Jump to content

Jasper

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Jasper
 • Last name
  van Amstel
 • Company or organization name
  xiblio
 • Website address
 • How did you find us:
  off-line reclame

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Heeft iemand eigenlijk enig idee hoe het verder is gegaan met de regelgeving rond sites als Budson en Bidster? Het gebrek aan dit soort sites doet mij vermoeden dat de regels niet echt zijn versoepelt. ;D Maar ik blijf het concept wel redelijk briljant vinden.
 2. Kosten die je in het aanlooptraject van je bedrijf hebt gemaakt kun je gewoon in je administratie boeken als andere kosten. Je officiële start kan dus zonder problemen later liggen.
 3. Mijn eerste indruk was dat ik de site heel erg druk vind: veel kleurtjes en veel plaatjes. Vooral op grote beeldschermen knalt het rood met witte stippen van het scherm en leidt het de aandacht erg af van waar het eigenlijk om gaat: de inhoud. Verder vind ik de witte letters op de turqoise achtergrond lastig leesbaar. Ik denk dat als je die twee dingen veranderd dan het dan een hele leuke site is eigenlijk. Nog een kleine tip: maak linkjes in je tekst als je verwijst naar andere pagina's. Zo verwijs je bij de verzendkosten naar je contact-pagina, maar daar kan ik niet op klikken terwijl ik dat wel een beetje verwacht.
 4. De dienst die ik probeer te verkopen is een soort ledenadministratie, dus mijn doelgroepen zijn verenigingen, stichtingen, e.d. groepen. In elk geval groepen mensen voor wie het handig is om makkelijk toegang tot elkaars gegevens te hebben en makkelijk contact met elkaar kunnen leggen d.m.v. e-mails aan subgroepen, bijvoorbeeld werkgroepen, commissie, raden, donateurs, etc. Ik wil inderdaad wel een hippe site maken die dynamisch overkomt. Dat wil ik overbrengen door regelmatig aanpassingen te doen en verbeteringen aan te brengen aan de site/dienst. Ik denk er bijvoorbeeld ook aan om een forum aan de site te hangen waar gebruikers of geïnteresseerden hun ideeën en wensen achter kunnen laten zodat ik weet waar anderen aan denken. Ik kan wel vanalles bedenken, maar gebruikers komen misschien problemen tegen waar ik zelf niet aan gedacht heb. Het moet dus een interactie worden tussen mij en mijn gebruikers/klanten. Mocht die interactie uitblijven dan heb ik zelf ook nog wel 1001 nieuwe ideeën voor aanvullingen en kan de dienst dus steeds verder uitbreiden. Maar het is de bedoeling mensen te prikkelen hun reactie te geven. Hopelijk is het zo een beetje duidelijker waar ik aan denk.
 5. Je denkt dus eigenlijk meer aan een soort plek om samen te werken? Is dat eigenlijk niet een soort forum?
 6. Hallo allemaal, Voor de website die ik aan het ontwikkelen ben ben ik aan het nadenken over hoe ik gebruikers en geïnteresseerden kan informeren over de laatste ontwikkelingen van mijn site en dienst. Er zijn verschillende manieren om zulke berichtjes, bijvoorbeeld RSS, een weblog, Twitter of een combinatie van verschillende methodes. Alle opties hebben zo hun voordelen en hun eigen stijl. Een twitter-berichtje is bijvoorbeeld maar 140 karakters en dus kort en bondig. Een blog vind ik meer een soort verhaaltjes met eventueel ook relevant ander nieuws en een RSS-feed is een soort blog, maar ook via externe programma's benaderbaar. Welke manieren gebruiken jullie (als jullie er al een gebruiken) om je bezoekers geïnformeerd te houden? En wat zijn jullie ideeën over de verschillende mogelijkheden van informeren? Ik hoor het graag. Groeten, Jasper
 7. Voor het verzenden van e-mailadressen kun je inderdaad een ander "scherm-adres" opgeven en dat zou je ook kunnen gebruiken voor als inlogcode, want daar kun je alles voor gebruiken, maar om er e-mail op te kunnen ontvangen moet je die alias wel kunnen koppelen aan het echte e-mailadres. Ik weet niet of secondnew daar de mogelijkheid voor heeft?
 8. Een webserver, database en mailserver heb je lijkt me niet nodig als je een host hebt die dat online voor je regelt.
 9. E-mailadressen zijn gekoppeld aan de domeinnaam, dus persoon@homepage.nl in uw voorbeeld. Vervolgens zijn die inderdaad te koppelen aan inloggegevens, overzichten en persoonsgegevens waar u maar wil op uw website.
 10. In feite maak je dus een internet-site met een afgesloten gedeelte met een inlog-procedure. In feite is dat een extranet ja. :) Als er bij een intranet wordt gesproken over software gaat het over de webserver. Eigenlijk dus software die op een internetserver staat. Die software is nodig om een website te kunnen laten draaien, bekijken, vinden enz. Apache, MySQL, e.d. zijn daar voorbeelden van. PHP, CSS en HTML zijn programmeertalen waarmee een website gebouwd kan worden, ongeacht of die voor inter-, intra- of extranet gebruikt wordt.
 11. Een intranet-site is eigenlijk exact hetzelfde als een internet-site met als enige verschil dat hij niet op een internet-server staat, maar op een webserver binnen je bedrijf. Je moet dus softwarematig een webserver installeren op een van je computers of servers. Daarna moet je niet vergeten je intranet-site-naam in je bedrijfs-dns te zetten zodat die naar je webserver verwijst. Bijvoorbeeld http://intranet/ laten verwijzen naar http://123.23.263.101/. Zelf heb ik goede ervaringen met XAMPP als beheerder van een webserver en database.
 12. Ik heb in januari mijn visitekaartjes laten drukken bij www.drukwerk-centrum.nl. Dat was de goedkoopste die ik kon vinden voor wat ik wilde (1000 kaartjes, full color, dubbelzijdig). Op de website staat een goede uitleg over hoe je je bestanden moet aanleveren en alles is op de website te regelen. De levering duurde iets langer dan verwacht, maar dat kan met de kerstvakantie te maken hebben gehad. Het resultaat was in elk geval erg mooi. Verder had ik ook nog gekeken naar: www.directprinting.nl www.drukwerkdeal.nl www.deprintservice.nl www.compleetdrukwerk.nl
 13. Het was niet mijn bedoeling hier reclame te maken. De link was eigenlijk alleen als verduidelijking van het onderwerp. Maar ik heb hem weggehaald als dat in strijd is met de regels. :) Gelukkig mag het wel in de handtekening.
 14. In oktober ben ik mijn eigen bedrijf begonnen in het maken van bladmuziek en orkestbanden. Nu is het wat rustiger met opdrachten en kan ik eens nadenken over adverteren. Wat zouden handige plekken zijn voor mij om te gaan adverteren? Heeft iemand tips of ideeën?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept