Jump to content

svbe

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  financiering
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Iemand die mijn bovenstaande vraag kan beantwoorden?
 2. Dan zal een persoonlijke holding ook een goede optie zijn. Ik zit dan wel met een inleg van 18.000 toch? Uiteindelijk zal ik in delen de aandelen over kunnen nemen totdat mijn huidige baas een lege bv heeft en deze op kan zeggen? Dus dan zou het op zich goed kunnen dat hij bijvoorbeeld nog 5 jaar mede eigenaar blijft van de bv maar verder geen werkzaamheden meer uitvoert. Hoe zit dat dan met zijn 'loon' gedurende de 5 jaar?
 3. Iemand toevallig die de 41.000 euro vraag weet. ;)
 4. Ja dat geeft inderdaad antwoord op mijn vraag. Maar als je 'maar' 20% van de aandelen hebt val je dan al onder de DGA regeling. Dus die 41.000 euro op jaarbasis? Dacht dat dat degene was die de meeste aandelen had. Kan ik niet 'gewoon' in loondienst blijven met mijn huidige loon ook al heb ik 20% van de aandelen?
 5. Nog een andere vraag. Als ik eerst mede eigenaar zou worden. En ik koop bijvoorbeeld voor 20% aan aandelen. Hoe gaat dat verders in zijn werk?
 6. Joost bedankt voor je antwoord. Maar hoe moet ik dat zien in 3 jaar dan? Wordt elk jaar 33.33 procent van de aandelen over gedaan/verkocht aan die persoon die de onderneming wil overnemen? Ik haal overigens niet die 36 maanden als personeelslid dus voor mij is dat niet van toepassing ben ik bang? @Marcel Bij het vorige bedrijf waar ik werkzaam was ging het wel om een BV. Weliswaar een holding. Weet niet of daar weer verschil in zit belastingtechnisch?
 7. Zo dat zijn een paar goede tips waar ik zelf nog geen rekening mee heb gehouden. Ik moet het allemaal nog eens even rustig doorlezen. Maar als toevoeging op mijn eerste post wil ik vermelden dat de huidige directeur het er ook over had om eerst mede eigenaar te worden. Ik denk dan in de vorm van een bepaald percentage aan aandelen kopen? Ook weet ik dat bij het bedrijf waar ik hiervoor gewerkt heb de overname is uitgesteld in 3 jaren omdat dit belasting technisch beter zou zijn. Iemand wie daar meer over kan vertellen?
 8. Hallo mensen, Allereerst als dit bericht verkeerd staat dan svp verplaatsen en sorry daarvoor. Ik ben sinds kort werkzaam bij een bedrijf met de bedoeling om dit bedrijf binnen nu en max 2 jaar over te nemen. De huidige directeur wil met pensioen en wil het bedrijf over doen naar mij. Tenminste dat is tot nu toe nog de bedoeling. Het betreffende bedrijf is een BV en heeft inclusief mij en de huidige directeur nog 2 andere medewerkers in dienst. Wat is de beste methode om dit bedrijf over te nemen? Dan bedoel ik wat is hier de 'standaard' procedure voor qua belasting technisch, regels, etc. Wat zijn de valkuilen en wat zijn de do's en dont's? Uiteraard zullen wij tzt hier een professionel voor in de arm slaan maar ik wil alvast een beetje voorwerk verrichten. Dus als er mensen zijn die hier ervaring mee hebben of die er meer van weten dan hoor ik dat graag. [titel aangepast - mod]
 9. Trouwens ook net mail gekregen van de Hubshop. Wel even zo netjes om even te vermelden. Heb iig weer wat ideeen wat ik verder uit kan werken nu. :)
 10. Zo blijkt wel weer dat een webshop opzetten niet het moeilijkste is maar een webshop goed draaiende en rendabel houden wel.
 11. Zit daar nog een maximum aan verbonden wat je jezelf uit mag keren vanuit die stichting met het oog op eventuele subisidies.
 12. Niemand hier die er verder nog wat van weet betreft een stiching of geen stichting en wat daar de voordelen en nadelen van zijn.
 13. Ik denk dat het handiger is als je zelfs eerst onderzoek hier naar gaat doen. Begin in eerste instantie eens met een ondernemersplan. Als je kijkt op bijvoorbeeld de site van kvk, rabobank of je gaat gewoon eens googelen dan kom je al meer dan genoeg voorbeeldplannen tegen wat je als leidraad kan gebruiken.
 14. Ook al is een naam ingeschreven bij de kvk dan zou je hem nog steeds wel zelf kunnen gebruiken. Voorwaarden daarvan is dat een merknaam niet gedeponeerd is en je bijvoorbeeld niet in een straal van zoveel km in dezelfde branche zit. Kvk kan ook onderzoek naar een merknaam doen. Uiteraard is dit tegen vergoeding.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept