Jump to content

maarten64

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @ Peter Ik begrijp uit meneer zijn verhaal dat het gaat om een tweede hands auto (want BTW, geen marge-auto) en nu hebben we het ook over een kleine auto. Dan denk ik al snel aan een auto van maximaal 8000 euro. Is de bijtelling dan op korte termijn al niet meer in kosten (want die gaat over de catalogus-waarde) dan de BTW die hierbij wordt bespaart? Zeker omdat er aanpassingen gedaan moeten worden ga ik er vanuit dat het geen auto is die over een jaar weer de deur uit gaat. Ik weet niet, maar mijn gevoel zegt dat privé kopen in dit geval beter is.
 2. U geeft het antwoordt eigenlijk zelf al: Aangezien uw dochter helemaal niets met de BV te maken heeft kan u uiteraard ook geen auto voor haar kopen op naam van de BV. Tenminste: U mag de BTW uiteraard niet aftrekken want het is in principe geen zakelijke aanschaf.
 3. Bedankt voor de reacties tot zo ver. Ik heb het inderdaad aan mijn kantoor gevraagd: Ze moeten er even over nadenken hoe we dit kunnen doen zonder Exact Online te gebruiken. Ik kan me overigens niet voorstellen dat zij niet bereid zouden zijn deze data te delen, ze zijn altijd erg betrokken geweest en proberen te helpen waar mogelijk. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden over de samenwerking. De Excel export is een goede opmerking, ik geloof dat we in het verleden ooit iets dergelijks hebben gekregen, dus wellicht dat ik daarmee uit de voeten kan. Naar mijn weten is Exact één van de grotere spelers op de markt dus het zou me verbazen wanneer deze mogelijkheid er niet in zit. A.s. vrijdag heb ik een afspraak om deze zaken door te nemen, het doel van dit onderwerp was dan ook om voorbereid ten ijs te gaan. Ik hou jullie op de hoogte van verdere mogelijkheden.
 4. Goedemorgen, Ik zit met een (in mijn ogen simpel) probleem: Ik ben mede-eigenaar van een klein bedrijf waarbij we de boekhouding hebben uitbesteed aan een administratiekantoor. Aan het eind van het kwartaal gooi ik al mijn inkomende en uitgaande facturen door de brievenbus en zij verzorgen daarna de BTW aangifte en de administratie. Dit doen zij met het administratiepakket Exact. Ik hou zelf onze uitgaande facturen bij in Excel, zodat ik kan zien welke vorderingen open staan en wanneer deze betaald moeten worden.Echter heb ik geen goed overzicht van onze uitgave aangezien alle inkomende facturen gewoon betaald worden en op de 'grote hoop' belanden. En dat wil ik nu net anders. Exact Online zou mij de mogelijkheid bieden om inzicht te krijgen in mijn administratie maar daar zijn maandelijkse kosten mee gemoeid en het liefst zou ik deze uitsparen. Ik vraag me dus af of het mogelijk is om een administratie alleen 'in te zien'. Ik zie dat voor me op de volgende manier: Elk kwartaal geeft onze boekhouder ons een export van het exact bestand waarna wij deze kunnen importeren in een stukje software. Het gaat mij er om dat ik een goed overzicht kan krijgen van de uitgave per rubriek, om zo eventueel te kunnen besparen. Als ik dat ook in Excel moet gaan bijhouden zou dat redelijk veel tijd gaan kosten aangezien het best wel een aantal factureren per maand zijn. Bestaat zoiets?
 5. Bedankt voor de antwoorden, ik was er inderdaad al bang voor dat ik met wisselkoersen aan de slag moet, aangezien het afschrift uiteraard pas veel later komt. Ik ga er mee aan de slag.
 6. Goedemorgen, Ik heb vanmorgen van mijn compagnon een aantal declaraties gekregen welke ik die terug te betalen van onze zakelijke rekening naar zijn persoonlijke rekening. Echter zijn de declaraties facturen in dollars, en met creditcard betaald dus geen idee hoeveel euro het precies is geweest. Weet iemand hoe ik hier mee om moet gaan in de administratie? Alvast bedankt.
 7. Goedemorgen, Mijn compagnon en ik hebben samen een kantoorruimte (huur) vanuit waar we werken. Nu ga ik binnenkort verhuizen en wil ik graag in mijn nieuwe huis een kantoor inrichten, zodat ik ook vanuit huis kan werken. Op zich zijn hier weinig kosten mee gemoeid, met minder dan €2.000 kan het klaar zijn. Nu is de vraag wat gebruikelijk is: Betalen vanuit de zakelijk rekening (dus dan betaald mijn compagnon in principe de helft) of privé betalen en de spullen 'inbrengen' in de zaak? Alvast bedankt voor de reacties.
 8. Bedankt voor de antwoorden :)
 9. Goedemiddag, Ik heb even moeten nadenken over de titel, maar ik denk dat ik het zo het beste kan omschrijven. Een korte toelichting: Ik heb (samen met een vennoot) een VOF, beide zitten we voor 50% in het bedrijf. We bestaan inmiddels een kleine 2,5 jaar en werken voornamelijk part-time. Ik studeer zelf over een half jaar af en mijn vennoot (al wat ouder) werkt naast het bedrijf min of meer full-time binnen zijn eigen eenmanszaak. Binnen deze eenmanszaak verricht hij dezelfde werkzaamheden als we binnen de VOF doen, namelijk websites en intranet projecten ontwerpen en bouwen. Het streven (tenminste: zo is het altijd geweest) is om de eenmanszaak van mijn vennoot langzaam af te bouwen en deze werkzaamheden onder te brengen in de VOF, daarnaast zal ik zodra ik afgestudeerd ben (Juni 2011) full-time gaan werken in de VOF, net als mijn vennoot. Momenteel hebben we een leuke klanten, 30.000 euro omzet (+- 22.000 winst) en gaat het allemaal wel lekker vrijblijvend. Maar de tijd gaat snel en ik wil groeien.. volgend jaar (2011 dus) wil ik kunnen leven van de inkomsten en moet de omzet (en winst) dus verdubbelen wil ik beetje kunnen rond komen. De vraag is alleen: Hoe kan ik nu (goed!) groeien? Waar kun je advies krijgen over hoe je je zaken moet regelen? Wat is aanbevolen aan boeken of cursussen? Ik zie ons bedrijf langzaam een steeds meer professionele uitstraling krijgen en er komen steeds meer zaken op papier te staan, maar hoe zorg ik ervoor dat het geen zooitje ongeregeld wordt... Met andere woorden: Hoe hou ik grip op de groei en situatie. Hoop dat jullie de vraag snappen.. en het feit dat ik hier voorafgaand aan de groei over wil nadenken :) Alvast bedankt voor de reacties.
 10. Wat ik vreemd vind is het volgende: (corrigeer me als ik het fout heb) Als ik als particulier mijn werkzaamheden doe en mijn inkomsten gewoon netjes opgeef mag ik muziek luisteren wanneer ik dat wil... gratis en voor niets. Sta ik ingeschreven als eenmanszaak en werk ik gewoon thuis moet ik ineens wel betalen. En wat nu als ik in de woonkamer werk? Mag mijn vriendin de radio dan niet aanzetten omdat ik het ook kan horen?
 11. YESSSS!!! Ik sluit maandag een ver-schik-ke-lijke stage af en heb vandaag op de valreep nog een leuke klant kunnen inkoppen via personeelszaken voor mijn bedrijfje in webdesign. 2 vliegen in 1 klap: Maandag eindelijk klaar, dinsdag direct aan de slag met de dingen die wél leuk zijn.
 12. Ik denk dat er hier maar weinig mensen zijn die op grote schaal auto's importeren vanuit China. Wat jij wilt doe je niet over één nacht ijs en al helemaal niet op basis van een enquete die 1000 mensen hebben ingevuld. De resultaten daarvan betwijfel ik ook zéér. Momenteel worden er ongeveer 155.000 auto's per kwartaal verkocht. Op basis van jouw onderzoek kún je dus 114.700 auto's per kwartaal verkopen. Niet echt realistisch denk je wel?
 13. Een contract is een contract... zakelijk of niet. Daar kun je nooit zomaar onderuit natuurlijk. Maar misschien begrijp ik je verkeerd... Waarom de expliciete vraag 'zakelijk contract'?
 14. Het zal moeilijk worden een bedrijf te vinden dat het goedkoper kan doen dan TNT post... Maar als de post te duur is, en vrijwel alles zit in Amsterdam... waarom dan niet zelf rondbrengen? Of bijvoorbeeld een medewerker/stagiair een weekje laten rondrijden? Via Google kwam ik dit op het spoor: http://www.vanstraatenpost.nl/index.html Ze zitten niet in amsterdam maar adverteren wel met budget zendingen mogelijk.
 15. Harstikke bedankt voor de antwoorden, hier heb ik wel iets aan. Momenteel heb ik (lees: de VOF) een (standaard) aansprakelijkheidsverzekering bij Interpolis. Algemene voorwaarden hebben we wel maar deze hebben we (met voorbeelden van KvK, concurrenten ect) zelf gemaakt. Ik ga me hier eens in verdiepen. Zal het de accountant eens voorleggen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept