Jump to content

Olimpia

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • First name
  Olimpia
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi

Company info

 • Branch
  Juridisch
 1. Cruiser, ik probeerde een klein graapje te maken. Soms is mijn humor misschien te direct :) Sorry hoor! Ik weet wat ik zal doen: niet lullen maar poetsen! :) Sinds mijn eerste bericht over dit onderwerp heb ik al veel gedaan. En ik ben ook een beetje troots op mijzelf :) Jullie waren heel hulpzaam, bedankt!
 2. Dat denk ik ook, Fred. De adviesen van Ruben en msteer zal haar helpen om zijn ideeën meer concreet te maken. Het initiatief moeten van zij zelf komen. Als je de persoonlijkheid van een ondernemer hebt, concrete ideeën zullen ook komen. In iedere geval, bedankt! :)
 3. Sorry voor mijn late antwoord, ik had het een beetje druk... :) De interessen van mijn vriend zijn: ze vind het leuk om mensen te helpen, om dingen netjes te organiseren, ze houdt van werken met mensen, hun te verlichten, informeren, helpen, of te treinen, ze is ook goed met woorden- diplomatiek. Ze is niet goed met nummers. Dank je Ruben en jullie allemaal! Groetjes, Olimpia
 4. Ik ben hetzelfde persoon online als offline of in het echte leven. Ik praat over dit met mijn zakelijke partners die ik vertrow. En ze vinden het niet zo erg. Ik dacht alleen dat misschien de mensen hier hebben een andere perspectief. Iets die al hept is: "boos zijn" :)... ik ben al een beetje boos ;D Ik zal zeker komen naar de volgende meeting. Ik ben benieuwd jullie te ontmoeten :) Als jullie zien een vrouw die in een hoekje blijft, dat weten jullie genoeg :)
 5. Eigenlijk was het moeilijk voor mij om dit onderwerp hier te posten omdat ik laat mijn kwetsbaarheid zien. Aan de andere kant, het maakt mij niet zoveel uit... ik ben wie ik ben. De echte reden voor deze posting hier was dat ik dacht dat ik een ander perspectief kan krijgen. Een perspectief van ondernemers, die misschien hadden dit probleem een keer in hun ervaring. Ik verwacht niet dat anderen mijn probleem zullen oplossen. Alleen ik kan doen. Toen je zei "heel soms om hier op HL je te uiten zonder gezien te worden....klaart bepaalde dingen vanzelf op " ik dacht dat je praat over jezelf (omdat ik kan jouw bedrijf in jouw profiel niet zien) :) Daarom heb ik gevraagd hoe bedoel je :) Misschien komt dat omdat mijn nederlands niet altijd goed is.
 6. " En heel soms om hier op HL je te uiten zonder gezien te worden....klaart bepaalde dingen vanzelf op ;)" Hoe bedoel je?
 7. Mijn mening is dat KVK staat heel erg open om ondernemers te helpen, tenminste startende ondernemers, zoals ik ben. Bovendien, als iemand vraagt informatie over Roemenië binnen mijn vakgebied, ze zullen mij aanbevelen (gratis). Ze hebben ook een voorstel voor een pilot-project aangeboden, zodat wij onze bedrijf beter kunnen promoveren. Daarnaast kan ik door KVK de gegevens van een bedrijf snel controleren. In dit opzicht is KVK onontbeerlijk.
 8. Ik weet al dat mijn klanten denken dat ik timide ben, dat is inderdaad zo. Soms denken ze dat ik zelfs naief ben. Dat is niet zo. Maar omdat ik timide ben, het is misschien logisch dat mensen onderschatten me. Ik ben nu aan een stop punt. Ik gaf te veel aandacht aan dit probleem en mijn hersenen zijn al verkeerd geprogrameerd. Er zijn, denk ik... 4 nieuwe afspraken die ik moet zetten. Ik heb niet de moed om een voorstel voor een datum te doen...
 9. Ik heb een vriending in de Vereinigde Staten die uit Roemenie komt. Ze woont al 3 jaar in de VS. Ze is heel ambitieus en denkt nu aan haar eigen onderneming in de VS te starten. Ze heeft veel ideeen maar niets concreet. Ik weet zelfs dat ik veel tijd nodig had om te weten wat ik precies wilde doen en om mijn business concept goed te kunnen defineren. Maar ik had een bepaalde ervaring en dat was de basis van mijn bedrijf. Ik weet zelfs dat ik voelde me trots toen ik op de straat loopte en ik wist dat ik heb geholpen om een bepaalde gebouw te verbouwen. Mij vriend heeft die ervaring en motivatie niet. Ze weet niet hoe ze haar business concept kan defineren. Ze weet alleen waar haar interessen zijn. Maar is dat genoeg om een bedrijf te beginnen? Ik wil haar helpen te ontedekken wat ze wil doen in haar toekomstige bedrijf. Je kan een bedrijf starten alleen als je weet wat je wil. Hoe kan ze dit ontdekken? Wat zijn jullie advisen? Ik weet dat dit is een moeilijke...
 10. Ik denk dat perfectionisme is belangrijk, maar je moet ook prioriteiten stellen. Je kan niet perfect in alles zijn, we zijn mensen... Ik ben ook niet goed met nummers. Als ik mijn winst moet berekenen, ik denk eenmaal in ronde getallen. Mijn partner is degene die de finishing touch doet, hij berekent de tarieven per uur, de reiskosten en andere financiële aspecten. Ik heb ook geleerd dat, zelfs als ik met nummers niet goed ben, het is beter om een beetje daarover te willen leren. Daarom doe ik nu zelf de boekhouding voor ons bedrijf. Moeilijk, niet onmogelijk. Wat ik zeker weet is dat ik nooit perfectionisme met dit aspect zal bereiken. Zelfs als ik niet perfect in alles wat ik doe kan zijn, sommige dingen vragen voor perfectie, teneinde tot succes te kunnen komen. Ik probeer perfectie te bereiken in de levering van mijn diensten en producten. Door mijn manier van werken probeer ik niet alleen precies wat ik beloofde aan de cliënt te leveren, maar meer dan zijn de verwachtingen.
 11. Hoi allemaal, het is fijn om te weten dat ik niet de enige ter wereld met dit probleem ben. Ik heb het goed gedaan in mijn vorige baan, ze waren tevreden over mij. Ze wilden niet dat ik naar Nederland verhuizde. Ik ben niet onzeker over mijn diensten, ik weet het zeker dat ze de beste zijn :) Waar ben ik onzeker over? Nou... te mislukken? Ik ben op de goede weg en nog steeds deze angst? Iedereen die hoort dat ik dit probleem heb, zegt: hoe kan dat nou als je in 1 jaar sinds jouw bedrijf bestaat een leuke omzet draait? Ik denk dat ieder van jullie een goed advies voor mij heeft. Ik moet meer aan de klant en het project denken dan met mijzelf bezig te zijn. Elke extra advies is wel welkom hoor, ik wil dit probleem graag uit mijn weg hebben! :) Dank jullie wel! Groetjes, Olimpia
 12. Als ik de rest van het werk niet doe, zal de architect zelf problemen krijgen. Ze kunnen geen fabriek verbouwen zonder de bouwvergunning die ik moet krijgen. In de tussentijd heb ik met mijn klant gesproken en ik heb een oplossing voorgesteld: de milestones verder in meer milestones te verdelen, zodat wij de betaling voor wat wij tot nu toe hebben gedaan kunnen krijgen. Hij is met dit eens! De 2e milestone was te generaal en nu zullen wij het duidelijker maken. Zonder jullie advies zou ik dit oplossing niet hebben! Dank jullie wel :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept