Jump to content

Next Pulse

Senior
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Yorick
 • Last name
  Holkamp
 • Company or organization name
  Next Pulse
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Lancelots

Company info

 • Location
  Rotterdam
 • Branch
  ICT/ automatisering
 • Branch 2
  ICT/ internet
 • Website address
 1. Om nog een perspectief toe te voegen, mijn boekhouder was van mening dat je als eenmanszaak jezelf niet zo zeer kosten in rekening kunt brengen, terwijl je met 'n BV structuur daar meer ruimte hebt (ook qua tarief dat je rekent) omdat je met losse entiteiten zit. Zijn voorstel was om in mijn geval de energierekening naar rato van verbruik van de laadpaal versus het huis op te voeren als kosten en ook de btw daarvan terug te vragen. Wellicht is dat nog 'n opzet waar iemand iets mee kan. Zelf zie ik er nog wat hindernissen zodra je met zonnepanelen aan de gang gaat maar het gesprek daarover loopt nog, ik ben dan ook benieuwd naar de andere ideeën in het topic.
 2. Het klinkt als een interessant idee in ieder geval! Wat ik mis is een link naar de website, de pagina in je profiel lijkt volgens mij niet direct gerelateerd.
 3. Iets wat mij nog is opgevallen bij het nieuwe forum; wanneer je op de desktop een topic opent duurt het even voordat de berichten de juiste breedte aangenomen hebben. Hierdoor verspringt de inhoud na pakweg 'n seconde, wat onrustig oogt. Het lijkt er op dat dit komt doordat er na het laden van de pagina nog een 'ipsLayout_sidebarUnused' class aan de body wordt toegevoegd. Ik zie niet zo snel op basis van wat die keuze wordt gemaakt maar wellicht kan dit vooraf ingesteld worden in plaats van achteraf? Verder ziet het er top uit wat mij betreft!
 4. Er zijn een hoop boekhoudpakketten met kant-en-klare koppelingen voor bijvoorbeeld betalingssystemen of facturatieprogramma's, wellicht heeft ook jouw boekhoudprogramma zo'n functie? Mocht dat niet het geval zijn dan zijn er ook de nodige pakketten welke wel iets van 'n import-functie hebben of zelfs een API aanbieden, waarmee je een koppeling tot stand zou kunnen (laten) brengen. Verder is hier inhoudelijk niet heel veel over te zeggen zonder te weten over welke software het gaat.
 5. Om ook mijn kritiek te geven; ik zou niet pas bij de laatste stap van het offerteproces met 'onderhoudscontract' komen; ben je net prettig en transparant over de kosten van alles onderweg, komt er last minute een onderhoudscontract om de hoek, waarvan ik niet direct prijzen zie staan. Ik zou ook de tekst "De afrondingstijd van uw website met dit ontwerp is 2 tot 5 dagen. Dit hangt ook af van de snelheid waarmee u uw content opstuurd!" nog heroverwegen. Naast dat het 'opstuurt' moet zijn, klinkt dit niet heel vriendelijk. Ik zou het vervangen door iets als "Vanaf 4? werkdagen na ontvangst van de benodigde content)", dan zeg je met een slag om de arm hetzelfde maar klinkt het toch al snel wat vriendelijker. De pagina met 'onze diensten' zou ik denk ik ook nog iets onder handen nemen; je hebt daar nu een opsomming met asterisken staan; waarom is dat niet gewoon een nette list? Ook heeft deze pagina geen friendly URL, misschien is dat nog een puntje wat je over het hoofd hebt gezien. Tot slot ben ik ook niet weg van alle effecten, het vertraagt het gebruik van de website, ook het aanpassen van het scrollgedrag is wat mij betreft helemaal overbodig, ik scroll liever precies zo snel als ik op mijn eigen systeem heb ingesteld ;).
 6. Met als toevoeging op de reactie van mmint dat de Belastingdienst schrijft: "U mag niet willekeurig afschrijven op bedrijfsmiddelen waarvoor u geen kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kunt krijgen." en "Voor sommige investeringen hebt u geen recht op investeringsaftrek. Het gaat dan om: [..] personenauto's die niet bestemd zijn voor beroepsvervoer". (Bron). Willekeurig afschrijven lijkt - helaas - alleen een uitweg als de auto niet voor beroepsvervoer bestemd is.
 7. Ik ben kortgeleden zelf voor een pas van https://www.mtc.nl/ gegaan omdat dit in mijn geval (één auto, weinig parkeertransacties) goedkoper uit de vergelijking kwam dan de MKB pas. In tegenstelling tot de MKB pas rekent MTC geen jaarlijkse kosten per bedrijf in ruil voor iets hogere maandelijkse bijdrage en is de borg wat lager. Afhankelijk van je situatie kan dat nog wat goedkoper uitpakken. Hoe het precies zit met de facturen kan ik helaas nog niet vertellen - mijn pas ligt vandeweek in de bus. Groet, Yorick
 8. Dat zul je niet 'los' kunnen kopen tenzij je een grote fabrikant bent. Bovendien is Gorilla Glass volgens mij ook vooral krasbestendig en niet zo zeer bestand tegen piekbelasting (kijk ook maar naar alle filmpjes op YouTube van iPhones e.d. die na een stukje vallen met een kapot scherm zitten!).
 9. Hoogstwaarschijnlijk? Absoluut geen. De methode die renep aanhaalt kun je zien als het doorsturen van een oneindig grote hoevelheid boeken waarin je alle informatie stopt. Als je deze boeken hebt verstuurd naar een ontvanger dan kun je door enkel het bladzijdenummer door te geven met enorme snelheid informatie opzoeken. Is dit dan ook echt compressie? Niet bepaald, die enorme set data moet je nu eenmaal eerst zien te delen voordat je hiervan profiteert. Je kunt hier nog wel wat winst mee behalen wanneer je bijvoorbeeld data verstuurt die enige regelmaat kent. Wanneer je bijvoorbeeld als fictief voorbeeld elke dag teksten uit wetboeken overstuurt kun je bijvoorbeeld een bepaalde zin die regelmatig voorkomt voor versturen te vervangen door een afkorting en na ontvangen weer terug om te zetten. Huidige compressiemethoden werken door die afkortingen per keer opnieuw te berekenen waardoor zo'n eindeloze opzoektabel niet nodig is, wat al meteen suggereert dat de te behalen winst hiermee niet interessant genoeg is op deze manier. De inefficiëntie hiervan kun je ook al een beetje zien op het aangehaalde bericht op telefomsoft.nl; om die set bestanden van pakweg 100MB in totaal te kunnen 'uitpakken' er is een 'DNA'-bestand van 771MB gebruikt, in principe is de "compressie" hiermee dus van 100 naar 771MB (de grootte van de sleutels is verwaarloosbaar), een toename van de totale grootte in plaats van een afname. Nu kan je hiermee wellicht in gevallen waarop je veel enigszins regelmatige data moet versturen wel winst opleveren doordat je stukjes die regelmatig voorkomen als het ware kunt "afkorten" met
 10. Het is bij LinkedIn en dergelijke alleen nogal lastig in te schatten in hoeveel gevallen het nou wel nuttig zou zijn, ik ken persoonlijk in mijn ondernemerskring geen succesverhalen over het binnenhalen van opdrachten via LinkedIn of Twitter. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die wel toevallig veel profijt van hun profiel hebben gehad, net zoals die er ook ongetwijfeld op YouTube en andere sites te vinden zullen zijn. De vraag is een beetje of het ook geldt voor het gros van de gebruikers en het dus een zinvolle tijdsbesteding is uit zakelijk oogpunt, dat het leuk is een beetje op de hoogte te blijven van je kennissenkring is duidelijk natuurlijk ;).
 11. Oude Windowsversies blijven nogal lang ondersteund worden, zeker nu Windows 7 pas net op enige schaal door bedrijven wordt gebruikt zal dat niet zo'n vaart lopen. Een touchscreen is dan ook niet echt 'n uitvinding voor op je desktopcomputer of gewone laptop; je armen langdurig horizontaal houden is erg vermoeiend en weinig precies. Het touch-gedeelte is meer een toevoeging voor het gebruik op tablets en laptops met touchscreen (waarbij je in de meeste gevallen het scherm kunt draaien om ook een tablet te krijgen).
 12. Correct inderdaad, tot 2014 komen er nog hotfixes voor grove fouten maar er is geen standaardondersteuning meer vanuit Microsoft (en de nodige softwarebedrijven), ik zou het zelf dan ook niemand aanraden op het moment. Zeker op het gebied van veiligheid en drivers voor allerlei apparaten is Microsoft de nodige stappen de juiste richting op gegaan met Windows 7. In principe komt CrossOver grotendeels overeen met Wine, het is namelijk een betaalde versie van wine waarbij er de nodige verbeteringen zijn doorgevoerd die vaak pas op later moment 'gratis' worden teruggegeven aan de open variant. Van CrossOver zijn in ieder geval gratis trials beschikbaar, voor wine bestaat er de AppDB waar terug te lezen is hoe AutoCAD en andere toepassingen ondersteund worden. Windows heeft in principe het grote voordeel dat je op je tablet dezelfde applicaties zou kunnen draaien als op je desktopcomputer (mits er gekozen wordt voor de juiste processorarchitectuur). De vraag zal dan denk ik ook zijn in hoeverre dit onrealistische verwachtingen schept bij de consument; tablets blijven qua hardware ver achter liggen op de desktop en met een touchscreen zul je ook minder makkelijk door kleine menuutjes kunnen navigeren, al met al zal het er niet inzitten om een zwaar boekhoudpakket op een tabletje te gebruiken terwijl dat wellicht met andere lichtere, eenvoudigere applicaties wel mogelijk zou kunnen zijn in bepaalde gevallen.
 13. Blijven werken met een besturingssysteem van 10 jaar oud met inmiddels al ruim een jaar geen ondersteuning en updates meer lijkt mij nou niet direct de meest veilige optie ;)
 14. Wat de gemiddelde consument doet durf ik niet te stellen maar als ITer die z'n eigen computer altijd wel in elkaar steekt zal ik voor de snelste goedkope webshop kiezen, mocht je dus echt heel goedkoop zijn dan kun je daar ook wel mensen mee winnen maar dat is dan nog even afwachten als je die prijzen niet kent. Niet moeilijk doen over RMA's is nog wel een lastig punt, webshops doen daar, lijkt mij, moeilijk over omdat fabrikanten dat ook doen. Wanneer je fabrikant/leverancier je RMA niet accepteert zul je de kosten daarvan dan zelf moeten opvangen en dan ga je wel een flinke marge nodig hebben natuurlijk. Binnen een uur antwoorden is wel 'n leuk idee maar kun je dit ook waarmaken? Als je 17 bent neem ik aan dat je nog naar school gaat en dus ook niet elk moment bereikbaar bent, dat maakt het lastig om je daar op te profileren natuurlijk.
 15. Maar welke service verwacht je van een kleine webshop waar je even snel iets bestelt als een toetsenbord? Dat zijn bij uitstek de dingen waar het eigenlijk alleen om lage prijs en snelle levering draait. De snelle levering zou je wellicht door te dropshippen nog kunnen realiseren, de prijs kun je wellicht zelf beter inschatten aan de hand van de prijslijst van je leverancier, aangenomen dat je die hebt, die prijzen ken ik namelijk niet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept