Jump to content

Stefank13

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Stefan
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Met de 2 formulieren voor het vrijstellen van de BPM en het formulier vrijstelling voor de wegenbelasting is dat deel afgedekt. Je blijft echter zitten met een firmawagen waarover geen bijtelling wordt betaald...
 2. U stuurt een management factuur vanuit u Holding bv naar uw bvba, de Holding bv betaald uw salaris, u bent dan in loondienst van de Holding bv. Waar zou u de bijtelling dan willen betalen over de auto? daar u niet in loondienst bent in België. btw heeft er niet van doen. in België wordt er dus voor de door u verrichte werkzaamheden geen loonbelasting afgedragen in B maar in NL. (wel voor het persooneel in de bvba maar niet voor u zelf) Google eens onder Salary split Al met al is het leuk een auto op een buitenlands kenteken, echter meer problemen dan voordelen. Wat zegt uw boekhouder in NL of die in België B van een aanschaf van de auto op Belgisch kenteken?
 3. Uit het standpunt als je een auto op Duits kenteken hebt en in Nederland woont en ook in Nederland wordt belast over je wereld inkomen het volgende: Je ben in loondienst van een Nederlands bedrijf en wordt belast in Nederland over je inkomen, daardoor word je ook belast voor de bijtelling over de NEDERLANDE catalogus waarde van de auto (ook al staat deze op Belgische kenteken) Aangezien je niet in loondienst bent in België, dan wordt je in Nederland belast met 22% Over de Nederlandse catalogus waarde. Indien je Salary Split neemt, dan geld het volgende: Ik weet niet wat de bijtellingspercentage is in België, maar stel dat dat 12 procent is, dan belast de Nederlandse belastingdienst je over de volledige 22% bijtelling van de Nederlandse catalogus waarde - wat je in België als bijtelling hebt betaald. De 2 genoemde vrijstelling zijn leuk, daarmee ontwijk je alleen de wegenbelasting en BPM in Nederland. (dit is een verklaring dat je de auto vooral buiten Nederland gebruikt) Wat is het standpunt van uw Belgische boekhouder/accountant voor een auto Belgisch kenteken? - Ps, ik zou dat management nog even bekijken vanuit België naar Nederland? vind de Belgische fiscus het wel oké dat deze geen loonbelasting kan belasten? in Duitsland wordt dit door het finanzamt niet geaccepteerd.
 4. Dat hangt van veel factoren af, heb je een GbR, GmbH? Waar ben je woonachtig, NL of DL?, zoek in Duitsland een steuerberater/ boekhouders zoals Joost al aangaf. Als je van Duitsland naar Nederland levert zorg dan dat je Gelangensbestätigung in orde is.
 5. Dit maken wij ook vaak mee, daarom rekenen wij standaard € 50,- opmaakkosten welke bij order gecrediteerd wordt.
 6. Dat stel je aan de kvk!??? Stel je vraag beter aan het Team Grensoverschrijdend werken en Ondernemen
 7. Als je een bedrijfshal huurt als opslag, dan is dan geen enkel probleem. Officieel: Ga je er werkelijk kantoor houden dan ben je dus officieel werkzaam in Duitsland en dan is het wenselijk om een Duits bedrijf te stichten. Dan kan je denken een een GbR of een GmbH. Let wel op dat er haken en ogen aan zitten als je veel aan Nederland levert, voor elke export zending wenst het Duitse finanzamt sinds jan 2015 een 'Gelangensbestätigung' Praktijk: Je houdt je Nederlandse firma op een Nederlandse adres, je gaat huren in Duitsland en noteert DL als bezoekadres en er is geen haan die er naar kraait!
 8. Aanvullend op bovenstaande van Richard, verdiep je eens in de BOR/BOF regeling hiermee kan je compagnon misschien zijn 50% deels schenken aan zijn zoon, mocht de reële waarde te hoog zijn.
 9. Lever jij goederen aan de Duitse klant of lever jij diensten in vanuit Nederland naar Duitsland? of ben je daadwerkelijk in Duitsland aan het werk geweest in het Duitse bedrijf? Indien jij daadwerkelijk in Duitsland aan het werk bent geweest, moet het Duitse bedrijf een verklaring hebben dat jij 1. Het minimum loon uitbetaald krijgt van de firma waarvoor je werkt en 2. dat er loonbelasting in Nederland wordt afgedragen. Grote bedrijven willen hier nog wel is moeilijk over doen. Sinds 1-1-2015 hanteert Duitsland het minimum loon van € 8,50 Bruto hier wordt streng op gecontroleerd, ik gok dat het daar mee te maken heeft. Vraag anders even aan het Duitse bedrijf een voorbeeld/Beispiel van het document.
 10. Het nut om een eenmanszaak in Nederland te hebben cq. in Nederlandse loondienst kan zijn omdat je een Hypotheek aftrek wilt op je Duitse woning (als je bij een Nederlandse instellen een Hypotheek hebt) Het is helemaal niet zo gek dat TS iemand zoekt die van het Nederlandse en het Duitse belasting stelsel verstand heeft, hier is een duidelijk gevalletje van Nederland <-> Duitsland Combi en daar ook de voordelen van te pakken! c.q. de nadelen van te weten!
 11. Hoi Susan, Ik weet een Nederlands kantoor Enschede, Dit kantoor heeft ervaring met het Nederlandse en het Duitse belasting recht maar zit wel een eind uit de weg van omgeving Kerkrade. Zelf maak ik gebruik van het Kantoor in Enschede welke Nederlands en Duits recht kan, en laat ik de zaken in Duitsland, onder begeleiding van het Nederlandse adviseur door mijn Deutsche Steuerberater doen. Dit maakt de lijnen korter met de plaatselijke Finanzamt.
 12. Beste Beta, Het feit dat de server in Duitsland staat heeft niks te maken waar jij je belasting moet betalen. Je hebt een Nederlandse onderneming dus dan moet je 21% BTW berekenen, indien je aan klanten levert in Duitsland welke een MwSt. Nummer (btw nummer) hebben dan kan je btw verlegd leveren. Indien u per jaar boven de € 100.000 verkoopt in Duitsland aan particulieren dan kan je een Duits btw nummer aanvragen en zo de 19% aanrekenen ivp de in Nederland geldende 21% Bron Conclusie: Omzetbelasting betaal je in Nederland.
 13. - Managementfee uitkeren vanuit een Duitse GmbH is het finanzamt niet dol op, ze missen immers de Loonbelasting in Duitsland en word dus ook niet geaccepteerd. - Dividend uitkeren naar een Holding BV word niet geaccepteerd in Duitsland, de holding verricht namelijk geen echte activiteiten. Indien u perse wenst dat het een dochter onderneming moet zijn van u Nederlandse firma dan zou u kunnen kunnen kiezen om de GmbH een dochter onderneming te laten worden van uw Nederlandse werkmaatschappij, dan kunt u dividend uitkeren aan de Nederlandse dochter onderneming en zo weer aan de Holding. Ik zou ervoor kiezen om de GmbH geheel zelfstandig te laten opereren buiten uw Nederlandse bedrijven om. Dit scheelt heel veel vragen van zowel Finanzamt als de Belastindienst. Beide vinden namelijk ten alle tijden dat u te weinig belasting betaald. Als u een arbeidsovereenkomst aan wilt gaan met een op te richten GmbH, kijk dan eens op internet onder Salary Split. Let dan wel op dat er veelal gesproken word over progressie voordeel, maar nooit over progressie nadeel! Laat u goed informeren door een fiscaal specialist in de grensregio, welke ervaring heeft met D en Nederland!
 14. ik denk zelf dat het leuk is voor een stuk of 10 factuurtjes maar daarna is het te veel werk omdat het niet automatisch gaat. Zelf heb ik een linkje in de mail staan: betaal nu uw factuur per ideal en de klant wordt dan doorgelinkt naar een simpele pagina waar ze alleen het factuur nummer en bedrag in moeten vullen (eventueel als optie een klant nummer) Gratis script heb ik hier vandaan gehaald en aangepast. ps. ik werk nog met ideal lite van de rabobank.
 15. ik spreek uit mijn eigen ervaring, bij de verschillende bedrijven hadden ze dit gewoon bij zich, kosteloos! je krijgt dat de status SA (sleutel Adres)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept