Jump to content

Abulfadl

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.fd.nl
 1. Je hoeft het dga-loon niet uit te keren. Als je de loonheffing maar afdraagt. Maar kan die loonheffing vastgesteld worden op een lager DGA-loon wegens ongunstige financiële omstandigheden?
 2. Overigens is het zo dat als in het eerste jaar van de BV een verlies wordt gedraaid het DGA-loon verminderd mag worden? Of vormt het deel van het salaris waarvoor onvoldoende liquide middelen aanwezig zijn een vordering op de BV? Wat doe je in principe als er onvoldoende liquide middelen aanwezig zijn voor de uitkering van het DGA-loon?
 3. Voor wat betreft winsten oppotten in de holding kan ook toch zonder een managementfee? Je kan een holding oprichten, maar werken voor de werkmij waarbij het salaris in de werkmij wordt berekend en uitbetaald en vervolgens dividend laten uitkeren aan de holding met toepassing van deelnemingsvrijstelling of zie ik het verkeerd?
 4. Abulfadl

  ICL - vervoer

  Hey allemaal, Als ik mijn producten in Duitsland koop en deze zelf met m'n bus terugbreng naar Nederland, is er dan nog steeds sprake van ICL voor de Duitse ondernemer en ICW voor mij? Of moet de Duitse ondernemer per se zelf de goederen vervoeren naar Nederland wil hij de goederen als ICL aanmerken?
 5. Jazeker, bij transacties tussen ondernemingen is een factuur bijna altijd verplicht, Ook je klant heeft die factuur nodig om de btw terug te kunnen vragen. Het maakt dus niet uit of dat een tussentijdse termijn is of de eindfactuur elke tranactie waar btw bij komt kijken is een factuur verpicht. Hartelijk bedankt voor je snelle reactie! Dus als het een particulier in dit geval betreft, is het niet verplicht om een factuur op te stellen? Zo ja, wat als het product in de toekomst, waarvoor al betaald is (pre-order), via internetsite zal worden verkocht en verzonden naar de particulier? Is het dan wel verplicht om ook een factuur op te stellen voor particulieren of doet dit aspect er niet toe?
 6. Je zult dus bij vooruitontvangst de BTW ook al af moeten dragen over alle vooruitontvangen bedragen, ook als je nog niet geleverd hebt. groet Joost Is het ook verplicht om een aparte factuur voor de vooruitontvangen bedrag op te stellen?
 7. Even voor de duidelijkheid, dit geldt voor auto's die als prive vermogen zijn aangemerkt toch? Bij voorbaat hartelijk bedankt!
 8. Beste hl'ers, Ik had in andere topics gelezen dat als je prive auto hebt je 1,5% van de catalogusprijs als voorbelasting mag aangeven in verband met onderhoudskosten en benzinebonnetjes etc.. Is deze wet nog steeds van kracht of moet het bij prive auto de btw aftrek naar rato van zakelijke kilometers worden bepaald? Bij voorbaat bedankt ;)
 9. Ik vroeg het namens een klant die een eenmanszaak is.
 10. Beste HL'ers, Ik ben bezig met verbouwen, maar ik weet niet wat alles eronder valt. Bijvoorbeeld een factuur waarop wand- en vloertegels, flexlijm, bouwemmer en muurverfrol staan (tezamen € 1.200 ex BTW), maar vallen deze spullen allemaal onder "verbouwing", zo ja, dan kan ik ze activeren? Of vallen deze meer onder huisvestingskosten en moet ik ze dus ten laste van de w&v-rekening brengen? Bijvoorbaat hartstikke bedankt!
 11. Hey allemaal, Ik wil een auto inbrengen in mijn BV, maar dit is mijn eigen auto en de BV hoeft niks ervoor te betalen. Wat is dan in dit geval de tegenrekening? 0.. Transportmiddelen Aan Aandelenkapitaal? of Rekening courant? Bij voorbaat bedankt.
 12. Als iemand bijv. ICT Masters studeert en later besluit dat hij als ZZP'er tegelijkertijd wil werken, is het schoolgeld dan aftrekbaar van de winst van de onderneming? Of mag dit niet, omdat diegene sowieso schoolgeld betaalde ongeacht eigen onderneming of niet? Bij voorbaat bedankt! [mod edit: titel in alle reacties]
 13. Gelukkig kom ik net dit topic tegen, want ik had ongeveer dezelfde vraag. Ik dacht dat de deelneming elke keer opgehoogd moest worden op de balans van de holding met de winst na belasting die de deelneming heeft behaald in het desbetreffende jaar. Maar dit is dus commercieel zo en niet fiscaal, omdat fiscaal gezien de deelneming gewaardeerd blijft op de kostprijs?
 14. Hey allemaal, Als ik met m'n onderneming vanaf het tweede kwartaal ben begonnen, kom ik dan nog steeds in aanmerking voor de KOR-regeling wanneer m'n verschuldigde belasting onder de drempel ligt over 2011? Bij voorbaat hartstikke bedankt!
 15. Bedankt voor de info, alleen ik heb nog een vraag. Kan ik ook 75% van de autokosten in aftrek brengen zodat de winst wordt verlaagd, of heeft dit alleen betrekking op de voorbelasting? Bij voorbaat bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept