Jump to content

m19

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • First name
  Martijn
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Zal ten eerste aan de gemaakte afspraken liggen. Ik vraag mij af wat er precies niet werkt en in welke versie van IE. Gaat het echt om belangrijke functionaliteit dat niet werkt in IE9+ of IE10+ of mist er ergens een schaduwtje of zijn de blokjes hoekig in plaats van rond? Als ontwikkelaar zeg ik dat het puur aan de opdracht ligt mits er geen concrete afspraken zijn gemaakt. Momenteel ben ik bezig met een zeer specialistische web applicatie gericht op hoog opgeleide technische mensen, hier wordt er eigenlijk vanuit gegaan dat de bezoeker altijd de nieuwste browser heeft en wordt dus geen ondersteuning voor bijvoorbeeld IE gegeven. Bij een MKB website'tje zorg ik ervoor dat alle belangrijke functionaliteit in IE8+ en hoger werkt. De styling is dan niet altijd perfect. Denk aan bepaalde CSS3 dat niet overal werkt, maar wel heel veel tijd en moeite scheelt (zie bovenstaande voorbeeld). Als dit geval bij mij zou spelen (als ontwikkelaar dus) zou het echt aan de opdracht liggen of ik gratis iets ga oplossen, mits er dus geen concrete afspraken over browser ondersteuning zijn gemaakt. edit: ik sluit mij verder ook aan bij het bericht van mmint.
 2. Ik werk inderdaad vanuit huis of andere gratis werkplekken. Sterker nog: het is niet relevant. De belastingdienst kan geen vordering loonheffing en sociale premies opleggen aan niet in Nederland gevestigde bedrijven. De VAR en verkapt loondienstproblematiek speelt bij buitenlandse opdrachtgevers dus ook niet. (je kunt ook geen VAR aanvragen voor een buitenlandse opdrachtgever). Het grootste risico dat jij loopt is dat je door de belastingdienst niet (meer) als ondernemer wordt beschouwd. Maar aangezien de opdracht eindig is, lijkt me dat voor jou niet zo'n groot risico. Weer wat geleerd! De opdracht zal inderdaad eindigen, wanneer dat precies is lastig om te zeggen, maar nog een half jaar is de voorlopige schatting, als ik gemiddeld ~20 uur per week blijf doen.
 3. Hallo iedereen, Al een tijdje heb ik een eenmanszaak naast mijn studie. Oorspronkelijk vooral eigen projecten uitgevoerd maar sinds drie-kwart jaar doe ik ook freelance opdrachten voor derden. Op een paar zeer kleine opdrachtjes na (<1.000 euro) werk ik nu al ruim een half jaar voor een klant uit Engeland (Engelse LTD). Hier factureer ik gemiddeld 20 uur per week aan en onderhand is ruim 90% van mijn omzet over 2014 van die klant afkomstig. Nu de discussie over VAR weer gaande is vroeg ik mij af, loop ik hier enige risico's mee? Ik verwacht nog minstens een half jaar voor deze klant te werken en in die tijd zo goed als geen andere opdrachten aan te nemen. Dit red ik qua tijd ook niet naast mijn studie. De klant zelf vraagt ook verder nergens om, hij wil bepaalde applicaties gerealiseerd hebben, hier adviseer ik hem in en daarna realiseer ik de opdracht. Ik zie dit zelf niet als verkapt loondienst of iets dergelijks, maar vraag mij wel af hoe de Belastingdienst hier over denkt en of ik niet iets over het hoofd zie (dan met name dat ik dus 2x een half jaar slechts 1 opdrachtgever heb en dat deze uit Engeland komt).
 4. En wat onderscheid jou van de honderden (duizenden?) concurrenten?
 5. Geef mensen eens een reden om bij jou te kopen, een lage prijs en 24 uurs bezorging is geen reden meer, aangezien je honderden concurrenten dit ook hebben.
 6. Aangezien je WordPress gebruikt kan ik voor de vertaling van de teksten de codestyle localization plugin aanraden.
 7. Ik gebruik ook Zopim en verberg deze als ik offline ben, verder gebruik ik ook de app op mijn iPhone zodat ik zoveel mogelijk wel online ben. Ik ben er in elk geval tevreden over.
 8. Ik heb me toch besloten om me wel al in te schrijven, de afspraak is al gemaakt. Dit jaar moet er nog 41 euro betaald worden? Misschien zonde, maar ik vind het het wel waard. Ondanks dat ik heb ingevuld dat mijn onderneming vanaf morgen begint, kan ik server/domeinnaam kosten van afgelopen maanden nog wel meerekenen? Bedankt voor je stukje over BTW, volgende keer toch maar even wat verder doorklikken op de site van de Belastingdienst. Ben het trouwens helemaal met je mening over affiliate marketing eens, sowieso ben ik niet van plan dat alleen te gaan doen. Het is wel lucratief om snel geld voor grotere projecten te creëren.
 9. Ik ben mij ook heel goed bewust van Google en zijn updates, mijn affiliate sites zijn van behoorlijke kwaliteit. Ik bouw al jaren websites en ondanks dat ik student ben durf ik mij daar wel een expert in te noemen, ben heel goed op de hoogte van alles omtrent Google, SEO, Affiliate sites noem maar op. Daarnaast voegen mijn sites ook echt waarde toe aan de gebruiker, daarom gaan de inkomsten al mooi omhoog en kom ik regelmatig snel bovenaan google. Shady linkbuilding doe ik niet aan, sterker nog ik heb nog nooit 1 link "gemaakt". Maar daarvoor heb ik andere fora, om dit soort dingen te bespreken :) Waar ik met affiliate sales maar 7-8% kan verdienen kunnen mijn marges met bijvoorbeeld dropshipping stukken hoger gaan liggen, en ja ik ben mij hier ook goed bewust van de verschillen zoals betalingen, retourneren etc. Affiliate sales zijn mooi, maar het echte werk moet nog beginnen. Ik sta voor ongeveer 20 uur per week op papier vanaf januari, ik spendeer zeker wel veel meer als dat aan mijn sites. Dit houd ik allemaal bij met http://www.urenoverzicht.nl/ Om nog even te benadrukken: dit is echt geen idee van gisteren, ik verdien al jaren behoorlijk geld bij op internet, maar altijd onofficieel, ik wil het alleen graag naar de volgende stap te brengen. Denk dat ik volgende week de KVK maar eens ga bezoeken.
 10. Ik ben mij heel goed op de hoogte van de verschillen tussen affiliate marketing en dropshipping. Wat nu zonder kvk nummer een hobby met affiliate marketing is zou ik graag willen uitbouwen tot echte webshop(s) met dropshipping. Een eigen onderneming wil ik helemaal niet vanwege de 'status' voor anderen. Ik bedoel het meer in de zin van: als particulier hoef ik natuurlijk niet bij een bedrijf aan te kloppen voor een zakelijke relatie. Overigens werk ik al jaren voor een baas en ben ik ook niet van plan dat zomaar op te zeggen. (wat ik ook al aanduidde in één van mijn vorige berichten). Hier heb ik meerdere webshops opgezet in de meubelbranch. Vanwege het feit dat niemand in mijn hele familie onderneemt, net als vrienden is het soms moeilijk om over de (voor sommigen) simpelste dingen duidelijkheid te krijgen.
 11. Vraag me af hoe ik zoiets kan bewijzen, behalve het feit dat de websites die de inkomsten leveren op die server staan. Overigens wat ik vergeten ben in mijn eerste bericht als redenen om een bedrijf te willen is natuurlijk ook de mogelijkheid om leveranciers van producten rechtstreeks te benaderen voor bijvoorbeeld dropshipping. Ook kan ik dan iDeal betalingen ontvangen. Komen gelijk alweer een boel ideeën naar boven waar ik zonder kvk nummer niet eens aan hoef te denken.
 12. Wow! Wat een snelle en goede reacties. Als eerst over Zanox, zover ik weet stuurt Zanox een creditfactuur van Duitsland, zoiets kan ik in MoneyBird gewoon invoeren. Sowieso ben ik niet van plan te stoppen met mijn studie maar verwacht ik januari mijn diploma te halen, mijn (eventuele) vervolg studie kan ik pas in September beginnen. Hierdoor heb ik dus 8 maand waarin in deels voor een baas en deels (lees: elk ander uur) voor mijzelf bezig kan. Mijn doel is uiteindelijk 100% voor mij zelf te beginnen, maar onverstandig doen en nu al stoppen met alles terwijl mijn inkomsten nog gering zijn zou ik nooit doen. Mijn ouders zijn bang dat zij kunnen gaan opdraaien voor eventuele schulden die ik maak, al moet ik zeggen omdat ik heel open ben over mijn financiën en het internet laagdrempelig is om in te stappen valt dat ondertussen wel mee. Overigens nog een klein vraagje: Ik huur al een tijdje een VPS voor 40 euro ex BTW per maand, kan ik zoiets vanaf moment van inschrijven onder kosten van het bedrijf laten vallen?
 13. Hallo, Ik ben Martijn, student met een droom om voor mezelf te beginnen. Even een kleine situatie schets: [*]Afkomstig uit een arbeidersfamilie, ondernemen word als no-go gezien [*]Financieel is alles in orde, sparen doe ik al sinds jongs af aan [*]Ik ben nu een aantal maand bezig met internet marketing, met name affiliate marketing [*]Ik verdien hier nu enkele tientjes per dag mee, eerste uitbetaling word november verwacht [*]Ik wil hier graag in verder om een volwaardig inkomen te verdienen [*]Ik heb (voorlopig) geen belang bij business 2 business (maken van websites voor anderen), maar alleen voor mezelf Mijn toekomst schets: [*]Een eigen kantoor / kantoor aan huis [*]Het maken van websites die meerwaarde voor mensen opleveren, met een leuk verdienmodel [*]Eigen baas zijn Ik wil dus graag een eigen bedrijf beginnen, liefst zo snel mogelijk. Redenen voor mij om dit te willen zijn: [*]Professionele uitstraling [*]Zakelijke rekening [*]Goede administratie van kosten en opbrengsten [*]Dan gebeurd het "echt" Nu vroeg ik mij nog een aantal dingen af: [*]Het urencriterium is 1225 uur in een kalenderjaar, wat als ik morgen begin? Dan is 1225 uur onmogelijk [*]Ouders zeggen: je verdient nog te weinig om een bedrijf te beginnen, die zien het liever als "extraatje" voor op de spaarrekening [*]Een hoofdinkomst is Zanox die mij vanuit Duitsland betaald, hoe zit het dan met de BTW? Hopelijk zijn er mensen met een soortgelijke ervaring, zie graag wat reacties tegemoet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept