Jump to content

MaharadjaTenten

Senior
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Er van houden om een leuk feest te geven en van gezelligheid houden.
  Carpe diem!
 • My opinion about entrepeneurship
  Kost heel veel vrije tijd maar is wel mooi en uitdagen zijn er om aan te gaan.
 • My opinion about innovation
  Een proces waarmee je continu bezig bent.
 1. Voor het eerst in mijn carrière ben ik in een situatie beland waarbij ik te maken heb met een debiteur (een BV) die zegt niet te kunnen betalen. Er is inmiddels een vooraankondiging faillissementsaanvraag de deur uitgedaan door het incassobureau. De vordering is exclusief de mogelijke kosten van de faillissementsaanvraag opgelopen tot zo’n € 3700,- . De debiteur laat weten dat “hij met een crediteurenakkoord bezig is en dat er bij een faillissementsaanvraag niets voor mij overblijft”. Dus zit ik met een dilemma: moet ik de debiteur geloven met wat hij stelt met een crediteurenakkoord? Ten tweede een faillissementsaanvraag kost mij € 1500,- en wat dan? Ik kan afzien van de vordering en hiermee zijn gedrag belonen. Dus een dilemma. Ik hoor graag ervaringen en adviezen. Waarbij een besluit mijn verantwoordelijkheid blijft.
 2. Wie heeft er ervaring met lifechat software voor websites? Een klant van mij gebruikt deze software en op moment dat ik deze website bezoek krijg ik de vraag 'waarmee kan ik u helpen'? Het is geen robot oid maar een fysiek persoon waarmee je (irl) mee communiceert. Ik ben benieuwd wat de ervaringen hiermee zij: wat zijn reacties van bezoekers van de website, levert het resultaat op en welke programma's zouden jullie advsieren ? Martin
 3. Mag je voor oa PR doeleinden zelfgemaakte foto's van je product gebruiken waarbij ook niet unieke zaken opstaan van derden? Het hoofdonderwerp van de foto is mijn product en in de marge zijn er zaken (geen personen) van derden te zien?
 4. Ik ben inmiddels van het " contract" af. Het blijft heel trickie wat er gebeurt. het telefoongesprek is gevoerd met mijn partner (niet tekenbevoegd), het gaat in een razendtempo waarbij mensen amper kunnen ademhalen om antwoord te geven Tijdens de samenvatting van het telefoongesprek stellen ze je bijvoorbeeld in een keer tien vragen waarbij je maar een keer gevraagd wordt om een antwoord. Je bent dan geneigd om op de laatste gestelde vraag te antwoorden en de overige vragen vergeet je dan. Maar vermoedelijk onder druk van juridische hulp ben ik er vanaf, maar ook na de bevestiging van hun kant direct annuleren! Geachte heer, mevrouw, Onze excuses voor het uitblijven van een reactie van onze zijde. Wij hebben uw opzegging in goede orde ontvangen en verwerkt. Wij zullen de levering niet overnemen. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u vragen of opmerkingen heeft, vernemen wij deze graag. Uw casenummer is .
 5. Ik kreeg (zie ook post bij Total GP) een contract wat volgens Total Gp via tussenkomst EGI Consultancy zou zijn afgesloten. Helaas voor beide bedrijven is dit niet waar. Op vragen naar bewijzen wordt niet gereageerd. 'Ik moest het afgesloten contract maar via de website annuleren'. Voor mijn gevoel een zeer dubieus gebeuren welk gaat richting misleiding en valsheid in geschrifte.
 6. Ik heb inmiddels via de FNV Zelfstandigen om juridisch advies gevraagd. Bedankt voor de opmerkingen.
 7. Ik heb veertien dagen geleden een contract iq bevestigingsbrief gekregen van Total GP. Echter nooit een contract met hun afgesloten nog met de vermelde intermediair (EGI consultancy). Per mail direct gereageerd en telefonisch idem. Ik moest het contract annuleren via de website. Maar als er geen contract door mij afgesloten kan het ook niet geannuleerd worden. Dus dit principieel geweigerd en hen per mail verzocht om binnen twee werkdagen met een bewijs van een contract te komen. Hun reactie hierop was dat ik binnen 7 werkdagen antwoord zou krijgen. Deze termijn is verstreken zonder reactie. Volgens mijn Energie Leverancier kunnen ze zonder mijn toestemming (de vrije markt) het contract per einde contractdatum overnemen. Dus nu juridische ondersteuning aangevraagd cq. Eva : Ik kan noteren dat je het er niet mee eens bent, zeker. Dat heeft mijn collega Patrick op 10-04 ook met je besproken. Echter, als zij een overname indienen kunnen en mogen wij dit niet weigeren. We kunnen alleen een verzoek indienen om de levering terug te nemen, maar daar moeten ze mee akkoord gaan. martin: Ik blijf dit vreemd vinden: het lijkt het wilde westen wel. Het is dus mogelijk zonder contract een oversluiting te doen! Eva : Dit heeft te maken met de vrije overstapregeling in de markt. Dit maakt overstappen mogelijk. Het kan ook de andere kant opwerken helaas. Van harte welkom bij Total! Geachte heer / mevrouw, Onlangs bent u klant geworden bij Total Gas & Power. In de bijlage vindt u de officiële bevestigingsbrief. Daarin staat belangrijke informatie over onder andere: • ingangsdatum en looptijd van het contract • het leveringsadres en de netbeheerder • tarieven en leveringsvoorwaarden • Gegevens over verblijfsfunctie en complexbepaling Controleer deze gegevens goed en geef eventuele wijzigingen aan ons door via e-mail aan contracten@totalgp.nl. Kunt u ons als de gegevens over verblijfsfunctie en complexbepaling niet kloppen een WOZ verklaring sturen met de juiste gegevens? Mocht u onverhoopt uw contract willen annuleren dan kunt u dat binnen twee weken na ontvangst van deze mail aangeven op www.total-energie.nl/annuleren. Heeft u nog vragen? Bezoek onze website total-energie.nl, of bel een van onze medewerkers. Zij helpen u graag. Wij zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 088 33 45 055. Met vriendelijke groet, Total Gas & Power Nederland
 8. Bedankt voor jullie antwoord. Ik ga er verder mee, het gaat om een wanprestatie van een 'incasso-bureau'. Mijn debiteuren hebben aan hen betaald, maar ze hebben geen enkele moeite gedaan om de incassokosten te verhalen op de debiteuren. Deze zijn dus in mindering gebracht op de facturen ;-(
 9. Ik heb een dispuut met een financieel juridische dienstverlener die aan mijn bedrijf nog geld schuldig is. Nu heeft dit bedrijf in haar AV oa het volgende staan en ik vraag me af of dit rechtsgeldig is. Zoals ik het lees betekent dit dat je in een 'conflict' nooit relevante informatie kunt overdragen aan bijvoorbeeld een advocaat. De opdrachtgever (mijn bedrijf) is verplicht alle in het kader van de opdracht door De xx B.V. aan hem/haar verstrekte informatie geheim te houden en niet aan derden over te dragen of ter beschikking te stellen. Is dit artikel juridisch correct?
 10. Ik heb recent een opdracht van een evenementenbureau gekregen voor de verhuur van tenten. Dit bureau werkte in opdracht van een derde partij. Onderdeel van de overeenkomst was dat er korting verleend zou worden bij inzet van vrijwilligers door partij drie. Dit is ook gebeurd. Achteraf zit ik met de vraag over aansprakelijkheid. Stel er was bij de werkzaamheden een ongeluk gebeurd. Bijvoorbeeld een tentstok op iemands hoofd. Wie is er dan verantwoordelijk? Mocht ik dat ziin is dit dan contractueel af te dekken? Wat als het geen vrijwilligers zijn maar medewerkers van een cq het bedrijf, mijn opdrachtgever heeft in deze ook meegeholpen.
 11. Bedankt, ik zal dit eens verder bekijken cq onderzoeken. BTW en kvk staan trouwens bij contact gegevens.
 12. Ik heb recent op zeg maar de Duitse variant van Markplaats 'markt.de' een aantal advertenties geplaatst. Deze worden nu geweigerd omdat ons bedrijf in Nederland zit. Ik vraag me af of dit gezien de EG regelgeving juridisch kan en mag? Wie weet er antwoord op deze vraag. "Mit der EU-Gesetzgebung hat dies nichts zu tun. Natürlich dürfen Sie in Deutschland handeln, nur ist dies über unser Portal nicht möglich. Ich verweise gern auf unsere Nutzungsbedingungen http://www.markt.de/nutzungsbedingungen.htm. Aus Sicherheitsgründen stellen wir unser Portal nur für den Handel in Deutschland zur Verfügung."
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept