Wesley Shanghai

Senior
  • Aantal berichten

    89
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Wesley Shanghai

  1. Voor en tijdens het gesprek heb ik zelf niet aangegeven dat ik twee adviseurs aan het vergelijken was. Maar de reden daarvoor was ook omdat ik dacht dat dit normaal was. Vorige week heb ik per mail de adviseur gevraagd of ik verkeerd had gehandeld volgens hem en ik wilde graag de uitleg horen. Verder had ik gevraagd wat het bedrag zou zijn dat hij graag zou willen factureren. Hierop kreeg ik antwoord dat mijn reactie te lang uitbleef na de offerte plus een herinnering per email en dat ik voor hun gevoel plots in zee ging met een andere adviseur. Maar hij heeft tegelijkertijd besloten om het hierbij te laten. Mensen met respect behandelen blijft toch de beste manier!
  2. Bedankt voor alle reacties. Sommigen zeggen geen prijs afgesproken = geen kosten. StevenK zegt dat de wet voorschrijft dat er een redelijke prijs betaald moet worden. Hierop wil ik zeggen, dat na het gesprek mijn informatie is bevestigd dat ik belasting terug kan claimen, dat dit bedrijf mij daarbij kan helpen en dat er wat basis uitleg is geweest over hoe de Nederlandse BTW werkt. Wel heb ik mijn allereerste email gezegd dat ik op zoek ben naar advies, waarna ze direct een afspraak met mij hebben gemaakt zonder te zeggen dat dit kosten met zich mee kan brengen. Vraag: Dus de wet zegt dat ik alsnog een redelijke fee moet betalen, Waar zou ik dit terug kunnen vinden en in hoeverre is een fee redelijk? P. zegt ook dat het niet gratis is. Maar zijn adviseurs niet verplicht om vooraf aan te geven dat een gesprek geld zal kosten? Het is niet zo dat ik elk weekend een bedrijfshal koop, aan de andere kant doen zij dit soort werk dagelijks. In mijn branche geef ik ook adviezen tot op een zekere hoogte. Als we tegen betaalde adviezen komen, dan zeg ik altijd vooraf wat het kost en vraag ik netjes of ze daarmee akkoord gaan. Daarom vind ik het krom dat de plicht bij de klant ligt om te vragen wat het zou moeten kosten. Ik zal morgen een email sturen met de vraag wat voor kosten zij van plan waren om te factureren voor een gesprek dat nog geen uur duurde. Maar ik zal ook netjes aangeven dat ik dacht dat het om een vrijblijvend gesprek ging. Mijn gut feeling klopte in ieder geval wel dat ik met de andere partij in zee ga. Beter wat extra kosten nu dan grote problemen later. (maar eerst afwachten wat de "redelijke" prijs zal zijn van hun. Als het niet redelijk is dan wil ik dat echt niet betalen... wordt vervolgd...)
  3. Bedankt voor je snelle antwoord! Dat stelt mij meer gerust. Maar ik hoor nog ook graag wat andere forumleden hierover denken :)
  4. Beste forumleden, Ik hou mij momenteel bezig met de aankoop van een kleine bedrijfshal. (let op: nieuwbouw!) Deze hal wil ik prive aankopen. Na een gesprek met de makelaar en een zoektocht op internet kwam ik erachter dat ik het pand inclusief BTW kon kopen, waarbij de BTW in principe per direct weer teruggeclaimed kan worden via de belastingdienst. Met de voorwaarde het pand de komende 10jaren inclusief BTW verhuurd moet worden. Met deze informatie heb ik 2 belastingadviseurs benaderd en werd uitgenodigd voor een gesprek. Uit beide gesprekken kwam in principe uit dat het klopte wat ik had gevonden en dat beide bedrijven het papierwerk voor mij kon regelen en vervolgens ook de jaarlijkse opgaves wanneer ik het pand zou gaan verhuren. Ik was in de veronderstelling dat beide gesprekken vrijblijvend waren en dat ik kon kiezen aan de hand van de vergelijking van de offertes en ervaring dat ik had met beide bedrijven. Nu heb ik 1 bedrijf uitgekozen om mij te ondersteunen hierin, de kosten scheelden 50% en ik had er een veel beter gevoel bij dit bedrijf. Bedrijf 2 heb ik netjes gemaild en erbij verteld dat wij een betere offerte hadden ontvangen voor iemand anders gaan. Daarop stuurt bedrijf 2 een mail dat ze het jammer vonden en lieten ook doorschijnen dat wij dan ook een grote businesskans mis zullen lopen dat ter sprake kwam tijdens het orientatie gesprek. (business van een andere familie onderneming die raakvlakken heeft met wat ik doe qua werk) Direct daarop kwam de email met een vraag om mijn adres gegevens zodat ze een factuur kunnen sturen voor het orientatiegesprek... Mijn vraag luidt: IS DIT NORMAAL? Of heb ik een of andere (onbeschreven) regel overtreden? Tijdens het gezellige gesprek kwamen wel verschillende vragen ter sprake maar ook over koetjes en kalfjes. Ik was in de veronderstelling dat het een vrijblijvende gesprek was, vandaar dat ik ook aan hem vroeg hoe hij met de tijd zat en dat ik hem niet teveel ophield.
  5. In onze ervaring is zo'n gespecificeerde nota wel normaal. De kosten van EUR469 voor <1cbm is best hoog, ervanuitgaande dat de bezorging binnen NL is. Afhankelijk van het soort product kun je zeker invoerrechten verwachten. Zelf op te zoeken via: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=nl Of je kunt navraag doen bij de expediteur of douane. Is het niet mogelijk om door een andere expediteur je zending te laten afhandelen die het goedkoper kan uitvoeren?
  6. Dit klopt helemaal niet! Ook een jurist/incassokantoor/deurwaarder kan de zaak bestuderen en een rechtsgang starten. Sterker nog, de advocaat kan niets meer dan de anderen, maar is wel veel duurder (vaak wel twee of drie keer zo duur). En allen, dus óók de advocaat, hebben een deurwaarder nodig om de dagvaarding te betekenen aan de gedaagde. U bent al op de eerste pagina van dit topic op het verkeerde been gezet door het antwoord van een advocaat die geen reëel beeld schetst, maar enkel voor eigen parochie preekt. Laat u niets wijs maken, lees nog eens de antwoorden die diverse anderen aan u gaven. Bedankt voor de opmerking. Ik ben net iets te snel door alles heen gegaan. Ik zie nu dat Hans v Nijnatten en Benm duidelijk aan hebben gegeven dat bij een bedrag van 12k een jurist ingeschakeld kan worden en dat een advocaat wellicht een te dure optie zou zijn.
  7. Staat in schril contrast met wat je nu weer aanvult. Dan ben je niet makkelijk te adviseren. Door niemand overigens. Onderneming B is weinig interessant als jouw of jullie grootste vordering op A is. Weekendgroet, Highio Hallo Highio, De beste wensen! Wat staat precies in schril contrast? Gaat het om het contact met onderneming A mbt de aanvraag van een potentiele herhaling van het project in 2017? De project manager heeft daarbij contact met mij gehad, maar deze gaf expliciet aan dat hij niet gaat over betalingen. Ik heb de aanvraag behandelt met de hoop op "leverage". Project ging niet meer door, dat was bekend op 13dec. Op 15 december startte ik hier de post. Hiervoor en achteraf werden emails aan de eigenaar & financiele manager niet beantwoord. Over onderneming B, daar is inmiddels een stop op gezet afwachtende op de betaling. Hier wordt wel door de klant geantwoord op emails. En er wordt netjes gevraagd of wij kunnen wachten totdat ze wat meer lucht hebben. Gezien de jarenlange samenwerking, vandaar dat ik toch besloten heb om nog even af te wachten en ons te concentreren op de betaling van onderneming A.
  8. Antwoorden op enkele vragen van forumleden: Het zijn twee aparte ondernemingen met gescheiden businesses, bankrekeningen en personeelsleden. Het grotere bedrag van onderneming A is een eenmalige groot project. Het kleinere bedrag van onderneming B is eigenlijk een som van verschillende kleine projectjes bijelkaar. In 2017 verwachtten wij een herhaling van het grote project van onderneming A. Dit is op 13 december helaas afgeketst. Wij wilden aanvankelijk het nieuwe project als "leverage" gebruiken om volledige betalingen binnen te krijgen. Vandaar de post op dit forum op 15dec. Onderneming B, daar hebben wij zelf iets beter zicht op. Het ziet ernaar uit dat deze uit een dal zal klimmen en begin volgend jaar een betere cash flow zal hebben. Als ondernemer zijnde begrijp ik heel goed dat je ups en downs kunt krijgen. Verder, gezien het bedrag kleiner is, hebben we het laten gaan. De stop is er nu wel op gezet, wachtende op de betaling. Hoop dat het zo duidelijk is.
  9. Excuses voor mijn late reactie, drukke dagen zo aan het einde van het jaar. Bedankt iedereen voor alle reacties! Ik heb ze een voor een zo goed mogelijk proberen te begrijpen. Ik wil graag eerst focussen op het grootste bedrag. Wat ik ben vergeten erbij te vermelden is dat de opdrachtgever een Nederlands bedrijf is. Wij (opdrachtnemer) zijn een Chinees bedrijf in China. De opdrachten zijn uitgevoerd in China. Het gaat hierbij niet om producten, maar om services. (om de klant op dit moment niet online vindbaar te maken, wil ik liever niet specifiek uitleg geven) [*] Brengt dit veranderingen teweeg? Na het lezen van de reacties denk ik aan hetvolgende: [*] vorige week was er een herrinering gemaild [*] gesprek aangaan als laatste peiling van hoe de klant ervoor staat en erover denkt voordat wij vervolgstappen nemen. [*] actie ondernemen, niet meer wachten >>> aangetekende aanmaningsbrief zal zsm de deur uit gaan. [*] mocht er niet betaald worden na aanmanings periode (7dgn), advocaat inschakelen. - Incasso/deurwaarder heeft dezelfde rechten als wijzelf. Advocaat kan meer, papierwerk bekijken en via rechtsgang betaling afdwingen - Omzetting lening in onderpand goederen >>> klinkt omslachtig en zorgt het wellicht niet meer extra inspanning en tijdsverlies? Ik zal het zelf eens navragen. - Beslaglegging of faillisementsaanvraag >>> klinkt dramatisch, grote gevolgen? Ik zal navraag doen bij een advocaat.
  10. Hallo, Wij zitten ook met een klant dat niet heeft betaald. De betaling zou volgens contract op 15 april 2016 betaald moeten zijn. Het gaat om een bedrag van EUR12000. Het project is met een positief resultaat afgerond. Via emails en door de telefoon is door de klant tweemaal toe beloofd de betaling te zullen regelen. Beide keren is dit niet gebeurd. Vervolg emails worden helaas niet meer beantwoord. Verder heeft de eigenaar een tweede onderneming, waar sinds september 2016 een rekening nog open staat van ca. EUR3000. Het is duidelijk dat beide ondernemingen met een cash flow probleem zitten en een slecht financieel huishouden hebben. Geduld is een schone zaak, maar 8maanden & 3maanden is wel heel erg lang. Wat raden jullie aan voor stappen, wat is wijsheid? Klant behouden heeft geen prioriteit. Wij besteden liever onze tijd in het optimaliseren van onze services voor klanten die hun zaken wel in orde hebben en afspraken goed nakomen. Mod edit: tweede deel aangemaakt
  11. Bedankt voor de antwoorden! De vraag is gesteld omdat ik de afgelopen maanden van verschillende vervoerders informatie heb ontvangen over deze transport mogelijkheid. Gezien de grote veranderingen van China als goedkoop produktieland, ben ik erg op zoek naar verbeteringen/veranderingen in ons manier van ondernemen & transporteren. Dus de vraag is beslist niet uit verveling gesteld, maar uit noodzaak om te veranderen. Ik hoopte eigenlijk meerdere mensen te vinden die goederen via deze route heeft laten vervoeren en te horen wat de ervaringen ervan waren. Dat er producten kunnen verdwijnen is niet erg leuk inderdaad. Raar dan dat expediteurs dit nu aan het promoten zijn. Is het nog een wild-west verhaal dat nog volwassen moet worden of is het een vervallen ruïne dat waarschijnlijk nooit meer goed zal komen? M.a.w is het iets om op het oog te houden of kan ik het zoals Paul uitlegt direct van tafel schuiven?
  12. Beste, Afgelopen tijd zie ik her en der berichten verschijnen over goederentransport vanuit China per trein. Het lijkt erop dat dit een goede tussenoplossing aan het worden is tussen zeevracht en luchtvracht. Zijn er ondernemers die hier ooit gebruik van hebben gemaakt? Wat zijn de praktijk ervaringen? - transport tijden in praktijk - prijs&tijd verhouding vergeleken met lucht/zeevracht. Ik ben benieuwd!
  13. Hallo Werner, Ik heb je zojuist een PM gestuurd. Mvg, Wesley
  14. Volgens mij: -Een HK LTD met een webshop dat producten verkoopt aan Nederlandse bedrijven of consumenten hoeft in NL geen belasting te betalen. Als je op ebay USA iets koopt, dan zit daar de NL belasting ook niet tussen volgens mij. EDIT " ik lees nu dat de goederen in NL worden opgeslagen en daarna doorverkocht. Er zijn werkzaamheden in NL, wie voert dat uit? Dat maakt het weer net iets anders..." -Als je in China woonachtig bent, je doet werkzaamheden voor de HK LTD binnen China, je wordt door jouw HK LTD betaald voor jouw werkzaamheden, je verblijft meer dan 189dagen in China. Dan ben je persoonlijk belastingplichtig in China. Verblijf je in HK ipv China, dan ben je persoonlijk belasting plichtig in HK. (persoonlijke inkomsten belasting) -De HK LTD is altijd belasting plichtig in HK. (omzet belasting) Wat is de reden dat je in NL een BV of iets dergelijks wilt starten? Om een rekening te kunnen openen om micro betalingen te kunnen ontvangen in NL? Volgens mij kan je betalingen op je persoonlijke rekening ontvangen. MAAR je moet de bedragen wel 100% overmaken op je HK LTD rekening in Hong Kong om het kloppend te maken. Anders zijn dat persoonlijke inkomsten in NL waarover je wel belasting moet betalen bij de belastingdienst.
  15. Hallo Bart, Interessante post. Ik heb zelf te maken met een vergelijkbare uitdaging met ons personeel. Het soort werk is alleen anders. Ik heb alle reacties gelezen, maar ik kan nog nog niet duidelijk zien waar het probleem zit. Er zijn teamleden dat 70 producten per dag in kunnen voeren. De teamleden die er maar enkelen doen vertellen dat het aan de software ligt en de moeilijkheidsgraad van het soort product dat zij moeten invoeren. Wat is hier van waar? Heb je zelf ooit met de software gewerkt? Heb je ooit met een slecht presterende teamlid samen achter de computer gezeten om te zien hoe zij een dagtaak uitvoeren? Wellicht dat je daarmee bepaalde productiviteitsproblemen bij hun kan ontdekken en oplossen. Met hoeveel monitoren werken jullie? Bij data entry kan soms veel efficienter zijn om met 2 monitoren te werken. Links opzoeken van data, rechts data entry. Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke uitkomst~! Succes! Mvg, Wesley Lai
  16. Beste Forumleden, Voor mijn bedrijf ben ik op zoek naar een in mijn ogen eenvoudig software met gebruiksvriendelijke user interface met de volgende functies: - invoeren en opslaan product fotos & attachments (bijhorende bestanden) - invoeren en opslaan product specificaties & gegevens zoals de leverancier, prijzen, etc... - graag ook custom velden, zodat je zelf kenmerken/opmerkingen kunt toevoegen - gegevens makkelijk aan te passen - producten makkelijk terug te vinden in sorteerbare lijsten - software dat offline werkt, lokaal opgeslagen gegevens, geen cloud geen web. Old fashioned offline. Op dit moment doen wij het handmatig met een uit de hand lopende excel bestand. Het gaat nu om ca. 50 verschillende producten (de een wat complexer dan de andere) Dit zal niet hoger uitlopen dan 300 verschillende producten. Het kost teveel tijd om aanpassingen te maken en kans op fouten wordt te groot. Meer heb ik eigenlijk niet nodig, dus geen complete pakketten met facturering, voorraad beheer etc. Ik zie anders door de bomen het bos niet meer. Bestaat er zoiets of is het te programmeren? Na wat onderzoek heb ik het idee dat je met Microsoft Access al zoiets kun maken? Het is niet mijn bedoeling om zelf met Microsoft Access te gaan programmeren. Ik wil een kant en klare oplossing aanschaffen dat betaalbaar is. Iemand ervaring hierin of iemand die weet welke software ik moet aanschaffen? Met vriendelijke groet, Wesley Lai
  17. Ik heb geen contact voor je. Maar wist je dat je geld moet toeleggen om in de schappen te kunnen staan van bijvoorbeeld Carrefour in China? Het is niet zo dat ze jouw voorraad eerst opkopen. Je mag ruimte huren, als er iets niet verkocht wordt, mag je het op den duur zelf weer op gaan ruimen. Zonder grote investeringen is het niet te doen. Nogmaals Carrefour als voorbeeld, heeft vestigingen over heel China. Je praat over een markt van honderden miljoenen klanten. Ik weet niet wat voor product je wilt gaan verkopen, maar kijk ook eens naar online mogelijkheden. De online retail markt in China is enorm en veel toegankelijker dan supermarkten omdat er meer kleinere spelers zijn met groot bereik.
  18. In China is het zowieso lastig denk ik vanwege de taal. Veel vormgevers hier spreken niet perfect Engels of helemaal niet zelfs. Hong Kong daaraantegen wel, maar de prijzen zullen niet aantrekkelijk zijn voor je. Hoe het zit in andere Aziatische landen, daar heb ik geen ervaring mee. Mijn mening is dat het je veel tijd en energie zal kosten om iets te krijgen waar je niet 100% tevreden mee zult zijn. Waarom niet gewoon in NL proberen. Als je het goedkoop wil houden, kijk of je vormgevings studenten kan inschakelen hiervoor.
  19. Het zou inderdaad mooi zijn om kennis en ervaringen te kunnen delen over crowdfunding. Zelf ben ik samen met een ontwerper ook bezig met een project waarbij we gebruik willen maken van CF. We zijn nu erg op zoek naar succes verhalen en mislukkingen om ervan te kunnen leren.
  20. ictkb.com Wij zijn geinteresseerd. Ik heb zonet een pm naar je gestuurd. Wesley
  21. Gebruik je een eigen Fedex account? Met een eigen account kun je enorme kortingen krijgen, 50% tot 70% korting is niet ongewoon. Of laat je de leverancier je verzending regelen, waarbij je de vervoerskosten betaald aan je leverancier? Heel waarschijnlijk dat zij daar een stukje marge tussen zetten. Verder zijn er bedrijven die enorme kortingen hebben met de bekende koeriersdiensten. (TNT, DHL, UPS, Fedex) Via hun kun je ook zeer goedkoop laten verzenden. Er is hierbij wel een risico dat je de goederen door hun op moet laten halen. Wij gebruiken deze regelmatig voor zwaardere pakketten dat per koerier verstuurd moet worden. Kun je niet een gedeelte laten sturen per koerier, dat je per direct nodig hebt? En het andere deel per boot? Mvg, Wesley X-tend Ltd.
  22. Hi Chanelle, Ik zou je wat advies willen geven: [*] Hou je variaties in modellen en maten zo laag mogelijk in het begin (fabrikant zou daar een stuk vrolijker van worden) [*] Er zijn veel negatieve ervaringen gedeeld hierboven, maar dit geeft niet een compleet beeld. China heeft haar jarenlange groei van +10% niet behaald door slecht zaken te doen. Rotte appels zul je zelf eruit moeten weten te vissen. [*] Vele chinese fabrikanten zijn georganiseerd op grote aantallen. Je zult goed moeten zoeken naar fabrikanten die zonder problemen kleine aantallen kunnen doen. >>> hou je ontwerpen eenvoudig, vooral in het begin. [*] Een goede relatie bouw je op met je contactpersoon/verkoper binnen dat bedrijf. Een goede relatie is altijd handig om een goede service te ontvangen en in sommige gevallen dingen voor elkaar te krijgen. Bij een goede relatie is de kans groter dat je kleinere aantallen kunt laten produceren bij desbetreffende fabrikant. De grens van wel of niet kunnen van iets is vaak een grijs gebied van willen of niet willen. [*] Een Chinees heeft inderdaad moeite om duidelijk nee te zeggen. Dit heeft o.a. te maken met een stukje beleefdheid, dat ze moeite hebben om mensen af te wijzen. Dit kan als gevolg hebben dat je er niet achterkomt met welke knelpunten de fabrikant te maken heeft, waarbij een project compleet de mist in gaat doordat de fabrikant geforceerd toch volgens jouw wensen door wilt zetten zonder goed te communiceren. [*] Begin met inkoop van standaard beschikbare modellen gepaard met 1 eigen ontwerp. Hou het eenvoudig in het begin. Geef je zelf tijd om te groeien. Zodra de fabrikant meerdere malen met je zaken hebt gedaan zullen ze langzamerhand meer en meer moeite voor je willen doen in nieuwe ontwerpen. [*] Zoveel mogelijk vastleggen/afspreken met de fabrikant voordat je de reis naar China maakt. [*] Hou je planning ruim tijdens je bezoek. Op een of andere manier is een dag heel snel voorbij in China. [*] Wat je ook hoort en leest, verifier voor jezelf. Good luck!
  23. Hallo Chanelle, Yiwu is inderdaad een goede locatie voor sieraden. Als ik jou was zou ik voordat je deze kant op komt eerst contacten leggen met verschillende leveranciers. Zoek enkele die bij jou passen. Let op dat zij ook moeten vinden dat jij bij hun past. Naast prijzen kun je ook vragen of ze monsters kunnen produceren van je ontwerpen. Hier moet je meestal voor betalen. wellicht dat je kunt afspreken dat je pas betaald wanneer je aankomt in Yiwu. (cash on delivery) Een Chinese vriendin van mij woont in Yiwu en ze is sinds kort voor haarzelf begonnen. Ze spreekt en schrijft redelijk goed Engels. Ze kan je helpen aan fabrikanten te komen en ze kan je helpen communiceren met fabrikanten. Als je wilt kan ik je aan haar voorstellen. Stuur me maar een pm als je geinteseerd bent. (verder kun je natuurlijk zelf online enorm veel fabrikanten vinden op o.a. google of alibaba) Mvg, Wesley
  24. "Er is een mogelijkheid om je producten eerst naar HK te verzenden en dan een bedrijf in te huren die deze dan van HK naar China transporteert. " Ik lees hier:"...er is een mogelijkheid om een bedrijf in te huren die je producten voor jou China binnensmokkelt..." Dit lijkt mij geen long term strategie voor je onderneming. Mocht je betrapt worden, dan kunnen ze je visum intrekken en zal je elders je brood moeten zien te verdienen. Ga op zoek naar bedrijven die hondevoer of iets dergelijks importeert. Probeer je producten via hun te importeren. Wellicht dat je eerst afspraken kunt maken met je leverancier, dat ze je de ruimte geven om hun producten in China af te zetten. Dat men straks niet om jou heen gaat. Good luck!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.