Jump to content

birdman

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Martin
 • Last name
  Voorzanger
 • Company or organization name
  Toogethr
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Wat is de 'standaard' ten aanzien van het verdelen van kosten (notaris, opstellen aandeelhoudersovk door jurist) bij de oprichting van een BV, waarbij aandeelhouder1 X% van de aandelen krijgt en aandeelhouder2 Y%? Worden deze kosten normaliter betaalt door de aandeelhouders of vanuit de op te richten BV?
 2. i rest my case. geloof niet dat dit voldoende rede is om te vorderen. gewoon het domein gaan gebruiken (en niet voor google ads nee)
 3. @pewede - vraag blijft voor mij of die buitenlandse partij wel recht heeft op de domeinnaam. als ze in Benelux/Europa geen trademark hebben geregistreerd, obv wat kunnen ze dan claimen?
 4. @2: het gaat erom dat zij een geldig trademark hebben voor nederland of europa. dat is wat anders dan een KvK registratie. dit kan je opzoeken via Boip: https://register.boip.int - kijk bij zowel bnl als europa Als zij geen trademark hebben dan lijkt me niet dat jij een issue hebt. Indien zij het van je willen overkopen dan is het een kwestie van onderhandelen. Als zij wel een trademark hebben en het domein van je willen hebben, dan beginnen ze niet direkt met een procedure. Lijkt me dat ze je eerst een briefje sturen. Dan kun je ook onderhandelen (lager bedrag dan bovenstaande optie) omdat het hun geld scheelt. De vraag is wat ze in andere landen hebben gedaan. Gebruiken ze daar de landendomeinen of alles op .com. In het eerste geval is het voor hun belangrijker. Handig is wel om alvast content op de site te gaan hosten. Als is het maar een blog in relatie tot het onderwerp of wat dan ook.
 5. Ik ben geen jurist, maar wel enige ervaringskennis. Paar vragen: 1. Gaat het om een .nl domein? 2. Hebben zij een trademark dat geldig is in Nederland? 3. Heb jij een handelsnaam vastgelegd dat identiek is aan de domeinnaam? Zo ja, in dezelfde of andere categorieen? 4. Wil jij de domein naam zelf gebruiken of aan hun verkopen? Obv je antwoorden zijn er verschillende scenario's.
 6. Ik ben op dit moment met hetzelfde bezig. Ben dus geen expert, maar een ervaringsdeskundige. Je kunt je afvragen of je DGA van je holding wordt of van de werk mij. Voor het laatste valt ook veel te zeggen. Waarschijnlijk gaan jullie toch personeel aannemen, dan heb je sowieso een personeelsadministratie nodig. Je moet dit melden bij de Belastingdienst voor de loonheffingennummers. En natuurlijk maandelijks een salarisstrook en jaaropgave + afdrachten. Op de site van de belastingdienst kan je Handboek Personeel downloaden (300 blz.). Wat er verder bij komt kijken: arbeidscontracten, voor personeel en voor DGA. Als je al eea ontwikkeld heb moet je alle rechten overdragen naar je werkmij. Wel zo een goed idee als je later investeerders wilt aantrekken. Zo.. en nu de reakties van de experts afwachten.
 7. Lijkt me toch dat jij 14% (5/35) van de aandelen in handen krijgt en je partner het restant. Als je 50%-50% wil dan lijkt me het beste als je €25000 als (achtergestelde) lening ziet en daarover een minimale rente betaald. Ik ben zeker geen expert.. dus benieuwd naar andere reakties.
 8. Een zeer eenvoudig tools is Basecamp: http://basecamphq.com. Draait volledig in de cloud. Pay as you go.
 9. Ik wil een BV oprichten. Is het verstandig om te wachten op de flexibele BV? Vanaf wanneer kan die worden opgericht?
 10. Potje is inderaad €26m. In 2 tenders: 1- €15m - indienen voor 29 april 17:00 2- €9m - najaar
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept