Jump to content

smustie

Senior
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Carlo
 • Last name
  Musters
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Coevorden
 1. Ik ben nu toch wel heel benieuwd hoor. TS heeft het over hardware, dus het betreft hier geen app. Moeten we dan denken aan iets soortgelijks als een schuifje zoals je op laptops ziet om de webcam af te schermen? Zo ja, hoe ga je er dan voor zorgen dat de gebruiker deze niet zelf verwijdert oid?
 2. Het is natuurlijk maar net hoe je de term "on topic" interpreteert. Gelukkig mogen wij daarover van mening verschillen.
 3. Ik zit dit alles toch wel even met verbazing te lezen. En dan heb ik het nog niets eens over het rammelende verhaal van topic starter. Stel je nu eens voor dat de tegenpartij hier een bericht had geplaatst (ervan uitgaande dat er inderdaad niets op papier staat) en deze had hier hetzelfde verhaal verkondigd van zijn kant. Vervolgens had hij gevraagd wat zijn mijn rechten en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet benadeeld wordt. Dan weet ik zeker dat iedereen had geroepen dat het verschrikkelijk dom is om niets op papier te zetten en dat diegene kan fluiten naar zijn (eventueel te halen) centen. Nee nu is het topic starter die, in mijn ogen overigens onterecht, makkelijk onder een samenwerking uit probeert te komen en dan gaan we allemaal stokken bedenken waarmee de tegenpartij zou kunnen slaan. Hoe onredelijk misschien ook ben ik van mening dat in deze situatie vooral de tegenpartij er nadeel van ondervindt dat er niets op papier staat.
 4. Scherp, maar als het nou voor de afnemers niet loont dan zou je toch denken dat dit soort bedrijven uitsterven. Zou er niet een hele kleine kans bestaan dat het toch ergens kan werken?
 5. Onder het motto beter laat dan nooit... Dit is echt de grootst mogelijke onzin. Ik zeg niet dat Facebook het meest innovatieve platform is, maar veel bedrijven behalen toch echt aanzienlijk hogere omzetten door het gebruik ervan. Heel begrijpelijk, het beste is om op de "warme" manier in contact te komen. Toch zou je denken dat koude (telefonische)acquisitie wel kan werken. Kijk alleen maar eens naar het aantal bedrijven die deze diensten aanbiedt. Prachtige ontwikkelingen, zo kom ik regelmatig innovatieve uitvindingen tegen waar ik blij van word. De een soms nog eenvoudiger dan de ander. Ik denk dat wij hier de spreekwoordelijke spijker op de kop slaan, een toegespitst verhaal waar de potentiële afnemer zich in herkent.
 6. Geeft niets dit maakt je menselijk ;)
 7. Een reële opbrengst zou zijn zo'n 2500 - 3000 euro per maand. Omgerekend moeten wij hiervoor 2 kastjes per dag verkopen (uitgaande van een werkweek van 5 dagen). Ik heb volgens mij niet gepretendeerd dat wij afhankelijk zijn van dit product. Het zal een deel van onze omzet moeten genereren, maar hiernaast bieden wij ook andere diensten aan. Gelukkig hoeven klanten ons maandelijks niets te betalen en is het een eenmalige investering. Ik denk ook dat dit een groot pluspunt is ten opzichte van bijvoorbeeld een club als "sowifi". De functies die ons systeem biedt zijn vele malen uitgebreider dan die van een standaard door de provider verstrekte routers. Bovendien zijn deze routers echt belabberd wat betreft bereik en stabiliteit. Onze accespoints kunnen op verschillende manieren beveiligd worden, net als elk ander merk accespoint. Gewoon prima in orde dus. Maar inderdaad denk ik wel dat er een clubje vrienden in Rusland zit die kan inbreken in ons systeem, maar ja, dat kan inderdaad ook via mijn broodrooster. Ook hier zijn inderdaad oplossingen voor. Dit is zelfs al mogelijk met de systemen van tegenwoordig. En uiteraard gaan wij voor onze klanten alles van a-z regelen.
 8. Dit zie ik toch echt anders. Als je als onderneming transparant bent kunnen mensen zelf de keuze maken en is het dus geen chantage. Je tweede punt snijdt wel hout, Facebook kan de gebruiker de vraag stellen om een recensie te schrijven. Natuurlijk kan deze negatief zijn, maar ik denk dat je daar als ondernemer alleen maar van kunt leren. Bovendien moet je ervoor zorgen dat mensen alleen maar positief zijn toch? Zoals al eerder vermeld zijn er ook andere mogelijkheden, zo kun je er voor kiezen om een (on)beveiligd gratis draadloos netwerk aan te bieden, maar kun je bijvoorbeeld ook betaald internet aanbieden. Dit kan dmv het gebruik van Vouchers of Paypal. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een zogenoemde Splashpagina. Deze pagina zal altijd als eerste worden getoond als iemand verbinding maakt met het netwerk. Dit kan bijvoorbeeld de webpagina van de onderneming zelf zijn of een landingspagina (dit wordt veelal bij hotels of ziekenhuizen gebruikt). Ik ben erg blij met de feedback die ik krijg, deze argumenten kan ik natuurlijk ook verwachten als ik bij mijn potentiële klanten op de stoep sta, maar inderdaad gaat het wel erg alle kanten op nu. Dit is nog eens de spijker op zijn kop en ook nog eens heel begrijpelijk. Ik ben zelf ook van mening dat persoonlijk fysiek contact het beste zal werken. Natuurlijk is dit wel de meest tijdrovende optie, maar zolang het rendabel is, ben ik er zeker toe bereid. Sorry maar dit vind ik wel erg kort door de bocht. Natuurlijk zijn wij geen doorgewinterde ondernemers en weet ik nog niet precies hoe ik optimaal gebruik maak van alle mogelijkheden. Anders kan ik deze vraag natuurlijk nooit aan jullie hoeven te stellen. Maar om nou meteen te suggereren dat wij niets te bieden hebben en niet weten waar wij over praten vind ik echt te ver gaan. Het klopt inderdaad dat het hier dunbevolkter is dan in bijvoorbeeld de randstad, maar dit houdt toch niet in dat er geen kansen liggen? Juist omdat het hier minder leeft is het aan ons om mensen te enthousiasmeren. Maar misschien ben ik te optimistisch, daar kom ik dan graag zelf achter. Het voordeel van dit dunbevolkte gebied in ook nog eens dat er een grotere gun factor is. Bovendien heerst hier ook een ons kent ons sfeer. Zoals al eerder vermeld zal niet iedereen gebruik maken van het draadloze netwerk, zolang mensen zelf een 4G bundel hebben die groot genoeg is zullen ze het daarbij laten. De groep mensen die er wel gebruik van maakt is nog steeds groot genoeg. Ik ben wel met je eens dat (zeker in dit dunbevolkte gebied) er veel plekken zijn waar het 4G netwerk vele malen sneller is het vaste kabel netwerk. Maar ook hier zijn oplossingen voor. Er zijn steeds meer providers die het 4G netwerk gebruiken om onbeperkt internet thuis aan te bieden. Dit is dan weer simpel te koppelen aan ons draadloze netwerk systeem.
 9. Deze toegevoegde waarde is er voor de eindgebruiker natuurlijk niet, deze is er alleen voor de onderneming die deze vorm van Wi-Fi aanbiedt. Dus jij zou voor de Wi-Fi op een ander terrasje gaan zitten of naar een andere horecagelegenheid gaan? Voorop gesteld dat ik iedereen in zijn waarde laat, maar waarom ben je sneu als je gewoon duidelijk verteld wat de mogelijkheden zijn en dat klanten er zelf voor kiezen om hiermee akkoord te gaan? Uiteraard (en gelukkig) verschillen mensen van mening en zijn er ook genoeg die hier geen enkel bezwaar tegen hebben. Dat is zeker weten waar, ik zal voor de verschillende branches een andere aanpak moeten kiezen, daar ben ik mij van bewust. Noem je dom, maar deze begrijp ik niet? Juist, dus gewoon doen en dan maar vallen en opstaan. Kijk aan, hier komen we weer verder mee, bedankt. Uiteraard hebben wij een ondernemingsplan, een marketingcommunicatie- of promotieplan echter nog niet. Daar moeten we maar eens mee aan de gang gaan. Wij hebben zelf geen marktonderzoek gedaan of laten doen. Ik twijfel zelf ook over de uitkomst van dergelijke onderzoeken, maar dit is puur op meningen van andere mensen gebaseerd en dus niet gefundeerd. Ook hier gaan wij veder naar kijken. Een overzicht van de door ons aan te bieden producten en diensten komt op onze website te staan en natuurlijk ook in de vorm van folder materiaal. Door natuurlijk net zo goed, zo niet nog betere service te leveren en persoonlijkheid voorop te stellen. Dit is inderdaad een hele grote speler in deze markt. Toch ben ik ervan overtuigd dat Nederland groot genoeg is om allemaal een goede boterham te verdienen. (liefst belegd) Nogmaals allen dank, erg veel nuttige comments!
 10. Natuurlijk is dit iets wat mensen ieder voor zich moeten bepalen, maar toch is er ook een grote groep mensen die blijkbaar gebruik maakt van een openbaar netwerk indien aanwezig. Een voorbeeld: In de winkel waar ik werkzaam ben hebben wij op de eerste verdieping een reparatiepunt van Samsung. Hier hebben wij ook een wachtruimte gecreëerd in de vorm van een tafel en 4 stoelen. Op deze tafel hebben wij een papier gelegd en daar op gezet dat er de mogelijkheid is om gebruik te maken van gratis Wi-Fi door in te checken via Facebook. Op dagelijkse basis checken hier gemiddeld 8-10 mensen in. Nu zitten mensen hier gemiddeld een kwartier te wachten, maar bij bijvoorbeeld horeca gelegenheden zitten mensen veel langer. Zo hebben wij bijvoorbeeld bij een groot pizza restaurant ons Wi-Fi netwerk aangelegd op aanvraag van de klant. De reden hiervoor was niet alleen dat mensen er zelf met hun smartphones gebruik van maken, maar dat er ook veel mensen zijn die voor de kinderen een tablet meenemen waarop ze bijvoorbeeld youtube kunnen kijken. Voorop gesteld dat ik niet de illusie wil wekken dat wij iets unieks aanbieden, blijkt uit de praktijk wel dat de meeste ondernemers niet goed genoeg op hoogte zijn van alle mogelijkheden. Dat is precies onze bedoeling, dus het aanbieden van een maand gratis of iets n die trend. Ook bedankt voor je feedback! Bedankt! Het feit dat deze manier van Social Media koppelen aan een openbaar Wi-Fi netwerk nog (te) weinig wordt aangeboden resulteert natuurlijk ook in dat nog bijna niemand hier ervaring mee heeft. Natuurlijk is het nog veel mooier als mensen uit zichzelf de moeite nemen om de het Facebook profiel van uw onderneming op te zoeken en hier een positieve feedback op te geven. De praktijk wijst echter uit dat dit in veel gevallen niet gebeurt. Er bestaat inderdaad ook de mogelijkheid om toegang tot het Wi-Fi netwerk te krijgen door het invullen van een (geldig) email adres. Vervolgens is er de mogelijkheid voor de ondernemer om deze maillijst te gebruiken voor het verspreiden van een nieuwsbrief/gerichte reclame. Voor alle duidelijkheid, dit zijn allemaal mogelijkheden en extra functionaliteiten. Uiteraard is het ook mogelijk om er een doodeenvoudig beveiligd of vrij toegankelijk netwerk van te maken. Fijn dat jullie allemaal zo kritisch, maar toch geïnteresseerd zijn. Toch denk ik dat wij niet de discussie hoeven te voeren of een Wi-Fi verbinding als extra dienst naar uw klanten toe een toevoeging voor uw bedrijf is. Ik denk dat de praktijk dit wel uitwijst. Ik ben alleen van mening dat het veel efficiënter kan worden ingezet. Mijn vraag aan jullie was eigenlijk meer gericht op de vraag hoe wij het beste acquisitie zouden kunnen plegen.
 11. Allereerst wil ik je bedanken voor je uitgebreide antwoorden. Echt super! De meeste smartphone gebruikers hebben standaard Wi-Fi aanstaan op hun device. Zij zullen dus ook een melding krijgen dat er een open Wi-Fi netwerk is gedetecteerd. Wij spelen in op de gedachte dat mensen zodra zij moeten wachten vaak hun telefoon pakken en beginnen met internetten. Zodra zij de melding krijgen dat er zich een open netwerk in de buurt bevindt zal een groot gedeelte van de mensen hier op klikken. Facebook is op WhatsApp na nog steeds het meeste populaire Social Media. Alleen in Nederland staan al 10,4 miljoen gebruikers geregistreerd. Hiervan gebruiken 7,5 miljoen gebruikers Facebook zelfs dagelijks. Ik denk dat je als bedrijf gewoon open en eerlijk moet zijn over het feit dat de check-in ook wordt gedeeld met uw netwerk. Op deze manier voorkom je irritaties achteraf. Feit blijft dat op deze manier de bedrijfsnaam continu onder de aandacht wordt gebracht.
 12. Daar zul je je over verbazen (net als ikzelf overigens). Tot op heden ben ik werkzaam in een telecomwinkel en verkoop dus zelf die internetbundels. Op het moment dat ik mensen een bepaald advies geef over de hoogte van de te nemen internetbundel dan krijg ik vaak de reactie: "nou die 500MB bundel is hoog genoeg, tegenwoordig heb je toch overal gratis Wi-FI". Uiteraard is dit lang niet overal zo, maar blijkbaar zijn er toch veel mensen die dit wel zo ervaren. Natuurlijk is dit een gevoelig punt en ben ik met je eens dat de retail dit veel meer zou moeten doen. Ook hierbij denk ik dat als men ziet dat op deze manier een groot aantal potentiële klanten te bereiken valt, dat de bereidheid dan wellicht groter wordt.
 13. Natuurlijk is het niet mijn bedoeling om mensen onnodig lastig te vallen met ons product, maar toch denk ik dat veel ondernemers zichzelf te kort doen door direct de deur dicht te gooien. Dat is nu precies het probleem, mensen kunnen zich hier geen beeld bij vormen, maar ik ben bereid ze uit te leggen hoe dit in zijn werk gaat. In het kort gezegd: Via onze Wi-Fi accespoints creëer je (lees wij) gemakkelijk een draadloos netwerk, eventueel naast uw bestaande netwerk. Uw klanten krijgen hiermee de mogelijkheid om gratis toegang te krijgen tot het wereldwijde web. Zodra een klant verbinding maakt met dit "gasten"netwerk krijgt deze de vraag om in te checken met zijn of haar Facebook account. Indien de klant gebruikt maakt van de Facebook app is dit met één druk op de knop gedaan. Hiermee geeft de klant automatisch op zijn of haar tijdlijn aan dat deze zich bij u bevindt. Het netwerk van de klant ziet deze check-in en kan hier op reageren of deze "liken" en zo komt uw bedrijf bij veel mensen onder de aandacht. Bovendien kunt u al uw klanten een extra dienst aanbieden in de vorm van gratis Wi-Fi toegang. Een extra pluspunt is dat wij deze accespoints eindeloos kunnen koppelen waardoor er één netwerk ontstaat in het gehele pand of over het gehele terrein. U hoeft dus maar één keer aan te melden en bent over het gehele terrein verbonden met het netwerk. Verder is het netwerk geheel naar uw wensen in te stellen.
 14. Beste Forum vrinden, Sinds enige tijd heb ik samen met mijn compagnon een bedrijf gestart. Wij bieden een aantal verschillende diensten aan te weten: Reparatie haal- en brengservice Computer en tablet hulp en ondersteuning Wi-Fi oplossingen op maat Nu hebben wij ons bedrijf gestart naast onze fulltime baan. Nu ben ik met mijn werkgever overeen gekomen dat ik op korte termijn het bedrijf ga verlaten. Ik ben voornemens mij fulltime in te gaan zetten voor ons eigen bedrijf en dan voornamelijk met de Wi-Fi oplossingen. Wij zien veel potentie in deze markt, voornamelijk door de mogelijkheid om het openbare netwerk te koppelen aan Social Media. De bedoeling is om hiervoor (koude) acquisitie te gaan plegen. Onze potentiële klanten zijn oa: - Horeca gelegenheden - Winkels - Openbare gebouwen - Sportcomplexen/kantines - Kapsalons - Apotheken - Huisartsen (wachtkamers) - Etc Nu is mijn vraag aan jullie doorgewinterde ondernemers hoe jullie het liefst willen worden benaderd. Uiteraard zullen velen van jullie nu zeggen: " helemaal niet, laat me met rust". Maar uiteraard ben ik overtuigd van ons product en weet ik zeker dat het een toevoeging is voor elk bedrijf in de bovengenoemde branches. Bovendien is ons product betaalbaar en toch zeer stabiel. Ik ben bereid om bij bedrijven langs te gaan om ons product te promoten. Mijn vraag is alleen of het dan zinvoller is om de potentiële klanten van te voren telefonisch, via e-mail of middels een brief te benaderen. Graag zou ik van jullie horen wat jullie eigen voorkeur geniet, maar ook adviezen of tips zijn natuurlijk van harte welkom. Alvast hartelijk dank, Carlo Musters Digitaal Op Stap
 15. Ook bedankt hiervoor, ik zal het eens bestuderen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept