Jump to content

luuk1979

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Luuk
 • Last name
  Akkermans
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Eemnes
 • Branch
  Industrie & bouw
 1. Stel jezelf ook de vraag wat je precies verwacht van de webbouwer. - wil je dat hij/zij eenmalig iets opzet waarna jij het onderhoud (b.v. via een CMS) op je neemt? - wil je dat hij/zij structureel meedenkt over het verder uitbouwen van de site? Optie 2 is wat mij betreft altijd aan te raden als je zelf weinig tot geen kaas gegeten hebt van web-development, uitwerken van concepten in technische oplossingen, etc. Wel erg belangrijk dat de webbouwer dan ook snapt hoe jouw wereld in elkaar steekt. Uiteindelijk moet de site een integraal onderdeel van je onderneming uitmaken.
 2. Je slaat volgens mij de spijker op de kop Jan. Ik heb ook het idee dat ik juridisch zwak sta, daarom ben ik aan het kijken wat de andere mogelijkheden zijn. Het klopt inderdaad dat de eindklant niet wil lastig vallen met dit geneuzel, zij willen juist dat ik met mijn expertise de gaten in de organisatie opvul. Bedankt voor het aanbod om te helpen. Ik ga hier nog even over nadenken. Ik weet niet of mediation de oplossing is als ik kijk hoe mijn oude vennoten nu in de wedstrijd staan.. Ik wil het op een nette manier oplossen, ik vraag me af of dat nog haalbaar is.
 3. In mijn VAR aanvraag heb ik elk jaar netjes aangegeven hoe de zaken ervoor staan. En volgens mij is het aantal opdrachtgevers niet het enige criterium om een VAR te verkrijgen. Ik zie in mijn netwerk veel ZZP-ers die al enkele jaren voor dezelfde opdrachtgever werken zonder dat zij andere opdrachtgevers hebben. Maar ik heb dit wel in mijn achterhoofd en ben dan ook van plan om dit jaar meerdere (korte) opdrachten bij andere opdrachtgevers te gaan vervullen.
 4. Norbert, goed resumé! Bedankt voor je reactie. De antwoorden op jouw vragen: - de mantelovereenkomst staat op zich geheel los van de overdracht van aandelen. Dit is een "standaard" mantelovereenkomst die de relatie tussen ZZP-er en de opdrachtgever vastlegt. Binnen de mantelovereenkomst worden deelovereenkomsten gesloten per periode van inhuur. - in de periode dat ik de mantelovereenkomst tekende ging ik er nog vanuit (en hier heb ik gelukkig van geleerd) dat we in de nabije toekomst op een goede manier "uit elkaar konden gaan". Ik gunde mijn oude vennoten op dat moment het beste en b
 5. mmint en Ido, bedankt! Die per diem regeling komt inderdaad geheel overeen met hetgeen bij mij bekend was over de daggeldvergoeding. Als mijn reis definitief is wel even bellen met de belastinginspecteur om af te stemmen dat ik van deze regeling gebruik mag maken.
 6. Dank je Karen! Dat voorbeeldcontract ziet er inderdaad goed uit, ga ik voorleggen aan mijn accountant.
 7. Hallo! Ik heb geprobeerd mijn verhaal en vraag zo helder mogelijk op te schrijven, mochten er nog onduidelijke punten zijn hoor ik dat graag. De situatie: In 2004 ben ik met 2 anderen een VOF begonnen welke wij in 2006 hebben overgezet in een BV structuur (met mijn BV had ik aandelen in de holding waar de werkmaatschappijen onder hingen). Na een roerige periode heb ik midden 2011 besloten te stoppen. Ik heb mijn aandelen aan een van de andere vennoten verkocht en heb een flinke achterstelling weggescholden (van een kale kip kan je niet plukken). Sindsdien werk ik als ZZP-er. N
 8. Alle vervoerskosten (en hotelkosten) worden betaald door het bedrijf dat mij inhuurt, dus daar hoef ik geen vergoeding voor. Het gaat puur om de verblijfskosten zoals eten en drinken. Maar dat wordt dus toch bonnetjes sparen zo te lezen :)
 9. Karen, dank voor je reactie. Nee de BV heeft het geld niet nodig dus daar zit het probleem niet. Het lijkt mij duidelijk dat lenen van mijn eigen BV de beste keus is. Nu nog even een goed contract opstellen, maar ik ga er vanuit dat mijn accountant mij daarmee kan helpen.
 10. Misschien dat zondagmiddag een beter moment is voor serieuze reacties? ;D Wie gaat er met enige regelmaat voor het werk naar het buitenland? En zorg je er dan voor dat je alle bonnetjes verzameld zodat je alles kan declareren of betaal je alles zakelijk? Of zijn er anderen die een goede oplossing hebben om kosten voor ontbijt, lunch, diner, etc. te kunnen "declareren"?
 11. Als jij even met de belastingdienst regelt dat ik deze regeling geheel legaal mag toepassen, regel ik een goede fles champagne voor je ;D
 12. Net even gekeken in het handboek, fijne kost voor op de zaterdagavond :) Ik kom er niet echt uit, de term "daggeldvergoeding" komt in ieder geval niet meer voor. Er is wel de zogenaamde 30% regeling, maar die kan pas gebruikt worden als je meer dan 45 dagen in het buitenland zit. Dat haal ik net niet. Volgens mij is er erg weinig over bekend. Op de rijksoverheid site kwam ik wel een mooie lijst met vergoedingen tegen die de ministeries hanteren: http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/circulaires/2012/04/26/tarieflijst-logies-en-overige-kosten-bij-dienstreizen-bu
 13. Dank je voor je uitgebreide reactie. Het klopt inderdaad dat ik in loondienst ben bij mijn BV (en ja, ik ben de enige aandeelhouder), een andere constructie als een echte ZZP-er. Helaas heb ik 2 jaar geleden tijdens het verkopen van mijn aandelen binnen een andere onderneming een achterstelling van ongeveer een ton weggescholden (van een kale kip kan je niet plukken). Daardoor heb ik nu een "fiscale schuld". Gelukkig ben ik erg goed op weg om het bedrag in te lopen, maar dividend uitkeren kan ik nog niet daardoor. Dus het moet sowieso een lening zijn.
 14. Dat klopt, maar dit wordt volgens mij gewoon gezien als een constructie voor een zelfstandig ondernemer en zodoende val ik ook onder die categorie. En dat klopt in principe ook gewoon, want ik ben de enige die in dienst is bij mijn bv.
 15. Hallo! Op het forum ben ik wel enkele topics tegengekomen over de daggeldvergoeding, maar geen van die topics dekt de lading van mijn vraag volgens mij.. Als consultant werk ik vanuit mijn BV voor een aantal ondernemingen. Door één van die ondernemingen ben ik gevraagd een aantal weken naar Aruba te gaan. De vliegreis en hotel (excl ontbijt en diner) worden door het bedrijf in kwestie betaald. Naast mijn urenvergoeding krijg ik een extra vergoeding (die ik ook op mijn factuur aan het bedrijf in kwestie zet) voor de overige kosten die ik ga maken. Zowel de urenvergoeding als die extra
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept