nael

Senior
  • Aantal berichten

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door nael

  1. Klopt ook, maar de anderen die op de KvK site staan handelen in andere produkten
  2. Nee, met anno 2010 bedoel ik eigenlijk alleen maar dat het normaal lijkt te worden, om meteen maar te dreigen en zo. Ik stel gewoon een normale vraag op een nette manier. Is het dan zoveel gevraagd om hier gewoon netjes op te antwoorden? Had toch ook kunnen zeggen, sorry liever niet? Komt net ff wat anders over. Maar daar ging de vraag eigenlijk niet over.
  3. Zelfs zijn bedrijf (met enkelvoudige naam) staat niet bij het merkenregister. 2 x deze enkelvoudige naam, maar andere bedrijven.
  4. Zoals ik zal zei; dat heb ik gedaan, daar komt de naam niet voor
  5. Daar was ik mee begonnen, maar daar staat de naam niet bij.
  6. Het zal vast hier al meerdere keren besproken zijn, heb ook gekeken, maar kan zo snel ff niet vinden wat ik bedoel. Hoe weet ik of een naam wettelijk beschermd is? Ik heb een naam voor een webwinkel in mijn hoofd, (spullen zijn in produktie) is een meervoudsvorm, de domeinnaam is beschikbaar, de naam in enkelvoud is een winkel waar ze soortgelijke produkten verkopen, maar dan alleen van bekende merken. ik ga alleen mijn eigen merk verkopen. Daarbij verkoopt de winkel ook nog meer kleding. Op KvK staan meerdere bedrijven met dezelfde naam, in enkelvoud. Het meervoud bestaat nog niet. Ook op google kom ik het niet tegen. De eigenaar van de winkel heb ik netjes gevraagd of hij hier problemen mee zou hebben, maar ik kreeg direct een dreigmail terug met "strafrechtelijke vervolging bij gebruik van naam en afleidingen". (Nederland anno 2010) Maar de domeinnamen zijn zelfs gewoon beschikbaar. Als het alleen een dreigement is wil ik het een en ander gaan regelen en hem proberen voor te zijn. Maar hoe kom ik daarachter? Hoe weet ik of het waar is wat hij dreigt? Ik heb een onderzoeksformulier ingevuld bij het Merkenbureau maar heb niet zoveel geduld (haha)
  7. Oplettend iemand hier heeft t voor mij gedaan. Kan maar vast staan
  8. Bedankt voor de ideeen, maar ik wil geen naam met "broek" of "boks". Ik wil t zo algemeen mogelijk houden voor als ik nog eens wat anders zou gaan verkopen. Wil denk ik ook geen naam waar met "goed" erin verwerkt. Vind ik eigenlijk niet heel origineel. Ik vind dat de naam niet persé hoeft te verduidelijken wat er wordt verkocht, maar wil wel dat het een naam is met een knipoog naar het boerenleven. Ook wil ik een Hollandse naam. Er zijn inderdaad al heel veel domeinnamen bezet of gereserveerd, en ik wil vooralsnog geen geld kwijt om een naam over te nemen, want dan bedenken we wel wat anders. Ik heb er nog wel een paar, maar Troggies blijf ik vooralsnog de leukste vinden, dus ik wil heel even de reactie van Triumph hierover afwachten. Nee heb ik, ja kan ik proberen te krijgen, toch?
  9. Boerengoed staat te koop, maar men vraagt 670 euro, vind ik veel te duur, daarbij wil ik vooralsnog geen naam met "boeren". Ja, Boer Bjorn, of Bjorn Boer, werd ook al geopperd!
  10. Creativiteit zat! Je wilt niet weten hoeveel lijstjes er hier al op tafel gelegen hebben, maar op een gegeven moment ga je te ver doordenken. En ik wil het eigenlijk simpel houden. Denk dat ik maar contact probeer op te nemen met de juridische afdeling van Sloggi, heb al een nummer, moet naar Duitsland bellen, maar men was met lunchpauze zojuist. En retegoed stond inderdaad ook op t lijstje, maar ook bezet, en..... misschien op t randje.
  11. Kijk, en dat is nu een heel belangrijk punt vind ik zelf! Koeture zal zeker een ander publiek aanspreken, en ik denk dat mijn voornaamste doelgroep toch voorlopig wel de jonge mannen zullen zijn, en die hebben niks met "koeture". Maar wel met iets van "trog". Die zullen eerder een site openen die troggies heet, dan een site die koeture heet. Overigens wil ik wel kwaliteit uitstralen. En niet enkel de boerenzonen "zuupen", toch? Ik heb ook al stoerekonten.nl als naam geopperd gekregen maar dat gaat mij dus te ver, dat straalt geen kwaliteit uit. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis, en bereik ik totaal andere doelgroepen dan ik nu zou verwachten. Dit is puur gebaseerd op mijn omgeving hier. Klanten en collega's. In de boeren- en veetransportwereld. Ik wil ook niet iets met "boeren" en/of "boxers" in de naam, ik wil een algemenere naam, zodat het nog alle kanten op kan.
  12. Dat dacht ik dus ook, dat de meeste mensen dat zou snappen, niet dus. Koeture is overigens nog wel vrij. Heb het er hier op het werk ook over gehad, hier hebben we veel te maken met mensen van "mijn doelgroep", die hebben echt niet allemaal ooit van couture gehoord. Ze kijken je dan aan of je buitenlands praat!
  13. Trog is zeker geen negatief woord in de boerenwereld, gewoon een originele voerbak, niks meer en niks minder. Begrijp me niet verkeerd, maar er zijn al heel veel namen de revue gepasseerd, maar ik wil iets aparts, iets anders. En stel dat het loopt met de boxers, dan wil ik misschien ook nog wel sokken, shirten en ?? gaan doen, dus wil het wel iets algemener houden. Biezondergoed vond ik ook wel leuk maar daar moet ik altijd bij uitleggen hoe je schrijft, alsook de naam "koeture". Troggies zit al een aantal weken in mijn hoofd, heb er zelfs vannacht over gedroomd (haha) dus wat dat betreft zit het denk ik wel goed.
  14. Maar het zou dan ook troggieS worden, vergat er even bij te zetten dat de naam op google in het NL niet voorkomt. ja, box is dialect maar dat vind ik gewoon niet erg origineel
  15. Ik ben al even op zoek naar een naam voor een webwinkeltje met boxershorts voor mensen die van het boeren- en buitenleven houden. Wil graag iets anders, iets wat lekker "bekt" en een woord waarvan mensen meteen weten hoe je het schrijft; nu vond ik "troggies" een leuke naam, een trog is een voerbak voor varkens en met "ies'" erachter klinkt het volgens mij wel lekker. Maar ik wil geen trammelant, heb hier al veel gelezen over namen en registraties, op google is het woord nog niet bekend, bij het merkenregister ook niet. Heb Sloggi een mailtje gestuurd met de vraag of ze hiermee problemen zouden hebben en kreeg als antwoord dat ik bij het merkenbureau zou kunnen vragen of deze naam beschermd zou zijn. Lijkt me wel dat naam Sloggi beschermd is, maar dat vroeg ik niet. Kan ik nu hieruit afleiden dat het ze niks uitmaakt? Ik wil eigenlijk geen slapende honden wakker maken, maar ook geen trammelant. Ik heb zojuist nog gebeld met iemand van het merkenbureau maar kan me hier geen antwoord op geven, daarvoor moet ik bij een jurist zijn zegt hij. Maar zover wil ik eigenlijk helemaal niet gaan. Ik vind de naam gewoon leuk, toepasselijk op boerengebied, en door "ies"erachter klinkt het gewoon lekker. Heeft wat mij betreft ook niks met Sloggi te maken, maar omdat ze daar ook onderbroeken verkopen...... Wat is nu wijsheid?
  16. Ben ook wel bezig met een paar fabrikanten, die maken een proef, maar ik vrees dat er dat niet uit komt zien zoals ik graag zou willen. Ik zou graag iemand vinden die IN de band kan weven, ik zou eerst even weten of uberhaupt die mogelijkheid hier ergens bestaat. Zo niet, dan wordt het toch bedrukken waarschijnlijk.
  17. Ik ben bezig met het opzetten van een webwinkel met boxershorts, het begint langzaam meer vorm te krijgen ik heb een ontwerper gevonden die bij me past, snapt wat ik bedoel, maar voor ik hier mee verder ga wil ik eerst weten of een drukker dit wel tot uitvoer kan brengen. Ik heb contact gehad met een aantal drukkers, er zijn er waar ik op een goede manier de band kan laten bedrukken, maar daar moet ik er minstens 1000 per band afnemen, en alhoewel ik een klein assortiment wil, is 1 uitvoering natuurlijk wel erg weinig. En om nu meteen 5 x 1000 op voorraad te leggen gaat me om te beginnen te ver. Ik denk dat mijn concept zeker aan zal gaan slaan, maar dat wil ik eerst wel zeker weten. Het liefst zou ik een bedrijf vinden waar men in de band van de boxer kan "weven", Dus net als bij de shorts van bv HOM, Sloggi. ik weet dat dat misschien meer zal kosten, maar dat is het me zeker waard als het er dan zo uit ziet als ik graag wil. Tevens zou het prettig zijn als het een bedrijf in Nederland of Belgie is. Zodat ik eventueel met kleinere aantallen kan beginnen. Heb ook al een contact in China gevonden maar dan moet ik grotere aantallen afnemen, en zit ik met een veel langere levertijd. Heeft iemand misschien nog tips cq adressen voor mij? Hartelijk dank weer
  18. Ja inderdaad, sloggi vinden we zelf een prettig draagcomfort hebben. En dat is heel belangrijk. Maar als een leverancier mij zegt dat ik maar een sloggi mee moet brengen, en dan kan hij zorgen voor dezelfde kwaliteit maar dan met ons label, is dat mogelijk? Of kan hij dat waarschijnlijk niet garanderen? Hij komt komende week, dus ik ben benieuwd. Ik wil sowieso eerst wat proberen en een aantal malen wassen en drogen, maar eigenlijk kun je dat pas na lange tijd zeggen denk ik. Zou makkelijk zijn als t aan iets te herkennen is maar dat zal moeilijk blijven vrees ik.
  19. Ik heb nog heel veel vragen, maar ook een belangrijke; hoe herken ik kwaliteit? Ik wil boxers laten maken maar wel in een goede kwaliteit. Sloggi vind ik persoonlijk een goede kwaliteit. Een onbekend merk heeft wellicht dezelfde kwaliteit maar is veel goedkoper. Waar kan ik dit aan herkennen? Heb ik dan voldoende aan het label, waarop staat van wat voor materiaal het is gemaakt, bv 95% katoen en 5% elasthan. Hebben alle boxers die uit dit percentage van een bepaald materiaal zijn gemaakt dezelfde kwaliteit, of is katoen en elasthan ook weer in veel kwaliteiten op de markt? Of te wel, hoe herken ik goede kwaliteit? OF heb ik daar een professional voor nodig?
  20. Nee, geen naaiatelier, maar een betrouwbare leverancier die een super kwaliteit ondergoed (we beginnen met boxers en misschien nog slips erbij) kan leveren, en eventueel ook de bedrukkingen en private label kan verzorgen.
  21. Ben bezig met het opzetten van een webwinkel met ondergoed voor mensen die van het boeren-en buitenleven houden. Daar de kleding wereld totaal nieuw voor ons is, (de zakenwereld niet, dus voorlopig vertrouwen we (bijna) niemand) , willen we klein beginnen met alles laten maken in NL. Eerst in niet al te grote oplages, om te kijken of het aanslaat. Kwaliteit heeft bij ons de hoogste prioriteit, en daar zullen we niet vanaf wijken. Maar, stel dat het zal lopen, en we zouden ons produkt in het buitenland willen laten maken omdat het daar nu eenmaal goedkoper is, hoe kunnen we dan "regelen" dat we wel dezelfde kwaliteit kunnen blijven leveren? Want daar mag geen verschil in komen. En ook nog; Komende week heb ik een afspraak met iemand die het hele traject inclusief levering van spullen, bedrukking, en eventueel private label kan verzorgen. Maar 1 vind ik te weinig, ik wil meer mensen/leveranciers kunnen vergelijken. Weet iemand misschien nog een betrouwbaar adres hiervoor, wat topkwaliteit kan leveren? Via internet blijft t moeilijk om met de juiste mensen in contact te komen. Bedankt weer
  22. Ik heb door het "namentopic" gespit, sites bezocht, maar nog niks leuks tegengekomen. Zoek een leuke naam voor een op te starten bedrijfje wat voornamelijk uit een webwinkel zal gaan bestaan. Ondergoed voor stoere boeren en boerinnen, en ook voor stoere vrachtwagenchauffeurs. Trefwoorden; Hollands - niet te lang - duidelijk - stoer bedankt alvast
  23. Stel dat ik boxershorts zou willen laten bedrukken met het logo en de naam van een truckmerk, om te verkopen op een speciale beurs, mag dat zomaar, of ben ik dan aan regels gebonden en dien ik dat eerst bij de eigenaar van het merk te vragen? Zover ik weet is dergelijk ondergoed nog niet verkrijgbaar dus ik wil het graag een keertje gaan proberen. Bedankt alvast
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.