Jump to content

woefie

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik denk niet dat hier sprake is van machtsmisbruik van KPN. ik meen gelezen te hebben dat een klein deel van de klanten een zeer groot deel van de bandbreedte voor hun rekening namen. Op deze klanten is nauwelijks winst te maken, wat KPN de prijzen doet verhogen. Niet leuk, maar geef ze eens ongelijk. Ik weet niet goed wat voor toepassing het is, maar als je een continue, snelle verbinding nodig hebt betwijfel ik of je wel onder de doelgroep valt waarvoor zulke internetbundels bedoeld zijn. Waarschijnlijk valt dit onder wholesale, waarbij je capaciteit op het netwerk koopt. PM me maar als je meer info wil hierover.
 2. Beste HL'ers De technieken waarvan wij gebruik willen maken zijn niet vrij beschikbaar en in handen van verschillende buitenlandse bedrijven. Nu ken ik een Amerikaans bedrijf dat hun technologie in licentie wil geven tegen een vergoeding (gaat hier om samenstelling van scheikundig element en ontwerp van een apparaat). Ik ben alleen niet goed op de hoogte hoe het zit met overeenkomsten gemaakt met een buitenlands (Amerikaans) bedrijf. Weet hier iemand hoe zulke overeenkomsten in zijn werk gaan? Waar moet je specifiek op letten? Hoe zit het juridisch in Nederland/VS? Als die firma zijn verplichtingen niet nakomt, hoe dan verder?
 3. Je moet het geld sowieso op persoonlijke titel gaan lenen, niet namens je bedrijf (Je hebt immers te weinig geld om een bv op te richten.) Is lenen van de IB-groep dan geen optie voor jou? Ik weet niet precies hoe dat zit met deeltijdstudenten, maar ik ga er van uit dat jij er ook gewoon over kunt beschikken. Dit is ook nog eens eenvoudig aan te vragen, hoeft nog niet direct te gaan aflossen en het rentepercentage is aantrekkelijk. Verder wel een interessante kwestie, houd ons op de hoogte!
 4. Geinteresseerd in IT als ik ben begon ik dit topic te lezen, maar ik denk niet dat we je zinnig advies kunnen geven, de informatie over jou situatie is te summier. Ik kan zo meerdere opstellingen bedenken, die je zou kunnen gebruiken, maar dit alles is gebaseerd op aannames, ik weet niet wat op je wensen aansluit. Alles in eigen beheer, server extern plaatsen, misschien cloud computing oplossingen als Amazon EC2 of Ubuntu Cloud? Of misschien Google apps / Microsoft Office online? Het zijn maar wat kreten gebaseerd op niets. Het is denk ik het best als je je door meerdere mensen laat adviseren, ook door mensen die je geen systemen kunnen leveren. Niet iemand in je omgeving die verstand heeft van dergelijke zaken?
 5. Beste HL'ers Na een tijdje hier op het forum te hebben rond gekeken wordt het tijd om mijn vraag eens te stellen. Ik ben van plan om te gaan beginnen in de industrie, het precieze deel zou ik graag voor mezelf houden, maar het komt er op neer dat ik niet afhankelijk ben van de gunst van klanten/leveranciers omdat alles middels termijncontracten verloopt, waarbij alleen vraag aanbod een rol speelt, ook andere risico's zijn relatief laag. Er is echter een probleem, en dat is de financiering. Er is er een behoorlijke toetredingsbarriere, te weten kapitaal. De investeringen in het begin zijn niet mals, deze lopen in de miljoenen, echter, het verdient zichzelf snel terug: Totale investering is ongeveer 4x de te verwachten (jaarlijkse) winst, en zekerheden kunnen verschaft worden middels de verkoop van termijncontracten. Hiermee kan ik hard maken dat ik het grootste deel van het te investeren geld zeker terugverdien in de eerste paar jaar (de apparatuur gaat 15-25 jaar mee). Het probleem is: hoe kom ik aan dit kapitaal, banken verstrekken niet zo snel dusdanig grote bedragen aan zulke (te) jonge mensen als ik. Daarom dacht ik aan leasen, de bank least me de apparatuur, ik maak maandelijks het geldbedrag over, en mocht het ooit fout gaan dan is de apparatuur eigendom van de bank, hier kunnen eventuele schuldeisers niet bij. Ze stellen als het ware vooral vertrouwen in de apparatuur en minder in mij als ondernemer. Kortom: Heeft iemand ervaring met het leasen van kapitaalgoederen? En hoe staan banken tegenover jonge ondernemers (begin 20) met het verstrekken van geld? en in hoeverre nemen ze de "zekerheden" mee in overweging (zekerheid van "opbrengsten" de komende jaren, het uitbesteden van al het vakwerk(operation & maintenance contract))?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept