Jump to content

mistertween

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ik wil echt geen roet in het eten gooien maar jou alleen helpen. Ik denk echt dat dit inderdaad weggegooid geld is om een bedrijf te starten in deze branche. Deze branche is verzadigd en dus gedomineerd door grote bedrijven zoals bol.com Ik ben een fanatieke gamer en als ik spellen koop, koop ik het bij nedgame (vanwege de 2e hands games) of bij bol.com. Dat komt omdat deze bedrijven (vooral bol.com) zéér bekend en dus vertrouwd zijn en dus de hoofdreden zal vormen om hier hun game te kopen. De hoofdzakelijke manier waar mensen jou bedrijf zullen leren kennen is "via-via" op o.a. fora. Bij zoekmachines zul je weinig kans hebben omdat alle zoekwoorden zoals games,ps3,xbox games met geweld gekocht zijn door bedrijven zoals bol.com met een omzet van 270miljoen euro wat er dus voor zal zorgen dat hij bovenaan komt te staan voor deze zoekwoorden. Dit trekt dus een relatief zéér klein publiek en zal dus niet kostendekkend zijn. Je kan uiteindelijk de kostenposten niet meer betalen en kan dus uitlopen op een faillissement. Met alle gevolgen van dien waar je écht niet in terecht wil komen... In ieder geval succes indien je dit wilt doorzetten
 2. Beste Mensen, Ik ben van plan een BV op te richten voor mijn bedrijf. De kosten hiervoor zal rond de 1000-1500 E komen te liggen. Mij is aangeraden om ook een holding hierbovenop te doen alleen kamp ik met een budget wat wel degelijk zal verschillen. BV + Holding (incl. alles) zal rond de 4000 E komen te liggen(incl BTW). Dat vind ik een aardig hoog bedrag... Mijn vraag is of het verstandig/mogelijk is om later bovenop de BV een holding te plaatsen of is het beter om dit gelijk te doen? bedankt
 3. Beste allen, Ik ben van plan een internet (game) bedrijf te starten (ben 16 jaar). Ik heb van de week met een fiscaal adviseur gesproken over de mogelijke rechtsvorm opties. Het voorstel was om een BV in een holdingstructuur te gieten mede vanwege de verwachte omzet (ca. 2 ton in worst-case scenario). Ikzelf sta wel achter het plan alleen rest mij enkel een paar vraagjes. Kan ik van de 18.000 euro stortingskapitaal 17.499 (rentevrij?) investeren in de ontwikkeling van de website of moet deze 18.000 in het bedrijf blijven zitten. of terwijl wat zijn de mogelijkheden/verplichtingen van die 18.000 euro? En mij is nog niet helemaal duidelijk wat de managementfee inhoud, en in welk opzicht ik (DGA) sta ten opzichte van de werk-bv en holding (ben ik dan werknemer?) Alvast bedankt voor jullie tijd. Laurens
 4. oke, duidelijk en helder bedankt. Deze constructies worden eigenlijk veel te mooi aangeboden. Ik rook al een klein luchtje daarom ben ik het hier gaan vragen. Je kan idd belastingvoordeel behalen maar uiteindelijk ben je denk ik meer kwijt aan eventuele rechtzaken, advieseurs etc.. dan het belastingvoordeel dat je behaald.
 5. Dag, Ik ben zelf geinteresseerd in belastinggunstige structuur voor een bedrijf dat ik wil gaan opstarten. Specifiek ben ik geinteresseerd in de "dividend structuur" waarbij je volgens een bepaalde structuur kapitaal belastingvrij kan schenken, dus belastingvrij naar privé halen. Toepasbaar bijvoorbeeld als je je BV verkoopt. uitgebreide uitleg: http://www.belastingparadijs24.nl heeft iemand ervaring met dividend structuur of een mening hierover?
 6. Dag, Wil binnenkort een website opzetten die ik ook ga vertalen naar andere talen. Hiervoor moeten zij ook de gelegenheid hebben te kunnen betalen in hun eigen valuta. Weet iemand hoe je buitenlandse valuta kan ontvangen? Wat moet je daarvoor hebben/doen etc.?
 7. Dag, Wil binnenkort een website opzetten die ik ook ga vertalen naar andere talen. Hiervoor moeten zij ook de gelegenheid hebben te kunnen betalen in hun eigen valuta. Weet iemand hoe je buitenlandse valuta kan ontvangen? Wat moet je daarvoor hebben/doen etc.? alvast bedankt.
 8. 41-43% totale afdracht is naar mening wel erg veel, komt dicht in de buurt van IB... En wat als je dan geen holding heb, dan betaal je éénmaal VPB en dan staat het toch op je rekening? of zit ik er nu helemaal naast? En wat zijn de mogelijkheden deze tarieven te beperken (constructiemogelijkheden)?
 9. dan betaal je welliswaar dus dubbel vennootschapsbelasting(die 25%), eerst over de winst en daarna nog eens over je aandelenkapitaal in de holding. Wat zijn de mogelijkheid dit percentage te verlagen? en wat zijn de mogelijkheden wat je kunt doen met het aandelenkapitaal in de holding als je bedrijf wordt verkocht (+ overnamebedrag)? En waarom is dat DGA salaris van 39k eigenlijk verplicht? groet Laurens
 10. oke, dus je heb winst gemaakt in je werk-bv. Hierover uiteraard VPB daarna belastingvrij naar holding bv. en stel je verkoopt de boel wat doe je dan met de aandelen/winst in de holding en het overnamebedrag dat je voor je bedrijf heb gekregen?? moet je hierover IB betalen???
 11. een vraag, je verkoopt je werk bv's de winst wordt dan belastingvrij doorgesluist naar de holding. Als je dan de holding ook wil verkopen (aandelen) moet je hierover dan ook belasting betalen??
 12. Ik heb het boek "DENK GROOT" van Donald trump & Bill zanker gelezen. Dit boek is aan te raden als je de ondernemerskracht in je wilt krijgen. Klinkt raar maar naar 2 keer lezen kon ik gewoon niet wachten te beginnen. Ze zeggen in het boek dat iedereen faalt, je moet ze zien als hindernissen en de mensen die het langst vol houdt over deze hindernissen te springen het meest succesvolst zijn. Lees het boek en je zult echt serieuse lessen leren van de big boys hoe je moet ondernemen.
 13. Dag allen, Ik wil een internetbedrijf starten met als plan er een bv van te maken. Is het voordeliger een holding erbovenop te doen? Zo ja, wat is het nut van zo'n holding en welke voordelen heb je hiervan dan? Ook las ik iets over euro-bv's limited en cyprus routes dat best aantrekkelijk leek. Heeft iemand advies welke structuur fiscaal en qua aansprakelijkheid heel voordelig is. Ik ben nog een leek op dit gebied en hoop hier wat van te weten te komen... ;D dank
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept