Olimpia

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Olimpia

  1. Cruiser, ik probeerde een klein graapje te maken. Soms is mijn humor misschien te direct :) Sorry hoor! Ik weet wat ik zal doen: niet lullen maar poetsen! :) Sinds mijn eerste bericht over dit onderwerp heb ik al veel gedaan. En ik ben ook een beetje troots op mijzelf :) Jullie waren heel hulpzaam, bedankt!
  2. Dat denk ik ook, Fred. De adviesen van Ruben en msteer zal haar helpen om zijn ideeën meer concreet te maken. Het initiatief moeten van zij zelf komen. Als je de persoonlijkheid van een ondernemer hebt, concrete ideeën zullen ook komen. In iedere geval, bedankt! :)
  3. Sorry voor mijn late antwoord, ik had het een beetje druk... :) De interessen van mijn vriend zijn: ze vind het leuk om mensen te helpen, om dingen netjes te organiseren, ze houdt van werken met mensen, hun te verlichten, informeren, helpen, of te treinen, ze is ook goed met woorden- diplomatiek. Ze is niet goed met nummers. Dank je Ruben en jullie allemaal! Groetjes, Olimpia
  4. Ik ben hetzelfde persoon online als offline of in het echte leven. Ik praat over dit met mijn zakelijke partners die ik vertrow. En ze vinden het niet zo erg. Ik dacht alleen dat misschien de mensen hier hebben een andere perspectief. Iets die al hept is: "boos zijn" :)... ik ben al een beetje boos ;D Ik zal zeker komen naar de volgende meeting. Ik ben benieuwd jullie te ontmoeten :) Als jullie zien een vrouw die in een hoekje blijft, dat weten jullie genoeg :)
  5. Eigenlijk was het moeilijk voor mij om dit onderwerp hier te posten omdat ik laat mijn kwetsbaarheid zien. Aan de andere kant, het maakt mij niet zoveel uit... ik ben wie ik ben. De echte reden voor deze posting hier was dat ik dacht dat ik een ander perspectief kan krijgen. Een perspectief van ondernemers, die misschien hadden dit probleem een keer in hun ervaring. Ik verwacht niet dat anderen mijn probleem zullen oplossen. Alleen ik kan doen. Toen je zei "heel soms om hier op HL je te uiten zonder gezien te worden....klaart bepaalde dingen vanzelf op " ik dacht dat je praat over jezelf (omdat ik kan jouw bedrijf in jouw profiel niet zien) :) Daarom heb ik gevraagd hoe bedoel je :) Misschien komt dat omdat mijn nederlands niet altijd goed is.
  6. " En heel soms om hier op HL je te uiten zonder gezien te worden....klaart bepaalde dingen vanzelf op ;)" Hoe bedoel je?
  7. Mijn mening is dat KVK staat heel erg open om ondernemers te helpen, tenminste startende ondernemers, zoals ik ben. Bovendien, als iemand vraagt informatie over Roemenië binnen mijn vakgebied, ze zullen mij aanbevelen (gratis). Ze hebben ook een voorstel voor een pilot-project aangeboden, zodat wij onze bedrijf beter kunnen promoveren. Daarnaast kan ik door KVK de gegevens van een bedrijf snel controleren. In dit opzicht is KVK onontbeerlijk.
  8. Ik weet al dat mijn klanten denken dat ik timide ben, dat is inderdaad zo. Soms denken ze dat ik zelfs naief ben. Dat is niet zo. Maar omdat ik timide ben, het is misschien logisch dat mensen onderschatten me. Ik ben nu aan een stop punt. Ik gaf te veel aandacht aan dit probleem en mijn hersenen zijn al verkeerd geprogrameerd. Er zijn, denk ik... 4 nieuwe afspraken die ik moet zetten. Ik heb niet de moed om een voorstel voor een datum te doen...
  9. Ik heb een vriending in de Vereinigde Staten die uit Roemenie komt. Ze woont al 3 jaar in de VS. Ze is heel ambitieus en denkt nu aan haar eigen onderneming in de VS te starten. Ze heeft veel ideeen maar niets concreet. Ik weet zelfs dat ik veel tijd nodig had om te weten wat ik precies wilde doen en om mijn business concept goed te kunnen defineren. Maar ik had een bepaalde ervaring en dat was de basis van mijn bedrijf. Ik weet zelfs dat ik voelde me trots toen ik op de straat loopte en ik wist dat ik heb geholpen om een bepaalde gebouw te verbouwen. Mij vriend heeft die ervaring en motivatie niet. Ze weet niet hoe ze haar business concept kan defineren. Ze weet alleen waar haar interessen zijn. Maar is dat genoeg om een bedrijf te beginnen? Ik wil haar helpen te ontedekken wat ze wil doen in haar toekomstige bedrijf. Je kan een bedrijf starten alleen als je weet wat je wil. Hoe kan ze dit ontdekken? Wat zijn jullie advisen? Ik weet dat dit is een moeilijke...
  10. Ik denk dat perfectionisme is belangrijk, maar je moet ook prioriteiten stellen. Je kan niet perfect in alles zijn, we zijn mensen... Ik ben ook niet goed met nummers. Als ik mijn winst moet berekenen, ik denk eenmaal in ronde getallen. Mijn partner is degene die de finishing touch doet, hij berekent de tarieven per uur, de reiskosten en andere financiële aspecten. Ik heb ook geleerd dat, zelfs als ik met nummers niet goed ben, het is beter om een beetje daarover te willen leren. Daarom doe ik nu zelf de boekhouding voor ons bedrijf. Moeilijk, niet onmogelijk. Wat ik zeker weet is dat ik nooit perfectionisme met dit aspect zal bereiken. Zelfs als ik niet perfect in alles wat ik doe kan zijn, sommige dingen vragen voor perfectie, teneinde tot succes te kunnen komen. Ik probeer perfectie te bereiken in de levering van mijn diensten en producten. Door mijn manier van werken probeer ik niet alleen precies wat ik beloofde aan de cliënt te leveren, maar meer dan zijn de verwachtingen.
  11. Hoi allemaal, het is fijn om te weten dat ik niet de enige ter wereld met dit probleem ben. Ik heb het goed gedaan in mijn vorige baan, ze waren tevreden over mij. Ze wilden niet dat ik naar Nederland verhuizde. Ik ben niet onzeker over mijn diensten, ik weet het zeker dat ze de beste zijn :) Waar ben ik onzeker over? Nou... te mislukken? Ik ben op de goede weg en nog steeds deze angst? Iedereen die hoort dat ik dit probleem heb, zegt: hoe kan dat nou als je in 1 jaar sinds jouw bedrijf bestaat een leuke omzet draait? Ik denk dat ieder van jullie een goed advies voor mij heeft. Ik moet meer aan de klant en het project denken dan met mijzelf bezig te zijn. Elke extra advies is wel welkom hoor, ik wil dit probleem graag uit mijn weg hebben! :) Dank jullie wel! Groetjes, Olimpia
  12. Als ik de rest van het werk niet doe, zal de architect zelf problemen krijgen. Ze kunnen geen fabriek verbouwen zonder de bouwvergunning die ik moet krijgen. In de tussentijd heb ik met mijn klant gesproken en ik heb een oplossing voorgesteld: de milestones verder in meer milestones te verdelen, zodat wij de betaling voor wat wij tot nu toe hebben gedaan kunnen krijgen. Hij is met dit eens! De 2e milestone was te generaal en nu zullen wij het duidelijker maken. Zonder jullie advies zou ik dit oplossing niet hebben! Dank jullie wel :)
  13. Ik heb sinds 1 jaar een bedrijf en we zijn bijna klaar met de eerste opdracht. Straks moet ik nieuwe klanten binnen krijgen. In het algemeen weet ik wat gedaan moet worden: netwerken, afspraken met bestaande contacten en potentiele klanten zetten.. Maar, ik heb een probleem: ik ben heel errrrg timide. Als ik klanten wil verdienen moet ik naar de afspraak gaan en mezelf goed kunnen vertegenwoordigen. In mijn hoofd heb ik goede teorieen over hoe ik dat kan doen. In het praktijk...ben ik bang. In het verleden heb ik dit voor mijn vorige werkgever vaak gedaan; ik had geen enkele probleem daarmee. Nu dat ik dit voor mezelf moet doen, word ik zo zenuwachtig dat ik zet de afspraak af! Ik heb dit een paar keers gedaan en ik weet dat ik verlies de kansen die ik voor mezelf heb gecreerd. Als ik ga naar de afspraak word ik vaak ziek (van de stress). Is dit een tijdelijke fase? Hebben andere ondernemers dit ook? Ben ik de enige met zo`n verschrikkelijke probleem...?
  14. Hoi Frans, leveringsvoorwaarden heb ik nog niet... en je hebt gelijk: ik wil niet dreigen om te stoppen met werken. Dit is waarom ik voel me echt een starter! Ik heb contact genomen met de klant en hij reageert niet op mijn berichten of telefoons. 2 maanden geleden moest hij onze factuur betalen (ik heb ook een discount verstuurd voor de ontbrekende punt) en hij heeft helemaal niet gereageert of betaald. Ik heb ook contact genomen met de automoive bedrijf en ik heb gevraagd of ze kunnen mij helpen voor een betere communicatie met mijn klant maar natuurlijk is dat niet hun taak. Als ik mijn klant aan de telefoon krijg, zegt hij altijd dat hij het te druk heeft voor dit gespreek. Ik heb ook een andere project gebracht (de verbouwing van een andere fabriek in Roemenie waar de duitse architect kan de architectuur doen) en ik hoopte om mijn klant te stimuleren voor een betere oplossing voor de current project. Dit werkt ook niet...
  15. Dank je wel Frans ... :) Sinds ik in Nederland woon had ik ook voor een jaar een fulltime baan als secretaresse en dan een andere parttime baan en in de tussentijd heb ik de bedrijf opgezet. Het leren van de taal was een van de moeilijkste uitdagingen, maar ik wist dat als ik dit toch niet doe, ik heb geen echte kans om een verschil te maken. En deinburgeringscursus die ik ook 1 jaar heb gevolgd heeft mij ook veel geholpen. Ik ben eigenlijk begonnen met het leren van de taal half jaar voordat ik in Nederland kwam wonen en vervolgens heb ik elke dag 20 nieuwe Nederlandse woorden geleerd voor ongeweer een jaar. Er waren tijden waarop ik dacht dat ik nooit de taal zal leren...
  16. Dank je wel Frans en Vossie. Jullie adviezen zijn slim en ik zal ze zeker gebruiken. Ik hoop maar dat de klant zal reageren. Ik ben bang dat als ik zeg: ik stop met het werk als ik geen antwoord krijg, dan zal ik verder ernstige problemen hebben. Mijn klant is een Duitse architect. Maar zijn opdrachtgever is een zeer grote automotive organisatie. Ik kan in grote problemen komen als ik gewoon stop met de werkzaamheden. In mijn contract staat niet dat als ik niet betaald ben dan heb ik het recht om te stoppen met de werk. Ik probeer dit op te lossen en tevens cover my ass, weet je wel? (sory voor eventuele fouten in het nederlands)
  17. Ik heb een contract met een duitse bedrijf voor het verkrijgen van de voorbereiding documenten voor de verbouwing van een fabriek in Roemenië. Er zijn 3 betaling milestones in onze contract vastgesteld. Ik heb een probleem bij de tweede betaling milestone. Deze milestone omvat verschillende punten. Wij hebben alle punten voldaan met uitzondering van een waarvan de klant zei dat hij heeft het niet meer nodig. Maar nu zegt de klant dat hij het waarschijnlijk wel nodig heeft . Het probleem is dat ik klaar ben met de werkzaamheden voor de tweede milestone, maar de klant heeft nog niet besloten of hij de ontbrekende punt wel of niet meer wilt hebben. Het grote probleem is dat wij met ons werk moeten doorgaan- volgens het tijdschema. Het ontbrekende punt uit de tweede milestone heeft geen invloed op ons werk; we kunnen verder gaan, maar in de tussentijd worden we niet betaald. De tweede milestone bevat 60% van onze contractuele prijs, dus uiteraard ben ik erg bang dat hij de 60% betaling niet volledig of uiteindelijk helemaal niet zou betalen. Wat kan ik doen? Ik heb al de correspondentie voor dit project bewaard en ik kan gemakkelijk aantonen dat mijn klant de betaling aan het uitstellen is (dat is wat ik vermoed), maar volgens onze contract heeft hij het recht om te beoordelen of onze werk goed of slecht is ... Ik wil hem niet aanklagen, ik wil dit op een vriendelijke manier oplossen. Nog belangrijker: ik wil er zeker van zijn dat ik de onderhandelde prijs inderdaad krijg...
  18. Mijn motief: ik wilde hetzelfde werk dat ik in Roemenië voor 4 jaren heb gedaan, hier in Nederland blijven doen. Omdat een jaar geleden mijn Nederlands slecht was, ik kon hier een dergelijke baan niet hebben. Ik besloot dat het tijd was om wat ik wil te creeren, in plaats van om te wachten totdat dit voor mij zou gebeuren...
  19. Hoi allemaal, mijn naam is Olimpia, ik heb 28 jaar en ik kom uit Roemenie. Ik woon sinds 2 jaar in Nederland en een jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf in Nederland begonnen. Tot nu toe gaat het heel goed... Ik wilde even de groetjes doen :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.