Jump to content

Boy S.

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Boy
 • Company or organization name
  Damast Milano
 • Website address
 • LinkedIn
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Branch
  31
 1. Oke bedankt voor de snelle reacties. Dan weet ik voorlopig voldoende. Mvg, Boy S.
 2. Oke, dat is mooi. Ik heb een VOF dus neem aan dat dit hier ook voor geldt. Stel ik heb aan de kassa 100 inpakdozen gekocht voor mijn bedrijf. Ik betaal dit met mijn privé rekening. Ik krijg hiervoor een bonnetje uit de kassa is dit voldoende in mijn boekhouding op te nemen. Of moet ik het betalingsbewijs van mijn bank uitprinten en in de boekhouding doen? Bedankt voor het laatste antwoord;)
 3. Ik leg ze voor beide af. Ik moet iedere dag naar dat bedrijf toe om dingen voor mijn eigen bedrijf te doen. Dat ik toevallig daar ook heel de dag werk doet daar niets aan af. Misschien dat ik ogv deze redenering het als zakelijke kilometers mag tellen? Het voelt ook aan alsof het niet mag, maar ik wil toch even zekerheid.
 4. Ik heb nog een klein vraagje: Ik werk iedere dag in loondienst bij bedrijf X, ze helpen we dagelijks bij het runnen en opzetten van mijn eigen bedrijf Y. De 25 kilometers die ik dagelijks af moet leggen naar bedrijf X, zou ik deze ook als zakelijke kilometers aan mogen geven? Ik blijf na mijn werk bij bedrijf X altijd een uur om dingen aan mijn eigen bedrijf te doen in het gebouw van bedrijf X. Verder heb ik een vennoot die ook heel wat zakelijke kilometers aflegt in een privé auto. Maar deze privé auto staat op naam van zijn oma. Mag hij ook gewoon zijn zakelijke kilometers op tellen voor de 0,19 cent per kilometer als autokosten en de BTW die hij betaald op brandstof? Mvg, Boy S.
 5. Oke, ik denk dat mijn vraag niet helemaal duidelijk was. Ik doel namelijk niet op de gemaakte kosten voordat ik de onderneming heb opgestart, maar de kosten die ik gemaakt heb toen de onderneming al bestond. De onderneming was er al, ik heb alleen facturen betaald en producten gekocht voor de onderneming met mijn privérekening aangezien ik in het begin nog geen zakelijke rekening had. Moet ik uit jullie antwoorden nu afleiden, dat ook de BTW van deze uitgaven terug gevraagd kan worden op verzoek in een brief bij de inspecteur? Mvg, Boy
 6. Ik heb een vraagje: in mijn handboek van Boekhouden geboekstaafd staat het volgende: Bij inbreng in het bedrijf van goederen uit privebezit is het terugvorderen van vroeger betaalde omzetbelasting niet mogelijk, omdat de Wet op de Omzetbelasting dit niet toestaat. Ik heb een eenmanszaak en heb heel wat facturen voor de zaak privé betaald omdat ik nog geen zakelijke rekening had. Kan ik deze BTW dan op geen enkele manier terug vorderen? Mvg, Boy S,
 7. Zoals ik dus begrijp valt en de aanschafwaarde van de telefoon en de maandelijkse abonnementskosten onder bedrijfskosten en kunnen exclusief BTW van het belastbaar inkomen worden afgetrokken? Kan ik de zelfstandigenaftrek wel doorschuiven naar een opvolgend jaar, zodat ik de bedrijfskosten zoals de aanschafkosten van de mobiel, en maandelijkse abonnementskosten wel kan afschrijven? (Ik weet dat het om niet veel geld gaat, maar als ik een mobiel met de maandelijkse abonnementskosten van €50 euro exc. BTW aanschaf, dan kan ik wel ongeveer 200 euro in een jaar besparen (50 *12 = 600 * 33 %= 200 euro)
 8. Ik ben al heel de middag op zoek geweest naar antwoorden voor mijn vraag, maar ik heb geen antwoord gevonden die gelijk is. Het gaat erom dat ik een abonnement voor een mobiele telefoon wil aanschaffen voor 100 % zakelijk gebruik voor mijn VOF. Het mobieltje kost bijvoorbeeld €100,00 en de abonnementskosten zijn 20 euro per maand inclusief btw. [*]item 1 Ik neem aan dat ik de BTW op de maandelijkse €20,00 gewoon bij de omzetbelasting aan kan geven en deze zo terug kan vragen. Kan ik dit ook doen met de BTW op het toestel van €100,00? [*]item 2 Kan ik de €100,00 ook van mijn belastbaar inkomen aftrekken? Hij valt niet onder de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek aangezien hij goedkoper is dan 450 euro. Ik denk dat het antwoord NEE is, maar ik wil graag zekerheid. [*]item 3 Als mijn belastbaar inkomen op 0 uit komt het eerste jaar (door de zelfstandigenaftrek en startersaftrek) kan ik de €20,00 per maand abonnementskosten doorrekenen naar het jaar daarna? Of is het een mogelijkheid dat ik het zelfstandigenaftrek doorschuif naar komende jaren (9 opvolgende jaren mag dit volgens mij). Zodat ik wel mijn maandelijkse €20,00 abonnementskosten kan aftrekken van mijn belastbaar inkomen... Het zou super zijn als iemand deze vragen zou kunnen beantwoorden.
 9. Oke super dat is precies het antwoord dat ik zoek. Die had ik over het hoofd gezien. Ik heb wel nog een vraagje over het laatste gedeelte van de reactie van Joost. Wat bedoelt hij hiermee, dat de studiekosten wel aftrekbaar zijn onder voorwaarden als persoonsgebonden aftrek?
 10. Hoi hier weer een vraag of de studiekosten aftrekbaar is. Ik heb een aantal topics gelezen over de vraag of de studiekosten aftrekbaar is, maar ik heb geen duidelijk voorbeeld gevonden van mijn situatie. Mijn situatie is als volgt: ik ben samen met mijn huisgenoot een VOF gestart in het online verkopen van tafellinnen. Ik volg als WO studie ondernemingsrecht. En mijn huisgenoot International business administration. Wij krijgen beide €266 uitwonende studiefinanciering per maand. Door mijn rechten studie heb ik het onderlinge samenwerkingscontract op kunnen stellen, de algemene voorwaarden, we houden de boekhouding zelf bij (allebei het studievak boekhouden en ik heb belastingrecht). Kortom er zijn een aantal zaken die we zelf kunnen dankzij onze studie. Ik vroeg me nu af of het vakliteratuur ex BTW kan aftrekken en het collegegeld aftrekbaar is? En of dit persoonlijk aftrekbaar is van het belastbaar inkomen? En of ik iets moet doen met de BTW op de boeken voor de omzet belasting... Scholingsuitgaven onder voorwaarden aftrekbaar U kunt bepaalde scholingsuitgaven onder de volgende voorwaarden aftrekken: - U volgt een opleiding die u nodig heeft voor uw huidige beroep of een toekomstig beroep. - Uw studie heeft een van de volgende doelen: - verbeteren van uw maatschappelijke positie in financieel-economisch opzicht; - op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die u nodig heeft voor het verwerven of behouden van uw inkomen uit tegenwoordige arbeid. Voor het aftrekken van scholingsuitgaven geldt een drempel. Deze drempel is inkomensonafhankelijk en is € 500 per persoon. Het maximaal aftrekbare bedrag is € 15.000. De kosten van een studie uit liefhebberij of van een studie met een algemeen karakter zijn niet aftrekbaar. Aftrekbare kosten van scholingsuitgaven Aftrekbaar zijn bijvoorbeeld uitgaven voor: - lesgeld; - studieboeken. Niet-aftrekbare kosten van scholingsuitgaven Niet aftrekbaar zijn onder andere: - reis- en verblijfskosten; hieronder vallen ook kosten van excursies en studiereizen; - uitgaven voor huisvesting, voedsel, drank, genotmiddelen en kleding; - kosten van een werk- of studeerkamer; - inrichtingskosten van een werk- of studeerkamer. Mvg, Boy S
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept