Jump to content

appgoeroes.com

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

 • Location
  Arnhem
 1. De kosten van een app laten maken zijn kort samengevat op onze website weergegeven: http://www.appgoeroes.nl/app-laten-maken/kosten-app-laten-maken.html vwb de opbrengsten is er een groot verschil tussen 1) Een App voor consumenten: Deze is bijna altijd gratis en er dient aan verdiend te worden door reclame inkomsten of 1 v/d andere 5 verdienmodellen. 2) Een Zakelijke App. Hier kun je gerust een paar euro voor vragen. Een handige tool is dat dubbel en dwars waard. Zie http://www.appvalley.com/pdf/Guide_12thEdition_WEB.pdf (Hoofdstuk Monetization) voor de verdienmodellen Qua kosten, reken op minimaal 75% marketing (pers, adverteren, social, etc) en 25% ontwikkelkosten. Geen enkel idee, hoe goed ook, verkoopt zichzelf. Al geef je gratis telefoons weg, dan is het nog moeilijk/kostbaar om iedereen in Nederland (laat staan daarbuiten) te bereiken.
 2. Kijk ook even bij www.buckaroo.nl en dan de sectie "èM! Payment" speciaal voor micro betalingen zowel prepaid als postpaid.
 3. "April 120 uur" is een prima omschrijving. Het gaat de belastingdienst er met name om of je een dienst levert of goederen levert. En goederen bereken je niet in uur.
 4. Naast het verkopen van bestaande aandelen is er ook nog de mogelijkheid nieuwe aandelen uit te geven. Je verwatert je eigen belang dan terug tot 60%. De nieuwe aandelen gaan dan naar de kopers. Verschil is dat het bedrag dat zij betalen dan in de BV komt, ipv op jouw prive bankrekening. Afhankelijk v/d situatie kies je voor het 1 of het ander. Wil je de opbrengst van de nieuwe aandeelhouders gebruiken om het bedrijf te laten groeien dmv nieuw werkkapitaal, dan nieuwe aandelen uitgeven. Wil je nu alvast cashen, dan bestaande aandelen uit prive of holding verkopen OF overeenkomen dat je na storting een factuur mag sturen van een x bedrag aan de bv.
 5. @wouter: Ik neem aan dat de klant nu via PayPal saldo betaalt en in plaats daarvan via creditcard wil betalen, dat kan nl. ook via PayPal en heet dan PayPal direct, wat ik er mee bedoel is dat je daarvoor geen aparte dienst hoeft te nemen, zeker niet vanuit kostenoogpunt. PS. De klant kan natuurlijk ook gewoon met een (American) cheque geld op zijn Paypal rekening storten en dan met PayPal saldo betalen. Dat is wel goedkoper. Laat nooit rechtstreeks een cheque naar je opsturen, dan betaal je in NL je namelijk weer scheel aan bankkosten. (Laatst kreeg ik een cheque uit California van $100,- en moest EUR 66,- bankkosten betalen bij de Rabo), kreeg dus maar EUR 10 er voor terug.
 6. Hi, Via Paypal kan je ook creditcard betalingen ontvangen, je hoeft je daar als klant niet eens voor te registreren. Maak een betalingsverzoek aan, zoals je normaal ook doet voor een paypal betaling en mail die naar jezelf (begunstigde). Klik dan op de betaallink en klik op het creditcard icoontje. Dan vul je daar de creditcard gegevens van je klant in en klaar. (PS. wel zorgen dat je niet automatisch ingelogd wordt met je eigen paypal account als je de betaling van de klant doet) De betaling komt dan gewoon binnen op je eigen Paypal account. Qua kosten scheelt het volgens mij niet veel, ik geloof minimaal 1.95 per transaction +0.5% x het bedrag o.i.d. Voortaan kan de klant dit ook zelf doen bij de volgende betaling, maar het is fijn als hij je zo vertrouwd met zijn kaartgegevens.
 7. ja, het gaat erom dat de factuur door een Duits bedrijf wordt betaald en er geen BTW in rekening wordt gebracht. Er moet dan wel een EU Tax id (btw nummer) over en weer bekend zijn (handigste om beiden op de factuur te (laten) plaatsen). evt. kun je het btw nummer gratis laten checken bij de belastingtelefoon. Daarnaast dien je bij je BTW aangifte het ex.btw bedrag te vermelden bij het vakje "diensten geleverd aan EU landen". Als je dit doet krijg je automatisch een opmerking dat je dan voor dit kwartaal ook een Opgaaf IC in moet vullen. Die kun je bij overige documenten in mijnbelastingdienst aanklikken en invullen. (PS, dit is een beetje een onhandig formulier, omdat op de 1e pagina eerst gevraagd wordt BTW correcties vorige periodes in te vullen, dus niet per ongeluk de verkeerde pagina invullen).
 8. Als je op technisch vlak wil weten wat er allemaal mogelijk is, dan is daarvoor een developers guide gratis te downloaden. Deze heb ik zelf samen met een aantal andere experts samengesteld en wordt een paar keer per jaar bijgewerkt. De gids is speciaal bedoeld voor reguliere software ontwikkelaars die een overstap naar mobiel willen maken of voor bedrijven die meer inhoudelijk willen weten van de mobiele markt voor ze een app laten ontwikkelen. Ik weet niet of ik hier een link mag plaatsen, maar een kopietje staat hier: http://www.appvalley.com/pdf/Guide_11thEdition_WEB-1.pdf of anders even googlen op "mobile developer's guide to the galaxy"
 9. Beste Serdiz, Uitbetalen van cash is in Nederland uit den boze. Of het nu via een website, app, of in een zaaltje is. Zolang het kleinschalig is of in verenigingsverband, zoals bij de lokale bingo wordt het wel gedoogd, maar het mag officieel niet. Wat wel mag is een slagzin afmaken en dan een prijs uitkeren, dan valt het nl. niet meer onder kansspel, maar onder wedstrijd en bij een wedstrijd mag je wel een prijs winnen. Contanten zijn daarbij wel weer moeilijk, maar een vvv bon mag bijvoorbeeld wel weer. Als je toch geld uit wilt keren zul je een truuk moeten bedenken. Zoals het winnen van punten, waarbij je met die punten weer iets kunt kopen in een (aangesloten) webshop. Zo werkt dat ook met airmiles bijvoorbeeld of DE punten.
 10. Je moet inderdaad je kvk opsturen naar Apple. Laatst werd een nieuw account van ons afgekeurd omdat er geen puntjes tussen B.V. stonden in de naam en op de KvK wel, dus ze worden steeds strenger.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept