Jump to content

ICTnu

Senior
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Tweakers.
 1. Waarom nu nog betalen als het binnen een paar maanden wordt opgeheven? Wat gebeurt er dan met al het geld wat deze club begin dit jaar van alle ondernemers heeft ontvangen? Laat ze dat eerst maar eens duidelijk maken. Geld weggooien kan altijd nog.
 2. Verwarring zou er kunnen gaan ontstaan, het is echter een kleine lokale winkel in een lokaal winkelcentrum, dus het grootste deel van nederland kent het bedrijf niet. Wij vermoeden dat het bedrijf geen idee heeft wat de mogelijkheden zijn met de domeinnaam (of simpelweg geen zin heeft in extra omzet ;D) Lastig als dan gelijk de domeinnaam eigenlijk niet meer gebruikt kan worden om de rest van nederland een produkt aan te bieden. Maar ja, verwarring zit niemand op te wachten. Misschien gaan we zelf contact opnemen met de winkel voor een samenwerking.
 3. Ja het bedrijf gebruikt de naam als handelsnaam (voor zover ik zie niet als merknaam) het gaat om een algemene naam als decostunter, beddengigant, meubelkoning etc. De naam zou dus wel verwarring kunnen veroorzaken omdat er natuurlijk hetzelfde produkt aangeboden gaat worden. Misschien zijn hier juridische specialisten die er meer van weten.
 4. Ik heb een goede domeinnaam geregistreerd welke is vrijgekomen, nu wil ik deze ook echt gaan gebruiken voor een webwinkel, alleen bestaat er al een bedrijf in Nederland met dezelfde naam als mijn geregistreerde domeinnaam. Het gaat om een naam als bijvoorbeeld Beddenkoning.nl (deze naam is het niet, maar is als voorbeeld) Het bedrijf heet ook Beddenkoning, maar heeft dus geen website, en heeft wellicht zelf de domeinnaam vrijgegeven. Kan ik iets met deze domeinnaam, of beter: MAG ik iets met deze domeinnaam?
 5. Bedankt voor de info, mailen is dus helemaal geen optie meer. Jammer.
 6. We hebben geen mailbestand van scholen, een brief per post verzenden is een optie en doen we ook al, maar ik vraag me gewoon af of er geen mogelijkheden zijn toch een mail te kunnen sturen zonder dat dit gelijk als spam aangemerkt wordt.
 7. Alvast bedankt, ik hoor graag hoe dit wettelijk zit.
 8. Onderwijsbeurzen staan wij al, ook is het helaas zo (net als bij andere beurzen) dat de respons via internet tegenwoordig veel groter is als op een beurs. Het spamverbod geld voor consumenten en bedrijven. Vallen scholen hier ook onder? (ik neem aan van wel, maar misschien ligt het anders)
 9. Goedemorgen, Wij verkopen een nieuw ICT produkt aan (met name) scholen. Omdat dit produkt in Nederland nog vrij onbekend is en scholen gewoon niet weten dat het bestaat, zijn wij al enige tijd aan het bedenken hoe wij op een goede manier veel scholen kunnen bereiken. Wat betreft email is helaas veel niet meer toegestaan, mails met ook maar enige vorm van reclame erin zijn voor zover ik weet verboden om zomaar naar een bedrijf of school in dit geval, te versturen. Stel dat wij handmatig een e-mail maken met informatie over dit produkt erin, en deze mail ter informatie versturen naar een school zonder enige prijsinformatie maar alleen refereren naar het produkt zelf, en eventueel een gratis demonstratie op de school aanbieden, mag dit? Of is dit gewoon niet toegestaan zonder toestemming. Wie kan mij dit duidelijk maken?
 10. Ja normaal is dit inderdaad zo, echter het oude produkt is defect en weggegooid. (ter compensatie is dus de schadevergoeding) Die schadevergoeding is dan toch geen extra winst bij het bedrag wat de klant al voor het produkt heeft betaald? (of zie ik het helemaal verkeerd?) Het gaat wel om een XXXX bedrag.
 11. Oke, het is dus niet mogelijk te zorgen dat het niet winstverhogend gaat werken?
 12. Ik heb nog een vraagje net voordat het jaar afgelopen is :) van PostNL hebben wij een schadevergoeding ontvangen omdat een produkt beschadigd is afgeleverd bij de klant. Dit produkt is simpelweg weggegooid en wij hebben de klant een nieuw produkt toegestuurd. Kan ik nu een credit-bon maken voor de schadevergoeding of mag dit niet? (om te voorkomen dat het bij de winst geteld wordt, het is immers geen winst)
 13. Dank voor de reacties. Echter hoor ik veel mensen die een bedrijfje runnen en een bedrijfsruimte aan huis hebben, dit gehele huis (incl. bedrijfsruimte) met een prive-hypotheek gekocht hebben. We zijn deze week verder gaan zoeken en het blijkt nu dat een prive hypotheek inderdaad af te sluiten is voor dit pand, dit is dus het goedkoopste wat betreft de maandlasten. Is dit wel mogelijk volgens jullie? Moet ik rekening houden met extra kosten?
 14. De huurprijs was aan de hoge kant, waardoor de netto-winst zonder huur een stuk hoger uitkomt. De bank zal toch begrijpen dat deze huur komt te vervallen bij aankoop van het pand? Er zit namelijk ruim een ton verschil in maximale hypotheek met of zonder de huidige huur-last.
 15. Prognoses en financieringsbegroting is inderdaad gemaakt, de maandlasten gaan de helft naar beneden als wij een prive-hypotheek afsluiten ten opzichte van de huidige huur. In de financieringsbegroting is inderdaad de huidige huur bij de netto-winst geteld, omdat dit dan ook in feite winst is. Alleen nu zegt de ene bank dat de huurkosten hoe dan ookkosten zijn, en de andere bank zegt dat de huurkosten netto-winst zijn, omdat de huur gaat vervallen. ???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept