Jump to content

LeoK

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Leo
 • Last name
  Kranenburg
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Beste forumleden, dank voor al jullie reacties en inzicht! Ik ben het voor een belangrijk deel eens met diegenen die vinden dat B niet moet 'zeuren' en dat de beslissing bij de baas ligt: accepteer deze of kies een andere weg buiten het bedrijf. Tegelijkertijd vind ik dat JohannesRegelink ook een punt heeft: blijkbaar speelt er iets binnen deze organisatie waardoor dit proces wellicht beter anders ingedeeld had moeten worden. De casus is niet van mij maar van een bevriende ondernemer die hier zelf mee in zijn maag zit, omdat zijn stijl van leidinggeven 'onamerikaans' zijn. Ik zal hem deelgenoot maken van jullie wijsheid.
 2. @Christine, dat is zeker een optie. In hoeverre verwacht jij dan tegen vervelende consequenties aan te lopen, zoals een verstoorde verhouding, nu duidelijk is dat medewerker B de nieuwe situatie niet ziet zitten?
 3. Ik vraag hulp met een casus: Een afdeling met 6 man waar twee werkzaamheden plaatsvinden, splitst deze werkzaamheden op in twee afdelingen van 3 medewerkers. Bij één van de afdelingen ontstaat een probleem. Omdat de directeur slechts één aanspreekpunt en eindverantwoordelijke wil binnen de afdeling om zijn handen vrij te houden voor zijn eigen werkzaamheden, wijst hij medewerker A hiervoor aan en communiceert dit naar medewerkers B en C. Nu voelt medewerker B met dezelfde ervaring en bijna evenveel dienstjaren zich gepasseerd. Hij vindt dat A slechts een papieren leidinggevende is en ziet meer in een platte organisatiestructuur waarin hij gelijkgesteld wordt aan A. Medewerker C werkt er veel korter, maar neigt om andere redenen ook naar de kant van medewerker B. De baas wil dit oplossen zonder de medewerker A te schofferen. Hoe kan hij dit doen? Wat is een alternatieve organisatiestructuur en hoe kan deze ingevoerd worden?
 4. Groen licht voor de ruil! Dat brengt mij op de volgende vraag: hoe gaat dit precies in zijn werking? Ik weet dat beide eigenaren tokens uitwisselen, maar er moet ook iets via sidn lopen geloof ik?
 5. Ik heb inmiddels voorgesteld om met gesloten beurs te ruilen. Ben benieuwd naar de reactie en zal die hier ook nog even delen.
 6. Dank je voor je antwoord. Voor mij is gewoon ruilen inderdaad wel goed en daar teken ik zo voor! Maar omdat ik degene ben die de ruil heeft voorgesteld, ben ik natuurlijk al in het nadeel. Daarom hoop ik een paar mooie argumenten in handen te krijgen om bij mijn voorstel aan te dragen. Wat je verder zegt over het aansluiten van de naam op het doel is natuurlijk waar. Dat is misschien ook het grote probleem, met de naam die ik nu heb, kan ik uit de voeten, maar de specifieke naam die ik wil sluit gewoonweg veel beter aan bij wat ik wil doen. Ik stuur je even een pb, ben wel benieuwd!
 7. Hallo allemaal, ik heb momenteel een domeinnaam in mijn bezit, die ik graag zou ruilen voor een specifiekere naam die beter bij mijn plannen past. De huidige eigenaar van de gewenste domeinnaam is geinteresseerd en hoort graag mijn voorstel. De naam die ik heb, past namelijk ook prima bij zijn dienstverlening. Nu is het voor mij geen probleem om de namen met gesloten beurs te ruilen. Maar ik wil geen voorstel doen dat de plank misslaat. En als je het mij vraagt, kan mijn naam 'beter' zijn, maar dat kan ook zomaar voor die van hem gelden. De google keyword tool geeft mijn naam veel meer maandelijkse zoekopdrachten, maar zegt natuurlijk niet alles. Daarom zou ik graag van iemand met ervaring op dit gebied een persoonlijk bericht ontvangen. Ik ben bovendien benieuwd of jullie het met mij eens zijn dat de ruil voor mij verstandig is.
 8. @ Zlata, Ik blijf voorlopig bij vortext, en heb een expert ingeschakeld (of in ieder geval gevraagd) om even te kijken of ik het daarmee slim aanpak. Hopelijk komt daar ook nog iets leuks uit. Ik heb jouw discussie niet goed gevolgd, maar volgens mij gaat het erom dat je bedrijfje nu brouwer strijkinstrumenten heet, en dat je dit naar zlata strijkinstrumenten zou vernoemen. Persoonlijk vind ik dat een lastige verandering. Ik denk dat je hierbij goed moet nadenken over je beoogde doelgroep en je product. Wie kopen er bij jou violen? Zijn dit, dat zou ik denken, vooral rijkere, deftige mensen die iets voor hun kind of zichzelf uit komen zoeken? Ik vind Brouwer daar wel erg goed bij passen. Daarnaast: wat zegt jouw naam over je bedrijf? Zlata spreekt in jouw voordeel, als dit mensen aan een soort viool doet denken. Welke invloed zou dat kunnen hebben op jouw verkoopproces? Lastig! Ik vind ze trouwens alletwee goed passen. Als ik zoek op strijkinstrumenten bij google, sta je trouwens als 5e erop! Supergoed. Online zal een naamsverandering dus weinig veranderen hoor, mensen kunnen je nu al goed vinden  @pjvdmeer, Dat is precies mijn probleem. Ik denk dat ik mijn klanten binnen zou kunnen halen met 1) algemene vindbaarheid in zoekmachines en 2) mond-op-mondreclame. Bij punt twee helpt een makkelijke, korte naam natuurlijk wel iets (en de uitstraling bevalt me), bij punt 1 niet. Daar heb ik andere ideeën over, en daarom maak ik nu ook een nieuwe site. Ik denk dat je gelijk hebt: liever een goede site en een minder sterke naam dan een sterke naam op een slechte site. De concurrentie is vrij moordend online, dus om mezelf daar te onderscheiden zal ik nog flink aan de bak moeten.
 9. bosi333, ik vond de naam geweldig toen ik hem een maandje of twee geleden 'bedacht', en vond mezelf al 'in business'. Maar zoals altijd (bij mij in ieder geval gebeurt) begin ik weer te twijfelen over de naam en over de handigheid ervan. Ik blijf er voorlopig in ieder geval bij, en zal jouw suggestie iig meenemen! Thanks :-)
 10. Hai Zlata, ik denk dat je aan cortex denkt. Een vortex is een luchtwervel, een soort wervelwind. Het probleem is (denk ik) dat vrijwel niemand de connotatie van vortex en wervelwind en krachtig zal vinden. Daarom oogt het woord een beetje gemaakt. Maar goed, mocht je een suggestie hebben, hoor ik deze graag. Ik ben daarnaast nog steeds benieuwd of het voor de vindbaarheid beter is om te kiezen voor www.tekstbureau-ladieda.nl of juist voor iets korts en pakkends. Aan de ene kant heb je natuurlijk google (wat was dat?) of twitter (huh?), die toch ook in het begin moesten scoren. Dus: hangt de vindbaarheid via google enigszins samen met de domeinnaam? Natuurlijk zou ik het liefst www.copywriter.nl of www.tekstschrijver.nl pakken, maar die waren al zo ongeveer weg toen ik op de basisschool zat :(
 11. Ha allemaal, ik heb een vraag wat betreft domeinnamen. Hoe verstandig is het om een mooi woord te nemen als domeinnaam in plaats van een zeer droge, logische naam. Ik zal mijn vraag illustreren. Ik wil een freelance tekstbureau'tje beginnen, en heb nu de naam vortext(.nl), met als tagline 'het krachtige tekstbureau', verwijzend naar een vortex. In de naam zit natuurlijk het woord text, maar het kan altijd eenvoudiger: tekstbureau-dinges(.nl) bijvoorbeeld, waarbij ik gewoon mijn eigen naam achter tekstbureau zet. Maar wat is beter? Maakt het uit voor de vindbaarheid of je een pakkende, korte naam hebt, of een langere, maar specifiekere naam? Mocht iemand trouwens nog suggesties hebben voor een naam, hoor ik die natuurlijk ook graag.
 12. LeoK

  fiscale surveillance?

  Ha beiden, bedankt voor jullie berichten. In de brief staat allereerst dat de inspecteur samen met een collega een bezoek heeft gebracht aan mijn adres in verband met.... Dan komt er een keuzeformulier waarop hij kan kiezen voor 'het niet voldoen aan de aangifteverplichting' , 'het indienen van nihil aangiften' of 'onbestelbare post gericht aan'. Bij mij is de middelste optie handmatig aangekruist. Vervolgens is er het hokje 'wij hebben u niet aangetroffen' aangekruist (er was ook een keuze voor 'wij hebben niemand van de onderneming aangetroffen'). Nu verzoeken ze mij telefonisch contact op te nemen met de fiscale surveillance, binnen twee werkdagen tussen 08:00 en 12:00. Er staat een mobiel nummer en een vast nummer bij. Ik zal in ieder geval maandagochtend even bellen met de heren, om te achterhalen waarop ze me hiervoor bezoeken. In mijn ogen lijkt het me niet onlogisch als iemand met zo'n vrij beroep geen inkomsten heeft voor een bepaalde periode, maar ze zullen wel werk tekort hebben. Ik ga er zelf van uit dat ik dit telefonisch op kan lossen. Als ze langs willen komen, zullen ze toch echt mijn verloren inkomsten van die dag werk moeten vergoeden, en dat zal wel niet gebeuren. Ik laat de uitkomst weten!
 13. Hallo higherlevelers! vandaag was de fiscale surveillance bij mij aan de deur (ik was er niet) en deze heeft een brief achtergelaten in verband met: 'het indienen van nihil aangiften omzetbelasting'. dit klopt, want als freelance tekstschrijver in vaste dienst krijg (of acepteer) ik eigenlijk nooit meer werk vanuit mijn tekstbureautje. wat wil de belastingdienst van mij? wie heeft dit weleens gehad en wat houdt het in? ik hoor het graag!
 14. Even een update dan maar: ik heb dinsdag teruggemaild met mijn antwoord, en het verzoek om me terug te mailen hierover. Tot nu nog niets gehoord. Daarom even een bijkomend verzoekje: zijn er standaard-brieven om iets terug te vorderen of iemand te sommeren een overeenkomst na te leven?
 15. Ha allemaal, bedankt voor jullie reacties. Ik heb hem inmiddels gevraagd om het geld terug te storten. Wordt vervolgd...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept