svbe

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door svbe

  1. Iemand die mijn bovenstaande vraag kan beantwoorden?
  2. Dan zal een persoonlijke holding ook een goede optie zijn. Ik zit dan wel met een inleg van 18.000 toch? Uiteindelijk zal ik in delen de aandelen over kunnen nemen totdat mijn huidige baas een lege bv heeft en deze op kan zeggen? Dus dan zou het op zich goed kunnen dat hij bijvoorbeeld nog 5 jaar mede eigenaar blijft van de bv maar verder geen werkzaamheden meer uitvoert. Hoe zit dat dan met zijn 'loon' gedurende de 5 jaar?
  3. Iemand toevallig die de 41.000 euro vraag weet. ;)
  4. Ja dat geeft inderdaad antwoord op mijn vraag. Maar als je 'maar' 20% van de aandelen hebt val je dan al onder de DGA regeling. Dus die 41.000 euro op jaarbasis? Dacht dat dat degene was die de meeste aandelen had. Kan ik niet 'gewoon' in loondienst blijven met mijn huidige loon ook al heb ik 20% van de aandelen?
  5. Nog een andere vraag. Als ik eerst mede eigenaar zou worden. En ik koop bijvoorbeeld voor 20% aan aandelen. Hoe gaat dat verders in zijn werk?
  6. Joost bedankt voor je antwoord. Maar hoe moet ik dat zien in 3 jaar dan? Wordt elk jaar 33.33 procent van de aandelen over gedaan/verkocht aan die persoon die de onderneming wil overnemen? Ik haal overigens niet die 36 maanden als personeelslid dus voor mij is dat niet van toepassing ben ik bang? @Marcel Bij het vorige bedrijf waar ik werkzaam was ging het wel om een BV. Weliswaar een holding. Weet niet of daar weer verschil in zit belastingtechnisch?
  7. Zo dat zijn een paar goede tips waar ik zelf nog geen rekening mee heb gehouden. Ik moet het allemaal nog eens even rustig doorlezen. Maar als toevoeging op mijn eerste post wil ik vermelden dat de huidige directeur het er ook over had om eerst mede eigenaar te worden. Ik denk dan in de vorm van een bepaald percentage aan aandelen kopen? Ook weet ik dat bij het bedrijf waar ik hiervoor gewerkt heb de overname is uitgesteld in 3 jaren omdat dit belasting technisch beter zou zijn. Iemand wie daar meer over kan vertellen?
  8. Hallo mensen, Allereerst als dit bericht verkeerd staat dan svp verplaatsen en sorry daarvoor. Ik ben sinds kort werkzaam bij een bedrijf met de bedoeling om dit bedrijf binnen nu en max 2 jaar over te nemen. De huidige directeur wil met pensioen en wil het bedrijf over doen naar mij. Tenminste dat is tot nu toe nog de bedoeling. Het betreffende bedrijf is een BV en heeft inclusief mij en de huidige directeur nog 2 andere medewerkers in dienst. Wat is de beste methode om dit bedrijf over te nemen? Dan bedoel ik wat is hier de 'standaard' procedure voor qua belasting technisch, regels, etc. Wat zijn de valkuilen en wat zijn de do's en dont's? Uiteraard zullen wij tzt hier een professionel voor in de arm slaan maar ik wil alvast een beetje voorwerk verrichten. Dus als er mensen zijn die hier ervaring mee hebben of die er meer van weten dan hoor ik dat graag. [titel aangepast - mod]
  9. Trouwens ook net mail gekregen van de Hubshop. Wel even zo netjes om even te vermelden. Heb iig weer wat ideeen wat ik verder uit kan werken nu. :)
  10. Zo blijkt wel weer dat een webshop opzetten niet het moeilijkste is maar een webshop goed draaiende en rendabel houden wel.
  11. Zit daar nog een maximum aan verbonden wat je jezelf uit mag keren vanuit die stichting met het oog op eventuele subisidies.
  12. Niemand hier die er verder nog wat van weet betreft een stiching of geen stichting en wat daar de voordelen en nadelen van zijn.
  13. Ik denk dat het handiger is als je zelfs eerst onderzoek hier naar gaat doen. Begin in eerste instantie eens met een ondernemersplan. Als je kijkt op bijvoorbeeld de site van kvk, rabobank of je gaat gewoon eens googelen dan kom je al meer dan genoeg voorbeeldplannen tegen wat je als leidraad kan gebruiken.
  14. Ook al is een naam ingeschreven bij de kvk dan zou je hem nog steeds wel zelf kunnen gebruiken. Voorwaarden daarvan is dat een merknaam niet gedeponeerd is en je bijvoorbeeld niet in een straal van zoveel km in dezelfde branche zit. Kvk kan ook onderzoek naar een merknaam doen. Uiteraard is dit tegen vergoeding.
  15. Omdat het een klein winkeltje was hebben we het indertijd gewoon in ons bedrijfspand onder kunnen brengen. In het bedrijfspand hadden we nog wat ruimte over en dat werd zo mooi ingevuld. Kantelpunt lag bij de inkoop, we konden met die 2 dagdelen net genoeg omzet draaien om de bestellingen bij de leveranciers te kunnen plaatsen zonder extra te hoeven betalen vanwege het alge orderbedrag. Ah oke duidelijk. Zo gaat het inderdaad wat makkelijker aangezien je dan geen huurkosten ed. hebt.
  16. Vaak kun je het aan je omzet wel zien of het wel of niet kan. Misschien heb je zelfs dagen dat er bijna niks te doen is. Maandags zijn vaak de rustigste dagen voor een winkel. Tenminste als ik kijk bij mij in de omgeving. @ Nico Schouten 2 dagdelen per week open? Kon dat wel uit met de huur en alle bijkomende kosten? Wel interessant om zo part-time er een onderneming/winkel bij te doen naast je huidige baan.
  17. Deze winkel had ik al een infomail gestuurt. Helaas nog niks van gehoord. Maar dit is wel hetzelfde concept als wat ik voor ogen heb. Maar volgens mij hebben hun geen stichting. Nieuweontwerpers.nl is wel een stichting.
  18. Iemand misschien enig idee op mijn bovenstaande vragen?
  19. Is het via een stichting misschien makkelijker subsidies krijgen op dit vlak?
  20. Dank je voor de link! Waarom zijn de ondernemers van de bovenstaande link een stichting gestart. Is dit belasting technisch beter?
  21. Kunstenaars zijn in beginsel gewoon BTW plichtig, hoewel soms naar het lage tarief van 6% (wat onlangs weer gewijzigd is naar 19% bij podiumkunsten) en soms vrijgesteld (denk aan werken van dichters en componisten). Verhuur is in beginsel juist vrij van BTW tenzij jij en de huurder opteren voor BTW belaste verhuur. Dan geldt wel de voorwaarde dat de huurder voor minstens 90% BTW belaste prestaties verricht. groet Joost Zoals je zegt zijn kunstenaars gewoon btw plichtig. Hieruit voortvloeiend is het dan ook logisch voor btw belaste verhuur omdat de prestaties (verkopen van stukken kunst) ook btw belast zijn? Maar in principe zie ik de kunstenaars als mini ondernemers omdat zij ook ingeschreven moeten zijn bij de kvk. Dus dan heb ik met die verkopen van de kunstenaars eigenlijk niks te maken. Hun moeten dat in hun kasboeken zetten en dat komt niet in mijn kasboeken. Ik ben bijvoorbeeld ook niet van plan om een pinautomaat aan te schaffen. Alles moet gewoon contant afgerekent worden. Dus samenvattend: Ik heb alleen inkomsten van de maandelijkse verhuur van vierkante meters en een provisie van de verkochte stukken. Verder heb ik niks te maken van de verkoop van de kunststukken. Kan deze bovenstaande constructie of wordt dat niet geaccepteerd door de belasting?
  22. Ik dacht dus in eerste instantie dat dit idee wel redelijk uniek was. In eerste instantie ben ik op het idee gekomen door andere soorgelijke concepten zoals een supermarkt waar een bank of een bloemenzaak ingevestigd is. Of een boekenhandel waar een postkantoor in gevestigd is. Ik ben dus gaan googlen en ben erachter gekomen dat er inderdaad meerdere zaken zijn die zo werken. Ook ben ik door het googlen op dit topic gekomen. Vandaar mijn vraag hierover. Of ik er echt wat mee ga doen is nog niet zeker. Daarvoor moet ik nog wel heel wat zoekwerk gaan verrichten. Ik heb dus al een aantal van dat soort zaken gemaild die hier al mee bezig zijn. Helaas heb ik daar nog niks van gehoord vandaar dat ik hier info wil verzamelen. In eerste instantie zou ik willen onderzoeken bij bijvoorbeeld opleidingen gericht op kunst of studenten hier bereid voor zijn om voor te betalen. Verder is ook de vraag of het rendabel te maken is natuurlijk. Een gemiddelde huurprijs bij mij in het dorp van een winkel is ongeveer 125 euro per m2 per jaar. Een winkel van rond de 60 a 70 m2 zou in eerste instantie genoeg zijn dus dan kom je op een huurprijs uit van ongever 800 euro ex btw. Uiteraard komen hier nog vele kosten bij overheen. Dus dan zou ik heel wat vierkante meters moeten verhuren voordat ik uberhaupt quite kan draaien. Ik zou het ook eerst part-time kunnen doen maar dit wordt heel lastig aangezien zo'n winkel wel minimaal 5 dagen per week open moet zijn denk ik. Een oplossing daarvoor zou kunnen zijn om ook studenten, die vierkante meters huren in de winkel, te laten werken. Maar dan nog wordt dat lastig denk ik aangezien ik hier nooit zekerheid over heb of die studenten daadwerkelijk op die dagen kunnen werken wanneer de winkel open moet zijn. Er zijn nog wel heel wat onzekerheden hierover vandaar dat het me leuk lijkt om hierover te brainstormen met mede forumleden. Iedereen heeft hier andere (goede) ideeen over en misschien leiden meerdere kleine ideeen tot 1 goed idee. :) En inderdaad zal dit concept in meerdere branches toegepast kunnen worden.
  23. Om maar even niet een nieuw topic aan te maken wil ik hier toch even op in haken. Stel je wil zoiets beginnen om beginnende kunstenaars een kans te geven om in de 'markt' te komen. En je verhuurt vierkante meters aan die kunstenaars zodat zij hun stukken kunnen verkopen. Die kunstenaars betalen dan aan mij een huurprijs per vierkante meter van bijvoorbeeld 50 euro. Hoe zit dat dan met de btw? Kunstenaars hebben toch een vrij begroep? Hoe moet je hierover btw rekenen? Moet je hiervover btw rekenen? En als kunstenaars hun stukken verkopen hoe zit het dan met die btw? Of zit hier geen btw op? Stel ik spreek af met die kunstenaars dat ik een percentage mee krijg van hun verkochte stukken. Betaal ik over dat precentage dan wel btw? (ik koop in principe niks in en betaal dan ook geen btw over het ingekochte, moet ik het dan wel betalen over het verkochte?) Hoe zit het met de inkomsten en uitgaven van de kunstenaars. Betalen en dragen hun wel btw af? Mijn inkomsten zullen dan voornamelijk huurgeld zijn. Moet ik hierover wel omzetbelasting betalen? Als het overzichtelijker is om een nieuwe topic aan te maken dan hoor ik het wel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.