Nataz

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nataz

  1. Ik heb de datum aangehouden van de dag dat mijn website de lucht in ging. Ik denk dat ik ze maar gewoon op privé hou, BTW kon ik toen nog niet rekenen want ik had nog geen BTW nummer.
  2. Hallo, Ik ben mijn boekhouding aan het opzetten. Een week voor mijn inschrijving bij de kvk heb ik al drie kleine verkopen gehad. Deze inkomsten zijn binnengekomen op mijn privérekening aangezien ik nog geen zakelijke rekening had. BTW is uiteraard niet in rekening gebracht. Nu vroeg ik mij af; moet ik deze inkomsten in mijn boekhouding verwerken of er niks mee doen en straks bij de aangifte inkomstenbelasting opgeven als overige inkomsten (ik werk ook nog deel voor een baas). Indien wel in de boekhouding: Hoe dan? Graag jullie advies! Alvast bedankt!
  3. Bedankt voor jullie reacties! Ik maak gewoon twee reeksen aan.
  4. Hallo allemaal, Ik ben net begonnen als ondernemer in de kunst (kunstenaar). Ik heb aan mijn website een webshop gekoppeld d.m.v. Woocommerce. Via een plugin kan ik woocommerce ook pdf facturen laten maken. Deze zullen netjes oplopend zijn, maar daarnaast wil ik ook werk maken in opdracht. Ook hiervoor maak ik facturen aan. Ik krijg op deze wijze twee reeksen. Is dat toegestaan in een boekhouding? Alvast bedankt voor het meedenken!
  5. Ja, heb ik. Nog niet zo uitgebreid want ben zelf ook een starter:) Ik vond het inderdaad moeilijk een uurtarief te bepalen. Met de gegevens uit de branchemonitor van de BNO (vreselijk hoge tarieven!) en het gemiddelde wat ik tegenkwam op internet heb ik, in combinatie met mijn achtergrond, geprobeerd een middenweg te vinden.
  6. Grafisch ontwerp. Ik heb een direct mail naar startende ondernemers gedaan met een aanbod voor logo en huisstijl ontwerp tegen gereduceerde prijs.
  7. Volgens mij heeft dat alleen betrekking op email en niet op directmail via de post.
  8. @Frans Sijtsma Tja, heb alles nagelopen. Volgens mij was hij wel ok. Nabellen doe ik niet. Het kostenplaatje om na te kunnen gaan of ik het bedrijf telefonisch mag benaderen is mij te duur. (Bel-me-niet-register)
  9. @Shamira, Dus als ik een adressenbestand van de KVK gedownload heb (in mijn geval van startende ondernemers) dan wil dat nog niet zeggen dat ik een acquisitiebrief mag sturen?
  10. Hoi, Vorige week donderdag is er een Directmailing van 449 brieven op de mat gevallen bij bedrijven waarvan ik de adressen via de kvk gedownload heb. Respons tot nu toe= 0 Nu wil ik ook in mijn directe woonomgeving bedrijven aan gaan schrijven. Ik kan de adressen via de kvk downloaden maar kan ook in de gemeentegids gaan kijken. Nu is er thuis een discussie ontstaan: Mijn mening: je kan niet zomaar langs bedrijven gaan en daar je brief in de bus deponeren. Stel je voor dat zo'n bedrijf via de kvk een non-mailer indicatie hebben afgegeven, dan verschijnen ze daar ook niet in je download bestand en dus willen ze geen reclame ontvangen! De mening van de ander: Ja, dat kan wel. Je krijgt toch zelf ook allerhande reclame door de bus, al dan niet gepersonaliseerd? Wat kan wel en wat kan niet? Het is mij niet altijd even duidelijk! Iemand advies?
  11. Hallo, Bedankt allen voor de reacties. Het bedrijf heeft mij het volgende gemaild op mijn vraag of ik hen een factuur kon sturen: Dat zou inderdaad opgaan als het omzet was voor ons. Maar het is puur een reservering voor derden. De fees worden als omzet gekenmerkt en daar rekenen wij ook btw over. De award is slechts een reservering voor derden. (net als bijv een notaris die kent). Wij kenmerken de award niet als omzet en betalen deze alleen door. Onze toegevoegde waarde wordt betaald dmv de fee en daarvoor factureren wij de klant. Duidelijk. ik krijg dus gewoon het prijzengeld uitgekeerd en kan geen factuur sturen. Hoe zet ik deze ontvangsten dan goed in mijn boekhouding?
  12. Het is een Nederlandse organisatie. Opdrachtgevers kunnen op hun website een ontwerpwedstrijd plaatsen waar ontwerpers inzendingen op kunnen doen. Zodra een ontwerper wint keert de organisatie achter de website het, door de opdrachtgever vastgestelde, prijzengeld uit aan de ontwerper. De opdrachtgever betaald het prijzengeld eerst aan de organisatie, waarna er een fee ingehouden wordt door de organisatie.
  13. Bedankt voor je reactie. Hmm...als de organisatie van mij geen factuur wil accepteren schijn ik volgens de belastingdienst toch een probleem te hebben. Daarnaast gaat er dan nog eens 19% van het gewonnen bedrag af ipv 19% over het gewonnen bedrag welke dan bij de organisatie ligt… Niet echt voordelig als het om kleinere bedragen gaat!
  14. Hallo, Ik doe als ontwerper wel eens mee met een ontwerpwedstrijd. Echter, wanneer ik een wedstrijd win wordt het prijzengeld overgemaakt naar mijn zakelijke rekening. In principe komt daar geen factuur aan te pas. Ik heb contact gehad met de belastingdienst en zij zeggen dat dit niet kan. Ik moet volgens hen een factuur sturen. Wie heeft hier ervaring mee? Vriendelijke groet, Nataz
  15. Maar dat zou wel kunnen als ik met hem afspreek dat ik die kosten overmaak op het bankrekeningnummer van mijn vriend?
  16. Hallo Ovis, Dit zijn nog niet hele grote bedragen. Ik ben pas begonnen en volgende week start ik pas echt met mijn acquisitie. Het gaat hier ook om de zakelijk gevoerde gesprekken. Die kan je normaal gesproken aftrekken maar kan dat ook als het abonnement op zijn naam staat ipv op die van mij. De volgende stap: hoe boek ik het in mijn boekhouding? Ik hoef de kosten niet terug te storten op de rekening van vriend. Nataz
  17. Hallo, Mijn vriend heeft zijn abo bij UPC omgezet in een totaalpakket met een abonnement voor een vaste telefoon. Dit hebben we gedaan omdat ik voor mezelf zou gaan beginnen. De vaste telefoon wordt dus hoofdzakelijk zakelijk gebruikt. De telefoon die ik hiervoor aan heb moeten schaffen heb ik in mijn boekhouding verwerkt en opgevoerd als kosten. Nu wil ik de belkosten gaan inboeken. Maar het abo staat op naam van mijn vriend, dus hoe boek ik dat? Moet ik dan uitgaan van 70% van de totale belkosten (dat is dacht ik de eis van de belastingdienst)? En hoe boek ik dat in mijn administratie? Hoor graag van jullie! Groetjes, Nataz
  18. Hallo, Sjongejonge….bij betaling van mijn eerste zakelijke factuur meteen in de fout. Ik heb de factuur inclusief kredietbeperking betaald. De BTW op de factuur is ook berekend over de kredietbeperking. Ik heb de crediteur gebeld en deze stort de kredietbeperking een dezer dagen terug en zegt geen creditfactuur te kunnen sturen. Hoe verwerk ik dit nu goed in mijn boekhouding? Alvast bedankt!
  19. Ok, hij heeft het bedrag dus overgemaakt op mijn zakelijke rekening, zoals ik al zei. Zijn er nog belastingtechnische en administratief zaken waar ik aan moet denken wanneer mijn partner investeert in mijn bedrijf?
  20. Een lening (zonder rente). Als het bedrijf begint te lopen is het de bedoeling dat ik hem terug betaal. Mijn vriend heeft de omschrijving lening software meegegeven aan de overboeking.
  21. Hallo, Ik ben net gestart met mijn eigen bedrijf. Mijn vriend heeft een bedrag van 3000euro overgemaakt naar mijn zakelijk rekening voor de investering in software. De tante Agaath regeling geldt niet voor ons. We twijfelden of hij nu eerst moest overboeken naar mijn privererekening en dat ik vervolgens van mijn prive naar zakelijk overschrijf. hoe verwerk ik dit bedrag nu juist in mijn boekhouding en wat zijn de belastingtechnische voor/nadelen? Alvast bedankt!
  22. Hoi allemaal, Ik ben bezig een ondernemingsplan te schrijven omdat ik voor mezelf wil beginnen als grafisch ontwerper. Leuk om te doen maar ook wel pittig want wat is nu een reële liquiditeitsprognose? Nou ja, daarvoor ga ik naar de startersbijeenkomst van de kvk deze week…pfff Voordeel is dat mijn omzet niet zodanig hoog hoeft te zijn dat daaruit een modaal inkomen moet komen. Mijn vriend werkt fulltime dus zijn we niet volkomen afhankelijk van de inkomsten van mijn bedrijf. Uiteraard is het wel de bedoeling dat ik fulltime ga werken en uiteindelijk ook een goed inkomen kan genereren maar dat hoeft dus niet meteen al in het eerste jaar. Ik heb voor nu 15.000 euro aangehouden als omzet gewoon omdat dit puur het minimale is wat ik nodig zal hebben om het te redden en de WWuitkering te dekken. Vraag: qua investering heb ik (behalve visitekaartjes en briefpapier) niets nodig. Alles is al aanwezig om te beginnen. computer, software, printer, Wacom tekentablet, etc. Ik ga werken met de computer van mijn vriend en werk ook vanuit huis. Zijn huurhuis. En dat huis is zodanig klein dat ik in de woonkamer een bureau heb staan. Dus geen aparte ruimte voor mijn bedrijf. Maar ja, in de investeringsbegroting moet ik een overzicht maken van vaste activa, etc. Daar loop ik nu vast. Computer is niet van mij, wordt ook niet van mij. De printer heb ik vorig jaar gekocht en het wacomtablet is 3 jaar oud…energiekosten werkplek? Moet ik dat nu wel of niet meerekenen, noemen? En zo nog meer…. Punt is dat ik een ondernemingsplan moet maken voor het UWV om vanuit de WW voor mezelf te kunnen beginnen m.b.v. de startersregeling waarbij je uitkering als voorschot wordt uitbetaald. Deze heb ik echt nodig om in de eerste maanden mijn kosten te kunnen betalen. Daar hoort dus ook een financieel plan bij. Ik vraag mij af hoe uitgebreid die van mij moet zijn. Thnx in ieder geval voor het lezen:) Ben benieuwd naar jullie reactie.
  23. Thnx! Het ondernemingsplan is het probleem niet. Ik heb nauwelijks investeringskosten aangezien ik alles al in huis heb. Dat gegeven kan alleen maar in mijn voordeel werken om toestemming te krijgen voor de start. Ik denk alleen een stukje verder. Hoe moet ik de geleende computer uiteindelijk in mijn administratie opnemen. Als ik jullie reacties lees en het meest logische bedenk….gewoon niet opnemen.
  24. Beste allen, Bedankt voor jullie reacties! Ik moet wel een ondernemingsplan maken aangezien ik vanuit de WW wil starten als ondernemer. Ik moet dan een ondernemingsplan voorleggen om toestemming te krijgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.