Jump to content

Luinstralukas

Senior
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Opzich een overkomelijke fout toch? Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Wanneer jij je werk hebt gedaan, wat het geval is denk ik.. Dan kan je gewoon bellen en de situatie uitleggen. Voor jou is het ondernemen ook ' nieuw' en dit zijn mooie leermomenten! Succes ermee!
 2. Dat klopt. Dat potje moet er zijn, verplicht. Echter bepaald de Payrollorganisatie aan welke inlener zij dit potje willen besteden. Dus 2 opties; - zeuren, zeuren, zeuren totdat ze er gek van worden. - niets doen. Succes !
 3. Beste Sandra, Een payroll organisatie is verplicht (!) om een gedeelte van de totale loonsom ( ik dacht rond de 0,6% van het totaal aan uitgekeerd loon) te besteden aan studies en cursussen. Zij mogen zelf echter wel bepalen welke inleners ( waar u er een van bent) zij deze percentages toekennen. Het is in veel gevallen zo dat de inlener die het hardste 'zeurt' (of hun beste klanten) deze kosten kan/kunnen indienen bij de payroll organisatie. Ik zou als ik u was de payroll partij waar u mee werkt aangeven dat u op de hoogte bent dat zij dit verplicht moeten uitkeren. Dan maakt u kans dat ze uw verzoek accepteren. Groet, Lukas
 4. Beste forumleden, ik ben voornemend om een (nieuwe) auto aan te schaffen. Er zijn 2 opties: a) ik koop een auto met eigen financiële middelen. b) ik ga een auto leasen. Mijn voorkeur gaat uit naar het tweede, - een auto leasen- omdat bij de leaseprijs vrijwel alle (onvoorziene) kosten in de prijs zitten o.a. reparaties, vervangend vervoer, APK keuring, bandenwissel e.d. De auto die ik wil aanschaffen heeft een waarde van ca. €10.000,00. De lease maatschappij hanteert een tarief van 125 euro per maand met een looptijd van 60 maanden. Daarnaast betaal ik per gereden kilometen een bedrag van € 0.14. De verwachting is dat ik maandelijks zo'n 1500 km. per maand ga rijden, waardoor de maandelijkse kosten als volgt zijn Vaste kosten € 125,00 Variabele kosten (0.14x1500) € 210,00 subtotaal € 335,00 Btw € 70.35 Totaal € 405,35 De auto zal voor 50% zakelijk gebruikt worden en 50% prive. Nu is mijn vraag; Hoe en hoeveel van dit bedrag kan ik aftrekken van mijn IB (ik heb een eenmanszaak). Is het dan voor mij voordeliger om te leasen of om de auto te kopen? Sorry voor al mijn vragen hier, ik heb nu ik wéér een vraag online heb gezet mijzelf eens achter de oren gekrabt en besloten toch maar met een accountant te gaan werken. Dus als iemand nog een goede accountant weet, graag een pm :) [titel verduidelijkt - mod]
 5. Beste leden, Enige tijd geleden heb ik een vraag gesteld over de omzet en belastingen die ik dien af te dragen. (ik heb een startende eenmanszaak die sinds juni vorig jaar actief is.) Echter; de kaarten liggen nu (positief) anders voor. De kosten die ik heb zijn hoger dan verwacht ca € 600,00 (excl btw) per maand tegen een omzet van ca €2800 per maand ( excl btw) Dat betekend dat ik dus aan het einde van het jaar een omzet heb van €33.600 en €7200 kosten. Dit komt uit op een totaal inkomsten van €26.400. Ik houd nu van mijn omzet (van €33.600) 35% apart. (deze wordt op een aparte rekening gezet) Daarnaast wordt de btw die over die €33.600 ook apart gezet (dat is 33.600*0.21= €7056) Nu ben ik benieuwd wat ik in 2014 aan belasting moet betalen. Ik hoorde dat er veranderingen zijn doorgevoerd op o.a. de heffingskortingen. Dus ik heb geen idee wat ik over 2014 aan belasting moet gaan betalen. Waarom wil ik dit weten? Ik wil een aantal investeringen doen, maar niet later in de shit komen bij de BD. Heeft iemand enig idee wat ik moet gaan betalen aan belasting over 2014?
 6. De overeenkomst is tussen mij en de tussenpersoon. (deze is overigens wel door het VOIP bedrijf geaccepteerd) Ik heb de tussenpersoon hier nog niet over gesproken, aangezien de starttik (nog) niet in rekening is gebracht.
 7. Beste lezers, Ik heb een korte vraag: Mag een bedrijf een punt dat meegenomen is in de contracten eenzijdig aanpassen? Enige tijd geleden ben ik klant geworden bij een VOIP leverancier, via een tussenpersoon. De afspraak die is gemaakt is : dat er per daadwerkelijke gebelde minuut een vast tarief in rekening wordt gebracht. De starttik, wordt niet in rekening gebracht (dit staat in het contract dat ik ondertekend heb). Dit heb ik met de tussenpersoon afgesproken zodat de kosten van het bellen (wij zijn een callcenter) op een relatief laag tarief uitkomt., aangezien er veel bedrijven zijn die de voicemail hebben aanstaan. (en er dan een starttik + betaling per minuut in rekening zou worden gebracht). Vandaag heb ik contact gehad met betreffende leverancier, deze gaf aan dat er tot op heden te weinig is gebeld. En dat zij het belgedrag nog één maand aanzien en dat vanaf dan de starttik wel gerekend gaat worden. Nu is het zo dat ik met de tussenpersoon geen aanvullende afspraken heb gemaakt over het belvolume en er dus geen ondergrens is. Mag het VOIP bedrijf de starttik ineens wel gaan rekenen? Ondanks dat de afspraak gemaakt is dat ik dit niet hoef te betalen? Alvast bedankt voor de reacties! Modedit: titel gecorrigeerd.
 8. Beste lezers, Ik wil vanaf volgend jaar een pand in gebruik gaan nemen. Mag/moet ik dit jaar de rekening (van verhuurder) van 3 maanden, januari, februari, maart al betalen en opgeven als kostenpost in 2013? Alvast bedankt!
 9. Beste forumleden, Enige tijd geleden ben ik benaderd door een leadgeneratiebedrijf(je). Zij bieden mij salesleads (in de vorm van bezoekafspraken), de kosten van deze leads zijn mijn inziens wat hoog (€45,00 per lead) echter wanneer ik één klant op de 10 leads binnenhaal is het voor mij wel interessant. Heeft iemand ervaring met dit soort bedrijven, wat levert het op? (ik snap dat dit per sector en per dienstverlening verschilt. Ik wil hierover wat meer informatie.) Wat betaalden jullie voor de leads die jullie aangeleverd kregen? Is het verstandig om met een leadgeneratiebedrijf te werken in een startfase? Graag hoor ik jullie ervaringen! Groet, Lukas
 10. Ik zal zeker die 35% apart houden, moet van de accountant hè! ;) Beter begin 2015 een klap geld terug, dan een klap geld terugbetalen. Enig idee hoeveel zvw ik moet gaan betalen? In de berekening van Roel, zie ik €527 staan, is dit een (redelijk) correct bedrag?
 11. Dank voor de reactie. Wat ik niet snap, in de excelsheet van Roel, staat bij verschuldigde inkomstenbelasting €0. Is mijn aanname correct dat ik dan heel minimaal belasting hoef te betalen? Omdat mijn inkomstenbelasting verminderd wordt door de heffingskortingen?
 12. Een late reactie naar aanleiding van de excel sheet van Roel Jongman. Wat mij niet duidelijk is; waarom betaal ik in de excelberekening slechts 1,95% (klopt het dat dit voor 2013 5,86% is?) inkomstenbelasting? Ik moet van mijn accountant de btw apart zetten, daarnaast nog 35% voor de belastingdienst, is dit dan niet veel te veel? De cijfers zijn overigens nog steeds mijn doel voor 2014, al moet ik eerlijk bekennen dat ik in het laatste kwartaal meer dan €7000 aan opdrachten heb liggen. T gaat goed dus!
 13. Hallo lezers, Hier ben ik weer met een vraag (sorry), ik vind de uitleg van de meesten hier duidelijk. Dus vandaar dat ik hier weer terecht kom. Zoals jullie misschien weten ben ik per 7-13 begonnen met mijn ondernemen (eenmanszaak). Alles gaat goed, de omzet komt gestaag binnen. Ik verwacht dat ik dit jaar met ca €7500,00 (excl btw) omzet ga afsluiten. Ik heb ca €1400,00 (exl btw) aan kosten gehad (betaald met Prive geld, uitgaven zijn gedaan nadat ik begonnen ben met ondernemen). Ik heb geen recht op de zelfstandigen aftrek omdat ik niet voldoende uren heb gemaakt. Nu zijn mijn vragen: - Mag ik de 1400 (exl btw) aan kosten aftrekken van mijn omzet? En deze terugboeken naar Prive rekening? - hoeveel % van de omzet moet ik apart houden voor de belastingdienst? (zodat ik niet voor onverwachte belastingbetalingen kom te staan? Alvast bedankt voor de reacties!
 14. Wellicht dat je met deze informatie geholpen bent: Succes met de start van je onderneming!! [Mod edit: oude externe link vervangen voor een actuelere interne post met toelichting Belastingdienst zelf ]
 15. Beste Joost, Ik heb ook de mogelijkheid om een andere kamer, die groter is in gebruik te nemen. Deze is ca 15 vierkante meter. Hoe kan ik deze kostenpost boeken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept