sarah1976

Senior
  • Aantal berichten

    81
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door sarah1976

  1. "Spreken is zilver en zwijgen is goud"
  2. Ja, maar wel met een goede onderbouwing. Ik heb een kneus naar KwaBla gegeven omdat hij mijn PM niet beantwoordt. Dat is tenminste inhoudelijk wel terecht. Ik krijg alleen maar 'Bye bye' en 'En nou vertrekken'. Echt stoer hoor. Als diegene echt durft dan geeft diegene nou zijn naam door.
  3. Ik citeerde iemand waarmee ik het laatst over HL had..... Heb ik er expliciet bij gezet. Maar mijn complimenten dat ik voorheen zo goed op HL ben geholpen vergeten jullie.
  4. Ik heb een nette PM naar TwaBla gestuurd maar daarop heb ik geen reactie ontvangen.
  5. Zeg die kneuzen. Waarom kan ik niet zien van wie ik die ontvangen heb? En mogen diegene die ze mij gegeven hebben ook even nadenken hoe kinderachtig ze bezig zijn. Waar stelt dat eigenlijk op dat zoiets binnen HL mogelijk is? Ik zou toch van een kneuzenbericht iets moeten leren en niet uitgescholden horen te worden. En dat mag van HL wel zomaar ongeoorloofd, maar een ietwat simpele vraag in een topic stellen niet? Graag uitleg van HL!
  6. @ NorbertBakker: He he, dat heb ik niet gezegd. Ik citeerde iemand uit mijn zakelijk netwerk toen we het over HL hadden... Ik ben voorheen altijd heel goed geholpen geweest, ik heb het HL vervolgens zelfs nog verdedigd. Maar ik begin nu wel te twijfelen of mijn zakelijke partner geen gelijk had. En je kunt van mij niet zeggen dat ik iemand op het forum respectloos heb behandeld. Pluis al mijn topics er maar op na. De hele kwestie had ook anders opgelost kunnen worden. De betreffende moderator of iemand anders, had ook gewoon direct kunnen zeggen dat het misschien handiger is als ik toch een offerte laat opstellen ipv. meteen mijn topic dicht te gooien. Wie behandelt wie nou zonder respect?
  7. Ach kijk, ik schijn hier op het forum ook kneuzen te kunnen ontvangen. Wat attent zeg ;-)
  8. Dit is echt het laatste wat ik post. Ik ga hier mijn tijd en aandacht niet meer zitten te verdoen. Het is inderdaad zo. Hier zitten alleen maar gefrustreerde personen die alles beter menen te weten en de hele dag niks te doen lijken te hebben.....
  9. @ Wouterjan Wacht maar tot dat jouw topic nog eens gesloten wordt zonder dat jij het weet. Kijken of je diezelfde mening dan nog deelt ;-)
  10. Ik heb in ieder geval de aandacht van alle moderators te pakken. 1. Vragen stellen is ook inbreng: zonder vragen immers geen antwoorden ;-) 2. @pewede: Een topic zonder waarschuwing sluiten voelt ook alsof de telefoonverbinding wordt verbroken in een discussie 3. @FrankSijtsma: een hele lijst met niet toegestane onderwerpen begint op censuur te lijken Verder kunnen jullie de goed bedoelde adviezen in de wind slaan, maar ik ken meerdere ondernemers die geen positieve ervaringen bij HL hadden.
  11. @ TwaBla Een goed voorbeeld: dat is door mij te bepalen/ervaren wat beter is, niet door de moderator.....
  12. Nog een aanvulling dan speciaal aan HL gericht. En dit is dan ook echt het laatste wat ik op HL post. Ik spreek uit jarenlange ervaring als het om forums gaat en ik ben zelf ook ooit moderator geweest, natuurlijk niet hier. Maar toch, ik weet wel hoe de normale omgang hoort te zijn op forums en hoe je een forum leuk en levendig houdt om het tot een succes te maken en te houden. Wil je een forum leuk houden zorg dan voor een prettige sfeer. Is er iets wat je als moderator niet vertrouwt of je twijfels over hebt, stuur dan even een bericht naar de persoon met de vraag. Het sluiten van een topic komt erg beledigend over en moet alleen als laatste middel gebruikt worden. Als je zelf als moderator dagelijks bezig bent heb je dat misschien niet meer zo door. Verplaats je altijd in de ander voordat je iets doet en behandel je forumleden met respect. Ze zijn namelijk waardevol voor je forum. Een forum zonder forumleden is namelijk helemaal niets, het wordt juist door de forumleden gevormd en de moderator hoort daarbij onzichtbaar op de achtergrond aanwezig te zijn. Als ik de forums hier bekijk zie ik dat er teveel topics door moderators worden gesloten. Dat hoort niet. Zijn er leden die telkens spam blijven plaatsen? Sluit die gebruiker dan van het forum af. In ieder geval horen er niet zoveel topics gesloten te worden, dat is namelijk een maatregel die je niet dagelijks hoort toe te passen. Een moderator mag ook niet zo duidelijk aanwezig te zijn op een forum. En is het niet juist bij ondernemen zo dat de gouden regel 'De klant is koning' geldt? Ga in de omgang met forumleden dan ook om alsof het klanten zijn. Het forum staat of valt juist door de leden die er zijn, het forum wordt gemaakt door de forumleden. En willen zij terug blijven komen dan moeten zij prettige ervaringen met het forum blijven houden. Het is echt exact hetzelfde als bij ondernemen. Voor mij is dit de allerlaatste post. Op een forum waar ik me niet prettig voel ben ik niet meer bereid enige inbreng bij te dragen. Verder wens ik iedereen alle succes!
  13. Ik wil het hier nu niet meer hebben over de raamfolie, maar over wat ik bij HL ervaar. Zonder kennisgeving een topic sluiten kan er bij mij echt niet in. Dat het bij berichten met schadelijke inhoud (spam, reclame, etc) gebeurt vind ik begrijpelijk. Maar kom aan, zo'n onschuldige vraag, dat is toch niet nodig? Een dergelijk omgang met forumleden accepteer ik gewoon niet. En als ik de ervaringen op internet zo lees delen veel meer ondernemers deze mening over HL. Prima, van mij mag HL van mij zo doorgaan, maar ik heb bij deze gewaarschuwd dat forumleden weglopen als er zo met hen wordt omgegaan. Jammer, ik heb HL altijd aanbevolen binnen mijn netwerk.... Vanaf vandaag dus niet meer.
  14. Bedankt voor de reacties, maar over het algemeen kan ik er niet veel mee. Eigenlijk verzoek ik iedereen die geen zinnige bijdrage te geven heeft gewoon niet te reageren. Je hoeft alleen maar te helpen als je dat wilt, het is niet verplicht. :-) En dat ik op mijn vorige topic geen reacties kreeg ligt heus niet aan het onderwerp, maar aan het feit dat het meteen werd dicht gegooid. Ik had altijd zo'n prettige ervaringen hier op HL, maar ben vandaag al met al toch wel erg teleurgesteld. Het is mij als frequente forumgebruiker namelijk nog nooit gebeurd dat een topic zonder pardon werd dicht gegooid en dat terwijl ik toch al heel wat jaartjes mee draai op het forums vh internet :-) Als ik het op 500 raam (leuke woordspeling ;-)) moet het toch zeker voldoende zijn? Het komt niet op een honderd meer of minder uit. Voor mijn gevoel had zoiets ook een paar duizend kunnen kosten hoor. Aanvullingen zijn trouwens altijd welkom! :-)
  15. Ik heb een klacht. Gister is mijn topic geblokkeerd en heb ik niet eens een reden ontvangen waarom het is gesloten. Dat vind ik zo asociaal dat ik er echt geen woorden meer voor heb. Tenslotte heb ik het subforum commercie/marketing waar het gebeurde wat nader bekeken en is me opgevallen dat daar wel erg veel topics worden gesloten. ik vind dat een sterke beperking van de vrijheid van het forum en het geeft me het gevoel alsof de moderator graag misbruik van zijn positie maakt. Ik begrijp dat topics gesloten kunnen worden, maar ik wil daar wel een duidelijke verklaring voor zien. Een enkele vermelding 'dit topic sluit ik' gaat er bij mij niet in. Als me dit nog een keer gebeurt ben ik hier op dit forum echt weg.
  16. Omdat mijn vorige post is geblokkeerd en ik niet weet wat de reden daarvan is geweest bij deze opnieuw mijn vraag. Ik heb niets kwaads in de zin en heb gewoon NU een globale raming nodig. Er moeten toch meer ondernemers zijn die in hun winkel ter commercie/marketing raamfolie hebben laten aanbrengen en zodoende mij ongeveer kunnen vertellen waarmee ik moet rekenen? Ik heb geen tijd meer om een offerte door een bedrijf op te laten stellen. UIt ervaring weet ik dat daar toch al gauw een week over heen gaat (afspraak maken, op laten meten, wensen in kaart brengen, opstellen.....) Heeft daar niemand hier begrip voor? Dus ik smeek de moderator om dit topic deze keer niet te blokkeren, want als ik deze vraag niet mag stellen voel ik toch wel alsof mijn vrijheid hier sterk wordt beperkt en ik vraag me af of dat bij zo'n onschuldige vraag wel nodig is. Weet iemand hoeveel het kost om een raam van raamfolie te voorzien? Het gaat om in totaal 5 ramen die allemaal ongeveer net zo breed zijn als de ruit van een deur, hoogte folie ongeveer 50 cm. Naam en logo onderneming in kleur en op 1 van de ramen ook de openingstijden e.d. Aangezien het moeilijk is om het zelf aan te brengen graag ook het laten aanbrengen erbij berekenen. Het gaat gewoon om een ruwe schatting. Zou ik in het bovenstaande geval met een paar tientjes, een paar honderden of duizenden euro's rekening moeten houden? Alvast bedankt! Groeten Sarah
  17. Weet iemand hoeveel het kost om een raam van raamfolie te voorzien? Het gaat om in totaal 5 ramen die allemaal ongeveer net zo breed zijn als de ruit van een deur, hoogte folie ongeveer 50 cm. Naam en logo onderneming in kleur en op 1 van de ramen ook de openingstijden e.d. Aangezien het moeilijk is om het zelf aan te brengen graag ook het laten aanbrengen erbij berekenen. Het gaat gewoon om een ruwe schatting. Zou ik in het bovenstaande geval met een paar tientjes, een paar honderden of duizenden euro's rekening moeten houden? Alvast bedankt! Groeten Sarah [titel aangepast - mod]
  18. Wat betreft de pure verkoop van producten en de uitgebreidere dienstverlening waarbij het aandeel verkoop - en dus inkoop - kleiner is, heb ik net een uiteenzetting gemaakt. Bij de verkoop van uitsluitend producten is de inkoopwaarde van de omzet dus 50% Bij de uitgebreidere dienstverlening waarbij het aandeel verkoop kleiner is heb ik deze op 10% geschat. Voorbeeld: ik verleen een dienst van € 100,- waarbij de inkoopwaarde van de omzet +/- € 10,- bedraagt. Maar er zijn natuurlijk ook situaties waarbij deze inkoopwaarde hoger kan liggen.
  19. Exact! Wat het aantal transacties betreft heb ik de cijfers uit mijn branche er even bijgehaald. Aantal transacties per klant: 4,19 Aantal klanten: 1500, maar in opstartfase onderneming neem ik het eerste jaar van de exploitatiebegroting daar 40% van.
  20. Is er iemand die mij kan uitleggen hoe ik de inkoopwaarde van de omzet in de exploitatiebegroting kan schatten? Het gaat tenslotte om een prognose van het te verwachten resultaat en ik vind het daardoor moeilijk om dat in te schatten. Mijn boekhouder heeft zich er al over gebogen, maar ik zou me er ook graag zelf even in willen verdiepen aangezien mijn boekhouder nog niet veel ervaring heeft met ondernemingen uit mijn branche. Zelf dacht ik als volgt. Ik weet dat de gemiddelde omzet per transactie in mijn branche € 50,- bedraagt. De helft daarvan is meestal in de vorm van dienstverlening en de andere helft komt uit de verkoop van producten. Bij de verkoop van de producten wordt een brutowinstmarge van +/- 50% gehanteerd (verkoopprijs is meestal dubbele van inkoopsprijs). Daarnaast worden ook diensten verstrekt die duurder zijn en waarbij het aandeel producten kleiner is. Daarnaast is het voor klanten ook mogelijk om binnen te lopen voor de aankoop van producten. Ik hoop dat iemand mij kan leren hoe ik de inkoopwaarde van de omzet kan inschatten. Alvast bedankt! Groeten, Sarah
  21. Uiteindelijk heb ik een zeer prettig gesprek met de Rabobank gehad waarin het ondernemingsplan uitgebreid werd besproken. Met wat aanpassingen gaan ze het nu een tweede keer beoordelen. Bovendien gaat de bank zelf ook onderzoeken hoe zij eventueel de kosten voor me kunnen drukken (o.a. leasen apparatuur). Over het algemeen heel positief dus :-)
  22. Bij deze even een update, die uiteraard geheel kosteloos door mij wordt geboden ;-) Ik heb met de bank uitgebreid gecorrespondeerd. Aanvankelijk wilde men geen gesprek met mij, maar nu heb ik het uiteindelijk wel voor elkaar gekregen en mag ik volgende week op gesprek komen. Dit zal helaas alleen over de huidige situatie van mijn onderneming gaan. Op de financieringsaanvraag wil men inhoudelijk namelijk niet meer ingaan. Verder heb ik voor mijzelf vastgesteld welke wensen en verwachtingen ik heb als ik een financieringsaanvraag bij een bank indien. Op basis daarvan zoek ik nu een bank die daarin kan voldoen. Ik vermoed dat dit niet de gemakkelijkste taak zal zijn, want veel grote banken zullen dezelfde werkwijze hanteren. Toch moet er wel ergens een bank zijn die het anders doet ;-) Het is dat naar mijn idee de financiële markt nog niet dermate open is, maar als overstappen naar een andere bank niet zoveel administratieve last met zich zou meebrengen, zou ik het op dit moment al doen. Mits ik een deugdelijke bank zou vinden natuurlijk. Voor de toekomst hoop ik dat de financiële markt wat opener wordt, want dat zou de dienstverlening onder banken alleen maar ten goede komen ;-) Ik heb toch wel het gevoel dat veel mensen over hun eigen bank ontevreden zijn, maar het gewoon allemaal met zich laten gebeuren omdat men toch niet zo gemakkelijk van bank verandert of kan veranderen. Bij de pakken neer gaan zitten doe ik niet en zou niemand moeten doen die bij banken steeds maar tegen een dichte muur op loopt of spreekwoordelijk gezien de deur tegen zijn neus krijgt dicht gegooid (alhoewel het ook nog eens echt zo voelt). Ik weet namelijkzeker dat daar waar een wil is, ook een weg is. Meestal is het echter de laatste sleutel aan de sleutelbos die de deur opent...
  23. Bedankt voor de reacties! Mijn gevoel van rechtvaardigheid vertelt me dat ik het hier niet bij moeten laten. Ik weet niet of ik gelijk ga krijgen, maar dan heb ik het voor mijn gevoel toch afgerond. En inderdaad, als het niet teveel rompslomp zou geven zou ik inderdaad een bank gaan zoeken die het wel goed doet en alles daar onderbrengen. En wie weet, misschien doe ik dat wel ;-) @ Jasper Coolen @ henkh Ik ben het met henkh eens. Van de ene kant is het ontzettend vervelend als je zo door banken en instanties wordt behandeld, maar van de andere kant geeft dat zo'n enorme drive! Daarom Jasper Coolen, als je echt voor je bedrijf wil gaan moet je het niet opgeven!!! De aanhouder wint, daar ben ik zeker van!!! Groetjes Sarah
  24. SUPER bedankt voor jullie antwoorden!!! Om eerlijk te zijn was ik reuze benieuwd wat de reacties op dit topic zouden zijn. Echt fijn om te lezen dat meer mensen dezelfde frustraties ondervinden. Gedeelde smart is echt halve smart :-) Ik heb gister nog lang na zitten denken en ik heb besloten om een gesprek met de bank los te kunnen peuteren. Ik had, toen de bank me belde, daar al om gevraagd, maar toen werd me op een nogal botte manier verteld dat ze een gesprek met mij niet nuttig vinden. Heerlijk hè, zo'n bank die met de ondernemer meedenkt ;-) Tenminste, zo doen ze het in hun reclames altijd over komen... Nu ben ik iemand die nogal op de bres kan springen als het om onrecht en principes gaat. Dat mijn financieringsaanvraag is afgewezen is niet leuk, maar vind ik van de hele situatie - alhoewel het gek klinkt - niet het ergste. Maar de manier waarop de financieringsaanvraag door hen is afgerond vind ik echt te absurd voor woorden. Ik heb er een aantal nachten over geslapen, maar het blijft knagen. Tenslotte ben ik klant van de bank en vind ik dat ik best kritisch mag zijn. Ik hoef niet met modder te gaan gooien, maar ik vind wel dat ik in mijn gelijk sta wanneer ik duidelijk maak dat ik een gesprek had verwacht. In het begin van dit jaar had ik zelfs nog een brief van hen gehad waarin ze me lieten weten altijd bereid te zijn om over mijn onderneming te praten. Bovendien denk ik dat het toch ook echt in belang van de bank is als ze mij een helpende hand zouden bieden door mee te denken over problemen en oplossingen om mijn onderneming succesvol te maken. Ik heb ook het gevoel dat ze mijn plannen niet hebben gelezen. Volgens mij hebben ze niet verder gekeken dan mijn resultaten van de afgelopen jaren en de exploitatiebegroting. Erg frustrerend want de voorbereiding heeft me alles bij elkaar genomen ongeveer 1,5 jaar gekost. Ik ben namelijk in het eerste jaar op allerlei problemen gestuit en heb daaruit tenslotte kunnen concluderen dat de problemen voort komen uit het feit dat ik onvoldoende kan concurreren. Vervolgens heb ik vastgesteld dat een bedrijfsruimte de oplossing zou bieden. Daarna is er een heel lang proces gevolgd waarbij ik me echt uitgebreid heb verdiept in de concurrenten, de mogelijkheden, de kansen, de marktvraag, etcetera. Voor het opzetten van de exploitatiebegroting ben ik de papieren ingedoken om zoveel mogelijk een objectieve houvast te kunnen hebben. Die gegevens geven natuurlijk ook geen garantie, maar geven wel een betere houvast dan uit de lucht gegrepen getallen. En wat is het resultaat? Na 1,5 jaar zwoegen om een duidelijke en mooie presentatie neer te zetten word ik binnen twee werkdagen na indienen gebeld met een telefonische afwijzing en de mededeling dat ze niet eens tot een gesprek bereid zijn! De onderbouwing van de afwijzing? Dat was eigenlijk alleen dat het aantal klanten niet reëel werd bevonden. Helaas word me geen mogelijkheid geboden om mij hierin mondeling te kunnen verdedigen. Ik heb het aantal klanten namelijk gebaseerd op branchegegevens. Daaruit blijkt dat de gemiddelde onderneming in mijn branche 1476 klanten per jaar heeft. Voorzichtigheidshalve heb ik het eerste jaar van de exploitatiebegroting op 40% daarvan gesteund, dat is dus zo'n 600 klanten. In beschouwing genomen dat er een winkelfunctie en webwinkel zal komen vind ik dit aantal helemaal niet gek. Maar als de bank het plan zelf niet gelezen heeft, zal de bank bij de beoordeling van het aantal klanten niet de webwinkel en winkelfunctie in beschouwing hebben genomen. In ieder geval zal ik de bank schriftelijk laten weten om - al netjes onderbouwend - toch een afspraak voor een gesprek te wensen. Ahum, eisen natuurlijk ;-) Ik geef mijn plannen niet op. Al moet de onderste steen boven komen, ik geloof in mijn plannen en waar een wil is, is een weg :-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.