemerskwaliteiten. Er kunnen vele goede redenen zijn om zonder personeel te werken. Er kunnen vele goede redenen zijn om zelf niet in loondienst te werken. Sinds wanneer is werk in loondienst de norm geworden voor kwaliteit? Ik heb niks gezegd over de werk kwaliteiten van een zzp`er en ik heb ook niet gezegd dat ik tegen eenmansbedrijven ben zonder personeel, ik ben tegen de gesubsieerde variant. Naar mijn mening moet je de volledige risico`s accepteren als je besluit om zelfstandige te worden, wat er nu gebeurd is dat zzp`ers wel zelfstandig zijn maar tegelijk profiteren van allerlei voordelen en sommige partijen willen hun zelfs gelijk stellen aan werknemers(verplicht pensioen, verplicht minimaal salaris) wat houd die zelfstandigheid dan nog in? waar zit dat ondernemersschap dan? Zeker de fraudeurs die ontslag nemen en zich vervolgens met hun eigen bedrijf weer verhuren voor soms wel 40 uur per week jaar in jaar uit, mogen ze keihard aanpakken dat zijn gewoon verkapte werknemers en fraudeurs. Welke "nadelen" heeft een zzp`er in vergelijking met een eemanszaak met personeel? belastingtechnisch gezien niks, moeten we die ook maar van subsidie gaan voorzien?
  17. Het enige nadeel voor mij is dat de tarieven waarschijnlijk omhoog gaan, en dat is alleen maar goed zo is er een gelijk veld tussen personeel en zzper. Dat lost meteen het probleem op van de zzper(gezeik over verplicht pensioen en verplicht minimaal salaris) en maakt het onaantrekkelijk voor elje kluns om zo maar voor zichzelf te beginnen wat nu steeds populairder lijkt te worden. Door de zzper volledig af te schaffen scheid je het semi personeel van de echte ondernemer. Ja inderdaad de zzper bestaat niet maar ze krijgen wel voordelen ds op een of andere manier moeten we een naampje geven aan deze groep.
  18. Waarom zouden zzpers andere rechten moeten hebben dan normalebedrijven? Naar mijn idee heb je twee keuzes of je gaat in de relatieve veilige loondienst of je kiest voor het risico en begint een eigen zaak, naar mijn idee heeft de zzper nu een hybride vorm, het zijn geen ondernemers maar ook geen werknemers al komt dat wel het meest in de buurt. Naar mijn inziens moet een zzper gewoon functioneren als een normaal bedrijf zonder rare hybride voordelen , het zijn halve ondernemers zonder ondernemers kwaliteiten. Schaf de zzp af en behandel hun als ieder ander bedrijf met de bijhorende regels en belastingtarieven. Een emz is een emz Een vof s een vof Een b.v is een b.v Daar moet je niet allerlei rare onderscheiden in maken.
  19. Hallo We zitten met een dringend probleem, een van onze partner stapt direct op, gezien zijn thuissituatie is het van belang dat alles snel word afgehandeld en dat er geen gedoe komt hij heeft genoeg zorgen sinds kort. Het makkelijkste zou zijn als de drie overige partners zijn aandelen zouden opkopen echter is dat niet haalbaar. Nu hoorde ik dat de bv ook zijn eigen aandelen mag inkopen, dit zou wel een optie zijn omdat de reserves van de bv zeer ruim zijn, hoe werkt dit precies? Mag voorbeeld bv echt 25 procent van voorbeeld bv hebben? En verdwijnen deze aandelen dan doordat het kapitaal word verminderd?
  20. Hallo Ik heb al 20 jaar een circus boekkantoor, eerst vannuit nederland en nu vanuit andorra waar ik woon. Om mijn nederlandse klanten tevreden te stellen heb ik een nederlandse bv opgericht die werkt als een bemiddelingsbureau tussen de nederlandse klant en mijn bedrijf, dit word gerund door mijn dochter. Nu is het probleem dat ik steeds naar nederland moet komen om contracten te tekenen namens mijn bedrijf in andorra, is er een mogelijkheid om het dochterbedrijf dan wel mijn dochter tekenbevoegdheid te geven bij mijn bedrijf in andorra? zonder dat ze bij mij in dienst is, ik wil namelijk zo min mogelijk geld in de nederlandse bv hebben en sluit daarom alle contracten via andorra af ivm belasting. Ik hoop dat u mijn vraag begrijpt en wil beantwoorden. MVG
  21. Ik vind het een goed idee, het is een soort e-fulfilment. De webwinkel verkoopt het en verdiend erop, maar heeft dan niet de shit met verzenden, terugnemen en facturen, iets wat veel webwinkels graag willen.
  22. Klopt hij heeft een contract met als functienaam algemeen-directeur en is in praktische zin volledig directeur, hij is volledig bevoegd. Dus ik kan beter zo snel mogelijk naar de kvk gaan en mijn algemeen-directeur laten inschrijven als bestuurder? dan ga ik dat meteen regelen.
  23. Hallo Sinds 6 jaar heb ik een algemeen directeur in dienst voor mijn bedrijf(ik run de groep en de andere bv), ik zelf heb formeel geen rol en ben alleen aandeelhouder. Nu zag ik laatst dat mijn algemeen directeur geen bestuurder bij de kvk is en dat ik dat nog steeds ben, ik wil graag weten hoe schadelijk dat is. Klopt het dat ik voor wanbeleid aangeklaagd kan worden als HIJ doormiddel van wanbeleid de zaak failliet laat gaan? Klopt het dat het gebruikelijk is dat een ad ook bestuurder is? Moet een ad ook bestuurder zijn? of mag dat alleen? Ik hoop dat iemand mij kan helpen Alvast bedankt en met vriendelijke groet.
  24. Dat zijn de normale klant-bedrijfs risico`s niks bijzonders. Ik doelde meer op machines die vervangen moet worden, omdat de klant anders inkomsten misloopt, klanten die ontevreden zijn over de automaat, of klanten die een hogere opbrengst verwachten. In de eerste twee gevallen kan ik dat opvangen met de speelmachines in voorraad(er staan er altijd wel een aantal op de zaak) en dat is dus een klein risico, het derde punt is een iets groter risico al moet ik eerlijk zeggen dat het afgelopen 10 jaar 14 keer tot een conflict is gekomen waarvan 3 keer tot rechtszaak.(gewonnen omdat het bedrijf geen garantie`s afgeef), dus de risico`s zijn betrekkelijk klein en van service gerichteaard. Zeker omdat mijn bod, wat waarschijnlijk geacepteerd word fors lager ligt dan de geschatte waarde( een maand voor het failliet gaan) denk ik dat dit een zeer mooie deal is. hier laat ik even iemand naar kijken met verstand van zaken. goed idee slaapze.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.