Jump to content

VVillem

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb.nl;kvk.nl
 1. 't Lijkt er op dat het gelukt is, zie screenshot. Verkoopfactuur incl. BTW is ook al aangemaakt. Bedankt voor jullie reacties!
 2. Ik gebruik SnelStart. Ik zal volgende week de boekhouding er weer eens bij pakken en kijken of ik er uit kom:) Bedankt voor jullie reacties!
 3. Ik begrijp het nog niet helemaal, denk ik. (ik ben (nog) niet heel erg bedreven in het boekhouden) Ik heb nu een verkoop boeking 'Verkopen hoog' met het bedrag waarvoor ik de server heb verkocht. Moet ik het bedrag wegboeken in het dagboek Bank? Bijv.: Verkoop server - debiteuren Verkoop server - af te dragen BTW Verkoop server - Inventaris Nu moet ik nog een Privé storting aanmaken, moet ik dan in het dagboek Memoriaal doen? Bijv.: Verkoop server - Privéstorting Debet €119 Verkoop server - Inventaris Credit €119
 4. Bedankt voor je antwoord. Helaas is dat al niet meer mogelijk, want ik heb de factuur voor de klant al gemaakt.. Ik meende dat ik het wel kon inboeken als privéstorting o.i.d.
 5. Dag Joost, Bedankt voor je snelle reactie! Eigenlijk is er niet veel anders. Behalve dat hij losse onderdelen heeft en bij mij gaat het om een tweedehands server. Ik wil deze inbrengen omdat ik hem zakelijk wil verkopen. Mijn vraag is hoe ik de server weg moet boeken, welk grootboekrekening etc. Groet, Willem
 6. Ik hoop dat het niet erg is dat ik een wat ouder topic omhoog schop, maar ik heb een soortgelijke vraag, het gaat zelfs ook om computeronderdelen. Op welk dagboek en grootboekrekening kan ik het inboeken? Memoriaal en dan Credit privéstorting? Of heb ik dat mis.
 7. Ik zou gaan voor logo 4. De andere 3 vind ik niet professioneel genoeg.
 8. Het gaat in de eerste instantie over kleine bedrijven. Mijn eigen eenmanszaak zal sowieso niet 'groot' worden omdat ik m'n vaste baan er bij houd. Voor de webshop voor m'n vrouw is dat niet zeker, maar dat is, tot op zekere hoogte, niet erg. Maar moet mijn vrouw ook meer belasting betalen, wanneer zij de webshop op haar naam heeft en geen loondienst daarnaast? Of worden onze inkomens 'op één hoop gegooid' voor het oog van de belastingdienst? Dan zou dat betekenen dat het qua belasting niets uit maakt op welke naam hij komt te staan!? Zo niet, dan heb ik het idee dat het voor het overzicht/
 9. Ik zou dan dus met mijn eenmanszaak in de VOF kunnen gaan. De andere partij (binnen de VOF) is een B.V (als dit doorgaat).
 10. Ik ben in loondienst voor 40u per week, daarnaast heb ik een eenmanszaak opgericht. Nu wil mijn vrouw, die een klein baantje er naast heeft, 0 uren contract, werkelijke uren 5 per week, een eigen webshop beginnen. Daarnaast heb ik nog een aanbieding om in te stappen in een VOF. Erg ingewikkeld allemaal, maar mijn vraag is, hoe kunnen we dit het beste inrichten? Ik begreep o.a. dat wanneer ik winst uit eigen onderneming wil halen dat dit zwaarder belast wordt omdat ik ook in loondienst zit, klopt dat? 1) Ik: loondienst, eenmanszaak, VOF. M'n vrouw: eenmanszaak/webshop. 2) Ik: loondienst,
 11. Zoals Casper Bakker zegt, gewoon een A record 'wiki' aan (laten) maken op jullie server en klaar.
 12. Ik houd er niet van dat mensen onwaarheden spreken, daarnaast wil ik niet zomaar ongegrond wat zeggen, vandaar mijn bewijzen. Overigen geen positief punt wanneer een ondernemer het wel vind kunnen wanneer iemand liegt.
 13. Ook niet echt een eerlijke reactie van PutaSucio aka Niels Damstra, eigenaar van ndshop.nl. Bewijzen: http://putasucio.hyves.nl http://verkopers.marktplaats.nl/12249420 http://www.ndshop.nl "ND Shop is een handelsnaam van Niels Damstra"
 14. Bedankt voor de informatie. Ik heb geen idee welke compressie ik heb gebruikt, maar fijn dat hij nu wel zichtbaar is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept