Jump to content

Miota256

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ja dat klopt, al hebben we die schulden wel gemaakt met medeweten van alle aandeelhouders, met het idee: dit levert meer omzet op voor BV X. Dit werk is uitgevoerd, maar heeft niet voor meer omzet gezorgd. Nu wil BV A alsnog geld zien, wat er dus niet is.
 2. BV A heeft voor BV X werk verricht, maar de facturen hebben we nog niet kunnen betalen, doordat we samen hebben bedacht dat we andere kosten eerst voor lieten gaan. Dit is met de intentie gedaan dat het aangaan van die andere extra kosten direct extra omzet zou opleveren. Dit bleek niet het geval, maar de facturen aan BV A staan nu dus nog steeds open en er is geen geld deze te betalen. We hebben echter nooit afgesproken (in ieder geval niet expliciet) dat we dan samen deze overgebleven schulden zouden opdraaien (lees: een deel van het werk van BV A alsnog betalen)
 3. Aanvulling: BV A (de schuldeiser) is tevens bestuurder van BV X. BV B is dit niet en nooit geweest.
 4. Een goede, hardwerkende werknemer is ziek (overspannen, mogelijke burnout) 2 maanden voordat zij een verlenging zou krijgen naar een vast contract. Ze heeft zich altijd erg ingespannen voor het bedrijf en het voelt mede hierdoor dat zij in haar ziekte terecht is gekomen. Welke risico's of nadelen zijn er voor ons bedrijf als we besluiten haar contract te verlengen, terwijl ze nu 100% ziek is en voor onbepaalde tijd niet kan werken. Mogen we überhaupt ervoor kiezen dit contract met deze reden niet aan te bieden? Ik hink op twee gedachten: we willen haar graag h
 5. BV X heeft twee aandeelhouders, BV A en BV B. BV X heeft openstaande rekeningen die we niet meer kunnen voldoen. Het grootste deel van deze schulden is van BV X aan één van de aandeelhouders (BV A) voor uitgevoerd werk. We gaan faillissement aanvragen voor BV X, maar aandeelhouders 1 (BV A) wil dat aandeelhouders 2 (BV B) bij gaat dragen aan de schuld die onbetaald achter blijft. BV B ziet dit niet zitten en zet dit als het ondernemersrisico van BV A. BV A zegt juist dat dit wel kan, want we zijn immers beiden deze afspraak aangegaan en zijn samen eigenaar van BV X.
 6. Dank! Ik vind het lastig om hier precies uit te halen wat ik nodig heb. De vraag die ik eigenlijk heb is: heeft het voordeel voor mij om een lening met rente overeen te komen of maakt het niets uit (of: is het zelfs nadelig)? Het gaat om een holding waarin geen winst wordt gemaakt de komende tijd en waar eigenlijk nauwelijks iets gebeurt (ben in loondienst bij werkmaatschappij). vriendelijke groet,
 7. Dank voor je reactie! Als ik het goed begrijp is het dus niet een kwestie van kiezen: wel of geen rente over een bedrag van <17500, maar is het dus niet eens toegestaan over een dergelijk bedrag rente te vragen? Daarnaast zeg je dat ik over de rente die ik prive ontvang belasting moet betalen. Met andere woorden: het is het makkelijkste om zsm een RC-overeenkomst (met terug-datering?) te maken en het gewoon op die manier te regelen. Als ik het verkeerd begrepen heb, hoor ik het graag. Dank!
 8. Beste allen, Ik heb 2x vanuit prive bedragen (6000, totaal 12k) geleend aan mijn holding, om daar wat aankopen voor de holding mee te doen. Nu kom ik er niet helemaal uit of het handig is om een leningovereenkomst met rente te maken of dat het beter vanuit een RC zonder rente kan. Maakt het voor mij belastingtechnisch uit of het een lening (met rente) betreft of dat het een renteloze rekening-courant is? Over de lening die de holding na een bepaalde periode terug betaalt hoef ik geen belasting af te dragen toch? En hoe zit het met de rente die ik ervoor vraag: is dat ook belastingvri
 9. Ik ben in loondienst bij een werkmaatschappij waarvan ik, via mijn eigen holding nu ruim 8% van de aandelen in handen heb. Binnenkort ben ik van plan extra aandelen over te nemen, waardoor mijn holding straks over >10% van de aandelen van de werkmaatschappij beschikt. Ik krijg nu het bericht vanuit de adviseur van ons collectieve pensioenfonds dat ik als DGA met >10% niet meer in aanmerking kom voor het collectieve pensioen, maar nu een DGA pensioen moet gaan regelen. Klopt dit? Ik dacht zelf dat ik nu de optie heb ik het zelf te gaan sparen, maar wist niet dat ik gedwongen kon word
 10. Beste allen, Ik wil binnenkort deel gaan nemen in het bedrijf waar ik werk (>5%) . Dit wil ik doen via een (nog op te richten) holding en krijg daarbij de overweging om ofwel in loondienst te blijven, of management fee te krijgen, waarbij de hoogte van de fee evenhoog is als de lasten die het bedrijf heeft aan continuering van loondienst. Ik kan niet goed de afweging maken van de voordelen/nadelen voor mij persoonlijk. kan iemand mij helpen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept