luuk1979

Junior
  • Aantal berichten

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door luuk1979

  1. Stel jezelf ook de vraag wat je precies verwacht van de webbouwer. - wil je dat hij/zij eenmalig iets opzet waarna jij het onderhoud (b.v. via een CMS) op je neemt? - wil je dat hij/zij structureel meedenkt over het verder uitbouwen van de site? Optie 2 is wat mij betreft altijd aan te raden als je zelf weinig tot geen kaas gegeten hebt van web-development, uitwerken van concepten in technische oplossingen, etc. Wel erg belangrijk dat de webbouwer dan ook snapt hoe jouw wereld in elkaar steekt. Uiteindelijk moet de site een integraal onderdeel van je onderneming uitmaken.
  2. Je slaat volgens mij de spijker op de kop Jan. Ik heb ook het idee dat ik juridisch zwak sta, daarom ben ik aan het kijken wat de andere mogelijkheden zijn. Het klopt inderdaad dat de eindklant niet wil lastig vallen met dit geneuzel, zij willen juist dat ik met mijn expertise de gaten in de organisatie opvul. Bedankt voor het aanbod om te helpen. Ik ga hier nog even over nadenken. Ik weet niet of mediation de oplossing is als ik kijk hoe mijn oude vennoten nu in de wedstrijd staan.. Ik wil het op een nette manier oplossen, ik vraag me af of dat nog haalbaar is.
  3. In mijn VAR aanvraag heb ik elk jaar netjes aangegeven hoe de zaken ervoor staan. En volgens mij is het aantal opdrachtgevers niet het enige criterium om een VAR te verkrijgen. Ik zie in mijn netwerk veel ZZP-ers die al enkele jaren voor dezelfde opdrachtgever werken zonder dat zij andere opdrachtgevers hebben. Maar ik heb dit wel in mijn achterhoofd en ben dan ook van plan om dit jaar meerdere (korte) opdrachten bij andere opdrachtgevers te gaan vervullen.
  4. Norbert, goed resumé! Bedankt voor je reactie. De antwoorden op jouw vragen: - de mantelovereenkomst staat op zich geheel los van de overdracht van aandelen. Dit is een "standaard" mantelovereenkomst die de relatie tussen ZZP-er en de opdrachtgever vastlegt. Binnen de mantelovereenkomst worden deelovereenkomsten gesloten per periode van inhuur. - in de periode dat ik de mantelovereenkomst tekende ging ik er nog vanuit (en hier heb ik gelukkig van geleerd) dat we in de nabije toekomst op een goede manier "uit elkaar konden gaan". Ik gunde mijn oude vennoten op dat moment het beste en ben in mijn ogen erg toegeeflijk geweest. Ik ging er vanuit dat ze mij na een periode (iets meer dan anderhalf jaar) ook iets zouden gunnen. Daar lijkt het nu niet op. - Ja ik heb een VAR (VAR-dga). - Tot nu toe heb ik geen andere opdrachtgevers gehad, maar ik ga hoogstwaarschijnlijk een klus tussendoor doen bij een andere partij. Dus ja, dan heb ik wel andere opdrachtgevers. Welke mogelijkheden zie jij?
  5. mmint en Ido, bedankt! Die per diem regeling komt inderdaad geheel overeen met hetgeen bij mij bekend was over de daggeldvergoeding. Als mijn reis definitief is wel even bellen met de belastinginspecteur om af te stemmen dat ik van deze regeling gebruik mag maken.
  6. Dank je Karen! Dat voorbeeldcontract ziet er inderdaad goed uit, ga ik voorleggen aan mijn accountant.
  7. Hallo! Ik heb geprobeerd mijn verhaal en vraag zo helder mogelijk op te schrijven, mochten er nog onduidelijke punten zijn hoor ik dat graag. De situatie: In 2004 ben ik met 2 anderen een VOF begonnen welke wij in 2006 hebben overgezet in een BV structuur (met mijn BV had ik aandelen in de holding waar de werkmaatschappijen onder hingen). Na een roerige periode heb ik midden 2011 besloten te stoppen. Ik heb mijn aandelen aan een van de andere vennoten verkocht en heb een flinke achterstelling weggescholden (van een kale kip kan je niet plukken). Sindsdien werk ik als ZZP-er. Nu ben ik begin 2010 (toen ik nog vol energie voor de onderneming aan het werk was) als consultant aan de slag gegaan bij een grote organisatie. Na een paar maanden heb ik ervoor gezorgd dat een collega ook aan de slag kon. Dit alles uiteraard via de onderneming waar ik aandelen in had. Vanaf begin 2010 t/m nu zijn alle contacten met de grote organisatie via mij gelopen en heb ik op persoonlijke titel meerdere projecten binnengehaald. Nadat ik aan mijn vennoten bekend had gemaakt willen te gaan stoppen, heb ik afspraken gemaakt over het continueren van de consultancy opdracht waar ik mee bezig was. Ik vond het wel zo netjes dit nog via mijn vennoten te laten lopen (en in mijn achterhoofd had ik nog iets van een concurrentiebeding zitten, al wist ik op dat punt niet waar dat vastgelegd was). In de akte van verkoop staat niks vermeld over een concurrentiebeding. In de mantelovereenkomst die ik na de verkoop van de aandelen heb getekend staat wel een concurrentiebeding opgenomen. Op dat moment vond ik dat prima. Nu zijn we anderhalf jaar verder en werk ik nog steeds via mijn oude vennoten. Nog steeds werk ik als consultant bij de grote organisatie. Ik stuur een factuur aan mijn oude vennoten, zij sturen een factuur aan de grote organisatie. De marge die mijn oude vennoten pakken is ongeveer 15%, dit terwijl zij niet meer doen dan een factuur sturen (en mijn factuur betalen). Ik ben op een punt aan beland dat ik vind dat ik aardig genoeg ben geweest voor mijn oude vennoten en wil ze dan ook uit de constructie hebben. Ik weet ook dat ik formeel gezien een mantelovereenkomst heb met een concurrentiebeding erin. Dus ik kan ze er niet zomaar tussenuit halen. Mijn vraag: Gezien het feit dat ik alle opdrachten op eigen naam heb binnengehaald en de grote organisatie niet zozeer "iemand" nodig heeft om de opdracht uit te voeren maar specifiek mij nodig heeft, is er een manier om onder de mantelovereenkomst uit te komen?
  8. Alle vervoerskosten (en hotelkosten) worden betaald door het bedrijf dat mij inhuurt, dus daar hoef ik geen vergoeding voor. Het gaat puur om de verblijfskosten zoals eten en drinken. Maar dat wordt dus toch bonnetjes sparen zo te lezen :)
  9. Karen, dank voor je reactie. Nee de BV heeft het geld niet nodig dus daar zit het probleem niet. Het lijkt mij duidelijk dat lenen van mijn eigen BV de beste keus is. Nu nog even een goed contract opstellen, maar ik ga er vanuit dat mijn accountant mij daarmee kan helpen.
  10. Misschien dat zondagmiddag een beter moment is voor serieuze reacties? ;D Wie gaat er met enige regelmaat voor het werk naar het buitenland? En zorg je er dan voor dat je alle bonnetjes verzameld zodat je alles kan declareren of betaal je alles zakelijk? Of zijn er anderen die een goede oplossing hebben om kosten voor ontbijt, lunch, diner, etc. te kunnen "declareren"?
  11. Als jij even met de belastingdienst regelt dat ik deze regeling geheel legaal mag toepassen, regel ik een goede fles champagne voor je ;D
  12. Net even gekeken in het handboek, fijne kost voor op de zaterdagavond :) Ik kom er niet echt uit, de term "daggeldvergoeding" komt in ieder geval niet meer voor. Er is wel de zogenaamde 30% regeling, maar die kan pas gebruikt worden als je meer dan 45 dagen in het buitenland zit. Dat haal ik net niet. Volgens mij is er erg weinig over bekend. Op de rijksoverheid site kwam ik wel een mooie lijst met vergoedingen tegen die de ministeries hanteren: http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/circulaires/2012/04/26/tarieflijst-logies-en-overige-kosten-bij-dienstreizen-buitenland-2012/tarieflijst-logies-en-overige-kosten-bij-dienstreizen-buitenland.pdf
  13. Dank je voor je uitgebreide reactie. Het klopt inderdaad dat ik in loondienst ben bij mijn BV (en ja, ik ben de enige aandeelhouder), een andere constructie als een echte ZZP-er. Helaas heb ik 2 jaar geleden tijdens het verkopen van mijn aandelen binnen een andere onderneming een achterstelling van ongeveer een ton weggescholden (van een kale kip kan je niet plukken). Daardoor heb ik nu een "fiscale schuld". Gelukkig ben ik erg goed op weg om het bedrag in te lopen, maar dividend uitkeren kan ik nog niet daardoor. Dus het moet sowieso een lening zijn.
  14. Dat klopt, maar dit wordt volgens mij gewoon gezien als een constructie voor een zelfstandig ondernemer en zodoende val ik ook onder die categorie. En dat klopt in principe ook gewoon, want ik ben de enige die in dienst is bij mijn bv.
  15. Hallo! Op het forum ben ik wel enkele topics tegengekomen over de daggeldvergoeding, maar geen van die topics dekt de lading van mijn vraag volgens mij.. Als consultant werk ik vanuit mijn BV voor een aantal ondernemingen. Door één van die ondernemingen ben ik gevraagd een aantal weken naar Aruba te gaan. De vliegreis en hotel (excl ontbijt en diner) worden door het bedrijf in kwestie betaald. Naast mijn urenvergoeding krijg ik een extra vergoeding (die ik ook op mijn factuur aan het bedrijf in kwestie zet) voor de overige kosten die ik ga maken. Zowel de urenvergoeding als die extra vergoeding komen dus zakelijk binnen bij mijn BV. Nu hoorde ik van een andere consultant dat hij een zelfde constructie heeft en dat hij op zulke reizen die extra vergoeding vanuit zijn BV via de zogenaamde daggeldvergoeding belastingvrij naar prive haalt. Erg handig gezien de wirwar aan bonnetjes die je anders moet gaan verzamelen. Ik heb 40 minuten aan de telefoon gehangen met de belastingdienst (0800 nr) en na een aantal keer doorverbonden te zijn wist een dame mij te vertellen dat dit inderdaad op deze wijze gedaan kan worden. Echter wel na afstemming met de belastinginspecteur. Heeft er iemand hier ervaring met deze regel? Dus het uitkeren van een daggeldvergoeding vanuit de eigen BV naar prive?
  16. Hallo! Ik werk vanuit mijn b.v. als ZZP-er, ik ben dan ook in loondienst van mijn b.v.. Nu wil ik prive een lening afsluiten (tussen de 5000 en 10000). Echter zo'n beetje bij alle leen-producten die op de markt zijn, worden zelfstandig ondernemers per definitie uitgesloten. Nu kan ik wel vanuit mijn b.v. een lening verstrekken naar prive, maar ik weet niet of dat verstandig is. Wie kan mij helpen de juiste keuze te maken? En als ik die keuze wil maken, zijn er betrouwbare banken / organisaties die leningen verstrekken aan ZZP-ers zonder belachelijke eisen te stellen? Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.