Jump to content

Rob van Kimmenade

Senior
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Rob
 • Last name
  van Kimmenade
 • Company or organization name
  Indoor soccer en -beachcentrum
 • How did you find us:
  via een kennis
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  (Nog) geen

Company info

 • Location
  Weert
 • Phone number
  06 100 68 44
 • Branch
  29

Vision

 • I'm looking for people who
  ideeën krijgen bij het lezen van mijn organisatiebeschrijving en open staan voor het bundelen van krachten, samenwerking of gesprekken/advies waarbij we samen tot nog meer mooie ideeën komen
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap bestaat in zoveel facetten dat ik vooralsnog blijf "hangen" in de mening dat als het jezelf én de maatschappij dient, je goed bezig bent!
 • My opinion about innovation
  De wereld verandert constant mede door innovatie. Innovatie is prima zolang men het belang van mens en dier in ogenschouw blijft nemen.
 1. Hai Highio, Qredits is een van de organisaties die bedrijven geld leent, mits ze het plan natuurlijk interessant en haalbaar achten. Dat is volgens hen bij ons het geval en daarom krijgen we de lening. Voor crowdfunding geldt in ons geval hetzelfde, het spreekt de deelnemers aan (ze vinden het interessant en behoren tot de doelgroep / beachsporters) dus daarom zijn ze bereid te betalen. Dat de deadline (?) en haalbaarheid van het plan daarmee aan een draadje hangen moet je me even uitleggen, dat begrijp ik even niet. De huur zal voor beide gedeeltes rond de 30 Euro / m2 bedragen. De Gemeente vind 't wel 'n leuk plan maar houdt zich daar verder helemaal buiten. En de verhuurder wil gewoon graag zijn hal verhuren en hoopt dat wij een mooi bedrijf opzetten zodat'ie verzekerd is van zijn huuropbrengsten. Wat bedoel je met participeren in dit geval? Want dat soort (grote) jongens gaan financieel gezien voor "groot geld" en niet voor 'n bedrijf wat quitte hoopt te spelen de eerste jaren.
 2. Dankjewel voor jullie reactie jongens. Die 44.000 "afdragen" gaat hem sowieso niet worden, dat gaan we niet redden onder de streep waarschijnlijk. Ik heb vanmiddag ook gehoord dat de "BV-regels" flink aangescherpt zijn. Gelukkig heeft heb ik straks de makelaar gesproken en ze begrijpen onze positie als starter. Ze zijn daarnaast blij met ons als huurder dus de huurtermijn gaat sowieso ingekort worden.
 3. Hallo, Mijn broer en ik gaan hopelijk dit jaar nog een Indoor Beachaccommodatie exploiteren. Een overdekte sportaccommodatie waar diverse beachsporten beoefend kunnen worden. Er komt een horeca bij en alle activiteiten die je je maar kan bedenken in het zand willen we mogelijk maken. De verhuurder wil natuurlijk een langere huurtermijn met ons overeenkomen. Echter wij willen niet gebonden zijn aan een lange huur omdat dit risico's met zich meebrengt wanneer er iets mis gaat. Stel dat we voor 3 of 5 jaar huren en we gaan binnen een jaar failliet dan hebben we een huurschuld van 2 of 4 jaar. Ervan uitgaande dat we geen rechtspersoon zijn. Vanuit deze situatie raadt ons nu toch iemand aan om een BV als rechtsvorm te overwegen maar dat lijkt me sterk omdat ons dat eerder van alle kanten afgeraden is. Vraag: welke rechtsvorm is volgens jullie in dit opzicht het meest passend? -Investering 100K (75K via Credits en 25K via Crowdfunding) -Geschatte jaaromzet 150K -Eigen Vermogen 0
 4. Hai Adile, Vooral je eerste concept vind ik goed klinken. Er komt steeds meer vraag naar gezonde voeding en als je dat weet te presenteren in een mooie relaxte setting dan denk ik zeker dat je daarin kan slagen. Maar er zijn natuurlijk diverse omgevingsfactoren (locatie, bereikbaarheid, bevolkingssamenstelling/de 4-6 p's etc. etc.) die jouw succes kunnen beïnvloeden. Mijn tip: kies het idee waar je op dit moment de meeste passie voor hebt en werk dat tot in detail uit. Laat je daarbij nooit afleiden door anderen die er sceptisch tegenover staan. Als JIJ erin gelooft dan is dat jouw missie! Neem het advies van anderen natuurlijk wel serieus maar laat NIEMAND jou vertellen dat jouw idee geen kans van slagen heeft want uiteindelijk bepaal je dat helemaal zelf. Succes!
 5. Ok dus we hebben alle recht om een verlengtermijn van 1, 2 of 3 jaar voor te stellen? We zijn een VOF dus geen rechtspersoon. Dus wanneer we na een half jaar failliet gaan hebben we bij de verhuurder een schuld van 54 maanden x de maandhuur?
 6. Nou lekker dan Ron, ik denk dat ik dan toch maar in de groenvoorziening ga werken ;) Wat betreft mij eerste vraag, kunnen verhuurder en huurder dan wel een afgesproken termijn overeenkomen, of ligt dat ook sowieso vast (5 jaar)? En met de "vervroegde einddatum" bedoel je de dag van het opzeggen van de huur?
 7. Yes, helemaal helder, we zijn weer wat wijzer! ;) Merci!
 8. Beste "collega's", Wij hebben als op te starten bedrijf de mogelijkheid om een bedrijfshal te gaan behuizen in Veldhoven (bij Eindhoven). Ik heb zojuist een huurovereenkomst gemaild gekregen. Hierover heb ik een drietal vragen aan jullie: Het verlengen van ons huurcontract (van 3 of 5 jaar) gaat telkens in termijnen van 5 jaar. Wij zijn starters, de verhuurder is blij dat hij zijn hal aan ons kan verhuren. Is het reëel dat hij van ons mag verwachten dat we de huurtermijn telkens met 5 jaar verlengen? Mij lijkt telkens met een jaar verlengen in ons geval reëler en fairder namelijk. Ook omdat we in de mogelijkheid moeten zijn om evt. naar een groter pand te verhuizen. Daarnaast is de opzegtermijn 12 maanden. Is dit reëel of mogen we hier 6 maanden verlangen? Dan nog een laatste vraag: wanneer we failliet gaan dan zijn we normaliter in geen enkel geval nog gebonden aan betaling van huur? [verandering: titel]
 9. Die moet je me toch nog even uitleggen. Je moet hier wel rekening houden met een gewogen gemiddelde, en de overige 93% neem je niet mee in je uitkomst, of mis ik iets?
 10. Klopt dat hoor ik vaker, alleen ons project is geen project om via een investering erin flink geld te verdienen, daarvoor maken we te weinig omzet/winst. Voor een "hobby-investeerder" is ons project dus waarschijnlijk niet interessant. Klopt, de meeste platforms gaan uit van een rentepercentage en dat percentage is voor ons dus niet aantrekkelijk omdat we deze business meer opzetten vanuit passie dan vanuit de insteek om er heel rijk mee te worden. ("dream or donate" is trouwens een platform waar het mogelijk is om in natura terug te betalen). Ga ik in met je mee. Tot nu toe is mijn conclusie dat een landelijk cf-platform voornamelijk interessant is wanneer je met je product/dienst óf een landelijk bereik hebt óf wanneer er veel geld mee wordt verdient. Symbid, een van de grotere cf-platforms in NL, gaf zelf in een gesprek al aan dat investeerders ons project niet interessant gaan vinden omdat er geen grote bedragen in om gaan. Toen werd mij al duidelijk dat we voornamelijk de mensen moeten zoeken die echt belang hebben bij de komst van ons project en voor die doelgroep is terugbetaling in natura ook interessant omdat ze er affiniteit mee hebben. Dank je Garibaldi!
 11. Mede jouw uitspraak verderop of er niet 'n bepaalde vorm van verzadiging optreedt en de uitspraak hierboven "een sympathiek idee vinden" sterkt mij in het geloof dat je via een cf-platform niet moet proberen om zoveel mogelijk "in het rond te schieten" om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Cf-platforms kunnen een hoog bereik hebben, maar er bestaan er veel (spreiding mogelijke cf-ers) en ik weet niet of de mensen buiten een cirkel van 30 km. dit nu wel zo'n sympathiek idee vinden. En mochten ze dat vinden, dan zullen ze er geen € 50,- aan gaan besteden lijkt me (om er bijv. een gadget voor terug te krijgen / men wil "echte" waarde die bij hen past). Maar is mijn mening he, kenners mogen mij best van andere info voorzien. Binnenkort de stoute schoenen..
 12. Haha ik haal hier vanalles door elkaar, ik zie 't nu pas! Sorry Walter, sorry Marcel ;) Ik heb nog niet zo'n helder beeld van hoe zo'n cf-platform werkt. Ik heb er op dit moment 't beeld bij dat er willekeurig mensen op kijken en dat ze niet 't bereik halen wat ik zelf kan bereiken door mensen concreet te benaderen via bijv. een beachvolleybalvereniging. Op het moment dat er via mij een mail vanuit het bestuur naar de leden van zo'n vereniging gaat heb ik een 100% bereik. Daar tegenover staat de vraag: welk % van deze verenigingsleden kijkt op het cf-platform waar ik opsta? Yes! Dus een video op de website en fb-pagina, gekoppeld aan uitleg/aanmelding m.b.t. het cf-idee. Merci!
 13. Hai Marcel! Goed om te horen ;) dank je! Met mij gaat 't prima, op dit moment zijn we nog steeds in afwachting van het groene licht van de Gemeente (de buren hebben bezwaar aangetekend, procedures, rapporten etc je kent 't wel). Dus we moeten nog even geduld hebben voordat we evt. los kunnen met de crowdfunding. Heel duidelijk wat je zegt, het is inderdaad 'n afweging. En achteraf (helaas) valt pas te zeggen of we de juiste afweging hebben gemaakt. Over wat jij zegt dat een deel van de doelgroep te bereiken is met dat cf-platform.... Ons filmpje wat op dat platform komt te staan (met bijbehorende cf-mogelijkheden) kunnen we ook op onze eigen site, facebook en andere sites plaatsen he (o.a. beachvolleybalvereniging), dus ik vraag me in dit geval echt af wat een cf-platform voor meerwaarde is in dat geval. Dus mocht niemand me kunnen overtuigen van een cf-platform dan denk ik dat we dat echt overslaan. Ik vraag me nu wel af wie Richard Theuws is, heeft'ie toevallig ook 'n zak met geld? ;) De plannen voor de campagne wil ik uitgebreid met je delen als je daar belangstelling voor hebt (na ons Douw en Koren-bezoek)
 14. Dag Marcel, op de een of andere manier is jouw reactie mij niet opgevallen in de reacties maar daarom niet minder interessant uiteraard. Ik wil er even op ingaan; interessant jouw uitspraak dat crowdfunding misschien nu wel zo hip is omdat er in marketingland veel lege boodschappen werden verzonnen. Ik denk dat daar wel iets in zit. Met zo'n crowdfundingcampagne wordt er openheid van zaken gegeven, er wordt veel diepgaander ingegaan op wat 't product of de dienst precies inhoudt, men krijgt volgens mij veel meer 'n beeld van de échte waarde ervan. Over die besparing van € 4000,- zonder cf-platform: omdat mijn idee een lokale uitstraling gaat hebben (hooguit in een cirkel van zo'n 30 km) geloof ik op dit moment niet dat een landelijk cf-platform mij ver gaat brengen. Ik geloof in dit geval eerder in het direct benaderen van mensen in de regio die belang (kunnen) hebben in dit bedrijf. Iemand uit Breda, Nijmegen of Utrecht vindt 't niet interessant want die kunnen dichter bij huis terecht voor deze activiteiten en gaan hierin niet investeren, althans dat is mijn mening. Vandaar de reden (op dit moment) om geen extra kosten gaan te maken via een cf-platform. Een andere belangrijke afweging hierin is dat heel veel cf-platforms de "deal" niet sluiten wanneer het gestelde bedrag niet wordt gehaald. Dat werkt bij ons niet want wij zijn bij wijze van blij met ieder bedrag. Wat we "tekort" komen lenen we namelijk via Qredits bij. De kosten die jij noemt (adverteren, website, storytelling etc) worden grotendeels evengoed gemaakt natuurlijk, met of zonder cf-platform. We zullen ons als startend bedrijf op de kaart moeten zetten en daar komen heel wat reclame- en promotiekosten bij kijken natuurlijk. Ik denk dus dat een cf-platform door ons weggelaten kan worden wanneer we een gerichte crowdfundingcampagne voeren richting diverse mensen in de regio ((beach)volleyballers, eigen netwerk, bedrijven), mét een goede website, social media, storytelling/filmpje en actieve benadering van deze mensen met ons verhaal. Daar komt wat arbeid bij kijken maar de tijd hebben we er op dit moment ook voor. We hebben daarvoor wel een afspraak bij een crowdfundingadviesbureau (Douw en Koren), zij maken met ons een plan de campagne. Ik hoor graag je reactie!
 15. Ik vind bovenstaande even moeilijk om op mijn verhaal te interpreteren. In een gesprek met Symbid werd duidelijk dat Symbid voor ons bedrijfsidee gewoon niet het geschikte crowdfundingsplatform is, dus dan is het ook verstandig om daar niet aan te beginnen. Dat je met crowd voters een bepaalde crowd value krijgt kan ik me voorstellen, maar op ons concept is dat principe minder (of niet) van toepassing. En als het anders in elkaar zou zitten dan lijkt me dat Symbid ons daar zelf op gewezen zou hebben. Of suggereer je dat in dit geval Symbid (en wij) een kans hebben laten schieten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept