Jump to content

inside

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Goedenavond, Er gaat een B.V. opgericht worden om gezamenlijk een doel te realiseren (joint venture). Nu ben ik benieuwd of er mensen tips hebben hoe dit het beste gedaan kan worden. De situatie is als volgt: Persoon A: gaat de B.V. besturen Bedrijf B: brengt software in, haar dienst en wat startkapitaal (vergoeding 50% van de aandelen). Hoe kan dit het beste geregeld worden bij de oprichting? - Uitgangspunt is om de aandelen 50/50 te verdelen. - Hoe kan de software + startkapitaal ingebracht worden in de B.V.? Aangezien de B.V. hiervoor niet betaald. - Wat zijn de consequenties van een 49/51 verdeling of 50/50 verdeling? - Zijn er nog andere dingen die handig zijn om rekening mee te houden bij zo'n samenwerking? Ik kom er zelf niet helemaal uit dus hopelijk kan iemand me helpen. Groet
 2. inside

  Vergoeding freelancer

  vergoeding excl. btw maal 0,21 = btw bedrag, maal 1,21 is vergoeding incl. btw bedrag. Meestal is het tarief 21%, maar kijk op de site van de belastingdienst wat voor jou geldt en zoek dan ook even naar de vereisten die er gesteld zijn aan een factuur, want als je niet weet hoe een btw bedrag berekend en vermeld moet worden, dan vermoed ik dat je dat nog wel even moet bestuderen, dan ben je sneller klaar dan het hier te vragen. Overigens blijft het mij verbazen dat je iemand vindt die voor €2 per uur plus commissie (inclusief onkosten) wil werken en dat je die dan ook nog twee maanden op het geld laat wachten. In jouw voorbeeld blijft er na een broodje kroket en een kop koffie weinig over van een uur werken (inclusief commissie). Succes en groet, Hans Beste Hans, Bedankt voor je reactie. Ik heb de website van de belastingdienst nog even nagelezen. 21% is inderdaad het tarief dat voor deze onderneming geld. Wat betreft de beloning, 2 euro per uur is inderdaad een laag uurloon, maar vergeet niet dat er een commissie bij opgeteld word van 10% over de totale verkoopwaarde. Zo kan het uurloon toch aardig oplopen. Ik zal nog even op de site van de belastingdienst kijken. Staan veel nuttige dingen. Groet
 3. Beste HL, Op dit moment ben ik bezig met het uitwerken hoe ik een freelancer wil vergoeden. Nu heb ik een model freelance overkomst gevonden waar je alles kan invullen (als iemand hem wilt, stuur even een prive bericht en dan mail ik hem). De uitgangspunten van de vergoeding zijn als volgt: - De freelancer krijgt een uurloon van EUR 2,- (exclusief btw) - Per verkoop krijgt de freelancer een verkoopcommissie van 10% over het totaal verkochte bedrag exclusief BTW. - De vergoeding zal binnen 2 maanden betaald worden Bij het gedeelte van de vergoeding in het model freelance overeenkomst staat het volgende: 4 Vergoeding 4.1) Voor de in artikel 3 genoemde werkzaamheden zal opdrachtgever aan opdrachtnemer een vergoeding betalen van [nader in te vullen/ EUR 2,- per uur + een 10% commissie over het totaal verkochte bedrag exclusief BTW], te vermeerderen met de daarover verschuldigde BTW. 
 4.2) In het honorarium zijn begrepen de reiskosten, verblijfskosten, overige onkosten en eventuele reistijd. Er worden derhalve geen separate kosten vergoed buiten het in artikel 4.1 genoemde honorarium.
 4.3) Opdrachtnemer zal de in artikel 4.1 genoemde vergoeding maandelijks achteraf in rekening brengen door middel van een gespecificeerde factuur. 
 4.4) Het gefactureerde bedrag zal binnen [noem betalingstermijn / 2 maanden] na ontvangst van de betreffende factuur aan opdrachtnemer worden betaald. Als ik dit zo invul, is dat dan rechtsgeldig? Een voorbeeld: Stel de freelance verkoper werkt 5 uur en verkoopt voor 450 euro exclusief BTW. Dan is de vergoeding: 5 x 2 euro = 10 euro (uurloon, exclusief btw) 10% van 450 euro = 45 euro Totale inkomsten = 55 euro (exclusief btw) Totale vergoeding inclusief btw = ??? Hoe moet de btw in deze berekening meegenomen worden? Welke percentages moeten gebruikt worden? Is uurloon btw hetzelfde voor de commissie? Ik hoop dat iemand me verder kan helpen. Groet
 4. Beste mensen, Ik heb een vraag over financiering. Wellicht dat iemand hier het antwoord weet. Ik heb al wat research gedaan maar kon het antwoord niet zo snel vinden. Ik wil meerdere projecten lanceren met verschillende mensen. Elk project zal gefinancieerd moeten worden. Is het mogelijk om meerdere leningen bij de bank te krijgen voor verschillende projecten/bedrijven. Je moet namelijk zelf altijd persoonlijk meetekenen (vertelde mevourw KVK) dus ik kan me voorstellen dat als je al 1 lening hebt dat je er niet nog 1 mag. Of kijken ze puur naar de winstgevendheid van het project? en op basis daarvan krijg je je lening, en zou je dus meerdere leningen kunnen krijgen? Alvast bedankt!
 5. Het gaat mij vooral om de constructie hoe iemand legaal kan werken, die inderdaad graag zijn diensten wilt aanbieden om te leren. Dus volgens mij lijkt dit me wel een goede. Zal voor de zekerheid maandag nog even de belastingdienst bellen om te checken. Bedankt voor de reacties!
 6. Is het trouwens niet als volgt: een freelancer is een zelfstandig ondernemer, hij mag voor zijn product/dienst vragen wat die wilt (toch?). Dus stel als hij voor 1 euro per uur wilt schoonmaken, dan maakt hij daarvoor factuur met daarbij nog de 21% belasting. Als opdrachtgever betaal je dan de freelancer EUR 1,21. Vergoeding die je dan afspreekt is 1 euro? en BTW tarief 21%? Of zie ik dit verkeerd?
 7. 1 euro zou inderdaad vrij triest zijn, wat ik vooral wilde weten is: is er een minimum vergoeding die je een freelancer moet geven? Wat sabra zegt, 2 euro, ben je dan strafbaar als je voor dat bedrag iemand aanneemt? Op de website van de belastingdienst kan ik niks vinden qua minimumvergoeding of belasting, hopelijk is hier iemand die het wel weet..
 8. Beste mensen, Voor mijn onderneming wil ik een opdracht uit besteden aan een freelancer. Nu las ik in het freelance contract het volgende: Voor de in artikel 3 genoemde werkzaamheden zal opdrachtgever aan opdrachtnemer een vergoeding betalen van [nader in te vullen], te vermeerderen met de daarover verschuldigde BTW Klopt het dat je een freelancer mag betalen wat je wilt? Dus erg geldt geen minimumloon? Ik zal de freelancer variabel inhuren gedurende een aantal maanden. Dus ik wil een uurloon afspreken als vergoeding. Mag ik zeggen dat ik hem 1 euro betaal? Zoja, wat is dan de btw die erover komt? Als ik hem 5 euro betaal, geldt dan hetzelfde btw tarief? Op het forum zag ik niet zo snel iets staan, dus ik wie weet kan iemand me helpen. Fijn weekend
 9. Beste lezers, Ik zal me eerst even voorstellen aangezien ik "nieuw" ben op higherlevel. Ik ben een 24 jarige student bedrijfskunde die al geruime tijd higherlevel doorleest. Nu loop ik al een tijd met een idee waar ik graag jullie mening en eventuele tips over hoor. Ik wil natuurlijk niet gelijk te koop lopen met m'n idee dus ik zal soms een beetje vaag zijn. Ik heb een idee voor een "nieuw" product dat gebruik maakt van bestaande technologien, wat in feite eigenlijk al gebruikt word maar toch weer net met een extra functies/toepassingen. Om iets concreter te zijn. Het gaat om een apparaat dat GPS gaat gebruiken. Nu kan je geen patent leggen op GPS, maar in hoeverre kan je patent leggen op een apparaatje dat GSP gebruikt, in samenwerking met "iets" wat al bestaat. Een voorbeeld om iets duidelijker te zijn: stel ik maakt een navigator(tomtom) maar er kan ook muziek op geluisterd worden. Mijn vraag dus: wanneer kan er op een apparaat patent gelegd worden dat gebruik maakt van GPS waaraan iets iets toegevoegd wat nu nog niet als product word verkocht. Al is het maar een kleine toevoeging met iets wat al bestaat. Nog een vraag: waar kan ik langs gaan met vragen m.b.t patenten die hier een uitsluitend antwoord op kan geven? Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen, zoniet dan hoor ik dat ook graag. Bedankt, Jasper
 10. Goedemiddag, Ik ben nieuw op Higherlevel dus zal ik me even voorstellen. Ik ben student bedrijfskunden, ben 20 jaar en zit regelmatig op Higherlevel. Nu heb ik samen met een vriend een idee om een dag te gaan organiseren over onze hobby. Gewoon voor de uitdaging en om wat geld te verdienen. We richten ons op 200 mensen (heel kleinschalig dus) die overdag ook wat kunnen eten en drinken. Er zal ook een sponsor aanwezig zijn die een aantal artikelen verkoopt. Nu vroegen we ons alleen af hoe we het nu juridisch moeten aanpakken. Want om gelijk een bedrijf op te richten vinden we ook een hele stap aangezien het wellicht éénmalig is. Met andere woorden, kunnen we deze dag organiseren zonder de kvk of belastingdienst in te lichten? Wat is volgens jullie de beste oplossing voor dit probleem?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept