morloff

Senior
  • Aantal berichten

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door morloff

  1. Hai Lionel, Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Natuurlijk kun je gewoon je AV aanpassen voor deze klant. De AV voeg je als het goed is bij het contract / overeenkomst. In dat geval heb je dus gewoon de AV aangepast en zijn die een integraal onderdeel van de overeenkomst. Het kan natuurlijk zijn dat je de AV niet kunt (of wellicht niet wilt) aanpassen. In dat geval kun je in de overeenkomst zelf de uitzonderingen vermelden. Zoiets dergelijks als "Op deze overeenkomst zijn onze AV van toepassing, met uitzondering van de artikelen 3.5, .... De AV zijn als bijlage toegevoegd, met als kenmerk ... " Wellicht is een aangepast artikel van toepassing. In dat geval kun je dat gewoon los in je overeenkomst zelf vermelden, bijvoorbeeld onder een kopje Voorwaarden. Hopelijk haal je de klus binnen!
  2. Bij sommige bedrijven vraag je inderdaad af hoe ze overleven. En dat in een duur pand. De keerzijde is ook zichtbaar. Veel faillissementen en sommige binnensteden zien eruit als een rot gebit: tussen de winkels die open zijn verschijnen steeds meer bordjes met faillissementsverkoop, leegverkoop, te huur etc. Veel winkeliers beginnen ook vanuit de liefde voor een product, en minder vanuit de harde realiteit van zakendoen. Toch zie je ook veel creativiteit. Ondernemers die in de zomer ijs verkopen, verkopen in de winter bonbons. Eigenaren van fysieke winkels hebben ook een online winkel (een van de ondernemers in ons dorp verkoopt bijvoorbeeld 85% van haar omzet online en betaalt daarmee eigenlijk haar fysieke winkel). Misschien dat dus die ijscoboeren daarnaast ook andere zaken doen, bijvoorbeeld ijstaarten voor bruiloften, workshops, etc. Zo weet ik dat de voormalig eigenaar van een zeer bekende ijswinkel uit Wageningen levert aan LaPlace. Kortom: creativiteit alom.
  3. Beste Right, Dat denk ik ook. Helaas nog geen bericht vanuit Haribo om dit te bevestigen. Marcel
  4. Om meer duidelijkheid te krijgen in deze discussie heb ik zojuist de volgende mail aan Goos gestuurd: "Er is een discussie gaande op het forum Higherlevel (www.higherlevel.nl) over de doorverkoop van Haribo snoepgoed onder een eigen merk. De vraag is vooral of dit mogelijk is. Een ondernemer overweegt namelijk om snoepgoed van Haribo te mixen met snoepgoed van andere leveranciers, en deze onder een eigen merk te verkopen. Er is onduidelijkheid of dit mogelijk is of niet. Kun jij hier je licht over laten schijnen, eventueel online, maar anders even per e-mail?" In afwachting van een antwoord! P.s.: ik zal erbij vermelden dat het hier om een paar serieuze grootverbruikers gaat ;)
  5. Maar denk je niet dat Kruidvat uitgebreide afspraken heeft gemaakt met deze leveranciers? Onder andere over verpakking, prijsstelling, af te nemen hoeveelheden, kwaliteitscontroles etc. Of zou Kruidvat zomaar al dat snoep bij elkaar hebben gekwakt in een zakje en er vervolgens een label op hebben geplakt? Ik kan het me eerlijk gezegd niet voorstellen...
  6. Haha, ik geef nog niet op hoor! ;D Ik vermoed dat het inderdaad geen enkel probleem is om het allemaal gemengd in een zak te doen, dat klopt. Dat gebeurt ook bij avondvierdaagses en in snoepwinkels. Ik denk echter dat bij Haribo en soortgelijke bedrijven de alarmbel wel gaat rinkelen op het moment dat je een eigen brand gaat neerzetten. Dan verkoop je niet langer door, maar ben je aan het concurreren.
  7. De kans dat dit mag schat ik zo ongeveer op 0. In principe kun je natuurlijk altijd contact met hen opnemen om dit te bespreken, maar verwacht je echt dat Haribo het akkoord vindt dat hun snoep in een zak wordt vermengd met snoep van de concurrent en vervolgens onder een nieuwe naam wordt verkocht? Maar goed, wie ben ik.... Goos van Alphen is accountmanager bij Haribo, kan geen kwaad natuurlijk om hem eens te bellen...
  8. Beste Henri, Je kunt ook overgaan op maandelijks factureren. In het geheel niet ongebruikelijk. Leg dat gewoon vast in het contract dat je afsluit. Ik neem aan dat je wel voor ieder project een contract opstelt. Doe dat aub, zonder een contract en duidelijke afspraken ga je het uiteindelijk niet redden als groeiend bedrijf. Of het kan je in ieder geval in grote problemen brengen. Vaak bekijk ik per project welk facturatieschema we gaan hanteren. Bij kleinere projecten doe je dat gewoon achteraf, daar moet je ook niet moeilijk gaan doen. Maar bij echt grotere fixedprice projecten hanteer ik een verdeling (40% vooraf, 30% bij oplevering test en 30% bij acceptatie). Is het een nacalculatieproject dan leggen we vooraf een verwacht maximum vast, en ik mag dan maandelijks factureren tot dat bedrag. Misschien geeft dit jouw bedrijf en jezelf ook wat meer financiele armslag. Hopelijk heb je er wat aan.
  9. Beste Henri, Geniet ervan! Je bevindt je in een luxe positie. Je hebt een eerste wereld probleem. Je kunt zelf bepalen hoe je met de ruimte die je hebt gekregen omgaat. Teveel klanten? Wat een ellende! Ik bedoel het niet belachelijk te maken, ik bedoel echt letterlijk dat je ervan moet genieten. Iedere groei kost een beetje groeipijn, maar je wordt er wel groter van. Marcel P.s. toch een paar tips: je kunt ook NEE zeggen tegen een opdracht. Je kunt ook LATER zeggen tegen een opdracht. Je kunt ook opdrachten kiezen die beter passen in je portfolio. Je kunt klanten vragen een bepaald percentage vooraf te betalen. Je kunt goede administratie gaan bijhouden van je financien. Je kunt een CRM systeem gebruiken om je offertes beter te volgen. Je kunt...
  10. Je webshop is goed genoeg om te verkopen. Natuurlijk zijn er verbeteringen denkbaar. Mijn oog viel bijvoorbeeld meteen op dat balkje rechts met Bel ons / contact / KvK aangesloten. Vreemd genoeg niet als tekst opgenomen, maar als een ietwat wazig aandoend plaatje. Nadeel: niet te indexeren door zoekmachine en het ziet er minder mooi uit. Bovendien heeft het balkje als titel Basketball wear wat niet echt verhelderend is. Kies ik voor bijvoorbeeld de Miami heat Snapback, dan krijg ik een dropdown menuutje, waarin ik alleen kan kiezen uit een bedrag van 22,50 Euro. Waarom moet ik kiezen voor een bedrag? Een kleur of een maat snap ik, maar een bedrag? En als er maar een keus is, waarom moet ik dan uberhaupt kiezen? Productpagina is erg druk. Vind het sowieso jammer dat het allemaal nogal gepropt is. Brede balken links en rechts en dan daartussen net te weinig ruimte voor de inhoud zelf. Heel veel balkjes overal met informatie. Ik kan het als consument maar moeilijk overzien. RSS feeds, betaalmethoden, reviews, sitemap, klantenservice, basketballwear, mijn account. Dat staat allemaal in de rechterbalk. En dan heb je links en in het midden ook nog balkjes staan. Persoonlijk: ik vind de bovenbalk niet mooi. Links zo'n gestyleerd poppetje en dan helemaal rechts een basketbalnet. Die twee horen visueel gezien niet bij elkaar. Een wat fraaier logo zou ook niet misstaan. Ik vind het woord Tijdelijke Aanbiedingen gek. Het is een aanbieding of niet. Wat tijdelijk is, wordt ook nergens uitgelegd. De sitemap, klantenservice etc. hebben een heel ander uiterlijk dan andere pagina's. Waarom niet wat uniformer maken. Maar zoals ik al zei, er zijn natuurlijk punten voor verbetering. Maar eigenlijk zou je volgens mij veel beter kunnen gaan werken aan verbetering van de vindbaarheid en bekendheid (en hopelijk daarmee betrouwbaarheid) van je webshop. Want in de basis is hij 'goed genoeg' om te verkopen. En al die energie en geld die je steekt in verbeteren had je ook kunnen steken in extra verkopen! Hoe dan ook: succes, ik hoop dat je wat hebt aan mijn opmerkingen.
  11. Je mag volgens de rechtspraak inderdaad geen webshop runnen vanuit huis of vanuit een industrieterrein. Simpel gesteld: een webshop mag alleen gevestigd zijn op een locatie met als bestemming detailhandel. Grote kans dat dit op jouw terrein niet het geval is. Dit geldt eigenlijk altijd, dus ongeacht de wijze waarop je bestellingen afhandelt of welke betaaltypen je hanteert. Alleen is het zo dat de soep niet altijd zo heet wordt gegeten. Vrijwel nooit zal er iemand een probleem van maken, tenzij er overlast is of concurrenten je het leven zuur willen maken (zoals gebeurde bij Limoncello.nl). Laat je veel mensen langskomen bij jouw vestiging terwijl er bijvoorbeeld al weinig parkeerruimte is, dan is de kans groter dat een ontevreden nabijgelegen bedrijf zal gaan klagen, bijvoorbeeld bij de gemeente. En dan zou je zomaar een probleem kunnen hebben...
  12. //begin nerd talk // ja, de API is inderdaad prima. Helemaal gebaseerd op REST, dat zie je nog niet zoveel bij payment providers. Werkt ook goed, alleen jammer dat ze in mijn ogen niet goed omgaan met de namespaces in de XML. //einde nerd talk// Ik had inderdaad al een reseller account aangevraagd, vooral ook omdat ik hoop meerdere van mijn klanten op datzelfde platform te krijgen. De prijs die zij vragen voor transacties lijkt op dit moment onovertroffen. Op dit moment worden al wel de belangrijkste persoonsgegevens (wachtwoord, gebruikersnaam, adresgegevens) versleuteld opgeslagen middels een zeer goede encryptie bibliotheek, maar nog niet alle velden. Misschien inderdaad wel een idee om dat te gaan doen. Iedere webshop heeft bovendien zijn eigen publieke sleutel. Leuke zaken waar jij trouwens mee bezig bent. Heb even je website bekeken. Ik begrijp nu ook de achtergrond van de meer technische vragen!
  13. Beste Edwin, Waarom zijn het oplichters in jouw ogen? Ik ken het bedrijf niet, maar het vragen van geld voor online promotie is niet ongebruikelijk. Het schrijven van tweets of het aanmaken van Facebook pages is ook gratis, maar daar zijn ook tientallen bedrijven voor die dat betaald voor je willen doen. Maar wellicht doel je op de manier waarop ze werven?
  14. morloff

    VAR en loonlijst

    Beste Jes, Inderdaad lastig om zo'n structuur goed op te zetten zonder dat de belastingdienst daar moeite mee zal hebben. Het zou anders worden als je volledig ontslag zou nemen en daarna een contract zou afsluiten met je huidige werkgever om onder vergelijkbare condities je diensten te leveren. Zo'n contract mag gerust voor langere tijd lopen. Overigens geef ik je baas groot gelijk dat hij een VAR verklaring eist. Hij wil niet achteraf alsnog aangeslagen worden, omdat jij het niet voor elkaar hebt gekregen om meer klanten te verwerven. Ik kan me echter voorstellen dat je baas (en jij wellicht ook) niet staat te springen om deze constructie, omdat je daarmee natuurlijk wel je vaste dienstverband kwijt bent. Je zou het wellicht ook zo kunnen doen dat jij een aantal van de cursisten vanuit je eigen bedrijf direct mag gaan factureren. En dan bijvoorbeeld via een fee alsnog afdraagt aan jouw baas. Dat is op zich een prima constructie, maar zou wel betekenen dat je baas natuurlijk daarmee akkoord zou moeten gaan. Ik weet niet of dat bespreekbaar is? Overigens heeft een VAR niets te maken met tariefstelling of vrijheid. Het is alleen een verklaring die een opdrachtgever meer zekerheid geeft dat hij niet in de toekomst de Belastingdienst op zijn stoep hoeft te verwachten voor onverwachte aanslagen omdat ze de opdracht toch zien als een arbeidsrelatie.
  15. Beste Eentje, Ik kan inderdaad de AV automatisch laten printen (althans, een print dialoogbox laten verschijnen) of een PDF variant aanbieden. Ga ik aanpassen. Eigenlijk zijn vrijwel alle betaalmogelijkheden mogelijk. Ik had er alleen voor gekozen om zelf alleen iDEAL te gebruiken. Was er niet van op de hoogte dat iDEAL alleen niet mag? Zal ik naar kijken. Ik heb voor www.ijsmonster.nl een koppeling gemaakt met PSP SISOW (mooie API en zeer scherpe prijzen), maar heb ook in andere shops al dergelijke koppelingen geschreven met Buckaroo en Ogone. Alle betaalmogelijkheden die zij bieden, biedt ons systeem dus in feite ook. Ben nu aan het kijken of Klarna ook nog iets is om aan te bieden, maar dat is toch best nog wel prijzig voor de webshop eigenaar. Ja, het aanbieden van meerdere verzendmethoden is mogelijk. Deze opties zijn in principe beschikbaar, maar niet in www.ijsmonster.nl opgenomen. Echter (nog) niet op basis van gewicht of dimensies, daar doe ik nu nog helemaal niets mee. Maar dat is natuurlijk het mooie van een eigen systeem, indien een klant dit wenst kan dit altijd worden toegevoegd! Dat is ook mijn streven voor de komende tijd, maar mijn pogingen om daar interesse voor te kweken had ik net even in het verkeerde thread gedaan. Oeps, op de vingers getikt door de moderator :-[ Het gaat inderdaad nu niet over een beveiligde verbinding. Dat kan natuurlijk wel, maar zo ver was ik nog niet. In principe is dit niet veel meer dan het aanschaffen van een certificaat en deze op de server installeren. Zou ook moeten, dus gaat er zeker komen. Is een zeer eenvoudige en vertrouwenswekkende actie. De betaling zelf verloopt via iDEAL en is natuurlijk wel beveiligd. Samengestelde producten worden (nog) niet ondersteund door FRITZ. Eerste stap is nu om productvariaties toe te voegen, dus bijvoorbeeld verschillende kleuren, maten etc. Dit had ik eigenlijk al willen doen bij IJsmonster.nl, maar juist het product dat in meerdere kleuren beschikbaar was, bleek bij de leverancier nog maar in 1 kleur op voorraad. Toen heb ik dat er nog even uitgelaten. Staat voor de komende 2 weken op de rol (doorlooptijd).
  16. Hai Hans, Ik heb de aanpassingen doorgevoerd. Nu verschijnt de knop afrekenen alleen als je minimaal 1 product hebt geselecteerd. De BTW wordt niet langer vermeld. Ook staan niet langer de geschatte verzendkosten vermeld. Bedankt! Marcel
  17. Hai Hans, Er wordt inderdaad een factuur meegezonden met de bestelling. Daarop staat inderdaad de BTW vermeld. Ik zal het uit het bestelproces halen, want de shop is inderdaad vooral gericht op consumenten. Dank je wel voor de reactie. Probleem met de vouchercode is dat dat bij IJsmonster.nl een continue optie is. Zo geef ik al mijn zakelijke klanten een vouchercode, en wil ik ook regelmatig vouchercodes uitdelen als dat zo uitkomt (bij grotere bestellingen, aan relaties, bij problemen bij bestellingen etc.). Er zullen dus bijna altijd wel vouchers actief zijn. Het wordt dan wel erg lastig om dit aan en uit te zetten, vooral ook omdat je niet weet wanneer mensen de voucher gaan gebruiken. Marcel
  18. He, en nu is mijn handtekening, maar 2 regels hoog! ;)
  19. Beste Hans, Dank je wel voor je reactie. Ik heb mijn footer meteen aangepast. Wil niemand voor het hoofd stoten. Ik weet niet zeker of hij goed is, dat zie ik na het plaatsen wel even! Anders pas ik hem nog even aan. Fijn dat je probeert een testbestelling te doen. Dank voor het testresultaat, ik zie inderdaad dat de knop niet werkt. Ik ga het vandaag aanpassen. Zoals aangegeven zit deze webshop nog in de testfase, je melding is dus meer dan welkom. De verzendkosten zijn uiteindelijk afhankelijk van het opgegeven land van het verzendadres. Vandaar dat je in de winkelwagen nog een geschat bedrag krijgt. Maar eigenlijk kan ik dat geschatte wel weghalen, want ik verzend alleen naar Nederland en Belgie, en in beide gevallen houd ik 5 Euro aan. Ga ik dus ook aanpassen. Ik begrijp je opmerking over de BTW en de voucher alleen niet helemaal. De genoemde BTW is het bedrag aan BTW van het totaalbedrag. Voor bijvoorbeeld bedrijven die BTW moeten afdragen is dat goed om te weten. Of bedoel je dat ik dat beter niet bij de winkelwagen kan vermelden? De optie van de vouchercode is er natuurlijk alleen voor die mensen die ook daadwerkelijk een voucher code hebben. Vond je dat verwarrend? Dank voor je reactie en de nuttige aanvulling.
  20. Hai BVD, inderdaad nog heel veel te doen. Zeker SEO biedt nog veel ruimte voor verbetering. Maar ook al heel veel gedaan! We werken er iedere dag weer een beetje verder aan, mede met dank aan de vele handige en kritische tips uit dit forum.
  21. Hai Happy Feet, Dank voor het compliment. Ik weet niet precies wat je bedoelt met een testcase, maar ik ben op dit moment op zoek naar ondernemers die met een goede case een nieuwe webshop willen starten. Waarbij de ondernemer op goedkope manier geholpen wordt aan een nieuwe webshop en Morloff haar product verder kan ontwikkelen en een mooi portfolio kan opbouwen. Als je daar ideeën over hebt, dan hoor ik het erg graag! Ik was zelfs al van plan om met ditzelfde verzoek een nieuw topic te beginnen!
  22. Het ligt er aan wat je onder adminstratie verstaat. Heb je het dan ook over het verwerken van retourzendingen? Het bijhouden van voorraden? Het bijhouden van leveringen? Het beantwoorden van vragen? Het bemannen van een helpdesk? Je zou deze taken gescheiden kunnen beleggen bij allerlei gespecialiseerde mensen, maar je kunt dit ook proberen te combineren. Overigens praat je met 100 bestellingen per dag wel over een serieus volume. Heb je het over administratie in de klassieke zin (alleen het op papier / computer bijhouden van de transacties) dan kun je dit met een stuk goede automatisering sterk beperken. Regel je het goed, dan zal de functie zich beperken tot de handelingen die moeilijk automatisch kunnen worden gedaan, bijvoorbeeld extra controles, contacten met je accountantskantoor etc. In dat geval zou je wellicht uit de voeten kunnen met 4 uur per week. Hoe slechter je automatisering is, hoe hoger het aantal uur. Ik hoop dat dit je helpt.
  23. Hai allen, Iets later dan gepland de screenshots. Zie de volgende URL voor een aantal screenshots met korte toelichting. http://www.morloff.nl/fritz-en-heidi-screenshots.cfm
  24. Daniel, helemaal mee eens. Maar ik wilde inderdaad vermijden dat het een discussie zou worden tussen voor- en tegenstanders van maatwerk software en standaard software. Maar ik schaar mij ook duidelijk in het kamp van de maatwerkers, dat moge duidelijk zijn! Highio, jij kan moeilijke vragen stellen ;) Laat ik voorop stellen dat ik nu bezig ben om versie 1 gereed te maken. Er moet kortom nog veel werk gebeuren. Tegelijkertijd heb ik dermate veel e-commerce trajecten in het verleden gedaan om goed te weten waar de primaire behoeften van online shophouders liggen. Gemak en eenvoud, het kunnen aanpassen van de juiste velden, goed inzicht via duidelijke rapporten, inzicht in waar bestellers afhaken, al dat soort zaken zijn er verwerkt. Deze optimaliseren het proces natuurlijk. Integratie met andere systemen (bestel-, voorraad-, relatiesystemen etc.) staat ook hoog op de agenda, maar wil ik gaan oppakken op basis van concrete projecten. Maar ik zal in de screenshots het een en ander laten zien. Overigens schrijf ik mijn ervaringen en motivatie ook op in een artikelreeksje op www.morloff.nl. Daarin kun je waarschijnlijk ook al een en ander halen. De artikelreeks heet De Geboorte van het IJsmonster. Misschien leuk om eens door te lezen, je ziet het direct op de homepage staan. Ik was net begonnen aan een opsomming van de mogelijkheden, in het volgende deel wilde ik daarmee verdergaan. Benieuwd wat je daarvan vindt!
  25. Ik heb in het verleden een eigen CMS ontwikkeld, genaamd FRITZ. Daar draaien aardig wat klanten op met hun websites. Al die klanten maken gebruik van hetzelfde CMS, maar via parameters en instellingen krijgt iedere klant min of meer zijn eigen look, feel en functionaliteit. Als onderdeel daarvan heb ik nu HEIDI ontwikkeld. HEIDI is de e-commerce oplossing en draait eigenlijk als een module (eigenlijk 2) binnen FRITZ. In het verleden heb ik op soortgelijke wijze ook al eens een planningtool mogen maken. Die heet overigens FRANZ! HEIDI / FRITZ is dus de backend waar IJsmonster.nl ook op draait. IJsmonster.nl is een voorbeeldshop. Het is een echte webshop die door onszelf wordt gerund. Klanten hebben dus niet de mogelijkheid om in de backend van IJsmonster.nl rond te wandelen. Maar ik ga natuurlijk wel (potentiele) klanten de achterkant laten zien en samen met hem door het systeem lopen om te laten zien wat mogelijk is. Het is geen standaardproduct wat ik ga verkopen aan een onbekende via internet, dus zo'n login of video's zullen ook niet nodig zijn. Het zal altijd op basis van persoonlijk contact zijn. Een wat lang antwoord, maar ik dacht het even toe te lichten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.