Jump to content

mklanderman

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Maarten
 • Last name
  Klanderman
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Even zoeken op "free seo software".
 2. Dat bestaat. Er zijn veel varianten. Bekendste is wellicht SEOmoz. Of bijvoorbeeld Majestic SEO. Ook heel prettig is webCEO. Als je zoekt op "SEO software" dan vind je behoorlijk wat.
 3. @innecent De overeenkomst is dat er veel verschillende experts nodig zijn om een huis te bouwen. Een loodgieter, een elektricien, een schilder, een architect, een metselaar, etc. Om een goede webshop te kunnen bouwen heb je ook veel kennis nodig op verschillende vakgebieden. Denk aan techniek, beveiliging, hosting, online marketing, etc. Je kunt het wel zelf, maar je krijgt met je eerste poging echt niet de kwaliteit die je krijgt als mensen het doen die het al vaak hebben gedaan.
 4. @Amadeo "De beste tip die ik zou geven aan iemand die een webshop start is: Bouw hem helemaal zelf op zodat je precies begrijp wat een webshop is en gaan dan naar de marketing kijken en leer dit ook. " Hopelijk meen je dat niet echt. Dat is volgens mij juist de slechtste tip die je kunt geven. Ik neem aan dat je iemand die een huis wil gaan bouwen ook niet aanraadt om het maar zelf te gaan doen? Als je een goede webshop wilt bouwen kun je beter de expertise gebruiken van bedrijven die al meerdere succesvolle webshops hebben gebouwd. Zij hebben al uitgevonden wat wel en wat niet werkt. Dan hoef je zelf niet al die fouten te maken en leer je ook hoe je het goed doet. Je basis is dan in ieder geval goed. Je kunt je dan als webshop eigenaar richten op je product en service.
 5. Je voorbeeld toont toch helemaal niet aan wat je zegt? De domeinnaam is niet de enige ranking factor. Maar met jouw voorbeeld is helemaal niet uitgesloten dat het toch een belangrijke factor is. Maak dezelfde site. Een keer op een domeinnaam met de trefwoorden erin en een keer op een domeinnaam zonder de trefwoorden. En vergelijk dan hoe ze ranken. Ik weet zeker dat de domeinnaam met de woorden erin het beter doet. Mijn ervaring is namelijk ook dat het zeker nog verschil maakt. Ook als je gewoon op Google zoekt naar zaken, dan zie je duidelijk dat je in veel resultaten echt de zoekwoorden in de domeinen ziet die bovenin de resultaten staan.
 6. Ik sluit me aan bij vorige schrijvers. Simpelweg een extra extensie registreren zal je geen extra bezoekers opleveren. Als je dit doet: "zelf een goede website op zetten die ook goed ranked in Google zodat je je concurrent naar beneden duwt in de zoekresultaten." Let dan wel goed op dat je echt een unieke website maakt. Alleen dan heeft het zin. Als je dubbele content gaat gebruiken (dus content die al op je huidige site staat) concurreer je alleen met je eigen site en zak je met oud en nieuw als je niet uitkijkt. Zorg er ook voor dat je zodra je een extra domeinnaam gaat gebruiken je deze met een permanente doorverwijzing doorverwijst naar je huidige site. Kies niet voor de oplossing dat je meerdere domeinnamen aan dezelfde site koppelt. Dat helpt je namelijk ook niet bij je SEO. Zoekmachines zien dan alleen vaak dezelfde content op verschillende domeinnamen. Deze domeinen zitten dan elkaar in de weg.
 7. Je kunt een developer vragen om referenties. Deze kun je vervolgens controleren. Je kunt een developer vragen hoe hij denkt over beveiliging en of hij dat zelf doet of dat een andere partij dat voor hem regelt. Je kunt een developer vragen of een van zijn sites wel eens gehackt is. Je kunt kijken of een developer gestructureerd te werk gaat. Hoe is het proces ingericht? Gaat hij gewoon aan de slag of komt hij eerst met duidelijke functionele omschrijving en schermen? Draagt de developer de source code over of niet? Hoe spreek je onderhoud af. Allemaal zaken waar je naar kunt vragen. Hoe beter de antwoorden op deze vragen, hoe beter je in ieder geval geïnformeerd bent. En hoe beter je een keuze kunt onderbouwen. En wellicht het allerbelangrijkste.. vraag een paar offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk ze. Daar leer je vast al heel veel van.
 8. Voor Christine ;) Een goede programmeur zal altijd van te voren je code willen zien. Op basis daarvan kan zij namelijk inschatten of zij je goed kan helpen of dat het hele systeem eigenlijk flink aangepakt moet worden. Of het een man of vrouw is is volgens mij overigens niet relevant. Ik heb van beide goed en slecht werk gezien.
 9. Ja, daar heb ik jaren ervaring mee. Simpelweg een programmeur huren en aan het werk zetten werkt inderdaad niet. Heb ik ook in het verleden geprobeerd.
 10. Ik heb even snel gerekend en kom uit op zo'n 15.000 euro voor deze opleiding. Net als Sophie wil ik dit ook al een poos doen, maar vooral het enorme verschil in prijs voor de opleiding maakt het vrij ingewikkeld om een keuze te maken. En is het niet zo dat als je het online doet dat je het meest waardevolle deel mist, namelijk het netwerk wat je opbouwt. RamonG >> Behalve dat het leerzaam was, heb je er ook in de dagelijkse praktijk wat aan gehad?
 11. Een goede programmeur zal altijd van te voren je code willen zien. Op basis daarvan kan hij namelijk inschatten of hij je goed kan helpen of dat het hele systeem eigenlijk flink aangepakt moet worden. Daarnaast zal een goede programmeur altijd voor documentatie zorgen bij zijn code. Dat is niet alleen voor anderen handig, maar ook voor de programmeur zelf. Ik zou proberen een bedrijf te vinden dat je kan helpen. Een ZZP-er is natuurlijk mooi, maar met het ontwikkelen van software wil je eigenlijk niet afhankelijk zijn van 1 persoon. Bij het ontwikkelen maak ik het liefst gebruik van een workflow als: programmeren (persoon 1) reviewen (persoon 2) testen (persoon 3) zelf resultaat bekijken Zo'n workflow is alleen mogelijk bij een bedrijf. Of je moet al meerdere ZZP-ers gaan inhuren. Je hebt dan volgens mij 2 opties: 1. inhuren van Nederlands bedrijf waarbij je moet denken aan zo'n 65-100 euro per uur 2. gebruik maken van outsourcing waar je prijzen van 25 - 65 euro zult tegenkomen
 12. Nee, dat vind ik eigenlijk niet. Zonder de juiste theorie kun je er praktisch alleen mee werken door trial and error. Als je de theorie beter begrijpt, kun je betere keuzes maken om het in de praktijk goed in te zetten.
 13. Hi Dan, Google heeft dat heel mooi voor elkaar. Online kun je heel veel materiaal vinden over de examens en je ook goed voorbereiden. http://support.google.com/adwords/certification/bin/static.py?hl=en&page=examstudy.cs (even de hele url, inclusief .cs in je browser kopieren) Voor mij was het ruim voldoende om Google Adwords Professional te worden. Groet, Maarten
 14. over valideren schrijf ik toch heel duidelijk: "Dit is echter vast niet de reden dat je website niet geïndexeerd is."
 15. @Danny Klopt ten dele. Ik zou echter niet de tool van Yahoo gebruiken. We willen het weten van de Google index. Wil je een volledig overzicht (wat je ook kunt filteren), gebruik dan de webmaster tools van Google: https://www.google.com/webmasters/tools Bovendien kun je dan interne en externe links bekijken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept