Jump to content

box4

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  dezaak.nl
  kvk
 1. Hallo, Als je een eenmanszaak hebt en je hebt een bedrijfspand bij je woning, dan is het bedrijfspand verplicht zakelijk als ik het goed begrijp (ook als het bedrijf bij de woning hoort). Wat zijn de regels dan als je samen met een ander een VOF of een BV begint? Is het dan nog steeds verplicht om het pand onderdeel te laten zijn van het bedrijf? Zo ja, dan wordt de ander dus ook mede eigenaar van een deel van jouw grond. Ik hoop dat iemand dit voor mij kan verduidelijken. Alvast bedankt.
 2. Bedankt voor de reacties. Stel dat de belastingdienst mijn dossier oppikt op het moment dat ik het kapitaal geinvesteerd heb door een bedrijf aan te kopen. Zal de belastingdienst mij dan nog steeds willen verplichten tot extra salarisuitkering in het verleden?
 3. Hallo, Vanuit mijn BV heb ik mijzelf de afgelopen 2 jaar gedetacheerd. Het vermogen dat ik hiermee heb opgebouwd wil ik gebruiken om een bedrijf mee aan te kopen. Ik heb mijn salaris al opgehoogd naar 70k per jaar, maar mijn accountant wijst mij er op dat ik i.v.m. de afroommethode mijn salaris nog verder moet ophogen. Hiermee breng ik veel naar de belastingdienst en heb ik weinig kapitaal over in mijn BV om hier een bedrijf mee aan te kopen. Als ik nu vervroegd investeer in aandelen van een bedrijf, dan breng ik mijn winst nog steeds niet omlaag, dus dat helpt ook niet. Heeft iemand tips?
 4. Bedankt. Ik zal contact opnemen. Het gaat in mijn geval om derivaten. Het advies dat ik geef is advies om aandelen te kopen. De klant koopt het zelf. Ik vind het opvallend dat er zo veel kleine vermogensbeheer-achtige bedrijfjes zijn die niet "ingeschreven" staan bij de Afm.
 5. Hallo, Ik wil graag een bedrijf oprichten voor het verstrekken van beleggingsadvies. Naast persoonlijke begeleiding van beleggers wil ik advies geven over wanneer men bepaalde financiele instrumenten moet kopen. Ik zou graag willen weten aan welke vereisten ik moet voldoen. In hoeverre heb ik te maken met MiFid regels en wat betekent dit voor mij? Alvast bedankt voor het advies.
 6. De BV en de VOF zijn er al. Ik weet alleen niet wat er voor nodig is om de BV eigenaar te maken van de VOF. Als een deel van de VOF wordt overgenomen door een BV, dan ontstaat er een schuld van de BV aan de privepersoon. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat het e.e.a. gecorrigeerd moet worden in het KVK register en dat de bank er van op de hoogte moet worden gebracht. Wat ik bijvoorbeeld niet zeker weet is of de BV mag overnemen zonder berekening van goodwill? Zitten hier voorwaarden aan? etc
 7. Bedankt voor de reacties. Ik ben me bewust van de risico's. Op termijn wil ik ook wel graag naar een BV constructie, echter op dit moment is dit voor mij om belastingtechnische redenen nog niet gunstig. Kan iemand mij vertellen wat er moet gebeuren om zo'n constructie te realiseren? Alvast bedankt. Arnoud
 8. Hallo, Ik heb met een compagnon een VOF. Mijn compagnon heeft daarnaast ook een BV. Mijn compagnon zou zijn BV als holding willen laten fungeren voor zijn aandeel in de VOF. Ik zit met de volgende vragen: 1) Wat moet er allemaal gebeuren om dit te realiseren? Het lijkt mij vrij eenvoudig en een kwestie van een wijziging doorgeven aan de kvk, aan de bank en aanpassing in het VOF contract. Zie ik iets over het hoofd? 2) Wat betekent dit verder voor de VOF? Betekent dit bijvoorbeeld dat mijn accountant voortaan grondiger zal moeten kijken naar de jaarcijfers (dus meer accountantskosten)? Alvast bedankt voor de reactie. Groet, Arnoud
 9. Hallo Joost, Bedankt voor de reactie. Ik was er al bang voor, want ik kon het nergens vinden. Het leek mij wel mooi een aparte entiteit onder een holding. Als je het dan eens wilt verkopen, dan heb je een mooie zuivere scheiding met zo'n bedrijfje met een eigen boekhouding. Blijkbaar kan dat dus alleen met een VOF. Ik wil graag prive vermogen afschermen. Dat is de belangrijkste reden voor de eventuele BV constructies. Ik zal wel een verzekering afsluiten, maar ben bang dat in geval van een bedrijfsongeval of zo iets geks de verzekering opeens niet dekkend is en dat vervolgens een claim op mijn woning gelegd kan worden. Groet, Arnoud
 10. Ik ben medeeigenaar van een VOF en wil ook nog een ander bedrijfje oprichten voor een hele andere activiteit. Ik ben hiervoor op zoek naar een handige rechtsvormconstructie voor het geheel. Ik heb 3 doelstellingen: 1. Privé kapitaal afschermen 2. Toekomstige verliezen verrekenen van het nieuwe bedrijfje 3. Verliezen van vóór oprichting verrekenen Voor mijn gevoel heb ik 3 opties: Optie a: een eenmanszaak oprichten voor het nieuwe bedrijfje. • Voordeel: verliezen nieuwe eenmanszaak volledig te verrekenen met inkomsten. Ook bij opheffen onderneming. • Nadeel: privé vermogen niet afgeschermd Optie b: een holding oprichten en een eenmanszaak onder de holding voor mijn nieuwe bedrijfje en mijn aandeel van de VOF onderbrengen in de holding. • Voordeel: privé vermogen afgeschermd. • Nadeel: verliezen nieuwe eenmanszaak volledig te verrekenen met inkomsten VOF, maar niet met inkomstenbelasting. Optie c: BV constructie (holding + nieuwe werkmaatschappij en VOF omzetten in BV) • Voordeel: privé vermogen afgeschermd. • Nadeel: verliezen nieuwe werkmaatschappij zijn niet ex-VOF BV, immers als ik niet bijna alle aandelen heb van een BV dan kan ik geen fiscale eenheid vormen. • Nadeel: verlies niet te verrekenen met de privé inkomstenbelasting. Ik heb hierover 3 vragen: 1. Is het überhaupt mogelijk om een holding BV eigenaar te maken van een eenmanszaak (optie b)? 2. Wat kun je doen met gemaakte kosten voor oprichting in geval van optie b en c? Zijn deze kosten (gemaakt in 2009) te verrekenen met de inkomstenbelasting, als ik in 2010 een holding bv opricht?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept