Jump to content

B�LL

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondersteunende organ
 • Gender
  Female
 • Address
  Steegsenhofseweg 9, Velp (Nb), 5363SR, Netherlands
 • First name
  Ester
 • Last name
  Willemse
 • Company or organization name
  BELL Financial Services
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.fiscaal.nl www

Company info

 • Location
  Velp (Nb)
 • Phone number
  0486-436941
 • Branch
  Groothandel
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  specifieke expertise hebben op diverse vlakken waar ondernemers in het MKB mee te maken krijgen, waaronder; fiscaal - juridisch - ICT - HRM - CRM - commercieel
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap zit in je, je wordt ermee geboren, maar je moet het zelf verder ontwikkelen en tot een succes maken.
  Dit kan je niet alleen, daarom zoek je de juiste mensen om je heen om je te helpen op die vakgebieden waar je zelf te weinig tijd en/of kennis voor hebt.
 • My opinion about innovation
  stilstand is achteruitgang en innovatie is een continue proces wat er voor kan zorgen dat je niet stil komt te staan.
 1. OK, maar als ik kan aantonen dat de werkelijke kosten lager liggen, dan mag ik daar dus wel vanuit gaan. Daar ging het me met name om. Ik begrijp dat ik dan wel alle kosten moet nemen (incl.afschrijving) ook al lopen die via prive. Zoals ik nu kan zien is dat de moeite waard om bij te houden (scheelt me ca.500,- per jaar), dus dat ga ik in eerste instantie toch maar doen. Ik zal nog even kijken wat het over meerdere jaren doet als ik het doorreken. Bedankt voor de uitleg!
 2. Die kosten worden via de zakelijke bankrekening betaald, om aan te kunnen tonen dat de brandstof ook voor deze auto getankt is, anders zou ik de 75% of 100% btw niet kunnen terugvragen. De kosten worden echter als prive-opnamen geboekt. Dit is dus puur een btw-kwestie. Ik begrijp dat het makkelijkst is om alles prive te nemen. Maar ik ben benieuwd wat het goedkoopste is. Ik heb toch gelezen dat de btw-correctie 12% van de bijtelling (=25% van de cat.waarde) is, tenzij de werkelijke kosten lager liggen. In mijn geval liggen die werkelijke kosten beduidend lager. Als ik afschrijving, mrb, verzekering, brandstof, onderhoud neem, dan zal dat ca. 6000,- per jaar bedragen en de correctie dus jaarlijks ca. 700,- ipv 1200,- als ik uitga van 12%*25%*cat.waarde. Da's voor mij toch jaarlijks 500,- voordeel EN dan heb ik mijn btw bij aanschaf terug!
 3. ja, het is een btw-auto. Er zit 4180,- btw op. cataloguswaarde incl.btw en bpm is 42000,-. De moeite waard dus om terug te vragen. Maar ik als ik dan 12% * 25% * cat.waarde jaarlijks moet corrigeren, dan is dat ca.1200,- per jaar. Tenzij de werkelijke kosten lager zijn. Dat zijn ze dus, maar hoe bepaal ik die als de zaak die kosten niet betaald? Of moet ik perse aantonen wat dan die werkelijke kosten waren als ze lager zijn als de bijtelling?
 4. Sorry Joost, Wellicht een beetje verwarrend. Het is een bus, maar met dubbele cabine, dus bijtelling is wel van toepassing als ik de bus voor IB zakelijk zou betitelen. Daarom heb ik de bus voor de IB prive betiteld en dus niet op de balans gezet. De bus is overigens voor mezelf. Het IB-deel is me wel duidelijk, maar de correctie voor de btw niet. Volgens mij stond er ergens in de wettekst dat er 12% van de bijtelling voor de btw gecorrigeerd diende te worden? Dat zou nl betekenen dat ik, aangezien ik geen bijtelling heb in dit geval, dus 12% van 0,- zou moeten corrigeren. Dat lijkt me erg kort door de bocht. Als ik dan de fictieve bijtelling neem 25% van de cataloguswaarde, of de lagere werkelijke kosten. De werkelijke kosten voor de zaak zijn echter 0,- (deze zijn nl prive genomen voor de IB). groeten, Leon
 5. Toch nog een vraag waarop ik het antwoord hier op HL niet gevonden kreeg. aanschaf bestelbus voor IB prive en voor BTW zakelijk. Dan dient er jaarlijks 12% * 25% * cataloguswaarde gecorrigeerd te worden op de BTW-vooraftrek. 25% * cataloguswaarde (=IB-bijtelling, alhoewel deze in dit geval 0,- is) tenzij werkelijke kosten lager zijn, dan nl. 12% van de werkelijke kosten. De werkelijke kosten in de administratie zijn de onderhoudskosten en brandstofkosten (waar btw op zit) en bedragen jaarlijks ca.2000,-. afschrijving, mrb, verzekering worden prive betaald en zijn dus niet herleidbaar uit de administratie en heb ik derhalve niet meegeteld voor de btw-correctie van 12%. Mag ik de berekening van de (lagere) werkelijke kosten zo maken?
 6. Beste forumleden, Op de volgende vraag krijg ik tot op heden geen sluitend antwoord gevonden. Ik ben werkzaam als controller/financieel manager. Voor een duitse klant (Gmbh) verricht ik ook diensten, meestal vanuit kantoor in Nederland. De duitse Gmbh ontwikkelt nieuwbouwlocaties in duitsland, bouwt/verbouwt, verhuurt deze en uiteindelijk worden de locaties weer verkocht. Alle activiteiten van de gmbh vinden dus in duitsland plaats. Mijn controller werkzaamheden verricht ik voor 90% vanuit nederland (o.a. boekhouding, financieel beheer, betalingen, controle ed). a) moet ik de BTW verleggen naar de duitse gmbh en dus ook niet aangeven in de aangifte ICP of b) moet ik 0% ICP berekenen en dan dus ICP-aangifte doen? groeten, Leon
 7. Heb alle stukken mbt margeregeling op deze site en op site belastingdienst gelezen. Voor wat betreft de BTW is deze mij wel duidelijk. Het gaat in deze om de handel in gebruikte auto's (door belastingdienst aangewezen voor de globalisatiemethode). Mijn vraag is echter hoe het dan met de Vennootschapsbelasting gaat. V.w.b. de btw bereken je nl de marge door alle marge-verkopen minus alle marge-inkopen en uit dat saldo haal je 19% btw. Hoe bereken je echter de winst voor de vpb, want voor de btw wordt geen rekening gehouden met de voorraadmutatie, terwijl voor de vpb je dit wel doet. a) Als ik de berekende marge-btw van mijn verkoopgrootboekrekening afboek en aan het einde boekjaar de voorraad corrigeer door deze van de inkopen af te boeken. Dan heb ik denk ik de juiste vpb-winst bepaald, maar deze sluit dan niet meer aan bij de berekening van de behaalde marge op mijn verkopen bij de btw-aangiften. b) als ik einde jaar een negatieve marge voor de btw heb (en dus volgend jaar nog kan verrekenen), dien ik dit (voordeel) dan ook op te nemen in mijn jaarrekening en/of vpb-aangifte? (als een belastinglatentie ofzo?) Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
 8. bedankt voor jullie reactie. Ik neem de kosten in 2009 mee, maar de btw vorder ik pas in 2010 terug. groeten, Ester
 9. Toch een aanvullende vraag hierover. Mag/moet je dit voor IB (eenmanszaak) en BTW allebei hetzelfde doen v.w.b. kosten? Dus winkelier is aangewezen om kasstelsel te hanteren (kapper). Kosten worden vaak betaald via een factuur. Mag je dan deze bijvoorbeeld voor de IB wel in 2009 als kosten meenemen (omdat de factuurdatum in 2009 is en de kosten op 2009 betrekking hebben)? oftewel concreet : factuurdatum 30-12-2009 kosten Betaling 04-01-2010 per bank. BTW terugvorderen in 2010? Kosten in mindering brengen in jaarrekening 2009? of MOET die ook in 2010?
 10. ok, dan begrijp ik het gelukkig nu wel goed. Ik wist al wel van de voorwaarde dat we binnen 10 jaar met btw dienen te verkopen/danwel verhuren. De notaris is wel van de situatie op de hoogte, maar wil het zelf ook altijd begrijpen en dubbelchecken. bedankt voor de info!
 11. Maar begrijp ik het goed dat de koper de te betalen BTW dus NIET terug kan vorderen van de belastingdienst?
 12. Ik wil best mijn honorarium delen hoor, geen enkel probleem. Maar aangezien ik hier geen honorarium over ontvang wordt jij daar ook niet wijzer van.
 13. Geachte leden, Casus is als volgt: BTW-ondernemer (BV) koopt een bouwperceel met 19%BTW (met de bedoeling hier te gaan bouwen voor belaste verhuur). vraag: a) is de BTW terug te vorderen in de maand van de aankoop ? b) is er naast de BTW wel of geen overdrachtsbelasting verschuldigd? Volgens de concept-leveringsakte wordt er nl. de volgende bepalingen over opgenomen: 1. In de zin van de omzetbelasting handelt verkoper in deze als ondernemer. 2. Terzake van de verschuldigde overdrachtsbelasting wordt een beroep gedaan op de vrijstelling als bedoeld in art.15 lid 1 sub a van de Wet op Belastingen van rechtsverkeer, daar op de onderhavige levering omzetbelasting is verschuldigd, verkoper het verkocht niet als bedrijfsmiddel heeft gebruikt en koper de verschuligde omzetbelasting niet in aftrek kan brengen. Bij voorbaat dank voor jullie reactie(s) groeten, Ester
 14. Hartelijk dank Joost, De auto gaat er eind dit jaar uit. Wordt zakelijk geheel niet meer gebruikt, zodat deze daarom dan weer aan prive verkocht kan worden (voor hetzelfde bedrag als ingebracht). Dan komt er een andere 2e hands, welke dan tot prive-vermogen gezet wordt Bedankt voor je reactie.. groeten, Ester.
 15. Hallo allemaal, Situatie is als volgt: Bestelauto met grijs kenteken, ouder dan 15 jaar, reeds prive-bezit bij start eenmanszaak. Marktwaarde ca.3000,-. Gelezen hebben eea op het forum besloten om de auto zakelijk te zetten voor zowel IB als BTW, mede gezien het hoge verbruik en onderhoudskosten. Vraag: a) inbreng vanuit prive in ondernemingsvermogen. Hoe boek ik deze op de balans? MVA; auto aan Eigen vermogen b)stel ik verkoop de auto volgend jaar voor Eur.3000,-. Ik neem aan dat mijn winst dan Eur.0,- (dus geen winst) en dus het geld netto in prive over hou? c)stel ik heb afschrijvingen gedaan en de boekwaarde is 2000,- terwijl ik de auto voor 3000,- verkoop. Dan maak ik zakelijk 1000,- winst, waarover uiteraard belasting betaald dient te worden? Klopt mijn beeld in deze? groeten,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept