Jump to content

dennis00

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  webhostingtalk.nl
 1. Heb de reacties inderdaad gelezen. Het gelijknamige Tweakers.net topic is namelijk ook van mij, maar het leek me verstandig de vraag hier te plaatsen, omdat hier meer ervaring is m.b.t. belastingtechnische zaken als het terugvragen van btw. Op Tweakers.net in de pricewatch zul je niet snel de meest complete lijst van aanbiedingen vinden. Daar staan maar 2 aanbieders. Op http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1355765 vind je bijvoorbeeld al een langere en beter bijgehouden lijst. Het nadeel van aanbieders in Nederland is tevens dat de goedkoopste sim-lock vrije optie € 925,- is via iPhonemonster.nl. Dit is maar liefst € 250,- hoger dan in België. De beide aanbieders die jij hebt genoemd, leveren verder iPhones met een simlock, die dus alleen geschikt zijn in combinatie met T-mobile. Mijn huidige provider is KPN. Als derde hebben deze ondernemingen meestal vrijwel helemaal geen voorraad.
 2. 0,21*675=€141,75 Onder het drempelbedrag, dus geen btw-teruggave. Helaas is Mobistar slecht bereikbaar en veelal uitverkocht. De enige andere goedkope reseller die ik heb gevonden, heeft de verwachte leverdatum van deze week naar 31 juli veranderd, maar ook dat is nog maar afwachten. (http://www.hcw.be/p.aspx?p=P2800) Enige optie is dus echt naar België gaan en hopen dat ze een btw-vrije factuur willen maken. Gezien Mobistar liever aan Belgische klanten verkoopt en weinig intentie heeft om moeite te doen, zit dat er waarschijnlijk ook niet echt in. Mijn abbonement loopt nog 11 maanden door bij KPN (sim-only). Heb echter wel weer behoefte aan een nieuwe telefoon, mijn huidige functioneert niet eens goed meer. Ik denk dat ik de komende weken gewoon moet afwachten totdat mogelijkheden zich aandoen. Op dit moment zie ik nog weinig goede opties.
 3. Mijn zakenpartner heeft pas een laptop op kosten van de zaak gekocht, ik wil nu graag een iPhone kopen op kosten van de zaak. Mede gezien mijn zakelijk abonnement nog 11 maanden doorloopt heb ik besloten te importeren. Was dus ook erg blij dat in Belgie de iPhone 3GS 32GB voor 'slechts' € 675 wordt aangeboden. Wat is voor mij belangrijk bij aanschaf? * Verzending per post: Gezien ik ver van de Belgische grens woon, is het ophalen uit Belgie simpelweg niet handig. Het is uiteindelijk best mogelijk, maar betaal liever 40euro verzendkosten dan 4/5 uur kwijt te zijn, voordat ik mijn iPhone in huis heb. Indien dit niet mogelijk is, omdat het niet handig is voor Mobistar, dan wil ik best langskomen. * Een verzekering op de iPhone: Gezien mijn slechte ervaringen met mijn vorige telefoon (erg fragiel) en het feit dat een vriend van mij een kras heeft op zijn iPhone, wil ik graag mijn iPhone verzekeren. Hier heb ik al waarschijnlijk een oplossing voor via www.gsmverzekeren.nl. * Een factuur op naam van ons bedrijf, waarop geen btw wordt gerekend: De factuur moet simpelweg worden ingeboekt op naam van bedrijf en betaald worden namens het bedrijf. De communicatie tussen mij en Mobistar loopt niet erg lekker. Heb al telefonisch contact op proberen te nemen met Mobistar, maar het schijnt dat ze Nederlandse nummers blokkeren. Heb ook al een e-mail gestuurd donderdag. Heb zelf een slecht gevoel bij Mobistar gekregen bij het verkennen, maar op zich maakt dat weinig uit, gezien zij nu eenmaal een monopolie hebben en alternatieve sim-lock-vrije aankoopmethodes voor de iPhone al snel rond de 1000euro zitten. Inmiddels ben ik erachter dat 1) en 2) onmogelijk zullen zijn. Nederlandse verzekeraars verzekeren geen producten uit het buitenland, gezien ze dan bang zijn dat cliënten liever gebruik maken van de verzekering dan normaal garantie-recht. Mobistar heeft een lage voorraad iPhones en er is veel vraag naar, hun producten per post versturen doen ze niet aan. Om te weten of ze een btw-vrije factuur kunnen versturen, heb al tientallen maal gebeld naar België, maar helaas nam er niemand op. Heb met de klantenservice gesproken, maar dit was geen fijn gesprek. Ik heb inmiddels niet het gevoel dat ze me in de winkel een btw-vrije factuur kunnen versturen. Er schijnen opties zijn om als ondernemer btw achteraf terug te vorderen vanuit het buitenland. Ik hoop dat jullie me kunnen vertellen hoe ik het volgende het beste kan aanpakken.
 4. Helaas heeft het betreffende forum dat niet in hun voorwaarden gezet. [*]http://74.125.77.132/search?q=cache:I9iiwjwXWokJ:www.htforum.nl/yabbse/index.php%3Ftopic%3D85670.0+%22De+regels+van+het+HTForum%22&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be
 5. Waarom beweren zoveel mensen dat bij diensten geleverd aan buiten EU belasting betaald moet worden? Ik kom al sinds 2004 regelmatig op webhostingtalk.nl. Hier zijn inmiddels meerdere topics geweest over het rekenen van belasting over diensten geleverd aan het buitenland. Iedereen is het er over eens hoe het rekenen van belasting binnen de EU gaat, maar buiten de EU zijn veel discussies over geweest. 60% van de gebruikers (tientallen) zegt dat er geen belasting gerekend hoeft te worden aan klanten van buiten de EU. 40% van de gebruikers (tientallen) zeggen dat er gewoon belasting gerekend moet worden aan klanten van buiten de EU en dat bedrijven binnen EU de enige uitzondering is. Volgens mij waren de regels als volgt: Er zijn mij ook verhalen verteld, dat bedrijven bij producten aan bedrijven buiten de EU geen omzetbelasting hoeven te rekenen, maar wel bij diensten. Hoe zit dit precies? En indien dit waar is, dan weet ik zeker dat in de webhosting wereld 80% onterecht geen omzetbelasting rekent over hun dienstverlening aan klanten buiten de EU. Het betreffende topic is http://www.webhostingtalk.nl/bedrijfsvoering-van-een-hostingbedrijf/148641-klant-wilt-geen-vat-betalen.html. Dit topic is geopend door een ondernemer wiens klant uit Canada weigert omzetbelasting te betalen over de geleverde dienst.
 6. http://www.webhostingtalk.nl/juridisch-en-recht/148702-wie-eigenaar-van-de-berichten-op-een-blog.html Naar aanleiding van dat topic, plaats ik hier graag een topic. Er wordt een discussie gehouden over wie de eigenaar is van posts op een forum. Ik ben hier ook wel benieuwd naar. Hier heeft topicstarter ruzie met een admin van het forum waar hij duizenden posts heeft geplaatst en wil hij ze terugpakken door hun al zijn posts te laten verwijderen.
 7. Ik snap niet waarom hij geen lening kan afsluiten, omdat hij al een bankgarantie elders heeft lopen. Maar het ziet er naar uit dat dit afgeblazen moet worden inderdaad, ook al verdien ik hier het dubbele. Een normaal bedrijf moet toch in staat zijn een lening aan te vragen.
 8. Ik heb telefonisch contact gehad met de ABN Amro: http://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/financieringen_garanties/bedrijfskrediet/introductie.html Ze zeggen dat ze in principe nog na de afspraak kunnen zeggen of ze er brood in zien of niet. Ook is het hierbij binnen 2 weken mogelijk om te beslissen over het geld.
 9. Nu begrijp ik pas wat je bedoelt. Je hebt helemaal gelijk inderdaad. Indien de rentes hetzelfde blijven, dan is dit inderdaad slechts 3% per jaar verlies. Ik zal deze optie nog even in mijn achterhoofd houden.
 10. So what, als je dan snel een krediet hebt, en je zelfs meer rente wilt betalen, wat maakt het dan uit dat je er 3 jaar over doet? Snelheid is voor jou belangrijker blijkbaar dan kosten. Dus accepteer die 3 jaarstermijn, en klaar ben je. ;) Dan betaal ik (1-1,08^2)*50000 aan extra rente vanwege de financiering. Dit komt neer op € 8.000 weggegooid geld. Dan accepteer ik liever een éénjaarsrente van 12 of 13%. Ik maak uit jouw verhaal op dat een bank na 8 weken een besluit heeft genomen om jou geen financiering te verstrekken voor een overname , en dat is best vervelend maar ... Als jij een dergelijk hoog rentepercentage wil én ook kan betalen, dan heb ik nog maar één vraag: Wat waren de argumenten voor die bank om niet te financieren ? Verstandige vraag. Er is alleen nog contact geweest met de ING hierover. Ik heb telefonisch contact gehad met de ABN Amro en de Rabobank. Deze willen graag persoonlijk een afspraak maken en kunnen pas na die afspraak vertellen hoe lang het gaat duren. ING heeft 8 weken nodig om te kunnen beslissen. Ik heb inmiddels al berichten via het privé deel van het forum gehad dat de ABN Amro ook veel tijd nodig heeft. De ING stond er in principe wel positief tegenover. Ik hoop alleen deze maand nog afspraken van de bedrijfsovername rond te krijgen. Ik accepteer inderdaad liever nog 3 of 4% meer over een jaar, als dit op korte termijn (2 weken) afgerond kan worden. Bizner beslist inderdaad binnen 5 minuten of ze bedrijven krediet geven. Helaas houden ze wel stug vast aan de 36 maanden.
 11. Bizner Ze leveren krediet tot 50.000. Helaas alleen met een vaste looptijd van 36 maanden. De bedoeling is in 9-12 maanden af te lossen. Rabobank Hiervoor dient u contact op te nemen met de lokale bank. De lokale bank heb ik gebeld en zij zeggen dat er een afspraak gemaakt dient te worden. Het is erg jammer als een overname stuk loopt op de financiering. Het inleveren/betalen van 10 tot 15% rente is geen probleem.
 12. Mijn huidige bank (ING) heeft 8 weken nodig om te besluiten of ze me een lening van € 50.000 kunnen geven voor een bedrijfsovername. * Heeft dit te maken met de kredietcrisis en was dit vroeger anders? * Is het tegenwoordig sneller mogelijk om een lening af te sluiten via een andere financierder? Dit is natuurlijk niet typisch een onderweg voor op Gathering of Tweakers, maar ik zou het graag horen indien jullie me partijen kunnen aanbevelen die niet 8 weken nodig hebben om te beslissen of ze een lening kunnen geven.
 13. Volgens mij dient je webdesigner de kosten gewoon te betalen. Ik maak nu hetzelfde mee met een Disneypakketje, al zijn de kosten nog maar € 8,-. Ben alleen niet van plan te betalen en moest gisteren toch een paar brieven schrijven, heb even naar Sanoma Uitgevers een extra brief gestuurd. Ik zal het topic op FOK! volgen, ben benieuwd!
 14. Bron: http://forum.fok.nl/topic/1201279 Kan iemand gedwongen worden € 250,- aan incassokosten te betalen, indien hij zich nooit heeft aangemeld als klant? De webhoster zegt: "Dan moet de klant maar aangifte doen in valsheid in geschrifte, als iemand anders op zijn naam besteld heeft." Wat denken jullie hierover? De eerste post op het fok!forum verschaft duidelijkheid over de exacte situatie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept