Jump to content

perry Broeders

Legend
 • Content Count

  464
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

perry Broeders last won the day on November 17 2018

perry Broeders had the most liked content!

Community Reputation

44

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Country
  Nederland
 • Company or organization name
  Broeders Schilderwerken
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Even voor de duidelijkheid: zelf stuur ik uiteraard ook facturen na einde opdracht, welke dmv online bankieren worden betaald. Punt voor mij is dat ik zwart geld (= oneerlijke concurrentie) graag zie verdwijnen. Doordat contant geld nog nauwelijks in winkels wordt aangenomen tijdens deze corona crisis had ik het idee dat contant geld op deze manier langzaamaan gaat verdwijnen (waar ik ook absoluut geen moeite mee heb). Wat Bitcoins betreft: dit is ook niet zo anoniem meer volgens mij.
 2. Hoe ervaren jullie het contactloos/pin-only betalen? Is dit een voorbode voor het afschaffen van contant geld, en wat is jullie gedachten hierover? Zelf vermoed ik dat door het afschaffen van contant geld de concurrentie van de beunhaas fors af zal nemen. In deze tijden heb ik daar absoluut geen last van, maar zodra er weer een grote economische dip komt zal dat vast weer aan de orde gaan komen. Verder vermoed ik dat criminele activiteiten ook zullen verminderen zonder contant geld.
 3. Een andere optie is om jouzelf 4 dagen in de week te verhuren in plaats van loondienst, en dag 5 voor jouw eigen klussen gebruiken. In dat geval zijn zaken als zelfstandige aftrek waarschijnlijk wel haalbaar. Ik vermoed dat een eenmanszaak dat wel voordeliger zal zijn dan een bv.
 4. Misschien is het heel simpel gedacht, maar kan het een en ander open worden gesteld door genezen corona patiënten (die als het goed is immuun zijn)? Dit zal nog wel te weinig zijn om de horeca weer volledig te laten draaien, maar elk begin is er weer 1. Op dat punt is die QR code in China helemaal zo gek nog niet. In een bioscoop kan een immuun persoon ook prima binnen de 1,5 meter grens van een ander zitten, waardoor de capaciteit van een zaal ook toe zal nemen.
 5. Dat klinkt toch echt als een opdracht waarbij (hopelijk kan iemand met juridische kennis dit bevestigen) naar mijn idee inderdaad de aanvaarding vanaf dat moment in lijkt te gaan. En de 14 dagen vanaf die datum zijn dus ook al voorbij, los van de datum van bestelling (3 april). Nu is "mijn idee" van zeer lage waarde op het juridische vlak, maar heb je niemand in de buurt met juridische kennis of een rechtsbijstand waarbij je om advies kan vragen? Ik heb geen idee of je op een juridisch forum een betrouwbaar antwoord kan krijgen.
 6. Met als doel dat MKB op reis zijn activiteiten staakt (stopt met ondernemers lastig vallen) en als eventuele voorbeeld voor anderen die op een vergelijkbare manier aan geld willen komen, want die gaan er zeker komen.
 7. Gisteren stond op de site nog aangegeven dat het domein bij one.com stond geregistreerd, nu net de melding "Server niet gevonden". Dat lijkt dus meer op anti-anti-fakenieuws. Word het dan niet eens tijd om de rollen om te draaien en met alle gedupeerde bij elkaar een zaak tegen MKB op Reis aan te spannen?
 8. Kan het ook een soort blufpoker zijn? Met juridische taal geld zien te eisen in de hoop dat jij tot hapt? Of heb jij inderdaad iets niet goed gedaan? Om nog even de vraag van Higho te herhalen: En nog even mijn eigen vraag in de herhaling:
 9. Best duidelijk verhaal zo, zonder het juiste gebruik van hoofdletters, punten en overige leestekens. En van wie zal dat domein zijn volgens SIDN? En nog even terug komend op een stukje van de eerste citaat: Dan ben ik toch benieuwd wie er precies achter incassocentrumnederland zit
 10. Op dat moment was de besmetting per 100.000 inwoners ook nog een stuk lager. Verder ondervind zo'n 80% milde klachten, en zijn voornamelijk ouderen en diegene met onderliggende klachten gevoeliger om ernstig ziek te worden. Laten we eens een gedachte experiment uit voeren en uit gaan van 5 miljoen passagiers met een besmetting van 0,03% met corona. Dan moet er dus 1.500 besmette personen bij zijn geweest. Met 80% aan milde klachten blijven er dan dus 20% met zwaardere klachten over, wat neer komt op 300, mits de reizende groep een vergelijkbare verdeling in leeftijd en medische klachten heeft als een land als Nederland. Verder moet iemand die ziek is dan ook nog op corona getest worden voordat deze in de statistieken terecht gaat komen. Verder zagen we al 1.500 besmette mensen, die ieder, puur als voorbeeld, met 5 anderen in direct contact zijn geweest. Dan moeten zij dus, ook weer puur als voorbeeld, 7.500 anderen hebben besmet, waarbij dan ook weer 20% = 1.500 anderen met serieuze klachten rond hebben gelopen. Statistisch gezien moet er tijdens al die vluchten al behoorlijk wat besmettingen zijn overgedragen. Maar hoeveel daarvan zijn er getest of hebben het als een onschuldige griep aangezien? Met elk onderzoek lopen we eigenlijk achter de feiten aan aangezien het virus nog niet al zijn geheimen bloot heeft gegeven en het tot 14 dagen kan duren voordat iemand ziekteverschijnselen heeft. En zolang niet iedereen wordt getest schat ik de werkelijke corona besmettingen ruwweg 10 keer zo hoog dan wat de cijfers van de aangetoonde gevallen aan geven. In Zuid Korea is na de versoepelingen van de maatregelen de 2e golf ontstaan. Dus afstand houden is toch wel aan te raden.
 11. Is dit niet een kwestie van bewust wachten totdat er meer te eisen valt? Hoe kijken de HL leden met juridische kennis hier tegen aan? Een kleine zelfstandige als tegenpartij zal ook eerst goed nadenken alvorens een dure juridische actie op te gaan starten, tenzij ze wel heel erg zeker is van haar zaak, of door een dubieuze "no cure, no pay" instantie wordt geadviseerd om actie te ondernemen. Zo te lezen heb je zelf geen rechtsbijstand verzekering waar je gebruik van kan maken. Misschien kunnen jullie met een goede tegenvoorstel (bijvoorbeeld het te eisen bedrag - de gemiddelde juridische kosten) tot een overeenkomst komen? Is jouw tegenpartij wel de echte eigenaar van de bewuste vormgeving, en heb jij die vormgeving zelf (als basis) gebruikt, of lijken ze toevallig veel op elkaar? In hoeverre heb jij zelf onderzoek gedaan naar die auteursrecht van de vormgeving? Deze vraag is specifiek omdat er al eens eerder een vraag over handelsmerkrecht is gesteld.
 12. Wat dat betreft zijn ze in Denemarken zo gek nog niet. Hopelijk kan de NOW wetgeving nog iets aangepast worden voordat onze belastingcenten ook op vakantie gaan via booking.
 13. Overleg je dan ook de richtlijnen voor de werkzaamheden? Via onderhoud.nl is het mogelijk om de protocollen en werkzaamheden-poster te downloaden en aan de klant aan te bieden.
 14. Ik vermoed dat die rekening via blauwe enveloppen verstuurd gaat worden. Zolang het allemaal reëel is en daarmee de economie gered/op peil gehouden kan worden heb ik daar niet zo heel veel moeite mee. Deze crisis raakt ons namelijk allemaal.
 15. Wat dat betreft kan er toch goed nieuws aan gaan komen: Mogelijke vondst antilichaam
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept