RCSvB

Junior
  • Aantal berichten

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Gelderland

RCSvB's trofeeën

  1. Het bijzondere is dus juist dat het niet als lening wordt gezien maar als Eigen vermogen. Voor de belasting en de bank is er dus geen lening, slechts puur eigen vermogen. In prive betaal ik echter wel rente, en dus wil ik die rente terug van de VOF...
  2. Hoi allemaal, Vraagje: Ik wil een geldleningsconstructie aangaan waarin ik samen met mijn vennoot geld in prive leen van een derde. Dit geld breng ik vervolgens in in de VOF. De VOF en de bank zien dit geld vervolgens als Eigen vermogen. Een eerder topic over rente en aflossing van dergelijke leningen gaven me niet de gewenste antwoorden. Ik heb namelijk de volgende vragen: - De rente die ik in prive betaal aan de derde wil ik terughebben van de VOF. De vof betaalt dus weer rente aan mij in prive. Kan ik deze rente van de winst aftrekken? Een andere vraag is de volgende: Als ik bovengenoemde lening direct als VOF zou lenen van een derde kan ik sowieso de rente aftrekken. De derde wil liever niet in een zakelijke lening lenen omdat hij dan een zogenaamde achterstellingsakte moet ondertekenen, waarin hij bevestigd dat hij pas na de bank en de belasting aan de beurt is om te innen. Hoe zou het nu gaan als de derde mij in prive geld leent en ik vervolgens een zakelijke lening aanga met de VOF waarin ik zelf deze achterstellingsakte teken? Dus: derde ------------------------------> ikzelf -------------------------------------------------> VOF (prive) (Zakelijk + achterstellingsakte) Zou dit mogelijk zijn? Ik hoop dat de vraag een beetje duidelijk is. Thank!!
  3. Gispen ken ik niet. Ik zal me er eens in verdiepen. Maar die next life projecten zijn natuurlijk wel interessant. Als je een overheid (gemeente of provincie) kunt overtuigen dat de sproei-ontlakking een rol kan spelen bij Next Life projecten, kan je maarzo een grote klant binnenhalen. Heeft iemand van jullie een schatting hoeveel coating- en lakbedrijven per jaar besteden aan ontlakken? Alvast bedankt voor de input, het is altijd fijn om te sparren over dit soort plannen.
  4. Ik denk dat de winkelketens nog niet heel erg op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Daar ligt voor ons dus wel een uitdaging. Je 2e vraag zal met kwaliteit van de coating te maken hebben. Voorts heeft het ook met kleuren te maken. Zwarte coating die vervolgens wit moet worden lijkt zonder ontlakken onbegonnen werk.
  5. Het ondernemersplan staat al behoorlijk op papier. De problemen zitten met name in het feit dat de nieuwe techniek moeilijk getest kan worden. Is er bijvoorbeeld wel behoefte aan een snellere manier van ontlakken? En hoeveel geld gaat er nou eigenlijk om in de ontlakkingsbranche? Dat zijn vragen die toch moeilijk beantwoord kunnen worden. Huidige ontlakkers geven ons die cijfers niet en de vraag of een snellere ontlakking gewenst is lijkt heel erg af te hangen van het te ontlakken product. Maar dat wil in mijn optiek niet zeggen dat het niet gewenst is. Lees: ophanghaken worden vaak in grote getale ontlakt. De coater kan dit op jaarbasis gewoon inplannen, daar lijkt snelheid dus niet noodzakelijk. Maar je kunt je voorstellen dat winkelketens die snel hun stellingen willen voorzien van een nieuw kleurtje, geen dagen op ontlakking kunnen wachten.
  6. Wat een actieve discussie ontstaat hier. Laat ik enkele informatie-aanvullingen geven. Het klopt inderdaad dat in de meubelindustrie C2C steeds belangrijker wordt. Er zijn grote bedrijven die een concept als 'Next Life' hebben opgezet waarin meubels een 2e leven krijgen. Voorts betreft het ontlakken zowel halffabrikaten (denk aan auto-onderdelen) maar ook eindproducten (gemeentes die bijvoorbeeld hun prullenbakken willen ontlakken en voorzien van nieuwe lak). Daar ligt voor ons ook meteen een 2e uitdaging. Wij willen met een lokale coater een samenwerking opzetten, zodat wij ontlakken en hij de producten snel opnieuw coat. @ P.J. Odems. Het verbaasd me dat je zo negatief bent over het het idee. Je schrijft dat grote bedrijven deze constructie waarschijnlijk in China wel gebruiken. Dat lijkt mij vrij sterk. Wij zijn bij de machinemaker geweest en hij verkoopt veel van dit soort machines met name in Europa. In Duitsland zijn bijvoorbeeld wel 6 bedrijven die zich specifiek bezighouden met Entlackung (ontlakken). Tik eens in Entlackung GmbH en je krijgt heel wat hits. Velen van hen hebben zo'n sproeimachine. Dat de schrootprijs aantrekkelijk is voor onze klanten kan ik mij niet voorstellen. Neem bijvoorbeeld de autoindustrie. Wij waren in Duitsland bij zo'n ontlakker. Hij ontlakte 100.000 achteruitcensoren in de week. (dat zijn van die censoren die piepen als je achteruit tegen een paaltje aanrijdt :)). Deze censoren mogen niet te dik worden ontlakt (dan werkt de censor niet meer). Te dun mag ook niet ivm kleurverschil met de bumper. Deze bedrijven overwegen echt niet om al deze censoren maar naar de schroot te brengen. Datzelfde geldt eigenlijk voor alle onderdelen (velgen, zijspiegels etc.) Laatste opmerking, waarom ontlakken i.p.v. ontvetten en daarna opnieuw lakken? In de praktijk blijkt dat dit niet mooi is. De producten worden zichtbaar afwijkend van de andere.
  7. @ P.J. Odems Wij hebben een kijkje genomen bij het al bestaande bedrijf. Hij heeft het erg druk. Goeie omzet ook. Hij haalt zijn omzet voornamelijk uit de automobile industrie. Deze bedrijven zijn ook met name gelegen in zijn regio (het zuiden). Ik heb zelf (wellicht ben ik te optimistisch) helemaal niet het gevoel dat hij al in de klantbehoefte voorziet. Er bestaan grote ontlakbedrijven in zijn omgeving die nog op de oude manier ontlakken. Hij is er dus in die regio gewoon bijgekomen. Daarnaast denk ik dat in het kader van recycling en C2C er nog een hele nieuwe markt aan te boren is. Maar wij willen de omzet niet hoeven vastpinnen op deze nieuwe markt. De onderneming moet al winstgevend zijn in de huidige ontlakbehoefte. Als we 10% van elke bestaande ontlakker kunnen afsnoepen verwacht ik al een behoorlijke omzet. Bij ontlakken heb je trouwens ook nog de terugkomende coaters en lakkers die hun ophanghaken willen laten ontlakken.
  8. Hoi allen, Samen met mijn compagnon ben ik voornemens een onderneming te starten in het ontlakken van gelakte en/of gecoate metaalsoorten. Het betreft een nieuwe(re) technologie waarmee slechts één bedrijf in Nederland werkt. Het ontlakken gaat middels een sproei-systeem welke de lak en/of coating er binnen circa 1 uur vanaf haalt. Verschil met de huidige ontlakmogelijkheden zijn dat alle producten razendsnel ontlakt kunnen worden (huidige methode duurt circa 12 uur). 2e voordeel is dat ontlakken vaak in ovens gebeurt. Deze ovens zijn erg groot, waardoor de ontlakker vaak wil wachten totdat de oven volledig gevuld is. Huidige wachttijd is gemiddeld 4 dagen. Middels ons sproei-systeem kan een 24H-service incl. transport gerealiseerd worden. Andere voordelen zijn dat deze wijze van ontlakken milieu-vriendelijk en duurzaam is. Er wordt bijvoorbeeld geen methyleenchloride gebruikt en er wordt niks geloosd op de bodem o.i.d. Wij lopen echter tegen een aantal vragen aan. Is er behoefte aan een duurzame en snelle wijze van ontlakken (incl. transportmogelijkheid)? Een marktonderzoek helpt ons niet echt verder aangezien het een specifieke branche betreft. Branchorganisaties zijn al benaderd maar willen niet echt helpen i.v.m. de commerciele doeleinden van het onderzoek en het feit dat we geen lid zijn. Ander punt is dat veel coat- en lakbedrijven niet eens op internet te vinden zijn. De metaalindustrie loopt op dit vlak toch behoorlijk achter. Kvk is ook reeds benaderd, maar verder dan een lijst met bedrijven komen we niet. Een email-onderzoek helpt ook niet veel omdat secretaresses (heb ik me laten vertellen) dit soort onderzoeken veelal meteen verwijderen uit de mailbox. Hoe komen wij er nou achter of er een dergelijke behoefte is? Zo'n machine kost veel geld, dus eerst aanschaffen en daarna hopen op klanten is geen optie. Wellicht dat jullie kennis hebben of kennissen kennen die ons kunnen helpen. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, RCSvB
  9. Hoi allemaal, Graag wil ik jullie ideeën horen over de combinatie van de komende vergrijzing in Nederland en duurzaamheid. Dit lijkt mij namelijk een markt die binnen 10 jaar een enorme boost gaat krijgen. Waar zien jullie kansen? Wat kunnen we de 55+'er bieden het liefst i.c.m. duurzaamheid. Ik snap dat vele ouderen graag Jeu de Boule spelen, maar waar liggen de kansen om die groep mensen echt te voorzien in iets nieuws. Ik vind dit lastig nader de abstraheren. Vaak heb ik toch een beeld voor me van bejaardjes die de hand op de knip houden. Liggen de kansen meer in recreatie, zorg of medische sector? Of zijn juist daar de kansen wat minder, omdat we daar qua innovatie al een eindje op weg zijn?
  10. Ze wil dus gewoon een extra 400 euro van je zien te krijgen. Betalen is out of order! Je kunt volgens mij gewoon netjes aangeven dat de factuur niet echt is. Ze moet maar aantonen dat ze daadwerkelijk juridische bijstand heeft gekregen. Kan ze dat niet, dan hoef je ook niet te betalen. Mocht ze als gevolg daarop stoppen met haar werkzaamheden, zijn er altijd nog mogelijkheden om daar weer wat tegen te doen. Evt. controle arbo-dienst, boete vorden o.b.v. boetebeding als die is opgenomen in de arb.ovk... Succes!
  11. Volgens mij mag dit. Je vrouw kan ZZP'er worden of een eenmanszaak in beginnen in de uitvoering van werkzaamheden m.b.t. recreatiewoningen. Het is volgens mij wel zaak dat jij niet op de loonlijst terecht komt. Ook niet op projectbasis o.i.d. Je ziet dit wel meer bij mensen die onder hun concurrentiebeding proberen uit te komen. Die laten hun echteno(o)t(e) dan de onderneming opstarten, zodat de uitvoerende persoon niet in de papieren voorkomt. Voor de zekerheid kan je natuurlijk altijd een briefje naar de belastingdienst wagen.
  12. Stond 'Good to Great' van J. Collins al ergens genoemd? Topboek als je het mij vraagt...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.