Jump to content

ictkb_com

Senior
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Aldo
 • Last name
  de Beunje
 • Company or organization name
  www.ict-knowledgebase.com
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Opbouwend kunnen zijn, kritiek kunnen geven waar je verder mee kan, en hier voor openstaan. Elkaar verder helpen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Hard werken wordt niet altijd beloond. Lui zijn nooit.
  De leukste dingen in het leven zijn geen dingen.
 • My opinion about innovation
  Mijn dagelijks brood.
 1. Ja, zoiets. Op dit forum moeten toch zowel deelnemers als begeleiders te vinden zijn. Zo is het nog een beetje betaalbaar te organiseren wellicht. Ik zou daar graag eens gaan kijken en er wat meer over leren. Ja dat lijkt me ook wel wat. Ligt aan kosten e.d. Maar zeker interessant. Misschien een idee om een subforum te maken met samenwerkings initiatieven? (ik denk ook maar even hardop) Wat betreft de china contactpersoon: Ik heb per PM en mail verschillende reacties gehad. Daar ben ik nu mee aan het corresponderen. Dankjullie wel voor het meedenken.
 2. Je bedoeld met meerdere HL leden een groepsreis ondernemen, onder leiding van ervaren mensen die begeiden voor een vast bedrag en bezoek aan een beurs? Of fantaseer ik nu hardop?
 3. Bij de meeste hostingproviders kan je automatisch een aantal webshops laten installeren. Ook de updates gaan dan automatisch. Mijn voorkeur gaat uit naar prestashop met icepay als paymentprovider. Prestashop is een mooie combinatie van betaalde uitbreidingen op een al redelijk compleet gratis software pakket. Ook Templates (voor het uiterlijk) zijn zeer betaalbaar. Wat beteft layout en uiterlijk ben je met open source net zo flexibel, al moet je wel iemand hebben die een template kan maken of aanpassen. Wat je ook kiest kijk bijvoorbeeld even naar de functionaliteit importeren en exporteren. Als dat goed werkt kan je (wel met hulp) makkelijker overstappen van de ene naar de andere webshop software als dat nodig blijkt te zijn.
 4. Mag ik Tomatocart.com ook nog even onder de aandacht brengen, mooi snel en makkelijk in gebruik. Open source dus door elke programmeur aan te passen. Ze zijn erg goed aan de weg aan het timmeren met dat pakket.
 5. Overuren zijn een signaal van slechte planning. Of van het aannemen van te veel werk. Wat het stuk betreft. Eens. Alleen is het niet alleen de ICT. Ook worden vaak bedrijven die verschillende dingen hebben bedacht opgekocht of ze fuseren waardoor de "originele" bedrijven ophouden te bestaan. Ik denk dat een eigen bedrijf starten een kwestie is van een hele hoop eigenschappen van en persoon om dit te willen en durfen doen. Een aantal eigenschappen gaan over het hebben van Ego, eigenwijsheid en het willen hebben van vrijheid in je handelen. Als je dan een bedrijf krijgt waar meer mensen wat te zeggen willen hebben en een mening hebben dan wordt dat vaak als lastig ervaren door de gemiddelde "Autonome eigenwijze ondernemer". Zelfinzicht en introspectie zijn nu niet echt de eerste dingen die ik zie als ik het woord zelfstandig ondernemer hoor.
 6. Interessant. Ik zag wel dat je dan aan een paar voorwaarden moeten voldoen: Misschien dat deze cursus kan helpen. (nee geen aandelen) Misschien heb je daar wat aan.
 7. Weet je al in welke programmeertaal er gewerkt gaat worden ? Wordt het een web-applicatie of een Desktop applicatie? Telefoonsoftware misschien ? Het is belangrijk dat je duidelijk hebt wat je verwacht. Dat je een functioneel ontwerp laat maken. Wat moet het gaan doen? dan kan daarna de beste programmeertaal (of techniek) bepaald worden en dan kan je op zoek naar een bedrijf of persoon die dit kan realiseren. Het zou ook kunnen zijn dat er open source software is die al 90% doet van wat je wilt en die je dus aan kan (laten_) passen. Dit is ook weer goed voor de prijs. Ik heb ooit bij een verzekeraard gewerkt die software liet maken. Het ging om een pakket waarbij een bepaald scherm met klanten informatie op het scherm moet verschijnen als de klant gebeld werdt (telemarketing). Er is een half miljoen betaald voor software die nooit gebruikt is. Waarom? Er stond nergens dat het schermpje er geen minuut over mocht doen om zich te tonen. De telemarketeer zou dan het volgende moeten zeggen: "Goedemorgen meneer........................................................................................................................................................Jansen" En daar hadden ze niks aan. Weg geld. Rechter gaf de ontwikkelaar gelijk want het stond nergens in het contract. Dus mijn advies: Functioneel ontwerp met voorbeeld schermpjes: als je hier klikt dan zie je dat met deze en deze gegevens en het mag er zo lang over doen enz. En dat voorleggen aan een aantal kandidaten.
 8. Er zijn misschien wel deurwaarders op HL te vinden die je willen helpen? Namens de beroepsgroep: Sorry. Zo hoort het dus niet. Als deze webshopbouwer het in eens te druk krijgt en te veel projecten te gelijk doet dan moet hij dat kenbaar maken en er wat afstoten. Maar even wat anders: je hebt veel werk bij het invoeren van de producten gehad en dat zit er nu nog steeds in ? Kan je nog steeds bij de webshop?Staat het op een domein en is dat van jou? Heb je daar FTP en beheerstoegang toe? Zo ja dan zou ik een backup laten maken van de database en de bestanden. Dan heb je dat nog. Er zit toch werk in en daar is (half?) voor betaald. Met een beetje geluk kan je de gegevens gebruiken bij een het bouwen van een andere webshop en scheelt dat een hoop werk. Ook het Artwork zou je dan kunnen gebruiken. Dat moet dan wel betaald worden denk ik maar dat zou je ook nog als pressie middel kunnen gebruiken. Er is ook nog wat te zeggen dat de database van jou is omdat je daar de gegevens in gezet hebt. Hoe dat rechtstechnisch zit weet ik ook niet. Maar kan altijd slim zijn om de webshop zoals die nu is te backuppen.
 9. Ik zou met de advocaat bellen. Beste kans dat die van niks weet. En anders met bovengenoemde informatie vragen waarop ze de zaak baseerd. Je zou ook nog gewoon kunnen laten informeren (door een vriend(in) van jou) naar de kosten van een zaak die je zelf verzint en gewoon wat algemene zaken vraagt. Zo weet je ook wat voor vlees je in de kuip hebt. Scherm wel je telefoonnummer af.
 10. Geen verstand van. Maar dat weerhoudt me toch niet om een opmerking te maken: Zit er een verschil tussen juweliers en sieradenmakers en zou de eerste professie eerder geneigd zijn het concervatisme te bezigen dan de laatste groep?
 11. Alles wat op het internet staat is voor iedereen. Of dat rechtstechnisch nu zo is is een andere discussie maar zo wordt wel gedacht. Want een watermerk maakt het wel wat moeilijker om je afbeeldingen te gebruiken maar zijn ook niet heilig. Kijk maar. Dus ga er vanuit dat wat je op internet zet door andere "geleend" wordt. Zeker als het origineel is en er goed uitziet. Maar dat werkt alleen maar in je voordeel omdat er dan over je gepraat wordt. Voorbeeld die ik laatst tegenkwam was een foto slider die men gevonden had op de Obama website en nagemaakt heeft: Obama slider Alles wordt dus gekopieerd en nagemaakt. Maar een watermerk is een idee natuurlijk. Het maakt het allemaal wat moeilijker.
 12. Ik doe er zelf niks mee, en ook niet voor mijn klanten. Ik denk dat het voor bepaalde doelgroepen handig kan zijn. Als kan ik zo even niks bedenken. Google News en Social Media heeft de rol wel zo'n beetje over genomen.
 13. Bedankt. Maar ik zie mezelf dat niet echt van de grond krijgen. Ik vraag me wel af hoe je een game ontwikkelaar kan bereiken met zon idee. Kans is groot dat indien het daadwerkelijk een goed idee is ze er mee aan de haal gaan. Ik zou me in willen dekken maar dat is onmogelijk geloof ik.
 14. Het is inderdaad een computergame en zou nogal wat kosten. Een microsoft zou er wat mee kunnen.
 15. Ik heb een goed idee voor een game. Maar ik zou niet weten hoe ik dat ten gelde kan maken. Ik heb het aan een paar vertrouwelingen voorgelegd en die waren ook enthousiast. Maar hoe nu verder ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept