Basketballwear

Senior
  • Aantal berichten

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Basketballwear

  1. Business is prima voor nu maar valt nog niet structureel van te leven op het moment. Als ik mezelf vergelijk met anderen dan gaat de business inderdaad redelijk tot goed maar ik ben wel van de stempel die denkt dat er altijd verbeteringen gemaakt kunnen worden en in mijn ogen zal die verbetering zich omzetten in meer omzet. Kan ik het aan? Tja.. dat is de vraag! Als ik de meeste "extra" werkzaamheden weghaal dan moet ik het makkelijk aankunnen (een groei). Dan doe ik dus alleen de basis dingen om het bedrijf draaiende te houden doordeweeks. De rest doe ik in het weekend zelf.
  2. Patrick, Het word ook gewoon als een ieders mening gewaardeerd en denk zeker dat ik er wel wat mee kan! Het is zeer zeker niet vanuit haast opgezet allemaal! De website draait inmiddels 3 jaar. Vorig jaar trok de business ineens aan en naar aanleiding van de tips die ik gekregen heb vanuit Higherlevel ben ik gaan verbeteren. Zoals gezegd is de hele site op de schop genomen en heb ik met alle tips waar ik in mijn ogen wat mee kon ook gebruikt. Enige punt waar ik nog geen tijd en vooral financiele middelen voor heb gehad is om de algemene voorwaarden her te schrijven en de teksten aan te passen waar nodig (ik weet dat hier een aantal fouten in zitten). De enquete is opgezet naar aanleiding van een klein model dat ik samen met een aantal andere mensen ontwikkeld heb. De bedoeling van deze enquete is JUIST om zo breed mogelijke vragen te stellen om erachter te komen waar volgens mijn klanten de pijnpunten liggen binnen het bedrijf. De bedoeling is zoals gezegd om hierna te komen met een enquete die meer in de diepte gaat en specifieker doorgaat op de pijnpunten. Normaal gesproken zou een bedrijf proberen zijn bedrijf over het geheel te verbeteren maar omdat ik met een 55 urige werkweek buiten mijn webwinkel om gewoon wat minder tijd heb. Dit was ook de rede om de enquete zo in elkaar te zetten dat ik erachter kom wat de pijnlijke punten binnen de site zijn om zo puntsgewijs verbeteringen aan te brengen.
  3. Uhhhh ??? Deze enquête is niet gedetailleerd? In principe niet persoonlijk? Maar wel misschien onpersoonlijk? Daarnaast: Dat schrijf je toch echt met DT. Dat schrijf je met een T Tot slot: Wanneer stuur je deze enquête naar je klanten? Er gaat na deze enquete nog een follow up enquete komen die stukke gedetailleerder is (meer in depth). Bedankt voor de verdere informatie. Helaas is de enquete al online waardoor ik de dingen denk ik niet meer kan aanpassen, ga het toch proberen.
  4. Hoewel ik er zowaar les in heb gehad blijft het natuurlijk niet het allermakkelijkste. Wouter, Weet niet precies waar je uit opmaakt dat er met de vorige 2 topics niks gedaan is. Ik heb namelijk de gehele site aangepast naar aanleiding van de gegeven tips. Klopt dat ik sommige tips helaas voor het moment nog links heb moeten laten liggen maar dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er weinig tijd is. Er word dus weldegelijk wat mee gedaan hoor :) 24 vragen is inderdaad voor een normale enquete vrij veel maar ik merk gelukkig doordat mensen niet al te lang stil hoeven te staan bij elke vraag (en ze dus makkelijk te beantwoorden zijn) dat mensen er niet al te veel moeite mee hebben om de vragen te beantwoorden. Toevallig word inderdaad deze lijst OOK voor mijn thesis gebruikt, vandaar via daar.
  5. Voor degene die benieuwd zijn naar de uiteindelijke enquete kunnen die vinden op volgende link: www.thesistools.com/web/?id=323074 Invullen mag altijd ;D
  6. Je wisselt nogal snel van mening. Is dit 'lijstje' nu om je eigen webshop te verbeteren? Of is het om andere webshops (vanuit een commercieel perspectief) te verbeteren of ben je een onderzoek aan het doen naar doorslaggevende factoren voor een aankoop? Je zei ergens in deze post dat het gaat om je eigen webshop te verbeteren, dus daar ga ik nu maar even vanuit. Vind je het niet gek om zelf een model te gaan verzinnen, daar waarden aan te hangen en cijfers e.d. om vervolgens dat model te gebruiken om je eigen webshop te beoordelen? Denk je niet dat je enigszins onbetrouwbaar bent om je eigen webshop te beoordelen? Niet dat ik jou onbetrouwbaar vindt, maar het is bekend dat je zelf je idee sneller prachtig en top vindt, terwijl andere (buiten staanders) daar heel anders over denken. Ik heb het model verwerkt tot een enquete waarmee mijn klanten hun beoordeling over de website kunnen geven.
  7. Dit is zeer zeker niet het geval! Ik zal uiteraard het model gaan gebruiken om mijn eigen winkel te gaan verbeteren maar het model verkopen lijkt me niet iets wat je zo 1,2,3 doet. Dat is overigens ook helemaal niet het doel van het model. Ik wil gewoon iets creeeren voor mezelf vanwaaruit ik een Enquete kan opzetten om te meten hoe mijn winkel op de meest kritieke punten ervoor staat. En ongewenst geef je mij heel veel informatie waar ik wat mee kan! Het is uiteraard niet de bedoeling dat mensen dit lijstje gaan gebruiken om winkels te beoordelen maar ik ben dus op zoek naar de doorslaggevende factoren voor een koop. Bedankt voor de suggesties ;D
  8. Aan de andere kant vind ik het bijzonder frustrerend zonde om energie te stoppen in het geven van een aantal suggesties, die jij vervolgens afdoet met "bedankt, maar die heb ik allemaal al in mijn lijst staan" ... Dit kan ik mijzelf heel goed voorstellen John. Waarom ik er voor kies om niet te vertellen welke punten in momenteel heb is dat veel mensen dan in dezelfde lijn gaan denken als ikzelf nu denk. Ik wil juist graag suggesties waardoor ik onmiddelijk nieuwe punten heb of suggesties die mij op een andere denkwijze zetten waardoor de punten vanzelf komen. Wil hierin de creativiteit totaal niet belemmeren. Mocht je alsnog je suggesties willen geven dan word dit door mij zeer op prijs gesteld en ze zullen zeker niet afgedaan worden met "heb ik al op de lijst"
  9. Geachte HL'ers, Omdat ik even geen betere plaats weet om dit te plaatsen gaat dit in het forum "herrie in de zaak". Dit voornamelijk omdat de punten die ik ga vragen eventuele herrie in de zaak kunnen verminderen of voorkomen. Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een model waarin je een (online) bedrijf kunt gaan meten op hun bedrijfvoering. Ik heb namelijk altijd al het idee gehad dat cijfers een veel duidelijkere representatie zijn van hoe iets er voorstaat en zo makkelijker verbeterpunten naar voren kunnen komen. Natuurlijk wil ik in dit model zo VEEL mogelijk dingen die een bedrijfs performance in de markt kunnen beinvloeden opnemen. Voor deze lijst heb ik al een 20 tal punten (die ik overigens niet ga geven nog om de creativiteit niet te onderdrukken) die in de volgende 4 categorieen vallen: Website, Product, Klantenservice en Marketing. Ik denk dat de eerder genoemde 4 categorieen de belangrijkste dingen zijn die een klant's ervaring en dus aankopen kunnen beinvloeden. Binnen deze 4 categorieen vallen weer een aantal dingen zoals Design (Website), Kwaliteit (product), Social media (Marketing) en Communicatie (Klantenservice). Omdat ik dit model verder wil uitwerken en verbeteren stel ik jullie allemaal de volgende vraag! Als je op een site terecht komt, wat zijn de punten waarop je hem (vaak) onbewust controleerd om te zien of de site betrouwbaar is, en uiteraard of je er uiteindelijk wilt kopen. Alle suggesties zijn welkom.
  10. Dit is een hele goede! Heb meteen even gekeken en hoewel ik vrij tevreden ben over google (27% van de bezoekers) zie ik al onmiddelijk ruimte voor verbetering. Ik word op het in mijn ogen belangrijkste zoekwoord namelijk niet goed gevonden.
  11. Waar halen jullie veel bezoekers vandaan? Waar halen jullie gerichte bezoekers vandaan? Ben benieuwd naar jullie *gouden* bronnen en wat jullie strategie is om bezoekers binnen te halen op de website. Cijfertjes erbij is alleen maar makkelijk voor de beeldvorming.
  12. Marktplaats word al gebruikt. Werkt inderdaad redelijk goed al moet ik hier nog eens naar kijken. Marktplaats levert mij momenteel 5% van de bezoekers op. Facebook is inderdaad zoals Jasper al meld een moeilijk verhaal! Het gaat steeds beter en heb inmiddels al een heleboel likes maar de juiste strategie hiervoor is nog niet gevonden. Met 1500 likes verwacht je meer dan 30 mensen per week op je site te kunnen krijgen. Ik denk dat in het sport/basketbal segment een site als Higherlevel niet veel gerichte bezoekers levert. Helaas is in een niche sport als basketbal ook weinig activiteit op forums al maak ik hier opzich wel gebruik van.
  13. Zelf krijg ik in vergelijking met mijn concurrentie meer bezoekers. (volgens Alexa). Mijn top 3 bronnen (Twitter, Google en Direct) leveren mijn site bijna 80% van de bezoekers op terwijl de top 10 bronnen samen 97% maken. Ik wil natuurlijk meer verdeling van bronnen via waar mijn klanten binnenkomen. Tips/Tricks?
  14. De drijvende kracht van elke web onderneming is natuurlijk het feit dat er bezoekers en uiteindelijk klanten naar de website getrokken word om uiteindelijk conversie en dus omzet te hebben. Nou ben ik heel erg benieuwd waar jullie je bezoekers/klanten vandaag halen? (welke bronnen?) En via welke bron jullie klanten het best converteren! Alle tips, tricks etc. met betrekking tot klanten zijn zeer welkom voor iedereen denk ik?
  15. Het is inderdaad de bedoeling om uiteindelijk een goede indeling van categorieen mee te geven. Verder zullen de functionaliteiten van de huidige site terugkeren (share en like dus ook). Bedankt! Verder nog tips? Suggesties?
  16. Allemaal zeer nuttige tips! Omdat het op het moment nog een leeg design is kloppen inderdaad de categorieen nog niet. Bedankt voor de complimenten! Wat bedoel je met de laatste tip? (Het schuifbare balkje met ''Producten getagd met Sale'' zou je wllicht anders kunnen benoemen omdat dit wat onduidelijkheid wekt)
  17. Hoi Ingrid, Het klopt inderdaad dat functionaliteiten nog niet werken. Het is momenteel namelijk nog een leeg design. Bedankt voor je reactie en tips!
  18. Omschrijving van je concept: Heren/Dames, Na een aantal keren al een heleboel nuttige tips te hebben gehad van jullie zou ik graag ook nog eens een ander licht schijnen op het nieuwe design dat ik wil ontwerpen op mijn website. Het oude design: www.basketballwear.nl Het nieuwe design: http://seoshop-design.webshopapp.com/ Nou heb ik van (bijna) iedereen al vernomen dat het 2e design een stuk beter is dan het eerste en hier ben ik me ook van bewust. Aangezien ik nu nog aanpassingen kan maken zijn alle meningen met betrekking tot design / kleuren / indeling etc. helemaal welkom. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Zoals je ziet is het design hevig aangepast. De bedoeling is om de volgende aanpassingen nog te maken. - USP's die nu nog in de header staan zullen onder de cycle komen te staan (+ ons telefoonnummer). - De plaatjes in de cycle zullen nog aangepast worden. - De werkelijke producten zullen uiteraard nog op de site geplaatst worden. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Het nieuwe design moet aan de ene kant een boost geven aan de conversie maar ook gewoon gebruiksvriendelijker en het makkelijker maken voor mijn klanten. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Qua design is vooral gekozen voor een frissere uitstraling aangezien dit een van de meest genoemde punten was onder onze doelgroep en op higherlevel. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik hoop op tips met betrekking tot design, gebruiksgemak, kleurgebruik en alle andere tips die iets te maken hebben met het nieuwe design wat moet komen.
  19. Hoi Danny, Ik heb het op een gegeven moment nagevraagt bij een webshopbouwer en die gaf mij de raad om nog een tijdje bij SEOShop te blijven aangezien het SEO gedeelte momenteel redelijk tot goed in elkaar zit. Hij gaf aan dat het naast de investering die je maakt voor het opzetten van een nieuwe shop het maar de vraag was of je er zo goed uitkomt in de zoekmachines.
  20. Oftewel, je gehele website wordt nog onder handen genomen. ::) Het is niet aan mij, maar denk je niet dat het effectiever is om kritiek te vragen nadat je website af is? Je hebt in je vorige topic(s) ook al heel veel suggesties gehad om je design en content aan te pakken. Ik vind het erg moeilijk om hier over heen te kijken, en dan kritiek te geven. Hoi Sabra, De website is naar aanleiding van vorige tips volledig onder handen genomen. Een aantal zaken in het design, de foto's en de teksten moet nog naar gekeken worden maar de site is op dit moment zoals ik hem wil hebben. Ik ben dus benieuwd naar jullie meningen zodat ik dit mee kan nemen in de volgende ronde van verbeteringen. Zie hier een aantal punten die ik goed mee kan nemen, bedankt! John, heel veel dingen zijn weldegelijk opgelost! Ik denk dat ongeveer 80% van alle suggesties meegenomen en verholpen is inmiddels. Grootste prioriteit zijn de algemene voorwaarden waarvoor ik jouw lijst wil gebruiken maar ik wil dit door een professioneel iemand laten herschrijven, helaas kost dit nu eenmaal wat geld waardoor het ietwat op de lange baan is geschoven. Thanks voor de tip! Goede aanrader. Beetje onzinnig maarja! Hiervoor is het topic dus NIET. Hier heb ik dan weer meer aan! Bedankt!
  21. Zoals de oplettende Higherlevelaar weet is dit niet mijn eerste topic met daarin deze vraag. De rede van het nogmaals aanmaken van dit topic is voornamelijk omdat ik (doordat het mijn eigen creatie is en je dingen naar je eigen gevoel doet) met een andere blik kijk naar de site. In het verleden is de hulp door jullie zeer behulpzaam en bruikbaar geweest dus daarom vraag ik heel graag nog een keer om jullie creatieve, kritische en ongezouten mening over mijn site. Een aantal dingen staan al (nog steeds) op de planning maar ook hierover mogen natuurlijk opmerkingen of suggesties gedaan worden: * De algemene voorwaarden gaan helemaal nagekeken worden (hiervoor heb ik vorige keer al een hele mooie lijst met feedback gehad) * Het design gaat wederom onder handen genomen worden! (ben benieuwd welke kleurstelling jullie aanraden om conversie te stimuleren?) * Productfoto's zullen opnieuw genomen worden. (Nog op zoek naar een goede/goedkope amateur fotograaf) * FAQ en teksten gaat zeker naar gekeken worden (suggesties altijd welkom. Ik wil in ieder geval iedereen die de moeite doet naar mijn website te kijken en daarbij te helpen heel hartelijk bedanken.
  22. Omschrijving van je concept: Sinds 2009 ben ik begonnen met een internet webshop in basketballkleding. Nu 3 jaar later is het bedrijf sterk gegroeid en is het een echte onderneming geworden en niet meer enkel een hobby winkel. Vorig jaar heb ik dit ook benadrukt door de gehele site een professionelere uitstraling te geven. Met betrekking tot (vooral) conversie verhoging ben ik op zoek naar verbeteringen op mijn website om hem nog klantvriendelijker en duidelijker te maken. Graag zou ik hier van jullie feedback en tips over willen in het specifiek. Natuurlijk zijn andere tips ook meer dan welkom. De website is the vinden op: http://www.basketballwear.nl/ Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Het concept van Basketballwear ligt op het feit dat ik persoonlijk tussen mijn klanten wil staan en ze van duidelijk advies, tips en een mening wil voorzien in hun aankoop proces. Om dit te realiseren ben ik persoonlijk ook op alle grote basketball evenementen in Nederland om een praatje te maken en eventueel het te hebben over producten en de basketbal wereld. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Ik wil een betere site maken zodat klanten nog makkelijker hun weg kunnen vinden binnen de webstie. De site moet vertrouwen, professionaliteit en het gevoel van basketbal uitstralen. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Wij zetten onszelf anders in de markt (zie concept omschrijving) Wat voor feedback hoop je te krijgen: Alle feedback is welkom, Bij voorbaat dank!
  23. Afhalen is eventueel niet nodig! Ben net gebeld met een aanbod van €5,07 voor PostNL. Is dit goedkoop?
  24. Het gaat om ongeveer 500 zendingen per jaar waarvan bijna alles binnen Nederland blijft. De meeste zendingen passen niet door de brievenbus en wegen onder de 3 KG.
  25. Ja op het moment wel! Doe het eigenlijk puur uit gemak omdat ik geen zin voor 30ct verschil om te schakelen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.