Jump to content

trixman

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Marcel
 • Last name
  Wijngaard
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Groningen
 • Branch
  Groothandel
 1. Er wordt gevraagd naar meer info. Heb ik op dit moment nog niet. Zoals geopperd : "In gesprek gaan" is het beste. Dat zou ik ook het liefst willen, maar als ik mis zit verstoord dit de relatie en dat wil ik ook niet, als er niets aan de hand blijkt te zijn. Voorlopig ga ik maar gewoon weer aan verder en neem jullie reactie ter harte. Bedankt.
 2. Ik vind het vervelend om dit hier te moeten schrijven, maar ben al een tijdje aan het zoeken naar tips/advies. Ik heb sinds enkele maanden een werknemer (part-time) in dienst die zeer enthousiast begon. En bij de aanstelling al behoorlijk wat van mijn vakgebied wist. De persoon in kwestie komt goed over, toont goede wil en inzet. Echter regelmatig bekruipt mij het gevoel dat deze persoon er nog iets bij doet, in de zin van een 2e baan bij de concurrent of informatie doorspeelt naar de concurrent. Heeft iemand tips hoe ik hier mee om moet gaan. Hoe kom ik erachter of ik goed zit of toch spoken zie.
 3. In het verleden heb ik een zaak gehad, die ik door toedoen van de bank heb moeten stopzetten. Hiervoor had ik een staatsgegarandeerde lening. Deze werd vorig jaar opgeeist en heb ik afgekocht. Is hier nog iets belasting technisch nog iets mee te doen? Verlies voorgaande jaren o.i.d.? Elke suggestie is welkom...
 4. Waarschijnlijk heb je snelstart factuur 1 of 2. Met een uitgebreidere versie is jou manier wel te realiseren. In Factuur 1 of 2 zou je dit kunnen omzeilen met verschillende artikelcode's
 5. Na de laatste berichten ga ik het weer wat minder begrijpen. Ik ben van plan om een jong gebruikte auto te kopen. De Bijtelling zou 7700 zjin, de kosten heb ik geraamd op 6700 Dus de echte bijtelling is dan 6700. Ik rijd ongeveer 20000km (waarvan 7500 zakelijk) Voordeel bij IB is er niet als je alleen kijkt naar de kosten en bijtelling, die vallen tegen elkaar weg. Het BTW voordeel wordt ook nadelig (privecorrectie BTW) Je zou zeggen dat de auto prive houden voordeliger is, maar als ik in een IB-aangifte opneem, dan is het zakelijk toch voordeliger, want de kosten drukken volledig op de zaak en dus ook op mijn IB. Heb ik het juist of zie ik iets over het hoofd?
 6. Toch nog een vraag hierover. Joost noemt de werkelijke kosten. Is dat dan inclusief de afschrijving? Want dat kan nogal wat uit maken.
 7. Klinkt aannemelijk. Ik hoop dat er iemand is die dit kan bevestigen.
 8. Natuurlijk stom van mij, met de OB-regeling heb je niets te maken met bijtelling. Blijft wel de vraag waarom mag een zelfstandig ondernnemer de bijtelling verlagen als de kosten lager zijn. Een werknemer mag dat niet. (Ik zal niet klagen hierover, maar heb graag zekerheid op dit punt)
 9. Ben nieuw hier en vind het ontzettend leerzaam hier. Nu mij vraag. Ik heb veel over de "auto van de zaak: hier gelezen en geleerd. Ik heb gelezen dat als de werkelijke autokosten lager zijn dan de bijtelling, dan mag je het bedrag van de kosten nemen als bijtelling. Geldt dit alleen voor als je de auto voor OB als ondernemersvermogen ziet of alleen voor IB bij ondernemers vermogen? Dat is mij nog niet duidelijk geworden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept