Jump to content

Bob M

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  bizz.nl // 1001onder
 1. Nee, voorheen deed je dat met IP -en uitsluitingsfilters etc. Nu middels een simpele checkbox filteren uit de dataweergave. Het is ook geen "probleem", het enige nadeel is dat spiders/bots hits veroorzaken en geen werkelijk verkeer zijn. Na het inschakelen zou je een afname in traffic moeten zien. De data is hierdoor een stuk accurater, je krijgt een betrouwbaarder beeld van je werkelijke traffic (ofwel menselijk verkeer). Sommige cijfers suggeren zelfs dat 1/3 van alle web traffic afkomstig is van geautomatiseerde bots. Het is dus zeker aan te raden.
 2. De toekomst van draadloze stroom: http://witricity.com/
 3. Tip: naast het blokkeren van spiders en bots via robots.txt of .htacces kun je deze tegenwoordig ook uit je weergave filteren in Google Analytics: Beheerder > Dataweergave > Instellingen weergeven > Vink "Alle treffers van bekende bots en spiders uitsluiten" aan > Opslaan.
 4. De meest genoemde zijn geen fora maar sites en blogs. Mijn vraag is dan ook relevant voor dit topic. Maar oké, mocht ik dit nog beantwoord willen hebben zal ik een nieuwe thread starten.
 5. Sedo treedt op als Escrow. Ze ontvangen de betaling van de koper en betalen dit uit naar jou. Heb daar al tientallen domeinnamen verkocht. Nadeel is dat ze inderdaad 10% van het verkoopbedrag inhouden. Verkopen is sowieso je beste optie. Wat heb jij nu zelf aan deze domeinnaam waar een andere partij inmiddels de merkrechten op heeft? Je hebt er ook zelf geen commerciele site op staan? In de praktijk zie je dat er veel onzin sites staan op domeinnamen met brand keys. Vaak in de hoop dat ze het dan kunnen slijten aan die partij (of zelf door hun worden benaderd). Werkt soms, meestal niet. Directe verkoop aan de partij met het merkrecht is mogelijk als ze hiervoor openstaan. Raad het wel af. Grote kans dat je deze moet overdragen als je er zelf niks anders dan hun business mee doet. Die paar honderd euro kun je gewoon afhandelen via PayPal (buyer protection) of bank overschijving als het een koper uit de Benelux betreft. Voor grotere bedragen en internationale markt/kopers is een Escrow service als Sedo pas interessant.
 6. In onze markt is weinig boeiends, zit zelf alleen op de internationale fora (BHW/Warrior/DP etc). Is er behoefte aan een goed Nederlandstalig forum m.b.t. Internet Marketing? Vraag me af of dezelfde geïnteresseerde groep (niet de rookies) zich hierbij zouden aansluiten. Ben benieuwd naar jullie reacties.
 7. @Bammer bedankt voor je ervaringen. Het zijn inderdaad de kleine totaalklussen die wij in eerste instantie willen uitbesteden, dit zijn veelal functionele onderdelen van de reeds vastgestelde milestones. Communicatie wise ben ik best bereid te investeren als ik wist hoe ik met die personen en of partijen in contact kan komen. Heb nog eens goed gezocht naar verschillende websites (ook op .ph domeinen) maar weinig interessants (qua skills/portfolio e.d.) kunnen vinden. Wellicht kun je ons contacten aanraden waarmee jij positieve ervaringen mee hebt? @Nico Shouten wat een bruikbare informatie, hartelijk dank. Veel zaken die je noemt zijn inderdaad door ons overwogen, met name het tijdsverschil van 7 uur is niet gering. Voor communicatie met (buitenlandse) externe ontwikkelaars werd mij BaseCamp aangeraden. Ziet er degelijk uit of zou je iets anders aanraden? (Redmine o.i.d.) Nu is het gelukkig zo dat wij voornamelijk projecten intern ontwikkelen voor de B2C en B2B markt. Hierdoor is er wat meer speling dan bij projecten die voor opdrachtgevers worden gerealiseerd. De meeste overwegingen zouden dus te overbruggen zijn. Het voorbeeld wat je noemt i.v.m. bugfixing is erg herkenbaar :) Wat betreft het reizen en samenwerking op lange termijn heb je absoluut een sterk punt. Van connecties heb ik wel vernomen dat ze regelmatig samenwerken met developers uit Oost-Europese landen: van Polen, Roemenie tot Rusland (Moskou). Zo te lezen heb jij daar veel ervaring mee. Loop je daar niet tegen dezelfde problemen aan als het gaat om communicatie e.d.? Financieel zal het tarief ook wel flink hoger liggen. De reistijd is dan wel weer natuurlijk een grote plus in vergelijking. @StabiloBoss dat idee is zo gek nog niet. Wordt het coachingstracjet gedaan door externe professionals? Wij hebben wel de middelen maar niet de beschikbare tijd om studenten te coachen. Aangezien wij altijd uit zijn gegaan van eigen kracht is uitbesteding voor ons een nieuw traject. Weliswaar interessant om alle mogelijkheden te onderzoeken, wat mij betreft stuur je ons wat informatie op per pm.
 8. Goedenmiddag HL, Sinds een paar weken ben ik de mogelijkheden aan het onderzoeken om web development taken uit te besteden aan programmeurs in de Filipijnen. De reden hiervoor is dat ik bepaalde project onderdelen door externe programmeurs wil laten ontwikkelen om zo onze lead developer en planning te onlasten. Dit heeft zonder meer ook een financieel motief. Berichten die ik tussentijds heb gelezen zijn voornamelijk positief vanwege o.a. de verwesterde cultuur, betrouwbaarheid, loyaliteit en opleidingsniveau van werknemers in de Filipijnen. Helaas heb ik verder weinig tot geen specifieke informatie kunnen vinden via de zoekmachines en de HL zoekfunctie. Uiteraard kan het zijn dan ik iets heb gemist. Heeft er iemand hier ervaring met bovenstaand verhaal en kan ons eventueel in de goede richting leiden? Bij deze alvast bedankt voor de input.
 9. Bedankt voor je reactie, dat klopt helemaal. Natuurlijk is dit wel erg algemeen, kun je mij eventueel een voorbeeld structuur verschaffen? Bij punt 1 denk ik namelijk meer aan een ondernemingsplan maar met punt 2 heb ik geen enkele ervaring.
 10. "in 2004 startte dhr. Janssen Dreamteam BV" of "in 2004 heeft dhr. Janssen Dreamteam BV opgericht" ----- "in april 2010 legde dhr. Janssen contact met een Zweeds beursgenoteerd bedrijf" of "in april 2010 heeft dhr. Janssen contact gelegd met een Zweeds beursgenoteerd bedrijf" Voor zover ik weet is het bovenstaande correct.
 11. Beste leden, Laat ik me allereerst voorstellen, mijn naam is Bob, 25 jaar jong en woonachtig in omgeving Amsterdam. De reden dat ik dit schrijf is omdat ik een goed idee heb voor een website die ik graag wil exploiteren vanuit mijn eigen onderneming (eenmanszaak) die ik binnenkort wil gaan oprichten. De naam van de website zal niet hetzelfde zijn als de bedrijfsnaam. Verder heb ik geen ondernemingsplan maar enkel een plan voor de website. De onderneming zal zich in beginsel enkel richten op de ontwikkeling van de website. Nu las ik hier op HL dat de termen ondernemingsplan, bedrijfsplan en businessplan identiek zijn. Wat is precies het verschil tussen een ondernemingsplan en een plan dat je presenteert aan potentiële investeerders? Heb ik alsnog beide plannen nodig te slagen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept