ICTnu

Senior
  • Aantal berichten

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ICTnu

  1. Waarom nu nog betalen als het binnen een paar maanden wordt opgeheven? Wat gebeurt er dan met al het geld wat deze club begin dit jaar van alle ondernemers heeft ontvangen? Laat ze dat eerst maar eens duidelijk maken. Geld weggooien kan altijd nog.
  2. Verwarring zou er kunnen gaan ontstaan, het is echter een kleine lokale winkel in een lokaal winkelcentrum, dus het grootste deel van nederland kent het bedrijf niet. Wij vermoeden dat het bedrijf geen idee heeft wat de mogelijkheden zijn met de domeinnaam (of simpelweg geen zin heeft in extra omzet ;D) Lastig als dan gelijk de domeinnaam eigenlijk niet meer gebruikt kan worden om de rest van nederland een produkt aan te bieden. Maar ja, verwarring zit niemand op te wachten. Misschien gaan we zelf contact opnemen met de winkel voor een samenwerking.
  3. Ja het bedrijf gebruikt de naam als handelsnaam (voor zover ik zie niet als merknaam) het gaat om een algemene naam als decostunter, beddengigant, meubelkoning etc. De naam zou dus wel verwarring kunnen veroorzaken omdat er natuurlijk hetzelfde produkt aangeboden gaat worden. Misschien zijn hier juridische specialisten die er meer van weten.
  4. Ik heb een goede domeinnaam geregistreerd welke is vrijgekomen, nu wil ik deze ook echt gaan gebruiken voor een webwinkel, alleen bestaat er al een bedrijf in Nederland met dezelfde naam als mijn geregistreerde domeinnaam. Het gaat om een naam als bijvoorbeeld Beddenkoning.nl (deze naam is het niet, maar is als voorbeeld) Het bedrijf heet ook Beddenkoning, maar heeft dus geen website, en heeft wellicht zelf de domeinnaam vrijgegeven. Kan ik iets met deze domeinnaam, of beter: MAG ik iets met deze domeinnaam?
  5. Bedankt voor de info, mailen is dus helemaal geen optie meer. Jammer.
  6. We hebben geen mailbestand van scholen, een brief per post verzenden is een optie en doen we ook al, maar ik vraag me gewoon af of er geen mogelijkheden zijn toch een mail te kunnen sturen zonder dat dit gelijk als spam aangemerkt wordt.
  7. Alvast bedankt, ik hoor graag hoe dit wettelijk zit.
  8. Onderwijsbeurzen staan wij al, ook is het helaas zo (net als bij andere beurzen) dat de respons via internet tegenwoordig veel groter is als op een beurs. Het spamverbod geld voor consumenten en bedrijven. Vallen scholen hier ook onder? (ik neem aan van wel, maar misschien ligt het anders)
  9. Goedemorgen, Wij verkopen een nieuw ICT produkt aan (met name) scholen. Omdat dit produkt in Nederland nog vrij onbekend is en scholen gewoon niet weten dat het bestaat, zijn wij al enige tijd aan het bedenken hoe wij op een goede manier veel scholen kunnen bereiken. Wat betreft email is helaas veel niet meer toegestaan, mails met ook maar enige vorm van reclame erin zijn voor zover ik weet verboden om zomaar naar een bedrijf of school in dit geval, te versturen. Stel dat wij handmatig een e-mail maken met informatie over dit produkt erin, en deze mail ter informatie versturen naar een school zonder enige prijsinformatie maar alleen refereren naar het produkt zelf, en eventueel een gratis demonstratie op de school aanbieden, mag dit? Of is dit gewoon niet toegestaan zonder toestemming. Wie kan mij dit duidelijk maken?
  10. Ja normaal is dit inderdaad zo, echter het oude produkt is defect en weggegooid. (ter compensatie is dus de schadevergoeding) Die schadevergoeding is dan toch geen extra winst bij het bedrag wat de klant al voor het produkt heeft betaald? (of zie ik het helemaal verkeerd?) Het gaat wel om een XXXX bedrag.
  11. Oke, het is dus niet mogelijk te zorgen dat het niet winstverhogend gaat werken?
  12. Ik heb nog een vraagje net voordat het jaar afgelopen is :) van PostNL hebben wij een schadevergoeding ontvangen omdat een produkt beschadigd is afgeleverd bij de klant. Dit produkt is simpelweg weggegooid en wij hebben de klant een nieuw produkt toegestuurd. Kan ik nu een credit-bon maken voor de schadevergoeding of mag dit niet? (om te voorkomen dat het bij de winst geteld wordt, het is immers geen winst)
  13. Dank voor de reacties. Echter hoor ik veel mensen die een bedrijfje runnen en een bedrijfsruimte aan huis hebben, dit gehele huis (incl. bedrijfsruimte) met een prive-hypotheek gekocht hebben. We zijn deze week verder gaan zoeken en het blijkt nu dat een prive hypotheek inderdaad af te sluiten is voor dit pand, dit is dus het goedkoopste wat betreft de maandlasten. Is dit wel mogelijk volgens jullie? Moet ik rekening houden met extra kosten?
  14. De huurprijs was aan de hoge kant, waardoor de netto-winst zonder huur een stuk hoger uitkomt. De bank zal toch begrijpen dat deze huur komt te vervallen bij aankoop van het pand? Er zit namelijk ruim een ton verschil in maximale hypotheek met of zonder de huidige huur-last.
  15. Prognoses en financieringsbegroting is inderdaad gemaakt, de maandlasten gaan de helft naar beneden als wij een prive-hypotheek afsluiten ten opzichte van de huidige huur. In de financieringsbegroting is inderdaad de huidige huur bij de netto-winst geteld, omdat dit dan ook in feite winst is. Alleen nu zegt de ene bank dat de huurkosten hoe dan ookkosten zijn, en de andere bank zegt dat de huurkosten netto-winst zijn, omdat de huur gaat vervallen. ???
  16. Het betreft nu even de optie prive-hypotheek: Het pand wordt nu gehuurd, de zakelijke huur is nu bij de bedrijfskosten geteld, waardoor de netto winst lager is. Maar als wij het pand aankopen, dan vervalt de zakelijke huur, en is er dus meer netto winst. Wat is nu de netto-winst waar de hypotheekverstrekkers naar kijken in hun berekening voor de maximale hypotheek: inclusief de huurkosten (die dus komen te vervallen bij aankoop van het pand) of zonder de huurkosten en worden deze huurkosten bij de netto-winst opgeteld?
  17. Alleen de winkel staat op de balans. Maar ik heb nog een vraag; worden bij aanvraag van een prive-hypotheek de huidige huurkosten opgeteld bij de netto-winst aangezien deze dan komen te vervallen?
  18. Dat dacht ik al, zou dat ook gelden als de winkel niet meer gebruikt wordt (door ons in dit geval) , ik blijf wel ondernemer en vanuit het pand werken maar geen winkel meer ? Of blijft dan nog steeds van toepassing dat er ruimtes zakelijk gebruikt worden?
  19. Ik heb een (wellicht voor velen domme) vraag :) Is het als zelfstandig ondernemer mogelijk een normale hypotheek af te sluiten of is enkel een zakelijke hypotheek mogelijk? (het gaat om een woon-winkelpand) Een zakelijke hypotheek is namelijk 25 jaar, een normale (particuliere) hypotheek heeft een looptijd van 30 jaar. Wie kan mij dit uitleggen?
  20. Is het niet ook een idee om processorkoelers erop te zetten? Deze verkopen wij erg veel tegenwoordig, en er zijn tig soorten/kleuren/maten/varianten. Probeer je assortiment zo uitgebreid mogelijk te maken. Je kunt ook complete waterkoeling sets inclusief installatie en onderhoud aanbieden, wij krijgen ook wel eens vragen voor zo''n set maar ik heb er geen verstand van.
  21. Rekeningen betalen en op vakantie gaan nog prima, maar het valt wel op dat het een stuk stiller is momenteel, en dus minder inkomsten. https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=58;action=display;threadid=39619 Dat kan op zich nog wel een paar weken of zelfs maanden zo blijven, maar ik denk, zoals ik in het bovenstaande topic ook heb aangegeven, dat het voor veel kleinere ondernemers wel eens slecht uit kan pakken.
  22. Ook zzp'ers en kleine zelfstandigen hebben zich dit jaar noodgedwongen bij de Voedselbank gemeld. Het totale aantal klanten stijgt ook. Het is dit jaar voor het eerst dat zzp'ers bij de Voedselbank aankloppen, gaf Harrie Timmerman van Voedselbanken Nederland maandag aan. "Ook zij beginnen het moeilijk te krijgen. We kijken in de huidige crisis toch een beetje bezorgd naar wat het volgend jaar gaat worden.'' De voedselbanken zagen ook in 2011 weer een groei van het totale aantal mensen dat aanklopt voor een gratis voedselpakket. Precieze cijfers zijn er nog niet. Verzekering "Vooral de laatste maanden lijkt het weer harder te gaan", zei Timmerman. "Steeds meer mensen melden zich. En dus nu ook zzp'ers en kleine zelfstandigen, mensen uit het midden-en kleinbedrijf. De afgelopen jaren zijn veel mensen voor zichzelf begonnen, maar juist deze mensen blijken kwetsbaar als de situatie slechter wordt. Zzp'ers zijn vaak ook niet optimaal verzekerd, dus dan moeten ze soms terugvallen op hulp.'' Voedselpakketten Nederland telt ruim 130 voedselbanken die wekelijks aan ongeveer 20 duizend gezinnen onder de armoedegrens gratis voedselpakketten verstrekken. De organisatie betaalt niet voor dat eten, maar zamelt in bij bedrijven, en werkt met onbetaalde vrijwilligers. http://www.bnr.nl/topic/beurs/815019-1112/zzp-ers-naar-de-voedselbank
  23. Nu is het zeker, het ligt niet aan onze bedrijfsvoering ;D Die was de afgelopen tijd juist steeds meer geoptimaliseerd aan de verschuivingen in de detailhandel (webshop met afhaalpunten, winkel met bestelcomputers en duidelijke voorraadindicaties, etc) Het is heel plotseling teruggelopen in het derde kwartaal, toen de negatieve berichten over crisis steeds meer in het nieuws kwamen. Toevallig vandaag ook dit bericht gelezen: http://www.nu.nl/economie/2681408/winstgevendheid-bedrijfsleven-verslechterd.html Dan toch maar iets origineels bedenken om de mensen toch te laten kopen, het zou nu immers een drukke tijd moeten zijn...
  24. Het is inderdaad een cirkel waar volgens mij inderdaad bijna elke branche nu mee te maken heeft, bij ons begon het een paar weken terug toen de prijzen van hardware (met name harddisks) door de overstromingen in Thailand explosief stegen. Dit duurt nog maanden en betekent dat ook laptops, digitale cameras, etc flink in prijs gaan stijgen, wat nu nog niet eens te merken is dankzij de grote voorraden die er nog zijn. Voorraden die nu ook nog eens lang blijven liggen omdat er weinig gekocht wordt, euro's worden niet uitgegeven zo lijkt het. Wat wij links en rechts horen kan dit een ramp worden voor veel bedrijven (in onze branche tenminste), het kan nog een paar maanden duren maar ik denk dat er heel wat gaat gebeuren..
  25. Zowel winkel als webshop, maar wat opvalt is dat web-aankopen een stuk minder zijn als vorig jaar in deze tijd. (tv, computer, camera, etc) Nu horen wij van anderen in deze branche dat het ook erg rustig is, maar ik ben benieuwd hoe het op dit moment in andere branches gesteld is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.