Jump to content

WillemG

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Als ik zo maar deze aanbieding via een mailtje of een trader had gehad had ik het ook z'on gevoel gehad. Ik ben in China per toeval getipt op deze fabrikant toen er 's avonds een oud-export manager/vriend van een andere fabriek waar ik in het verleden zaken mee had gedaan met ons mee at. Toch nieuwsgierig (wegens gigantische omvang van de fabriek) enkele dagen later een afspraak geplant omdat ik er toch in de buurt was. Toen ik een rondleiding door de fabriek kregen deden we als laatste een rondje door hun magazijn wat prop en prop vol stond. Een van mijn vragen was waarom het magazijn zo vol stond.... toen kwam dit balletje aan het rollen. Dus ze hebben er geen eens zelf op aangestuurd, daarom is me gevoel er goed bij. Ik ben ook echt van mening dat deze fabrikant echt volledig productie gedreven is en kwa commercie helemaal niet ontwikkeld is. Je opmerking over de bank ga ik zeker doen zodra ik hun bankgegevens heb. Heb ook al besloten mocht de deal lukken dat ik er aanwezig ben als alles geladen gaat worden en blijf tot de laatste container vol is. ;D. Je maakt hier misschien een legendarische fout door te denken dat een Chinees bedrijf van omvang niet commercieel gedreven is... Ze gaan echt niet op jou wachten hoor. Als er een ander is die een paar procent bovenop jouw aanbod doet is het over en uit. Ik ken persoonlijk gevallen waarbij mensen en bedrijven denken een goede deal te maken, en dat is ook zo, maar wat een Chinees produceerd is altijd in eerste instantie voor de hoogste bieden en kan diegene met de "beste deal" gewoon nog een paar weken langer wachten. Het excuusboek van Chinezen is groot en dik. Een vol magazijn en geen koper is een totale nachtmerrie voor elke Chinees. De eerste de beste met een goed bod mag het op komen halen, maar als er later een tweede komt en jouw afspraken zijn niet goed dichtgetimmerd dan pakt de chinees gewoon de extra muntjes. Ja denk dat je daar een punt te pakken heb. Als ze meer kunnen krijgen zijn de afspraken niks meer. Daarom als het financiele gedeelte rond is ik pak ik de eerste vlucht naar Xiamen om te zorgen dat het asap in de containers zit. Fingers crossed ...
 2. Voor gewoon huisstijl drukwerk (visterkaartjes/briefpapier/flyertje) geef ik de voorkeur aan internetdrukkers. Zeer goede ervaring met flyerzone.nl en flyersonline.nl Voor gebonden/gebrocheerd drukwerk werk ik altijd met een drukker direct maar vraag wel div. prijzen op. En voor echt grote opdrachten ga ik altijd shoppen in Belgie dat scheelt enorm (goede ervaring met Albe/de Cocker in Antwerpen). En voor H-A-H folders (rotatiedruk) altijd bellen met de Jong in Baarle-Nassau voor de beste prijs.
 3. Heb geen drukkerij maar wel goede ervaring met Tampondrukkerij: Golfprint | Zeemanstraat 63 | Bedrijventerrein: "Reyerwaard" | 2991 XR Barendrecht tel: 010-450 13 27 | fax: 010-451 39 30 | info@golfprint.nl
 4. Nee hoor, authentieke Nike's voor een tientje. Klopt... die zijn wel erg goedkoop... maar ik zou ze niet willen dragen
 5. Niet voor ondernemers misschien maar dit stukje op nu.nl wel intressant ; DEN HAAG - De Nederlandse overheid heeft een flinke rentemarge gepakt op leningen die eerder zijn verstrekt aan financiële instellingen. Foto: ANP Bank en verzekeraar ING heeft inmiddels 7 miljard euro terugbetaald van een lening, waarop de Nederlandse staat een rente heeft ontvangen van 17 procent op jaarbasis. Dat staat in de donderdag uitgelekt miljoenennota. ING moet nog 3 miljard euro terugbetalen. Verzekeraar Aegon leende 3 miljard euro en heeft dat volledig terugbetaald, tegen een rente van naar nu blijkt 18 procent op jaarbasis.
 6. Als ik zo maar deze aanbieding via een mailtje of een trader had gehad had ik het ook z'on gevoel gehad. Ik ben in China per toeval getipt op deze fabrikant toen er 's avonds een oud-export manager/vriend van een andere fabriek waar ik in het verleden zaken mee had gedaan met ons mee at. Toch nieuwsgierig (wegens gigantische omvang van de fabriek) enkele dagen later een afspraak geplant omdat ik er toch in de buurt was. Toen ik een rondleiding door de fabriek kregen deden we als laatste een rondje door hun magazijn wat prop en prop vol stond. Een van mijn vragen was waarom het magazijn zo vol stond.... toen kwam dit balletje aan het rollen. Dus ze hebben er geen eens zelf op aangestuurd, daarom is me gevoel er goed bij. Ik ben ook echt van mening dat deze fabrikant echt volledig productie gedreven is en kwa commercie helemaal niet ontwikkeld is. Je opmerking over de bank ga ik zeker doen zodra ik hun bankgegevens heb. Heb ook al besloten mocht de deal lukken dat ik er aanwezig ben als alles geladen gaat worden en blijf tot de laatste container vol is. ;D.
 7. Update ; Klant gaat akkoord met betalen via L/C... nu wachten wat de bank er over denkt.
 8. Is dit het lage segment? Misschien is dat wel replica segment ;)
 9. Het probleem is dat ik deze leverancier niet bekent wil laten worden bij mijn afnemer. Dan kies ik nog eerder om deze deal te cancelen want in de toekomst heb ik meer aan deze leverancier als die niet bekent is bij mijn klant dan deze eenmalige deal.
 10. Ja maar dan is de leverancier bekent bij de klant. Zou het kunnen dat de klant opent naar mij een l/c ik open daarmee een l/c naar de leverancier, zou de bank hiervoor in zijn? Bedankt voor je waarschuwing ;D
 11. Bij welke bank kan je het beste aankloppen??? ING zei Nee
 12. Ik denk dat een paar punten belangrijk zijn om te weten; - Aantal modellen. - Aantal stuks per model voor de eerste bestellen. - Heb je eigen ontwerpen (of wil je bestaande 'white labels' van fabrikanten gebruiken) - In wel segment wil je het merk opzetten. Pas op met horloges uit China ivm de kwaliteit en je merk dat je eraan wilt verbinden. Snuffel bijvoorbeeld eens rond op www.alibaba.com ed. En besef dat dit een hele moeilijke markt is op het moment zeker in het lage segment.
 13. Ik ben twee weken geleden een zeer grote geannuleerde partij goederen in China tegen gekomen. Deze fabrikant produceert voornamelijk voor de lokale markt (80%) en heeft slecht 3 export klanten (nu nog 2) alle gevestigd in Amerika. Een van de export klanten heeft om financiele redenen niet meer kunnen afnemen en de fabrikant aan het lijntje gehouden waardoor deze nog enige tijd de lopende orders heeft door geproduceerd. De normale order waarde van deze partij is ca. $750K ik kan deze partij kopen voor ca. $400K Eenmaal terug in Nederland de stoute schoenen aangetrokken vorige week en deze partij aan bestaande relatie aangeboden en die is erg geintresseerd en wil deze kopen. Over de betalingcondities gesproken en het beste wat zij voor mij kunnen doen is betalen per omgaande bij aflevering, (de koopende partij is zeer kredietwaardig). Ik contact gezocht met de fabriekant, in eerste instantie wilde deze 50% voor verscheping hebben en 50% na ontvangst van kopie van de 'Bill of Loading'. Uiteindelijk is het best wat de leverancier mij kan bieden is levering op L/C at sight. Het laden en verschepen van de producten vanuit China tot de aankomst in Rotterdam kost 6 weken. Ik heb dus nodig 6 weken krediet. Misschien naief als ik was direct mijn account-manager van de bank met de 'oranje leeuw' gebeld uitgelegd en afspraak gemaakt voor afgelopen maandag. En zoals je het al raad; kunnen helaas niks voor mij betekenen, mijn bedrijf is slechts 5 maanden jong. Enkele factorings/financieringsbedrijven gebeld maar konden met deze order grote ook niks betekenen. Ik heb ook mede dankzij post op dit forum overwogen om de klant direct in contact te brengen of deze order te verkopen aan een collega die dit wel kan financieren. Maar daarmee zou ik mijn eigen ramen voor in de toekomst mee ingooien omdat ik meer zaken wil gaan doen met deze fabrikant. Ik zit nog te denken aan de andere banken te benaderen maar heb daar helaas geen direct contact mee, dus daar gaat teveel tijd overheen... en de kans van succes lijkt me te klein... Wat nu??? Iemand nog een briljant idee??? ... of order laten schieten :-\ De fabrikant wil de voorraad nog 1.5 week voor me blokken en daarna gaan ze deze ook overal en nergens aanbieden vrees ik. Alvst bedankt... Iemand die al enkele dagen er niet van slaapt 8)
 14. Als jouw BV die beherend vennoot is, valt het met jouw aansprakelijkheid ook wel mee. Als gezegd zou een BV ook kunnen, maar dan moet je wat opletten met bestuurders, garantstellingen, etc. Volgens de kvk zijn niet-100%-aandeelhouders niet zichtbaar bij de concernrelaties. Een CV constructie met een BV als beheerende vennoot nog niet aangedacht, ga ik eens naar kijken! Ik zit net naar een BV van een relatie van me te kijken op de KVK en als ik dan op concernrelaties klik krijg ik zijn BV (holding) te zien en die van zijn compagnon.
 15. De eerste vraag die bij mij binnenkomt is: waarom de wens om de deelneming anoniem te houden? Overigens, alleen 100% houder aandelen is bij KvK uittreksel zichtbaar. Als er sprake is van meerdere aandeelhouders, dan wordt er niets vermeld. Mijn investeerder heeft al een aanzienlijk marktaandeel met zijn groothandels in deze markt waar ik ga starten. Als bekent wordt in de markt dat hij met zijn deelname in deze onderneming direct zijn klanten beconcureert zou dit nadelige commerciele gevolgen kunnen hebben. Klopt op het uittreksel wel maar via concernrelaties bij de KVK wordt zijn deelname dan wel zichtbaar.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept