Ga naar inhoud

trixman

Junior
 • Aantal berichten

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  36-40
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Bedrijfsinfo

 • Branche
  Groothandel
 1. trixman

  Spionerende werknemer?

  Er wordt gevraagd naar meer info. Heb ik op dit moment nog niet. Zoals geopperd : "In gesprek gaan" is het beste. Dat zou ik ook het liefst willen, maar als ik mis zit verstoord dit de relatie en dat wil ik ook niet, als er niets aan de hand blijkt te zijn. Voorlopig ga ik maar gewoon weer aan verder en neem jullie reactie ter harte. Bedankt.
 2. Ik vind het vervelend om dit hier te moeten schrijven, maar ben al een tijdje aan het zoeken naar tips/advies. Ik heb sinds enkele maanden een werknemer (part-time) in dienst die zeer enthousiast begon. En bij de aanstelling al behoorlijk wat van mijn vakgebied wist. De persoon in kwestie komt goed over, toont goede wil en inzet. Echter regelmatig bekruipt mij het gevoel dat deze persoon er nog iets bij doet, in de zin van een 2e baan bij de concurrent of informatie doorspeelt naar de concurrent. Heeft iemand tips hoe ik hier mee om moet gaan. Hoe kom ik erachter of ik goed zit of toch spoken zie.
 3. In het verleden heb ik een zaak gehad, die ik door toedoen van de bank heb moeten stopzetten. Hiervoor had ik een staatsgegarandeerde lening. Deze werd vorig jaar opgeeist en heb ik afgekocht. Is hier nog iets belasting technisch nog iets mee te doen? Verlies voorgaande jaren o.i.d.? Elke suggestie is welkom...
 4. trixman

  BTW code in Snelstart

  Waarschijnlijk heb je snelstart factuur 1 of 2. Met een uitgebreidere versie is jou manier wel te realiseren. In Factuur 1 of 2 zou je dit kunnen omzeilen met verschillende artikelcode's
 5. trixman

  Auto kosten minder dan bijtelling

  Na de laatste berichten ga ik het weer wat minder begrijpen. Ik ben van plan om een jong gebruikte auto te kopen. De Bijtelling zou 7700 zjin, de kosten heb ik geraamd op 6700 Dus de echte bijtelling is dan 6700. Ik rijd ongeveer 20000km (waarvan 7500 zakelijk) Voordeel bij IB is er niet als je alleen kijkt naar de kosten en bijtelling, die vallen tegen elkaar weg. Het BTW voordeel wordt ook nadelig (privecorrectie BTW) Je zou zeggen dat de auto prive houden voordeliger is, maar als ik in een IB-aangifte opneem, dan is het zakelijk toch voordeliger, want de kosten drukken volledig op de zaak en dus ook op mijn IB. Heb ik het juist of zie ik iets over het hoofd?
 6. trixman

  Auto kosten minder dan bijtelling

  Toch nog een vraag hierover. Joost noemt de werkelijke kosten. Is dat dan inclusief de afschrijving? Want dat kan nogal wat uit maken.
 7. trixman

  Auto kosten minder dan bijtelling

  Joost bedankt voor je reactie.
 8. trixman

  Auto kosten minder dan bijtelling

  Klinkt aannemelijk. Ik hoop dat er iemand is die dit kan bevestigen.
 9. trixman

  Auto kosten minder dan bijtelling

  Natuurlijk stom van mij, met de OB-regeling heb je niets te maken met bijtelling. Blijft wel de vraag waarom mag een zelfstandig ondernnemer de bijtelling verlagen als de kosten lager zijn. Een werknemer mag dat niet. (Ik zal niet klagen hierover, maar heb graag zekerheid op dit punt)
 10. trixman

  Auto kosten minder dan bijtelling

  Ben nieuw hier en vind het ontzettend leerzaam hier. Nu mij vraag. Ik heb veel over de "auto van de zaak: hier gelezen en geleerd. Ik heb gelezen dat als de werkelijke autokosten lager zijn dan de bijtelling, dan mag je het bedrag van de kosten nemen als bijtelling. Geldt dit alleen voor als je de auto voor OB als ondernemersvermogen ziet of alleen voor IB bij ondernemers vermogen? Dat is mij nog niet duidelijk geworden.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké