Jump to content

Sandra MB

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste lezers, Begin dit jaar heb ik vanuit mijn holding een andere onderneming overgenomen. Nu vroeg ik me af hoe ik dat op de balans van mijn holding zet? De koopsom die is afgesproken is een koopsom op afbetaling. Elke maand maak ik een bedrag over voor de periode van x jaar tot de volledige koopsom is betaald. Op welke grootboekrekening boek ik die betalingen? Alvast bedankt voor een eventuele reactie! Groetjes, Sandra
 2. Beste lezer, Kan iemand mij helpen met de volgende vraag. Ik heb een webshop waarin ik software aanbiedt. Iedereen kan deze software kopen (EU Landen en niet-EU landen), maar ik richt me voornamelijk op Amerika. Hoe moet ik dat doen met BTW? Ik begrijp volgens mij uit verschillende berichten en forums dat als je een dienst levert aan een EU-land je gewoon Nederlandse BTW in rekening moet brengen (tot € 35.000,-). Maar hoe zit dat met niet-EU landen? Ik lees dat ik dan gewoon 0% in rekening moet brengen? Kan iemand mij hiermee helpen? Alvast bedankt!
 3. Bedankt voor jullie reacties! Ik heb het ter inspiratie meegenomen in het contract.
 4. Beste lezer, Momenteel ben ik bezig met het opstellen van een arbeidsovereenkomst voor een webdeveloper die bij ons komt te werken. Ik zou graag een bepaling willen opnemen in het contract die gaat over intellectuele eigendomsrechten. Ik wil namelijk dat alle ideeën etc. binnen ons bedrijf blijven. Nu heb ik op internet al een beetje rondgekeken naar voorbeeldbepalingen, maar kan hier niet zo veel over vinden. Heeft er iemand een voorbeeldbepaling voor mij zodat ik die kan opnemen in het contract? Alvast bedankt!
 5. Ha allemaal, Ik heb een vraag met betrekking tot het aannemen van Freelancers. Voor mijn bedrijf wil ik voor enkele uren in de week, afhankelijk van de projecten, studenten gaan aannemen als freelancer. Voor hun zal dit slechts een bijbaan zijn. Nu wil ik mezelf zo goed mogelijk indekken, om niet later er achter te komen dat er een dienstverband heeft bestaan. Ik heb me hier goed in verdiept en dit zo goed mogelijk in het contract verwoord. Nu vraag ik me af wat ik allemaal moet doen, omdat daar nogal verschillend over wordt gepraat, dus mijn vraag aan jullie: Is het slim voor mij om het volgende te doen: - freelance contract laten ondertekenen, per project worden nog apart het tarief en de opdracht besproken (alle opdrachten zullen wel ongeveer het zelfde zijn) - een var laten aanvragen, ze zullen waarschijnlijk een var row krijgen, dit alleen is nog niet genoeg begreep ik om echt te kunnen spreken van een freelance verband? - Een kopie van hun ID laten sturen Zou iemand mij kunnen vertellen of ik hier op de goede weg zit? Alvast bedankt!
 6. Bedankt voor jullie reacties! @Karen, Ik ben eigenlijk op zoek naar scholieren/studenten die wat willen bijverdienen. Momenteel krijgen we ong. 20 klanten per maand er bij. Elke klant wil ik aan een student gaan koppelen. Per klant zal het gaan om ong. 6 uur werk + tijd die nodig is voor het beschikbaar zijn als 'helpdesk' voor die klant. Een medewerker kan dan zoveel klanten krijgen als die zelf wil en aan kan. Een medewerker levert dus eenmaal een vaste dienst van ong. 6 uur en verder is deze medewerker beschikbaar als helpdesk voor die klant. De medewerker wil ik dan 25% van de omzet van die klant per maand geven als 'bijverdienste'. Hiervoor ben ik op zoek naar de beste constructie. Ik zit liever niet vast aan allerlei premies, belastingen, etc. Daarom dacht ik aan Freelancers. Mijn medewerkers krijgen straks verder de volledige vrijheid om de klant te bedienen. Ik begrijp dat payrolling ook een mogelijkheid is? Waar moet ik op letten als ik daar voor kies? Alvast weer bedankt!
 7. Hallo, Met mijn bedrijf (VOF) lever ik maandelijks diensten aan klanten die daarvoor ook maandelijks een (abonnements)bedrag voor betalen. Nu wil ik graag personeel aannemen die mij kan helpen bij deze diensten. Ik zou dit personeel graag willen uitbetalen per klant per maand waar zij dan verantwoordelijk voor zijn. Dus ik koppel 1 personeelslid aan 1 klant en daar betaal ik mijn personeel per maand voor. Dit wil ik doen door een percentage van het (abonnements)bedrag uit te keren aan mijn personeel. Is het aan te raden om hiervoor freelancers aan te nemen? Of zijn er nog andere constructies? Waar moet ik op letten? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept