Jump to content

Mario2

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. De ruimte is bouwkundig splitsbaar en daarnaast wordt de tot kapsalon omgebouwde garage vermoed ik vrijwel uitsluitend gebruikt voor zakelijke doeleinden. Er is dus m.i. sprake van verplicht ondernemingsvermogen. De ruimte moet op de balans staan, er mag op worden afgeschreven (conform afschrijvingsrichtlijnen) en met de garage gemoeide kosten (dus onderhoud, g/w/e etc.) mogen van het resultaat worden afgehaald bij winstbepaling.
 2. Wat ik me dan afvraag, hoe bepaal je de waarde van het zakelijke deel ? En welke waarde breng je hiervoor in in de onderneming ? Pak je bijvoorbeeld 1/6 van de WOZ-waarde, of 1/6 van de waarde in het economisch verkeer. (Die 1/6 is zomaar een verzinsel mijnerzijds, kan net zo goed 1/3 zijn) Is het uberhaupt nog mogelijk om de werkruimte in te brengen in de onderneming terwijl de onderneming al gestart is ?
 3. Paul geeft aan dat het gehele inkomen verdient wordt in de werkruimte. Eventuele privé activiteiten die in de betreffende ruimte al dan niet uitgevoerd worden lijken mij redelijkerwijs ondergeschikt aan de bedrijfsactiviteiten. Paul geeft aan dat de werkruimte zelfstandig is. De vraag is of de werkruimte bouwtechnisch splitsbaar is. Heeft de werkruimte bijvoorbeeld een eigen ingang ? Als splitsing bouwtechnisch is mogelijk gemaakt is splitsing naar redelijkheid volgens mij verplicht. Arresten HR BNB 2007 295 t/m 298.
 4. Beste Paul, Heeft jou werkruimte een eigen ingang en eigen faciliteiten ? In dat geval zou er geen sprake zijn van keuze, maar zou de werkruimte zoals jij aangeeft inderdaad verplicht op de balans van de onderneming (rechtsvorm?) moeten worden opgenomen. Verdere uitwerking daarvan zie posting Ronaldinho.
 5. Desinvesteringsbijtelling uit art. 3:47 wet IB '01: Je vervreemd je huidige auto binnen 5 jaar na het begin van het kalenderjaar waarin de investering heeft plaatsgevonden. De destijds genoten investeringsaftrek ad 28% over aankoopbedrag auto dien je bij je fiscale winst op te tellen. T.a.v. de nieuw aan te schaffen auto mag je volgens mij gewoon 28% investeringsaftrek claimen over de totale aanschafwaarde.
 6. Wanneer je gewoon servicepack 3 van Windows XP hebt ben je tot 2014 verzekerd van updates. Wanneer je SP 1 of 2 hebt (wel erg achterhaald) dan zijn er inderdaad geen updates meer beschikbaar. Ik blijf voorlopig ook nog gewoon vasthouden aan XP.
 7. Even een iets duidelijkere formulering van de casus: Je bezit je een pand, waarvan de benedeverdieping zakelijk is geëtiketteerd (staat dus op balans onderneming) en de bovenverdieping is als privé vermogen geëtiketteerd. Onder de woning, dus onder het bedrijfsgedeelte, zit een garage en een berging, waar niets zakelijks mee gedaan wordt, maar die net als de begane grond wel op de balans van de onderneming staan ? Jij wilt stoppen met je bedrijf ? En daarbij de garage en de berging overhevelen naar privé ? Wat ben je met het bedrijfsgedeelte van plan ?
 8. De MKB-winstvrijstelling is NIET van toepassing op BV's. Vermogen dat als zijnde zakelijk is geëitiketteerd (verplicht, danwel keuze) komt bij jou aangifte inkomstenbelasting niet in box III voor. Winst uit onderneming is belast in box I, vermogen wordt belast in box III. Verder ben ik het volledig met bovenstaande reacties eens. Nader onderzoek en inwinnen van advies bij deskundigen lijkt mij verstandig. Overigens denk ik dat bij een dergelijk product/dienst een aansprakelijkheidsverzekering absoluut noodzakelijk is.
 9. @Joost, Het klopt dat ik enkele zaken die Ronaldinho vermeld herhaal, echter voeg ik er volgens mij ook nog wat zaken aan toe...(stakingsaftrek en lijfrente).
 10. De activiteiten zitten op dit moment dus allemaal in een EMZ. Naar mijn idee zijn de activiteiten als volgt te omschrijven: 1. Advisering; 2. Uitvinden op eigen initiatief; 3. Vermarkten van eigen uitvindingen; 4. Vermarkten van uitvindingen van derden. Binnen de huidige EMZ worden dus 4 activiteiten uitgevoerd, die naar ik aanneem ook in 1 jaarrekening verantwoord worden. Wanneer je bepaalde activiteiten via een werkmaatschappij BV wil exploiteren staak je dus een deel van de huidige EMZ. Omdat je niet de gehele EMZ staakt heb je geen recht op stakingsaftrek (€ 3.630).Je kan dus alleen bepaalde activiteiten inbrengen in een BV door de EMZ deels te staken, en je zult dus stakingswinst maken. Voor deze stakingswinst kun je tot op zekere hoogte een lijfrente bedingen, al dan niet bij de op te richten BV of een levensverzekeringsmaatschappij. De hoogte van de lijfrentepremieaftrek bij staking hangt af van je leeftijd. De stakingswinst zou normaal in één klap belast zijn in box I, tegen waarschijnlijk 52% inkomstenbelasting, hetgeen dus flink aantikt. Wanneer je een lijfrente bedingt hoef je niet af te rekenen over de stakingswinst (voor zover de premie van de lijfrente aftrekbaar is). Toekomstige uitkeringen uit de lijfrente zijn echter wel belast in box I. Geruisloze inbreng is alleen mogelijk wanneer de gehele EMZ wordt ingebracht in de BV en wanneer de oprichter van de BV (jij) geheel of nagenoeg in dezelfde verhouding gerechtigd zijn als in het vermogen van de omgezette EMZ.
 11. Materialen ingekocht om prototypes te maken en (klein) gereedschappen aangeschaft.
 12. Dank voor uw antwoord, maar dat was mij al duidelijk. Ik doel vooral op de ontwikkelingskosten van mijn product.
 13. Beste, Stel dat ik in 2011 een bedrijf start waarbij ik mij richt op de verkoop van een nieuw product wat nog niet op de markt is. Tot en met 2010 heb ik enkele jaren reeds kosten gemaakt om mijn product te ontwikkelen. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van machines die ik heb opgeknapt (revisie). Zijn deze kosten die ik heb gemaakt voor ik mijn onderneming in 2011 begon (fictief gezien dan, want ik ben nog niet begonnen) aftrekbaar van de winst in 2011, of kan ik deze kosten activeren en er op afschrijven ? Grt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept