Ga naar inhoud

Christiaanvr

Senior
 • Aantal berichten

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  19-24
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Higherlevel
  Belasti

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Christiaanvr

  Mogelijk? Lenen als gezonde BV, DGA met BKR registratie

  @Bedrijfsadvies Telt In eerste instantie zal ik zelf opdraaien voor de werkzaamheden - opvolgen aanvragen, uitbrengen offertes en contact met de klant. Ik zelf denk aan bijstellen omzet/winst met 30 %. Het is lastig uit te drukken wat de impact is - hij zelf zegt dat hij niet verwacht dat er door zijn vertrek minder klanten terugkeren (voor de tijdelijke diensten) en hij geen innig klant contact heeft. Maar daarmee zegt hij eigenlijk dat hij niet belangrijk is ... en de BV zonder hem net zo makkelijk verder kan.
 2. Allen, ik zit met een vraagstuk dat belangrijk is in mijn huidige ‘compagnin uitkoop’ verhaal. ik zwlf heb een BKR registratie, ben medeeigenaar van een BV. Mijn holding is voor 50% aandeelhouder ban die BV Mijn compagnon wil stoppen, en dit gaat geld kosten. Om dit eventueel te financieren vraag ik mij af: - zal een bank de lening verstrekken die de BV of mijn Holding aanvraagt? Even los van de resultatenvan de BV. Zo nee, wat zijn alternatieven/andere verstrekkers? En stel ik leen van mijn compagnon, welk rente tarief is te handhaven? alvast bedankt.
 3. Excuses voor de typefout, welke ik zelf over het hoofd heb gezien..
 4. Wat is een belastingtolk?
 5. Beste Highio, Het gaat om een andere opdrachtgever, dus de huidige werkgever zou gaannvervallen. De opdrachtgever is een bedrijf dat interieurontwerpen maakt. Dus zij hebben verschillend enklanten welke opdrachten opleveren. Wat het in loondienst zou betekenen? Geen idee, de opdrachtgever werkt enkel en alleen met freelancers
 6. Mijn vriendin heeft de mogelijkheid als freelancer aan de gang te gaan. Ze is nu in dienstverband. En heeft naast haar werk ook een eenmanszaakje waar ze meerdere opdrachtgevers heeft gehad en sommige nog heeft. Nu zijn we aan het onderzoeken - en best lastig een daadkrachtig antwoord te vinden - of ze niet in de problemen komt mbt in de ogen van de belastingdienst als verkapt llondienst bij nieuwe opdrachtgever. Haar mogelijke opdrachtgever wil 32 uur inhuren á 32,50 per uur. Daarnaast zou ze nog 1 - 3 vase opdrachtgevers hebben die enkele uren per maand opdrachjes verstrekken. Wat is nu werkelijkheid: de titel freelancer is toe te kennen aan mijn vriendin? Of is ze in verkapt loondienst bij opdrachtgever voor 32 uur?
 7. Christiaanvr

  Wanneer auto vervangen? Advies is gewenst

  Dank allen, om antwoordt te geven: - het zal wederom een tweedehands auto zijn, maar dan bouwjaar rond 2015 die ronde 18000-24000 zal kosten .. die zal dan weer 3 jaar mee gaan denk ik. Einde jaar willen autobedrijven nog graag van auto's af, vooral die al langer staan en zijn er (naar mijn ervaring) leuke kortingen te bedingen. Voor regelingen volgend jaar heb ik geen idee.. maar zoals ik begrijp is het meer een kwestie van: gevoel, aanbieding en wat eigenlijk met afschrijving? Is het interessanter om de auto 5 jaar te rijden of kan je tussentijds gewoon vervangen. Wat gebeurd er dan met de afschrijving?
 8. Christiaanvr

  Wanneer auto vervangen? Advies is gewenst

  Beste forumleden, ik heb advies nodig over een zakelijke auto. Deze worden zakelijk aangeschaft door de B.V. - en de eerste auto die eventueel aan vervanging toe is heb ik een vraag: - wij kopen jong gebruikte auto's voor personeel, en over de eerste zit ik nu ion dubio. Het is een auto die in mei 2015 is aangeschaft. Bouwjaar auto is juli 2009, destijds met 55.000km Nu heeft de auto 150.000 km en willen wij nog waarde voro de auto krijgen bij inruil tegen andere auto. Echter weet ik niet: - wanneer het moment het interessants is om de auto in te ruilen - dit jaar nog? - of volgens jaar (dan nog net geen 10 jaar oud) Uw advies wordt gewaardeerd.
 9. LS, ik ben gevraagd door een klant om een aanbieding te doen voor leasen van ict hardware. Het gaat om netwerk apparatuur welke hij aanschaft, of nu wil leasen. Echter hebben wij dit nog nooit gedaan, en alvorens een bedrag te noemen per maand, wil ik graag begrijpen hoe je dit goed oppakt - zonder nat te gaan op een te laag maandtarief. De aanbieding bedraagt ongeveer €6000, waarvan dit de splitsing is: - hardware 75% - configuratie uren 10% - installatie uren 10% - licenties (jaarlijks terugkerend) 5% De lease termijn bedraagt 24 maanden, eventueel 36 maanden. Hardware is na 2 -3 jaar afgeschreven. Klant wil niet in een keer zoveel geld uitgeven - maar wij willen bij opdracht wel een aanbetaling om installatiekosten 'te dekken' a ongeveer €1.000. Eventueel nog een deel hardware inkoopprijs Dus ik wil twee opties berekenen - een waarbij zij leasen en zeg maar €2000 aanbetalen. En een tarief voor enkel installatie kosten aanbetalen en de rest leasen. Hoe of welke calculatie kan ik hanteren? Alvast bedankt.
 10. Beste allen, Ik sta op het punt een tweedehands auto te kopen (btw of marge auto) maar heb net te weinig kennis om de volgende beslissing te maken: - koop de auto prive en declareer kilometers - koop de auto zakelijk en rijdt prive ook kilometers Situatie Momenteel ben ik oprichter van een B.V. In Oprichting. Er komt straks een tweede bedrijf bij (B.V.) en op dat moment laat ik de huidige B.V. io ook oprichten. Beide B.V.s krijgen dan twee eigenaren/aandeelhouders. De auto zal het meedt gebruikt worden voor de tweede B.V. Aangezien het een tweede hands auto wordt, is de keuze eenvoudig als deze door de toekomstige B.V. gekocht wordt - dan zoeken we een BTW auto. Maar is het wellicht goedkoper omdat ik de auto Prive ga rijden, en de auto tweedehands is, de auto Prive aanschaf? Hiervoor zal ik wel €10.000 geld Prive gaan opnemen van de B.V. io, om de auto aan te schaffen. Wat is dan het beste advies gezien de situatie en kosten voor mij Prive?
 11. Ik zit met het volgende, wij krijgen een stuk hardware in bruikleen (er bestaat geen factuur) van uit Amerika om hier een test mee te doen. Nu hebben wij wel Inklaringskosten en BTW bij invoer moeten betalen bij ontvangst van het pakket. De Douanewaarde is geschat op €290,-. Hoe kunnen wij dit geld terugvorderen of aankaarten dat wij dit stuk in buikleen krijgen? TNT heeft voor ons bij de Douane aangifte gedaan terwijl dit dus niet noodzakelijk is.
 12. Christiaanvr

  Aangifte IB 2012: saldo niet gelijk

  Ik heb een verschil van 3.093 euro. Het saldo fiscalewinstberekening van 5.799 is niet gelijk aan w/vrekening of winstaandeel a 2.706. Ik heb alle na gecheckt, en opnieuw ingevoerd wat betreft nettomzet, inkoopkosten, verkoopkosten etc. priveontrekkingen, rentekosten etc.. Ik ben ten einde raad, maar geef niet op.. iemand die tips heeft? Wat gebeurd er bijvoorbeeld als ik wel de aangifte op deze manier indien?
 13. Christiaanvr

  Aangifte IB 2012: saldo niet gelijk

  Dames/Heren, door uitstel wil ik vandaag mijn Aangifte IB 2012 doen. Ik heb twee eenmanszaakjes. Een startende ondernemer (respectievelijk 2 en 1 jaar). Nu heb ik alles netjes ingevuld en wil ik 'aangifte bevestigen'. Enkel krijg ik de volgende melding: Het saldo fiscalewinstberekening (5.711) is niet gelijk aan het saldo winst-en-verliesrekening of aan het winstaandeel van uw ondernemingen (214). Controleer de bedragen die u eerder hebt ingevuld. Het zal vast niet heel lastig zijn, maar ik heb naar mijn idee alles netjes ingevuld. Weet iemand raad? Alvast bedankt.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké