Jump to content

dummie

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Fred bedankt! Zijn er nog manieren om op een legale manier wat belasting te ontduiken? Groet,
 2. Beste mensen, Ook na zoeken en lezen kom ik er niet helemaal uit, wellicht kunnen jullie helpen? Stel ik verkoop mijn bv voor 60.000. Nu moet ik in box 2 afrekenen met de belasting á 25% Ik heb nog een schuld van 25.000 bij mijn bedrijf. Hoe reken ik uit hoeveel ik netto privé overhoud? Doe ik het zo goed; 60.000 – 18.000 geïnvesteerd aandelen kapitaal = 42.000 winst Belasting is dus 10.500 euro. ( 25% van 42.000 winst) 60.000 – 25.000 ( mijn schuld aan bv) = 35.000 35.000 – 10.500 = 24.500 blijft er over. Zie ik het goed zo?
 3. Heb niet echt verstand van horeca ondernemingen maar wat mij altijd opvalt is dat als iets eenmaal slecht loopt het ook bij een nieuwe eigenaar slacht loopt....TENZIJ het helemaal verbouwd wordt en niet meer te herkennen is. Vaak heb je van die verdoempanden, mensen uit de buurt kennen de tent en komen er niet, om die er weer in te krijgen moet je meer veranderen dan alleen de persoon die de broodjes maakt vrees ik. veel succes
 4. Ken ook verschillende auto handelaren. Moet zeggen dat de beste handel schijnbaar in kleine (zuinige) auto's zit. Wellicht is het een idee om je te specialiseren in één of 2 types kleine auto's b.v. kleine Toyota's ofzo Dan is het ook makkelijker om kennis op te doen van de techniek en krijg je makkelijker een gevoel van de waarde. Denk dat dit de kernwoordenmoeten zijn; lage overhead, specialisatie, kleine energie zuinige auto's, betrouwbare uitstraliling, marktplaats ( veel foto's ) , N.A.P. ,.... succes
 5. Duidelijk, bedankt Nu lees ik ook dingen over 'uitroken' van kleine aandeelhouders hier op de site. In hoeverre kan dat in Nederland? Maakt dit nog verschil tussen 4 en 5% of zijn dit indianenverhalen? Wat zouden jullie doen?
 6. @ Joost, bedankt voor je reactie. Dus als we gaan doemdenken dan is het volgende senario mogelijk; Ik wordt ontslagen uit mijn functie en krijg een andere functie, bijvoorbeeld magazijn medewerker. Dan moet ik tenminste zoveel verdienen dan de nieuwe directeur? Komt een beetje raar over en ik ga er natuurlijk niet van uit, maar dit zijn wel dingen om rekening mee te houden. vooral omdat het divident met 5% of 4,9% niet hoog zal zijn moet ik het hebben van mijn salaris. M.a.w. ik heb liever zekerheid m.b.t. mijn salaris dan de hoeveelheid divident dat ik ontvang. Bekijk ik het zo goed of is het zo zwart wit niet?
 7. Beste mensen, Bedankt voor jullie reacties! Ik denk dat het in mijn geval zo klaar is als een klontje; ik ga voor 4,9%. tenminste..... nu las ik wel dat je als DGA altijd meer moet verdienen als de meest verdienende werknemer van de BV. stel de andere aandeelhouder besluit een nieuwe directeur aan te stellen en mij een andere functie te geven ( om welke reden dan ook) dan kan ik minder gaan verdienen als de nieuwe directeur? Is het dan niet zo dat als je 5% hebt je altijd verzekerd bent van het hoogste loon binnen de BV?
 8. Als je 17 bent zou ik zowiezo pas divident uitkeren na je 18e verjaardag. maar goed, als je nu begint zal er eerder wel niets uit te keren zijn... Van de wet mag het volgens mij wel, kan geen reden bedenken waarom niet. maar goed, ik ben maar een dummie en weet het niet zeker. succes!
 9. Beste mensen, ik heb nu een aandeel van 3% in een bv. nu doet de gelegeheid zich voor om 2% extra aandelen te kunnen kopen, dit maak mij dus aandeelhouder met aanmerkelijk belang. Belasting technisch begrijp ik dat het divident nu met 25% belast gaat worden. Maar wat veranderd er nog meer? Wat zijn mijn de extra rechten? moet ik nu bijvoorbeeld uitgenodigt worden voor alle aandeelhouders vergaderingen of kan kan het bedrijf niet worden verkocht zonder mij instemmen, dat soort dingen.... Of kan ik nu beter inkopen tot 4,9% omdat dit belasting technisch gunstiger is? Weten iemand hier meer van?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept